Aciu uz atsakymus.
o kam į sviestinį kremą želatina??? kremas standus, tai kam ta želatina ten reikalinga nei standiklio nei želatinos ten nereikia, receptas verstas iš rusų kalbos, Rusijoj gal grietinėlė kokia skystesnė ar ką, tai to standiklio ten papiešta, nežinau, man jis visai nebūtinas, išsiplaka viskas ir be jo...
penktadienis gal kiek ankstoka Rafaelui
penktadienis gal kiek ankstoka Rafaelui
Kepiau Rafaelo - degustacijai Turėjau būrį skanautojų
Dariau- kepiau iš karto. Biskvitas laaabai minkštutis - į 4 dalis neperpjaut nieeekaip
Kremą dariau be standiklio - viskas puikiai gavosi
Įspūdžiai - visiem pasirodė per švelnus ir tuo pačiu per rūgštus Kitą kartą dėsiu 1 didesnę citriną. Visi draugiškai nutarė, kad /kaip rusai sako/ trūksta tortui kažkokio "vinies" ... Sulapnojo visą ir nesuprato ar valgė ... Ištirpo burnoj... Visi truputį nusivylė, kad "Rafaelo", o migdolų nerasta
Taip kad kitą kartą biskvitus laistysiu su 1 citrina /gal dar kokio amareto skonio / ir būtinai pabandysiu dėti migdolų
Sorry, puošt nepuošiau, nes čia buvo tik degustacinis ...
Dariau- kepiau iš karto. Biskvitas laaabai minkštutis - į 4 dalis neperpjaut nieeekaip
Kremą dariau be standiklio - viskas puikiai gavosi
Įspūdžiai - visiem pasirodė per švelnus ir tuo pačiu per rūgštus Kitą kartą dėsiu 1 didesnę citriną. Visi draugiškai nutarė, kad /kaip rusai sako/ trūksta tortui kažkokio "vinies" ... Sulapnojo visą ir nesuprato ar valgė ... Ištirpo burnoj... Visi truputį nusivylė, kad "Rafaelo", o migdolų nerasta
Taip kad kitą kartą biskvitus laistysiu su 1 citrina /gal dar kokio amareto skonio / ir būtinai pabandysiu dėti migdolų
Sorry, puošt nepuošiau, nes čia buvo tik degustacinis ...
QUOTE(Olesta @ 2011 02 09, 08:18)
o kam į sviestinį kremą želatina??? kremas standus, tai kam ta želatina ten reikalinga nei standiklio nei želatinos ten nereikia, receptas verstas iš rusų kalbos, Rusijoj gal grietinėlė kokia skystesnė ar ką, tai to standiklio ten papiešta, nežinau, man jis visai nebūtinas, išsiplaka viskas ir be jo...
penktadienis gal kiek ankstoka Rafaelui
penktadienis gal kiek ankstoka Rafaelui
Biskvitui vien tikrai nieko nenutiks. Nes ji ir klause del biskvito. O va suteptt penktadieni nerizikuociau.
Papildyta:
QUOTE(gude @ 2011 02 09, 08:45)
Kepiau Rafaelo - degustacijai Turėjau būrį skanautojų
Dariau- kepiau iš karto. Biskvitas laaabai minkštutis - į 4 dalis neperpjaut nieeekaip
Kremą dariau be standiklio - viskas puikiai gavosi
Įspūdžiai - visiem pasirodė per švelnus ir tuo pačiu per rūgštus Kitą kartą dėsiu 1 didesnę citriną. Visi draugiškai nutarė, kad /kaip rusai sako/ trūksta tortui kažkokio "vinies" ... Sulapnojo visą ir nesuprato ar valgė ... Ištirpo burnoj... Visi truputį nusivylė, kad "Rafaelo", o migdolų nerasta
Taip kad kitą kartą biskvitus laistysiu su 1 citrina /gal dar kokio amareto skonio / ir būtinai pabandysiu dėti migdolų
Sorry, puošt nepuošiau, nes čia buvo tik degustacinis ...
Dariau- kepiau iš karto. Biskvitas laaabai minkštutis - į 4 dalis neperpjaut nieeekaip
Kremą dariau be standiklio - viskas puikiai gavosi
Įspūdžiai - visiem pasirodė per švelnus ir tuo pačiu per rūgštus Kitą kartą dėsiu 1 didesnę citriną. Visi draugiškai nutarė, kad /kaip rusai sako/ trūksta tortui kažkokio "vinies" ... Sulapnojo visą ir nesuprato ar valgė ... Ištirpo burnoj... Visi truputį nusivylė, kad "Rafaelo", o migdolų nerasta
Taip kad kitą kartą biskvitus laistysiu su 1 citrina /gal dar kokio amareto skonio / ir būtinai pabandysiu dėti migdolų
Sorry, puošt nepuošiau, nes čia buvo tik degustacinis ...
O man persipjauna i 4 dalis kuo puikiausiai, ir dar galeciau penkta "isstenet" 24 cm formoj. O citrinos aisku ten ryskiai perdaug, as is puses citrinos sulciu, vandenuko ir cukriuko siek tiek pasidarau suliejima. Ir aisku biskvite kepimo milteliu recepte nereikia viso pokelio, dedu du nubrauktus saukstelius. I krema jokiu zelatinu, standikliu nereikia.
Tiesa, kepimo miltelių nedėjau visai. Mano nuomone, jeigu gerai išplakti kiaušiniai ar baltymai jie kelia biskvitą Į tokius nededu niekada sodos ar kepimo miltelių.
Ai dar, tiesa, visada šaukštą miltų keičiu šaukštu krakmolo.
Ai dar, tiesa, visada šaukštą miltų keičiu šaukštu krakmolo.
už tai ir neperpjauni į 4 dalis, biskvitas su aliejumi, taigi kepimo miltukai būtini o kepinti migdolai kaip tik prideda tą vinį, kurios trūksta tortui ...senai taip kepu, nebent atsisako valgytojai riešutų, nes yra kas ir nemėgsta, sulaistymui irgi naudoju daug mažesnį kiekį ir citrinų ir paties skysčio...
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 09, 10:13)
Biskvitui vien tikrai nieko nenutiks. Nes ji ir klause del biskvito. O va suteptt penktadieni nerizikuociau.
Papildyta:
O man persipjauna i 4 dalis kuo puikiausiai, ir dar galeciau penkta "isstenet" 24 cm formoj. O citrinos aisku ten ryskiai perdaug, as is puses citrinos sulciu, vandenuko ir cukriuko siek tiek pasidarau suliejima. Ir aisku biskvite kepimo milteliu recepte nereikia viso pokelio, dedu du nubrauktus saukstelius. I krema jokiu zelatinu, standikliu nereikia.
Papildyta:
O man persipjauna i 4 dalis kuo puikiausiai, ir dar galeciau penkta "isstenet" 24 cm formoj. O citrinos aisku ten ryskiai perdaug, as is puses citrinos sulciu, vandenuko ir cukriuko siek tiek pasidarau suliejima. Ir aisku biskvite kepimo milteliu recepte nereikia viso pokelio, dedu du nubrauktus saukstelius. I krema jokiu zelatinu, standikliu nereikia.
as ir taip darau, bet visada dedu migdolu pagal Olestos rekomendacijas
Va migdolu reiks pabandyt ideti ir man.
nežievinu aš jų, pakepinu ant sausos keptuvės, permalu mėsmale arba blenderiu ir viskas
Laba diena
Norejau pasiteirauti. pries kiek laiko anksciausiai galima padaryti tailandietiska bananu torta, kad jis nesugestu ir butu skanus ? nes man reikia sekmadieniui tai galvoju ar ji galiu pasidaryt koki penktadieni ?
Dekui
Norejau pasiteirauti. pries kiek laiko anksciausiai galima padaryti tailandietiska bananu torta, kad jis nesugestu ir butu skanus ? nes man reikia sekmadieniui tai galvoju ar ji galiu pasidaryt koki penktadieni ?
Dekui
nu va paragavau griliazini tortuka , dariau plonus biskvitus, tai kitam kartui daryciau storesnius biskvitus arba jai ploni tai deciau kremo minimaliai, nes seip man per daug kremo kazkaip ,seip skonis nieko, skanu bet... na malonu prisimint griliazinio tortuko skoni, bet ispudzio tokio kad labai jau ipatingas nepadare