QUOTE(eda.dita @ 2011 01 24, 18:48)
Mergaites, gal kuri esate piesusios sokoladu ant mases? Virsutineje papuosimu temoje ideta nuoroda nukelia i kazkoki puslapi, bet ten nieko apie tai nerasoma.
Klausimas butu - kaip paruosti sokolada piesimui, ar tiesiog uztenka istirpinti garu voneleje, ar kazkaip kitap paruosti? Ir ar ant visu masiu galima su juo piesti? Ka dar tureciau zinoti pries pradedama paisyti sokoladu?
Labai rėtai dirbu su šokoladu, kadaise "piešiau" juo ne ant masės, o ant grietinėlės. Tai paprastai ištirpinau šokoladą, įpiliau jį į konditerinį maišą (prieš tai nukirpau "mizerinę" skylytę) ir piešiau.
Šokoladą ėmiau paprastą parduotuvinį. Bet žinau, kad konditeriniams tikslams geriau naudoti specialų konditerinį šokoladą (yra pirkti specializuotose parduotuvėse). Juo lengviau dirbti, jis stingsta net kambario temperatūroje.
Paimk mažą masės (ar įvairių masių) gabaliuką (-us) ir papaišyk ant jo (jų), matysi kokia masė tinka darbui su šokoladu, kuri ne.
Sėkmės!