Nu va katik isbandziau tortuka "Princas regatas", tai tikrai skanus, gal tikrai nelabai tinka kaip tortas bet seip kaip gabaliuka prie kavytes tai laaaabai skanus.Krema dariau kaip ir patare cia - plikyta su sokoladu.
Mergaites, gal jau apie tai buvo kalbeta n kartu, bet dabar nerandu Gakvoju tortuko virsu padzibuot beze pagal Likta. O tortukas pas mane toks, rafaelo biskvitukai pertepti sviestiniu(sviestas + kondensuotas) ir grietines kremu. Ar beza galima dzibuot tiesiai ant biskvito, ar reik biskvita plonai patept sviestiniu kremu? Ir ar tiktu tas sviesto-kondensuoto kremukas?
QUOTE(vivir @ 2011 02 03, 20:06)
Mergaites, gal jau apie tai buvo kalbeta n kartu, bet dabar nerandu Gakvoju tortuko virsu padzibuot beze pagal Likta. O tortukas pas mane toks, rafaelo biskvitukai pertepti sviestiniu(sviestas + kondensuotas) ir grietines kremu. Ar beza galima dzibuot tiesiai ant biskvito, ar reik biskvita plonai patept sviestiniu kremu? Ir ar tiktu tas sviesto-kondensuoto kremukas?
As dzibuociau bezu, nieko daugiau nedaryciau, gi ji tik bijo dregmes, zele, o cia nera, tas pats sviestas ir kondencuotas, o grietinele tame kreme
iskepiau ir sutepiau juoda miska, ryt ragausim negaliu sulaukti...
tikiuosi cukraus pasimažinai ten
"Pistaciju tortas"
Biskvitui
125gr maltu migdolu
200gr cukraus pudros
25gr miltu
5 kiausiniu baltymai
Pistaciju kremui
3 tryniai
60gr cukraus pudros
30gr miltu
250gr pieno
50gr pistaciju(as dejau 100gr ir kita kart dar 50gr dadeciau)
200gr sviesto
Sokoladiniam kremui
200gr karciojo sokalo(as dejau juoda,nes karciojo neturejau)
500ml grietineles
Biskvitui sumaisykite migdolus,puse cukraus pudros ir miltus.Baltymus isplakite,nenustodami plakti,berkite likusia cukraus pudra.sumaisykite su migdoline mase ir atsargiai isplakite.
ant skardos dekite dvi 24 cm skersmens kepimo formas.istepkite jas sviestu ir pabarstykite miltais(as dejau ant sviestinio popieriaus).saukite i 180 laipsniu C karscio orkaite ir kepkite 25 min.Iskepus biskvitus atvesinkite. Jei biskvitus kepsite paeiliui,antrajam tskirta tesla laikykite saltai.
Pistaciju kremui trynius isplakite su cukraus pudra,tada berkite miltus.Nuolat maisydami pilkite karsta piena.Tada dekite puoda ant virykles ir nuolat maisant uzvirinkite.Atvesinkite.Tuomet sudekite sumaltas pistacijas,minksta sviesta ir plakite 5 min.
Sokoladiniam kremui sokolada istirpinkite vandens voneleje ir atvesinkite. i atvesusi sokalada pilkite isplakta grietinele.
Suformuokite torta.ant vieno biskvito uztepkite pistaciju krema,dekite antra paploti ant jo uztepkite sokoladini krema.
P.S. as iskepciau dar viena biskvita ir tada butu trys pertepimai. tortas tikrai skanus.
Biskvitui
125gr maltu migdolu
200gr cukraus pudros
25gr miltu
5 kiausiniu baltymai
Pistaciju kremui
3 tryniai
60gr cukraus pudros
30gr miltu
250gr pieno
50gr pistaciju(as dejau 100gr ir kita kart dar 50gr dadeciau)
200gr sviesto
Sokoladiniam kremui
200gr karciojo sokalo(as dejau juoda,nes karciojo neturejau)
500ml grietineles
Biskvitui sumaisykite migdolus,puse cukraus pudros ir miltus.Baltymus isplakite,nenustodami plakti,berkite likusia cukraus pudra.sumaisykite su migdoline mase ir atsargiai isplakite.
ant skardos dekite dvi 24 cm skersmens kepimo formas.istepkite jas sviestu ir pabarstykite miltais(as dejau ant sviestinio popieriaus).saukite i 180 laipsniu C karscio orkaite ir kepkite 25 min.Iskepus biskvitus atvesinkite. Jei biskvitus kepsite paeiliui,antrajam tskirta tesla laikykite saltai.
Pistaciju kremui trynius isplakite su cukraus pudra,tada berkite miltus.Nuolat maisydami pilkite karsta piena.Tada dekite puoda ant virykles ir nuolat maisant uzvirinkite.Atvesinkite.Tuomet sudekite sumaltas pistacijas,minksta sviesta ir plakite 5 min.
Sokoladiniam kremui sokolada istirpinkite vandens voneleje ir atvesinkite. i atvesusi sokalada pilkite isplakta grietinele.
Suformuokite torta.ant vieno biskvito uztepkite pistaciju krema,dekite antra paploti ant jo uztepkite sokoladini krema.
P.S. as iskepciau dar viena biskvita ir tada butu trys pertepimai. tortas tikrai skanus.
QUOTE(Olesta @ 2011 02 05, 07:59)
tikiuosi cukraus pasimažinai ten
pasimazinau, bet paskutine minute prisiminiau skaitytus komentarus, kad reikia pamazinti
tortas gavosi super, tik isimtas is saldytuvo torto sokoladinis sluoksnis (pyliau grietinele i sokolada) buvo kietokas, o pastovejes kamb. atsileido ir buvo super, kita karta dar praskiesciau sokolada
stai jis
norejau padaryti rozes, bet nelabai gavosi buvau tikra kad turiu maza zvaigzdute, o pasirodo ne, tai isejo kas isejo
QUOTE(sandrulyte1975 @ 2011 02 05, 11:21)
ideja mano pyragaiciams, kuriuo ssiandien darysiu. Pasinaudosiu kremu su riesutais
Papuosimas man labai grazus Paprastas, bet
QUOTE(Nerytė @ 2011 02 05, 16:46)
Aga papuosimas .
O as kazkada dariau ir nebuvau skaicius komentaru pudros ivariau pagal rceptine norma . galvojau ir uzupakalis sulips
QUOTE(laurindre @ 2011 02 05, 18:25)
Papuosimas man labai grazus Paprastas, bet
atrodo nerealiai
kaip ta krema virsui paruosei? ir dar kvailas klausimas - Neryte, su kuo ta krema taip issukai i rozes? toks kur buna ale svirkstas kremui? kitai savaitei planuoju iskepti koki super torta, bus proga, tai man labai patiko tavo torto "apdribimas"
aciu uz komplimentus
gerai, kad as paskaiciau
cia sarlot kremo, grietineles ir sokolado kremas
issukti reikia su konditeriniu maiseliu ir zvaigzdutes antgaliu, tik as neturejau mazos zvaigzdutes, buvo 1/3 zvaigzdutes dalies plokscia todel ir rozytes nesigavo
man irgi patiko puosimas, visad megstu puosti paprastai, neperkrautai
QUOTE(rivera @ 2011 02 05, 17:34)
nebuvau skaicius komentaru pudros ivariau pagal rceptine norma . galvojau ir uzupakalis sulips
gerai, kad as paskaiciau
QUOTE(slyva @ 2011 02 05, 17:35)
kaip ta krema virsui paruosei? ir dar kvailas klausimas - Neryte, su kuo ta krema taip issukai i rozes? toks kur buna ale svirkstas kremui? kitai savaitei planuoju iskepti koki super torta, bus proga, tai man labai patiko tavo torto "apdribimas"
cia sarlot kremo, grietineles ir sokolado kremas
issukti reikia su konditeriniu maiseliu ir zvaigzdutes antgaliu, tik as neturejau mazos zvaigzdutes, buvo 1/3 zvaigzdutes dalies plokscia todel ir rozytes nesigavo
man irgi patiko puosimas, visad megstu puosti paprastai, neperkrautai