Įkraunama...
Įkraunama...

Garų surinktuvai. Gartraukiai

QUOTE(Zilvinas @ 2005 12 16, 19:14)
Garu istraukimas nepriklauso ar gartraukis integruojamas, ar ne, priklauso nuo galingumo, kiek kubiniu metru istraukia per valanda.
Dauguma gartraukiu turi plaunamus riebalu filtrus. Kai nera ortakiui isvedimo i lauka, naudojami papildomi anglies filtrai, kuriuos reikia laikas nuo lauko keisti, del to padideja islaidos ir sumazeja trauka.
Kai garai yra pasalinami i lauka, minusas tas, kad taip pat iseina ir siluma.
Kai garai filtruojami per anglies filtra, minusas tas, kad vasara visas karstis lieka virtuveja.
Koki jums varianta pasirinkti, spresti jums.

ogi visgi kaipgi GERIAU????? blink.gif
Atsakyti
As turiu elektrini Wirpol, su ANGLIES filtru, nes nera kur ta anga su vamzdziu tiesiai isvesti, butu kampas. Ka as zinau- visada varau ant 3 padeties, nu man kaip pilna dumu, taip pilna, kartais is principo nejungiu, nes nematau naudos. Kasdien verdam, o filtrus keiciam 2k. per metus.
Jei yra galimybe- rinkites be filtru- man jie pranasesni atrodo...
Atsakyti
Man ir reikalingas gartraukis,bet matau kad reiks paciai rinktis nes visiems kitoks patinka.Mano pazistami naudoja su angliniu filtru tai labai patenkinti.Sake labai gerai viska traukia.Reiks paklaust kokios firmos.
Atsakyti
QUOTE(nerile @ 2006 01 10, 14:48)
As turiu elektrini Wirpol, su ANGLIES filtru, nes nera kur ta anga su vamzdziu tiesiai isvesti, butu kampas. Ka as zinau- visada varau ant 3 padeties, nu man kaip pilna dumu, taip pilna, kartais is principo nejungiu, nes nematau naudos. Kasdien verdam, o filtrus keiciam 2k. per metus.

O kiek kainuoja anglies filtrai(pakeitimui)?kokia mazdaug ju kaina?
Atsakyti
Angliniai filtrai kainuoja nuo 30 Lt iki 180 Lt - tai priklauso nuo garų rinktuvo modelio. Geriau jau jungti į ventiliaciją... net jeigu ir susidaro kampas - tada ištraukimo galia aišku sumažėtų. Bet su filtru jinai taip pat yra mažesnė ir žymiai, pvz. Jei garų surinktuvo, pajungto į ventiliaciją max. ištraukimo galia yra 630 kub.m., tai su filtru jis tetrauktų 455 kub.m. - tai yra apie 28% mažiau.
Spręsti Jums cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Li ute: 13 sausio 2006 - 11:41
QUOTE(nerile @ 2006 01 10, 12:48)

Na as nezinau, 2 kartai per metus tai jau labai retai...Tas filtras juk riebalu prisigeria, gali uzsidegti, negi nebijai?Pas mane irgi 90° kampas, ir beveik pusantro metro iki skyles - istraukia.Galima juk 2 kartus po 45° daryti, jei stataus kampo nenori.Langa as vistiek visada atidarau, nes su dujomis verdu, tai reikia, kad deguonies ieitu.Filtras pas mate tas paprastas baltas riebalams surinkti, ir ji keiciu reciausiai kas 2 menesius.
Atsakyti
O kokių firmų daugiau renkatės?
Daug prisiskaičiau jūsų patarimo,bet mažai firmas kas minėjote blush2.gif
Atsakyti
Pas mane imontuojamas Gorenje su isvedimu i lauka. Yra 90 laipsniu kampas. Trauka gerai, tik reikia padavimo oro padaryti (mikro ventiliacija lange). Imontuojamas gartraukis zemiau montuojamas, t.y. arciau virykles, nes atitraukiama dalis maziau traukia nei stacionari, tad dabar kol man perkabins naudojuosi pagrinde galinemis kaitlentemis. Imontuojama pirkom todel, kad mums su vuru nepatinka tie vamzdziai(gartraukiai) tai dabar turesim ir papildoma spintele.Aisku ten tilps tik prieskoniai, bet ir tai gerai.

Galingumas ~650, bet tokio niekad nesinaudojam. Dazniausiai I greti is triju.
Atsakyti
Ot beda!Tai jei ji reikia kabinti ne auksciau 60cm,tai as stovedama prie dujines pastoviai galva trankysiu!
doh.gif
vyras jau norejo siandien pakabinti,tai gerai,kad radau si puslapi........ friends.gif
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2005 12 13, 22:07)
Pas mane su filtrais, dar neseniai, bet traukia tikrai gerai, amt maziausio lygio tenaudoju, nes trauka super.
Mama jau gal pora metu naudoja, dar nekeite. Trauka nepakito.

kokia firma, kaina, galingumas, decibelai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalantukass @ 2006 02 05, 16:02)
Ot beda!Tai jei ji reikia kabinti ne auksciau 60cm,tai as stovedama prie dujines pastoviai galva trankysiu!
doh.gif
vyras jau norejo siandien pakabinti,tai gerai,kad radau si puslapi........ friends.gif

Tai va, aš dažnai atsitrenkiu doh.gif O baisiausia, kad su savo galva stiklo nesukulčiau doh.gif
Atsakyti
Mes turim CATA, pirkom is Korgo. Isvaizda kaip gorenje apvalaus, galingumas didesnis(pas mus kambarys sujungtas su virtuve), o kaina beveik per pus mazesne. Tikrai vertas demesio variantas.
Atsakyti