Įkraunama...
Įkraunama...

Garų surinktuvai. Gartraukiai

QUOTE(Betule @ 2008 03 15, 11:29)
Visada galvojau, kad dėsiu neįmontuojamą gartaukį, bet kai realiai pamačiau tuos griozdus su matomais pirštų anspaudais, susižavėjau įmontuojamais  ax.gif bet... Ir norisi, ir spintelių gaila  unsure.gif

yra tokių, kur montuojami į spintelę, bet spintelėj vietos neužima daug arba yra po spintele montuojami, bet jų galingumas mažesnis...
Atsakyti
QUOTE(Jomato @ 2008 03 15, 10:44)
Kokį gartraukį renkatės?  g.gif Planavom neįmontuojamą, bet kuo toliau žiūrinėju, tuo jie man tokie griozdai atrodo, ant kurių labai matosi nučiupinėjimai ir dulkės  doh.gif O įmontuojami gartraukiai tokie nedidukai, ištraukiami, bet ar nuo to nenukenčia jų garų ištraikimo savybės?

Yra pvz. montuojamas Elica Glide, jo trauka 1200 m3/h, ištrauks viską smile.gif
Atsakyti
Sveiki, o gali man kas nors pasakyti, kaip issirinkti gartrauki, kad ji paskui noretusi ijungti, o ne laikyt del vaizdo? L. bijau, kad nenusipirkciau tokio, kuris veiks garsiau uz visus - uz telika, mane ir vyra su vaika sudejus biggrin.gif ar gartraukio galingumas ir jo keliamas triuksmas tarpusavy susije? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emilės_mama: 15 kovo 2008 - 15:11
QUOTE(Betule @ 2008 03 15, 10:40)
Įmontuojamas turbūt ir pigesnis?  g.gif Nors spintelę tam reikia aukoti  g.gif

4u.gif nu mus kitoks ir netiko bet tikrai pigiau gaunas 4u.gif
Atsakyti
kreipiuosi pagalbos blush2.gif esu pavargusi ir pasimetusi,būtinai reikia neblogo,stilingo,kamino tipo,90 cm,BALTO garų surinktuvo...niekur nerandu.Tiesa,dar ir nebrangaus,iki 1500 lt
Atsakyti
Dejau imontuojama gartrauki Gorenje firmos. Veikia tyliai, istraukia viska ka reikia. Na vietos spinteleje tik prieskoniams liko doh.gif , bet jiems virs virykles kaip tik smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilės_mama @ 2008 03 15, 16:10)
Sveiki, o gali man kas nors pasakyti, kaip issirinkti gartrauki, kad ji paskui noretusi ijungti, o ne laikyt del vaizdo? L. bijau, kad nenusipirkciau tokio, kuris veiks garsiau uz visus - uz telika, mane ir vyra su vaika sudejus biggrin.gif ar gartraukio galingumas ir jo keliamas triuksmas tarpusavy susije? g.gif

Labai atidziai perskaiciau tema, bet apie gartraukiu triuksma nieko taip ir neradau g.gif Tikejausi, kad Zilvinas atsilieps, maciau ten mamytems labai protingu patarimu dave blush2.gif ax.gif bet diskutuoju pati su savim blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilės_mama @ 2008 03 20, 13:42)
Labai atidziai perskaiciau tema, bet apie gartraukiu triuksma nieko taip ir neradau g.gif Tikejausi, kad Zilvinas atsilieps, maciau ten mamytems labai protingu patarimu dave blush2.gif  ax.gif bet diskutuoju pati su savim blush2.gif

Kas dėl triukšmingumo, tai čia priklauso nuo modelio, gamintojo ir t.t. ir lyginant skitrtingų gaminių, trauka bus vienoda, o triukšnimgumas gali labai stipriai skirtis.
Pvz.: montuojamas į baldus Teka TL1-62 IX — galingumas 540 kub. m/h, o triukšmingumas tik 46 dB
O Elica ELIBLOC 9 SILVER 2M F/60 — trauka 500 kub. m/h, o triukšmingumas 67 dB
Tad jokios matematikos nėra. Tiesiog reikia konkrečiau rinktis iš to ko reikia. Jei ventiliacijos anga netoji, gali rinktis ir mažesnio galingumo, jei vedžiosit toliau, neišvengiamai teks rinktis galingesnį.
Atsakyti
QUOTE(Donatas ir Monika @ 2008 03 20, 17:26)
Kas dėl triukšmingumo, tai čia priklauso nuo modelio, gamintojo ir t.t. ir lyginant skitrtingų gaminių, trauka bus vienoda, o triukšnimgumas gali labai stipriai skirtis.
Pvz.: montuojamas į baldus Teka TL1-62 IX — galingumas 540 kub. m/h, o triukšmingumas tik 46 dB
O Elica ELIBLOC 9 SILVER 2M F/60 — trauka 500 kub. m/h, o triukšmingumas 67 dB
Tad jokios matematikos nėra. Tiesiog reikia konkrečiau rinktis iš to ko reikia. Jei ventiliacijos anga netoji, gali rinktis ir mažesnio galingumo,  jei vedžiosit toliau, neišvengiamai teks rinktis galingesnį.

Aciu uz patarimus 4u.gif 4u.gif Mano vyras pats vedziojo tas triubas blush2.gif ventiliacijai, jas slepe po pakabinamom lubom, ventiliacija iseina tiesiai i ta anga, kuri yra daugiabuciuose,alkune gaunasi tik viena, nu, aisku, jei as cia suprantamai parasiau ax.gif Mums reik neimontuojamo, o pakabinamo, ir, kaip issiaiskinau, reik ziuret ne T formos, nes tokia forma sumazina istraukima, 60 plocio iki 1000lt. Gal turit kokiu auksiniu minciu , buciau l. dekinga ax.gif blush2.gif
Atsakyti

Ka galetumete mums patarti? Gal gaminami garu surinktuvai, kuriu dumu isejimo anga yra uzdaroma, kai garu surinktuvas isjungtas. Kai ji ijungi, anga atsidaro. Tada kaimynu kvapu pas mus neuznestu. Ar suprantamai parasiau? Bet gal cia tik mano fantazijos ax.gif Jei dar negamina tokiu gartraukiu, ideja butu nebloga bigsmile.gif
[/quote]

Isidekite oro sklende. Joje yra plona metaline plokstele, padalyta i dvi dalis. Kai jusu gartraukis isjungtas ji bus uzsidariusi. O kai gartrauki ijungsite, jis trauks ora, o oras atidarys sklende.
Atsakyti
sveikos, visai pasimeciau. imontavo gartraukio trūbą ir dabar žiūriu kad ji man per aukštai, (taip tipo meistras liepe). dar baldų nėra (bet nuo žemės pamatavau 1,85 cm) 4u.gif ax.gif blush2.gif doh.gif (kažkur buvo rašyta apie tai bet nerandu. gal gali pasakyti tuos aukščius. kol nevėlu gal perdarytų.

4u.gif būsiu dėkinga

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aitiii: 24 kovo 2008 - 13:51
jei apie triūbą, tai ji juk nuo kiekvieno gartraukio priklauso g.gif: mūsų, pvz., triūba palubėj, bet gartraukis dar turės savus sujungimus ir šiaip, manau, aukštis nuo žemės nelabai ką bendro turi g.gif
Atsakyti