Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-11

QUOTE(spyglis2 @ 2011 01 26, 20:16)
produktų temperatūrų skirtumas 4u.gif ir man dar taip atsitinka su žemaitijos pieno arba dvaro grietinėle doh.gif va su saulės pieno - tokių dalykų nepasitaikė schmoll.gif




va man lygiai toks pat dalykas nutiko su rafaelo kremu. ar tai dabar jau vsio, reiskias nieko gero unsure.gif Monami tokia faina nuotraukyte idejo, maniskis kremas kietas kazkoks g.gif
Atsakyti
QUOTE(Milux @ 2011 01 25, 21:18)
na kepiau kelis kartus ir biskvitas idealiai lygus mirksiukas.gif

o man čiut kuprelė atsirado biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2011 01 26, 20:03)
Sveikutes.Skaiciau,skaiciau as sita temute ir nusprendziau pasidaryti tortuka.Tik beda ta,kad kremas nelabai gavosi kremas.Gal galetumet pasakyti,kur buvo mano klaida.O krema dariau is sviesto pokelio, puse mazo indelio kondensuoto pieno,puse puodelio stiprios kavos ir mazo indelio grietineles.Visi produktai buvo kambario temperaturos tik grietinele atsaldyta.Isplakiau sviesta,palaipsniui plakant supyliau kondensuota piena ir galiausiai supyliau kava.Viskas buvo gerai iki tol kol nesudejau isplaktos grietineles.Kai ja sudejau ir paplakiau,kad viskas tolygiai susimaisytu issiskyre vanduo.Ka padariau ne taip? verysad.gif

aš maža patarėja, bet ar negali būti prielaida gretinėlės ir kavos, t.y. skysio susijungimas? Aš padariau klaidą darydama Olestos "Turtingą kavos tortą" į grietinėlės masė pyliau skystą kavą ir man išskydo.
Beje, kaip į sviestą įmaišius kavos pusę puodelio sviestas išsimaišė?
Atsakyti
jau buvau rašius dė to atsiskyrimo... vakar vė man pačiai atsiskyrė kava nuo sviestinio-karamelinio kremo doh.gif įkišau į orkaitę visą puodą (mikrobangės neturiu) pašildžiau.. beveik iki visiško išsiydimo... tada stačiau į miksetį ir paikau plakt.. 10min tai tikrai plakė.. gavos viskas gerai mirksiukas.gif koj plakėsi atvėso, temperatūros vienodos ir kremas gavos puikus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglis2 @ 2011 01 26, 20:16)
produktų temperatūrų skirtumas 4u.gif ir man dar taip atsitinka su žemaitijos pieno arba dvaro grietinėle doh.gif va su saulės pieno - tokių dalykų nepasitaikė schmoll.gif

Dariau su "Saules pieno"grietinele deje verysad.gif .O tai kaip reiketu padaryti,kad nesiskirtu vanduo? g.gif Jei grietinele plaksiu kambario temperaturos,tai momentaliai sviestas susiplaks juk.
Papildyta:
QUOTE(tarškaliukas @ 2011 01 27, 10:40)
aš maža patarėja, bet ar negali būti prielaida gretinėlės ir kavos, t.y. skysio susijungimas? Aš padariau klaidą darydama Olestos "Turtingą kavos tortą" į grietinėlės masė pyliau skystą kavą ir man išskydo.
Beje, kaip į sviestą įmaišius kavos pusę puodelio sviestas išsimaišė?

Tai sviestini kremas su kava gavosi liuks,niekas ten neissikyre,o ir grietinele issiplake gerai.Vanduo issiskyre tada,kai sujungiau sviestini su grietinele.Gal abu kremus reiketu pasalduti saldytuve,o tik paskui sujungti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 27 sausio 2011 - 11:05
QUOTE(*AMRI* @ 2011 01 27, 11:01)
Dariau su "Saules pieno"grietinele deje  verysad.gif .O tai kaip reiketu padaryti,kad nesiskirtu vanduo? g.gif Jei grietinele plaksiu kambario temperaturos,tai momentaliai sviestas susiplaks juk.
Papildyta:

Tai sviestini kremas su kava gavosi liuks,niekas ten neissikyre,o ir grietinele issiplake gerai.Vanduo issiskyre tada,kai sujungiau sviestini su grietinele.Gal abu kremus reiketu pasalduti saldytuve,o tik paskui sujungti?

o tai tam torte grietineles nereikejo su sviestiniu jungti g.gif ar aš kažką ne taip recepte perskaičiau?

kazi jei as biskvite vietoj kefyro deciau grietine skiestą vandeniu/pienu? jauciu esminio skirtumo neturetu buti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 27 sausio 2011 - 12:24
o kas daryt, kai sujungus sviestini krema su grietineles ir gaunasi tas skystis, plius prie to dar kietas toks sunkiai tepamas kremas g.gif apniko baisios abejones, ruosiausi ta torta nestis i svecius, bet bijau geda apturet blush2.gif ir nezinau ka daryt, ar prapjaut ir paziuret? ar taip turi buti su tuo sviestiniu kremu. ojojoj neturejo boba vargo tai padare torta lotuliukas.gif
Atsakyti
mergaitės, jei gerai pamenu (dabar tyngiu eit skaityt), tai rafaelo torto recepte yra labai aiskiai pasakyta, kad: isplakus sveista su kondensuotu - krema kist i saldytuva. tada isplakti grietinele ir a kist i saldytuva. palaikyt keliolika minuciu ir tik tada sujungt tuos abu kremus. tada gaunasi kremu vienoda temperatura ir skystis neissiskiria.
tas pats butu ir su kitais panasiais kremais, kur sviestas turi jungtis su grietinele 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglis2 @ 2011 01 27, 17:49)
mergaitės, jei gerai pamenu (dabar tyngiu eit skaityt), tai rafaelo torto recepte yra labai aiskiai pasakyta, kad: isplakus sveista su kondensuotu - krema kist i saldytuva. tada isplakti grietinele ir a kist i saldytuva. palaikyt keliolika minuciu ir tik tada sujungt tuos abu kremus. tada gaunasi kremu vienoda temperatura ir skystis neissiskiria.
tas pats butu ir su kitais panasiais kremais, kur sviestas turi jungtis su grietinele 4u.gif

aš visada taip dariau man niekada neatsiskyrė skystis, palaikau apie 20 min abu kremus ir sujungiu smile.gif
Atsakyti
Man kilo toks klausimas,kažin koks tortas yra pigiausias?Nes žiūriu,kai susiperki visus produktus,biški kainytė susidaro.Pastaruoju metu tortus kepdavau vos ne į savaitę kartą,per brangiai tas malonumas kainuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bambambuzas @ 2011 01 25, 19:12)
kažkaip nežinau nei vienos kepėjos, išskyrus asseni, kuriai snikerso biskvitas iškeptų be kupros unsure.gif


Kiek esu kepusi snikerso biskvitus, tai visada gaunasi lygut lyguteliai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglis2 @ 2011 01 27, 16:49)
mergaitės, jei gerai pamenu (dabar tyngiu eit skaityt), tai rafaelo torto recepte yra labai aiskiai pasakyta, kad: isplakus sveista su kondensuotu - krema kist i saldytuva. tada isplakti grietinele ir a kist i saldytuva. palaikyt keliolika minuciu ir tik tada sujungt tuos abu kremus. tada gaunasi kremu vienoda temperatura ir skystis neissiskiria.
tas pats butu ir su kitais panasiais kremais, kur sviestas turi jungtis su grietinele 4u.gif

Taip, labai aiškiai parašyta, reikia palaikyti abu šaltai.
Atsakyti