man irgi, todėl jei žinau, kad torto reikės šeštadienį, tai sutepu jį jau ketvirtadienį, pergeria skonį pilnai, tada skanumėlis
QUOTE(Olesta @ 2011 02 09, 18:38)
man irgi, todėl jei žinau, kad torto reikės šeštadienį, tai sutepu jį jau ketvirtadienį, pergeria skonį pilnai, tada skanumėlis
As taip pat
Na, man nesiseka šiandien . Darydama Žozefinos torto kremą abu atšaldžiusi jungiau ir sviesto maži gabalėliai kreme. Yra pagalba jam kokia ar jau ne?
Viskas pati pražudžiau kremą, bandydama jį atgaivinti - žinoma, sugadinau. MB išsiųstas pirkti grietinėlės.
Atsiprašau, kad per dažnai gal eterį rodausi, bet klausimas dabar toks, ką daryti, kad darant naują pertepimą nesusidarytų sviesto gumulėliai jungiant sviesto kremą su plaktos grietinėlės? Ką dariau netaip?
Atsiprašau, kad per dažnai gal eterį rodausi, bet klausimas dabar toks, ką daryti, kad darant naują pertepimą nesusidarytų sviesto gumulėliai jungiant sviesto kremą su plaktos grietinėlės? Ką dariau netaip?
QUOTE(tarškaliukas @ 2011 02 09, 20:55)
Viskas pati pražudžiau kremą, bandydama jį atgaivinti - žinoma, sugadinau. MB išsiųstas pirkti grietinėlės.
Atsiprašau, kad per dažnai gal eterį rodausi, bet klausimas dabar toks, ką daryti, kad darant naują pertepimą nesusidarytų sviesto gumulėliai jungiant sviesto kremą su plaktos grietinėlės? Ką dariau netaip?
Atsiprašau, kad per dažnai gal eterį rodausi, bet klausimas dabar toks, ką daryti, kad darant naują pertepimą nesusidarytų sviesto gumulėliai jungiant sviesto kremą su plaktos grietinėlės? Ką dariau netaip?
o kaip bandėt atgaivinti? Man ir truputis gavosi gumuliukų sviesto, bet pabuvęs kamb. temp. tortas gavosi puikus ir valgant nieko nejaučiau, kad kažkas ne taip...
jungti reikia vienodų temperatūrų produktus...
Ir grietinele po sauksta, du deti ir maisyti.
QUOTE(simisimi84 @ 2011 02 09, 20:58)
o kaip bandėt atgaivinti? Man ir truputis gavosi gumuliukų sviesto, bet pabuvęs kamb. temp. tortas gavosi puikus ir valgant nieko nejaučiau, kad kažkas ne taip...
jungti reikia vienodų temperatūrų produktus...
jungti reikia vienodų temperatūrų produktus...
Manau, iš to streso, belaukdama kamb. temperatūroje, masę vis maišiau prieidama, gavau pasukas Visagaliame google atradau, jog čia jau pasukos.
Lyg abu buvo vienodos temp. Gal grietinėlė per šalta, jei sušoko?
Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 09, 21:01)
Ir grietinele po sauksta, du deti ir maisyti.
sakykite, maišyti šaukštu ar mikseriu?
jei atsirado sviesto gabaliuku, gali buti dvi priezastis: arba nepilnai isplaktas sviestas, arba per ilgai laikytas saldytuve
as dazniausiai neturiu laiko zaist ir laikyt kremu saldytuve, kol jie igaus vienoda temperatura. as tiesiog atsargiai su saukstu juos ismaisau. dedu po kelis saukstus ir maisau. jei grietinele saules pieno - rizikuoju maisyt mikseriu. dazniausiai taip ir darau. kitos grietineles maisant mikseriu - paleidzia vandeni
as dazniausiai neturiu laiko zaist ir laikyt kremu saldytuve, kol jie igaus vienoda temperatura. as tiesiog atsargiai su saukstu juos ismaisau. dedu po kelis saukstus ir maisau. jei grietinele saules pieno - rizikuoju maisyt mikseriu. dazniausiai taip ir darau. kitos grietineles maisant mikseriu - paleidzia vandeni
Supratau. Manau, sviestas per šaltas buvo. Labai dėkoju už atsakymus ir pagalbą
sviestinį grietinėlinį kremą galima gelbėti jį pašildžius ir plakant mikseriu, kol susijungia išsiskyręs skystis su kremu
QUOTE(spyglis2 @ 2011 02 09, 21:06)
sviestinį grietinėlinį kremą galima gelbėti jį pašildžius ir plakant mikseriu, kol susijungia išsiskyręs skystis su kremu
jis jau išneštas į šiukšliadėžę. Dėkui, kitą kart žinosiu.
Ne iš karto ir Maskva pasistatė, tad mokysiuos toliau
QUOTE(spyglis2 @ 2011 02 09, 21:06)
sviestinį grietinėlinį kremą galima gelbėti jį pašildžius ir plakant mikseriu, kol susijungia išsiskyręs skystis su kremu
šventa tiesa, praeitą savaitę kepiau grilijažinį, tai man kremą sujungiant ir gavos sviestas atskirai pasukos atskirai , jau galvojau bus šakės , kremą įgrūdau į šaldiklį , bandžiau plankt , tas pats velnias, tada į mikrobangę įkišau , ar taip ar taip galvojau pasmerktas, bet kai apšilo gerai tai su mikseriu viskas kuo puikiausiai išsiplakė , galvojau bus kietas kremas , bet viskas gavos normaliai , jei būtų be liapsusų gal puresnis būt išėjęs, bet nieks nieko nesuprato
beje dėkui spygliui2 už receptą , šis tortas toks iš riebesnių , kremo gaunas nemažai , tai bent mano skoniui biskvitus galima ir storelėsnius dėt ir brendu laistyt ir brendaus nepagailėt , į vidurinį kremo sluoksnį kokį 50gr šokolado įtarkavau ,ir grilijažo kitą kart daugiau daryčiau , bijojau , kad grilijažas nesigaus , bet viskas gavos puikiai , žodžiu tikras tortas