Įkraunama...
Įkraunama...

Garų surinktuvai. Gartraukiai

QUOTE(Kashaya @ 2009 05 28, 23:10)
Man to galingumo kažin kiek ir nereikia. Prie to įdėto rašo, kad "Maksimalus oro srautas (m3/h) -380". Mums tiek per akis ir dar per daug biggrin.gif
Tik va su tuo valdymo apsinešimu g.gif Nepagalvojau apie tai g.gif Bet juk apsineša ir tų ištraukiamų? Juk valdymas irgi iš apačios?

apsinesa ir istraukiamu, bet pvz Aeg gartraukis montuojamas, jo valdymas yra istraukus priekine panele - valdymas virsuje. tai jau niekas neapsines...
Atsakyti
QUOTE(rrasulyte @ 2009 05 28, 23:18)
apsinesa ir istraukiamu, bet pvz Aeg gartraukis montuojamas, jo valdymas yra istraukus priekine panele - valdymas virsuje. tai jau niekas neapsines...

wacko.gif wacko.gif
Visai galva susisuko doh.gif Rytas už vakarą gudresnis, šiandien jau visvien nieko neprigalvosiu biggrin.gif
Ačiū, rrasulyt, už pagalbą, sudrumstei man mintis, laukia neramus miegas biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kashaya: 28 gegužės 2009 - 22:22
QUOTE(Kashaya @ 2009 05 28, 23:21)
wacko.gif  wacko.gif
Visai galva susisuko doh.gif Rytas už vakarą gudresnis, šiandien jau visvien nieko neprigalvosiu biggrin.gif
Ačiū, rrasulyt, už pagalbą, sudrumstei man mintis, laukia neramus miegas biggrin.gif  biggrin.gif

blush2.gif na nusiraminkit, juk ir kamino tipo daug gartraukiu yra su valdymu apacioje, pries garus.. ir nieko - valo supermamos savo namelius, juk ir neapsinesa tiekkk, kad sunku valyti.. Tik tokio principi valdymai greiciau apsines... 4u.gif
Atsakyti
sveikos, mamos, norejau jusu patarimo: svarstau, kas geriau imontuojamas, ar nemontujamas - kamino tipo gartraukis? Ar cia grynai dizaino reikalas, ar yra dar kokiu svarbiu momentu?
man grazu ir kamino tipo, ir paslepiamas.
virtuve pas mus maza ~7 kv.m. standartiniame bute.

kokius kokybiskus, bet ne super brangius modelius rekomenduotumet komino tipo gartraukius?

dekavoju 4u.gif
Atsakyti
Pasiūlykite kas už nekosminę kainą klasikinį gartraukį, na, įdomesnį kokį, a la SMEG 4u.gif Reikia 90cm, kamino tipo, neįmontuojamo.
Atsakyti
Sveikos, gal galit patarti ar verta pirkti ta Elica OM gartrauki??? Ar del praktiskumo jis gerai valosi ar nesudetinga priziureti??? Parduotvej tai jis grazus, o namu salygom, tai ne del grozio juk perkamas, o del funkcionalumo ir praktiskumo, tai domina ir jo prieziura ir ar tikrai jis beveik plynus nuo keptuves atkelia lotuliukas.gif ?
Atsakyti
QUOTE(keite @ 2009 06 01, 14:15)
Sveikos, gal galit patarti ar verta pirkti ta Elica OM gartrauki??? Ar del praktiskumo jis gerai valosi ar nesudetinga priziureti??? Parduotvej tai jis grazus, o namu salygom, tai ne del grozio juk perkamas, o del funkcionalumo ir praktiskumo, tai domina ir jo prieziura ir ar tikrai jis beveik plynus nuo keptuves atkelia  lotuliukas.gif  ?

Eleca gartraukiai rašo laisvą trauką... tai blynų nenukels lotuliukas.gif, bet tikrai galingas gartraukis, bet kuo galingesnis tuo ir garsas didesnis...
Kas dėl valymo, aišku jei juodas paviršius, gerai viskas matosi, bet čia jau tenka rinktis ar gražu ar praktiška smile.gif
Atsakyti
Sveikos! Gal kas turite įmontuojamą gartraukį Elica Glide 60? Turiu tokį rūpestį - vietoj trijų lygių gaunasi faktiškai du. Pirmas lygis kaip lygis - tyliai ūžia. O antras ir trečias ūžia labai garsiai ir visiškai vienodai blink.gif. Iškvietėme meistrą iš garantinio remonto. Jis aiškina, kad čia viskas gerai, tiesiog tarp pirmo ir antro lygio didelis galingumo skirtumas, o tarp antro ir trečio mažas, todėl ir nesigirdi to skirtumo. Čia atseit toks Elicos konstrukcinis sprendimas, kad tarpinis lygis yra arti galingiausio lygio (AEG, pavyzdžiui, turi 1-2-3-4 lygius, o mūsų Elica tik 1-3-4). Tada klausiu - kodėl parduotuvėje tas skirtumas aiškiai girdisi? O jis atsako, kad parduotuvėje nepajungtas gartraukio išvedimas, o pas mus pajungta per gofrą, ir tai irgi duoda garsą, ir tas garsas garsesnis už pačio gartraukio garsą doh.gif. Na nežinau, netikiu aš juo, bet kaip galiu įrodyti, kad kažkas negerai? Meistras buvo nuėmęs gartraukio apačią, su prožektoriumi kažką žiūrėjo, ir sakė, kad viskas gerai unsure.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saja: 15 birželio 2009 - 15:26
QUOTE(Saja @ 2009 06 15, 17:25)
Sveikos! Gal kas turite įmontuojamą gartraukį Elica Glide 60? Turiu tokį rūpestį - vietoj trijų lygių gaunasi faktiškai du. Pirmas lygis kaip lygis - tyliai ūžia. O antras ir trečias ūžia labai garsiai ir visiškai vienodai  blink.gif. Iškvietėme meistrą iš garantinio remonto. Jis aiškina, kad čia viskas gerai, tiesiog tarp pirmo ir antro lygio didelis galingumo skirtumas, o tarp antro ir trečio mažas, todėl ir nesigirdi to skirtumo. Čia atseit toks Elicos konstrukcinis sprendimas, kad tarpinis lygis yra arti galingiausio lygio (AEG, pavyzdžiui, turi 1-2-3-4 lygius, o mūsų Elica tik 1-3-4). Tada klausiu - kodėl parduotuvėje tas skirtumas aiškiai girdisi? O jis atsako, kad parduotuvėje nepajungtas gartraukio išvedimas, o pas mus pajungta per gofrą, ir tai irgi duoda garsą, ir tas garsas garsesnis už pačio gartraukio garsą  doh.gif. Na nežinau, netikiu aš juo, bet kaip galiu įrodyti, kad kažkas negerai? Meistras buvo nuėmęs gartraukio apačią, su prožektoriumi kažką žiūrėjo, ir sakė, kad viskas gerai  unsure.gif.

Elica Glide 60 — triukšmingumo lygis 60 dB, tai yra gana didelis
Mano AEG 58 dB, tai ant max. kaip traktorius burzgia... tiesa pas mus tiesiai į lauką iškirsta skylė, tai maksimaliai sumažintas triukšmas...
Tikiu, kad jei dar per vamzdį eina... triukšmo tikrai turi būti labai daug
Nemanau, kad tai gedimas visi Elica nepasižymi tylumu...
Laisva trauka (kaip parduotuvėje) ir tylesnė, ir galingesnė.
O jei meistru netiki, pabandyk kito meistro nuomonę išgirsti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donatas ir Monika: 15 birželio 2009 - 16:35
QUOTE(Donatas ir Monika @ 2009 06 15, 17:33)
Elica Glide 60 — triukšmingumo lygis 60 dB, tai yra gana didelis
Mano AEG 58 dB, tai ant max. kaip traktorius burzgia... tiesa pas mus tiesiai į lauką iškirsta skylė, tai maksimaliai sumažintas triukšmas...
Tikiu, kad jei dar per vamzdį eina... triukšmo tikrai turi būti labai daug
Nemanau, kad tai gedimas visi Elica nepasižymi tylumu...
Laisva trauka (kaip parduotuvėje) ir tylesnė, ir galingesnė.
O jei meistru netiki, pabandyk kito meistro nuomonę išgirsti?

Aš daugiau ne dėl pačio triukšmo pergyvenu (nors parduotuvėje kaip tik tikino, kad pagal savo galingumą jis labai tylus). Man nepatinka, kad tas triukšmas visiškai vienodas ant antro ir trečio lygio (o parduotuvėje skirtumas aiškiai girdėjosi). Mano įtarimas toks, kad jame kažkas ne taip sujungta. Jei kviesti kitą meistrą, tai jau reikės mokėti, o šitas buvo nemokamas iš garantinio remonto. MB dar sugalvojo, kad galima bus pažiūrėti, ar elektros skaitliukas vienodu greičiu sukasi ant abiejų lygių, ar skirtingu. Reikės pabandyti g.gif.
Atsakyti
ka galit pasakyti apie siuos modelius?
http://www.eurobuiti...id=156&pid=1035

http://www.eurobuiti...id=156&pid=1037

http://www.eurobuiti...id=156&pid=1038

kazi, kaip su stikliniu virsumi, ar praktiska - ar nesikaups dulkes, riebalai? ar normaliai valosi? o 53 triuksmikngsumas, ar nera per daug?

dekui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saja @ 2009 06 15, 16:25)
Sveikos!  doh.gif. Na nežinau, netikiu aš juo, bet kaip galiu įrodyti, kad kažkas negerai? Meistras buvo nuėmęs gartraukio apačią, su prožektoriumi kažką žiūrėjo, ir sakė, kad viskas gerai  unsure.gif.

Sveikos biggrin.gif jei norit irodyt kad kazkas istikro negerai, turit pati isitikint kad negerai, vien tik is garso spelioti nebutu visiskai teisingai g.gif beabejo reiktu pasiskaityt technine charakteristika, galbut ten parasyta lauzyta lietuviu kalba, jog 2 ir 3 lygis yra vienodi?! ax.gif va tada ir meistras teisus butu. na, o jei raso, kad skiriasi istraukimo srautas, tai bandykit kazkaip vizualiai isitikint: uzvirinkit vandeni ir ziurekit kaip traukia garus skirtinguose lygiuose, prikabinkit kazkoki popiergali ar plastikini maisiuka ar bet ka, ka galetu kazkiek pajudinti gartraukio trauka. didinkit mazinkit atstuma ir ziurekit ar keiciasi situacija keiciant greiti rolleyes.gif jei kazkokokiu budu suprasit kad tarp 2 ir 3 greicio nera skirtumo, tada jau pradekit gasdinti garantinio meistra su vartotoju teisiu organizacija, jei nepades - perspekite ji, kad kitame kambaryje turite pikta rotveileri blush2.gif
o kalbant apie gofra, tai siaip reiktu jos vengti, stengtis naudoti kuo maziau posukiu, naudoti lygu vamzdi, ne mazesnio diametro nei gartraukio isange (oro isejimo anga) (tinka ir plastikiniai) ir gartrauki (kartu su kaiviete) planuoti kuo arciau ventiliacines angos. thumbup.gif
Atsakyti