Alaus napoleonas
Tešlai:
sviesto 250gr.
šviesaus alaus(geriau kvietinio) 2/3 stiklinės(man suėjo beveik stiklinė)
miltų 4 stiklinės
kepimo miltelių kupinas šaukštelis, druskos žiupsnis.
Kremui:
pieno 2 stiklinės
cukraus 2 šaukštai
kiaušinio tryniai 4
vanilinio cukraus šaukštelis
kukurūzų krakmolo 3 arb. šaukšteliai
sviesto 160gr.
kondensuoto pieno 200gr.
Miltus persijoti, dalį pasijoti ant darbinio paviršiaus.Labai šaltą sviestą sutarkuoti su burokine tarka, į tarpus vis pasijojant miltus, kurie prieš tai turi būti sumaišyti su kepimo milteliais.Kapoti peiliu, kol nebeliks sviesto gumuliukų ir pasidarys purus mišinys.Pasidaryti duobutę ir supilti šaltą alų, užminkyti elastingą tešlą(jei trūks, dapilti alaus).Masę padalinti į 8 lygius rutuliukus, suvynioti į plėvelę, padėti porai val. į šaldytuvą.Išėmus, plonai ant pergamento iškočioti, apipjauti pagal norimą formą, subadyti, skardą papurkšti šaltu vandeniu ir kepti įkatintoje iki 220l. temp., kol vos pagels, apie 7 min.Aš trumpam išėmus paslėgiau, dar apipjausčiau.
Į nedidelį kiekį pieno, sudėti kukurūzų! krakmolą, išmaišyti, supilti į puodelį, kur supiltas pienas ir vėl išmaišyti, sudėti trynius, išsuktus su cukrumi ir vanilinu ir suplakti šluotele, iki vientisos masės.Dėti ant viryklės, su min. temp. ir intensyviai maišant, kaitinti iki užvirimo.Paviršių užkloti maistine plėvele, kad nesusidarytų plėvė, ir atvėsinti iki kambario temperatūros.Kambario temp. sviestą išsukti iki purumo, supilti kamb. temp. kondensuotą pieną, suplakti su sviestu.Palaipsniui sviestą dėti į virtą kremą ir išmaišyti, trumpai paplakti mikseriu.Pertepti lakštus kremu, du lakštus sutepti trintomis spanguolėmis.Padėti vėsiai 10 val., kad įsigertų kremas.
Šaltinis knyga: "gastronomas- apie saldumą."