Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-11

QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 02 09, 23:03)
visada formos dugna dengiu kepimo popieriumi.biskvitas iskepa,su popieriumi isimu,kloju kita popieriu ir kepu sekanti biskvita.kol iskepa antras biskvitas,atvesta pirmasis,tada jau ir popieriu galima lengvai nuimti  mirksiukas.gif

aciu bandysiu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
patarkit kuo pertept torta, kad nebutu per saldu ar riebu? Nebesivalgo man kazko iprastiniai tortai blush2.gif neseniai kepiau be recepto torta- biskvitus pretepiau varskes+grietines kremu ir plakta grietinele. Virsus sviestas su kondensuotu. Skanu, bet norejos lengviau. Galvoju gal galima kokia spanguoliu ar brukniu uogiene daryt g.gif kas prie jos galetu tikti? Arba su citrusiniais vaisiais gal galit ka pasiulyt?
Atsakyti
QUOTE(Fiolita @ 2011 02 09, 23:14)
Arba su citrusiniais vaisiais gal galit ka pasiulyt?

tortas su apelsinų suflė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bambambuzas @ 2011 02 09, 22:41)
tortas su apelsinų suflė 4u.gif

Aciu, isbandysiu 4u.gif kaip supratau sufle is Novos receptu blogo?
Atsakyti
As siandien ir dariau torta rafaelo svajone,tai man biskvitas i keturias dalis nesipjauste lengvai,buvo vargo,kita karta atskirai kepsiu kiekviena,ir tik dabar perskaiciau kad dar galima deti migdolus,o mano jau suteptas,reiks kita syki pabandyt su migdolais. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2011 02 09, 20:49)
tai ji ilgai reikia plakti? g.gif nes jei viska sumaisau, tai jis toks skystokas... o gal dar i per silta mase sviesta sudejau  g.gif


Itariu, kad tu sudejai sviesta i silta mase, jis issileido, ir paisdare skysta mase. O reikia atvesint ta kiuaisnio pieno skysti, ir tada issiplakt atskirai sviesta, ir pamazu pilant ta skysti plakt.
Papildyta:
QUOTE(margaritka25 @ 2011 02 09, 23:51)
As siandien ir dariau torta rafaelo svajone,tai man biskvitas i keturias  dalis nesipjauste lengvai,buvo vargo,kita karta atskirai kepsiu kiekviena,ir tik dabar perskaiciau kad dar galima deti migdolus,o mano jau suteptas,reiks kita syki pabandyt su migdolais. smile.gif


Virsu galima puost migdolais.
Papildyta:
QUOTE(tarškaliukas @ 2011 02 09, 21:14)
Na, matyt, per mažai aš dar praktikos turiu. Šį kartą labai atsargiai viską dariau, jungiau sviesto masę (sviestą trumpai labai palaikius šaldytuve) su grietinėlės mase. Maišiau atsargiai po kelis šaukštus dedant grietinėlės.
Gaunasi man sviesto gumulėlaii nors tu ką. Pasukų nėra, tai jau smagu.
Sakykite, ar dabar palaikyti kambario temp. ar tiesiog tepti ir tiek.?


O cia nebeda. Suteptas pastovi. Paskui pastovi pries valgant kamb.temp.ir gaunasi superinis skonis wink.gif
Papildyta:
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 02 09, 21:16)
man anksciau irgi skystoka mase gaudavosi. dabar karsta mase visada i balkona isnesu kol sviesta plaku. ai,dar kiausinuka arba maza dedu arba jei turiu didesni,tai pamaisau ji viena ir siektiek atskiriu,maziau jo dedu


Atvesint butinai reikia doh.gif
Papildyta:
QUOTE(irmuliuke @ 2011 02 09, 21:49)
labas vakarelis, vis paskaitineju cia pas jus ir nusprendziau isbandyti ka nors naujo, nes keleta kartu vis rafaelo svajone kepiau, o dabar ketinu "juoda miska" pabandyti tik turiu klausimeli ar butina kepti biskvitus atskirai? nes jie turi atvesti formoje o kepimui kitos neturiu... tai kaip geriau daryt? arba gal kitokius biskvitus galima kept siam tortui?  smile.gif


Geriau atskirai kept, o del to nera jokiu problemu. Iskepa, isimi is orkaites, isimi su kepimo popieriumi biskvita, ir tegu sau vesta. As nuo karsto dar ir nulupu. O i forma kita partija kepk is kart.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 10, 10:05)
Atvesint butinai reikia  doh.gif

tai juk butent taip ir parasiau ,kad REIKIA atvesinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglis2 @ 2011 02 09, 20:43)
aš iškart dariau trigubą normą bigsmile.gif abžora lotuliukas.gif tai dar ir saldainiam liko wub.gif


Ir mano griljazinis tortas jau saldytuve ax.gif O as kaip tik norejau paklausti, ar jus visa ta griljaza (is 250g cukraus ir 150g riesutu) sudedat i torta?
Gal as per smulkiai sumaliau, bet man jo pasirode labai daug, tai gal tik puse sudejau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 02 10, 10:24)
tai juk butent taip ir parasiau ,kad REIKIA atvesinti smile.gif

cia matyt ir buvo mano klaida. ir per nakti pastovejes saldytuve tas kremas kazkoks fee, atsipjaunu torto gabaliuka ir nugramdau nuo virsaus ta krema... doh.gif
kitakart atidesne busiu gaminant biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Banga @ 2011 02 10, 09:53)
Ir mano griljazinis tortas jau saldytuve  ax.gif  O as kaip tik norejau paklausti, ar jus visa ta griljaza (is 250g cukraus ir 150g riesutu) sudedat i torta?
Gal as per smulkiai sumaliau, bet man jo pasirode labai daug, tai gal tik puse sudejau  blush2.gif


Man jo kokiem trim tortam uztenka... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 10, 10:42)
Man jo kokiem trim tortam uztenka...  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif ir man panasiai uzteks. tada viskas gerai, o tai jau pagalvojau, kad reikejo visa sudeti unsure.gif
Atsakyti
Ir as dar i kiekviena sluoksni jo dedu, jei mase buna dengtas tortas.

Sakykit , nu nusisnekesiu, ale man reik atsakymo smile.gif rikota uzsaldyt galima? blush2.gif
Atsakyti