QUOTE(slyva @ 2011 02 09, 20:49)
tai ji ilgai reikia plakti?
nes jei viska sumaisau, tai jis toks skystokas... o gal dar i per silta mase sviesta sudejau
Itariu, kad tu sudejai sviesta i silta mase, jis issileido, ir paisdare skysta mase. O reikia atvesint ta kiuaisnio pieno skysti, ir tada issiplakt atskirai sviesta, ir pamazu pilant ta skysti plakt.
Papildyta:
QUOTE(margaritka25 @ 2011 02 09, 23:51)
As siandien ir dariau torta rafaelo svajone,tai man biskvitas i keturias dalis nesipjauste lengvai,buvo vargo,kita karta atskirai kepsiu kiekviena,ir tik dabar perskaiciau kad dar galima deti migdolus,o mano jau suteptas,reiks kita syki pabandyt su migdolais.
Virsu galima puost migdolais.
Papildyta:
QUOTE(tarškaliukas @ 2011 02 09, 21:14)
Na, matyt, per mažai aš dar praktikos turiu. Šį kartą labai atsargiai viską dariau, jungiau sviesto masę (sviestą trumpai labai palaikius šaldytuve) su grietinėlės mase. Maišiau atsargiai po kelis šaukštus dedant grietinėlės.
Gaunasi man sviesto gumulėlaii nors tu ką. Pasukų nėra, tai jau smagu.
Sakykite, ar dabar palaikyti kambario temp. ar tiesiog tepti ir tiek.?
O cia nebeda. Suteptas pastovi. Paskui pastovi pries valgant kamb.temp.ir gaunasi superinis skonis
Papildyta:
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 02 09, 21:16)
man anksciau irgi skystoka mase gaudavosi. dabar karsta mase visada i balkona isnesu kol sviesta plaku. ai,dar kiausinuka arba maza dedu arba jei turiu didesni,tai pamaisau ji viena ir siektiek atskiriu,maziau jo dedu
Atvesint butinai reikia
Papildyta:
QUOTE(irmuliuke @ 2011 02 09, 21:49)
labas vakarelis, vis paskaitineju cia pas jus ir nusprendziau isbandyti ka nors naujo, nes keleta kartu vis rafaelo svajone kepiau, o dabar ketinu "juoda miska" pabandyti tik turiu klausimeli ar butina kepti biskvitus atskirai? nes jie turi atvesti formoje o kepimui kitos neturiu... tai kaip geriau daryt? arba gal kitokius biskvitus galima kept siam tortui?
Geriau atskirai kept, o del to nera jokiu problemu. Iskepa, isimi is orkaites, isimi su kepimo popieriumi biskvita, ir tegu sau vesta. As nuo karsto dar ir nulupu. O i forma kita partija kepk is kart.