Noriu paklausti del rikotos torto su vysniomis - kokio skersmens skardai skirtas receptas? ir kokio mazdaug aukscio gaunasi pats tortas?
[quote=Bijuna,2011 01 25, 09:57]
Ir nematau nieko cia keisto, jei man pasirode skanus Maximinis tortas, mes gi zinome ko ten prideda kad butu skanu As tiesiog paragavau gabaleli ir pagalvojau, kad butu saunu toki paciai pasidaryti. Jis buvo su lazdynu riesutu biskvitu ir kremu, bet va kokiu, tai nesupratau ( per mazas gabalelis buvo ) Tikrai ne sviestinis ir ne grietinele, gal koks maskarpone Ir daug svieziu braskiu
Tai va, merginos, nepirksiu as tu Maximiniu, kad ir kokie jie "skanus" butu, o dabar kuiciuosi po tortu receptus ir bandysiu kazka "kurti"
Laba diena, ten yra migdolinis braskiu tortas. Ir tas kremas man atrodo kazkos plikytas yra bet tikrai ne grietineles ir ne sviesinis, o kaip jis darosi tai nezinau.
Ir nematau nieko cia keisto, jei man pasirode skanus Maximinis tortas, mes gi zinome ko ten prideda kad butu skanu As tiesiog paragavau gabaleli ir pagalvojau, kad butu saunu toki paciai pasidaryti. Jis buvo su lazdynu riesutu biskvitu ir kremu, bet va kokiu, tai nesupratau ( per mazas gabalelis buvo ) Tikrai ne sviestinis ir ne grietinele, gal koks maskarpone Ir daug svieziu braskiu
Tai va, merginos, nepirksiu as tu Maximiniu, kad ir kokie jie "skanus" butu, o dabar kuiciuosi po tortu receptus ir bandysiu kazka "kurti"
Laba diena, ten yra migdolinis braskiu tortas. Ir tas kremas man atrodo kazkos plikytas yra bet tikrai ne grietineles ir ne sviesinis, o kaip jis darosi tai nezinau.
O nebus panasus i Daividijos plikytos teslos su braskemis, ir damesta riesutu?
QUOTE(rivera @ 2011 01 25, 15:12)
Norėčiau paklausti apie šitą - Slyvos šokolade...
Ar iš duotų biskvito produktų iškepti 4 biskvitus, ar tai tik vieno biskvito produktai? Ir kartot reiks 4 kartus?
Ačiū
[quote=vaidagad,2011 01 26, 10:07]
[quote=Bijuna,2011 01 25, 09:57]
Laba diena, ten yra migdolinis braskiu tortas. Ir tas kremas man atrodo kazkos plikytas yra bet tikrai ne grietineles ir ne sviesinis, o kaip jis darosi tai nezinau.
[/quote]
Aciu vaidagad Va va, kazkoks "virtas" tas pertepimas, ir man taip pasirode
Ir man dar toks neaiškumas su "Slyvos šokolade".
1. Sulaistyti biskvitus galima ir saldziu vandeniu ( torto autores pasiūlymas kažkur SM buvo), bet ar cia geriausias variantas Koks saldus tas vanduo turi būti?
2. Jei daryciau torta sekmadieni ir antradieni valgytume, butu gerai?
[quote=Bijuna,2011 01 25, 09:57]
Laba diena, ten yra migdolinis braskiu tortas. Ir tas kremas man atrodo kazkos plikytas yra bet tikrai ne grietineles ir ne sviesinis, o kaip jis darosi tai nezinau.
[/quote]
Aciu vaidagad Va va, kazkoks "virtas" tas pertepimas, ir man taip pasirode
Ir man dar toks neaiškumas su "Slyvos šokolade".
1. Sulaistyti biskvitus galima ir saldziu vandeniu ( torto autores pasiūlymas kažkur SM buvo), bet ar cia geriausias variantas Koks saldus tas vanduo turi būti?
2. Jei daryciau torta sekmadieni ir antradieni valgytume, butu gerai?
QUOTE(Bijuna @ 2011 01 26, 10:50)
Aciu vaidagad Va va, kazkoks "virtas" tas pertepimas, ir man taip pasirode
Ir man dar toks neaiškumas su "Slyvos šokolade".
1. Sulaistyti biskvitus galima ir saldziu vandeniu ( torto autores pasiūlymas kažkur SM buvo), bet ar cia geriausias variantas Koks saldus tas vanduo turi būti?
2. Jei daryciau torta sekmadieni ir antradieni valgytume, butu gerai?
Ir man dar toks neaiškumas su "Slyvos šokolade".
1. Sulaistyti biskvitus galima ir saldziu vandeniu ( torto autores pasiūlymas kažkur SM buvo), bet ar cia geriausias variantas Koks saldus tas vanduo turi būti?
2. Jei daryciau torta sekmadieni ir antradieni valgytume, butu gerai?
1. Laistyti gali kuo nori, kas tau patinka ir pritinka . As laisciau (ir autore siulo) citrinos sultys cukrus vandenukas (sumaisyta ). darau si sulaistyma pagal savo skoni, tokio rugstumo ar saldumo koki noriu. t.p. gali sulaistyti kokiu gerimu slyvu likeriu ar pnš. Aš 2 sluoksnius sulaisčiau sokoladiniu krem likeriu .
2. Antradienis puikiai tiks siam tortukui . Tik atkreipk demesi i grietineles galiojimo laika, kad butu tinkamas dar antradieni .
Sekmes
Papildyta:
QUOTE(gude @ 2011 01 26, 09:39)
Norėčiau paklausti apie šitą - Slyvos šokolade...
Ar iš duotų biskvito produktų iškepti 4 biskvitus, ar tai tik vieno biskvito produktai? Ir kartot reiks 4 kartus?
Ačiū
Ar iš duotų biskvito produktų iškepti 4 biskvitus, ar tai tik vieno biskvito produktai? Ir kartot reiks 4 kartus?
Ačiū
Is siu produktu iseina 4 biskvitai. Juos reikia kepti atskirai po 1 blyna. Iskepa pakankamai greit
bet sulaistyti reikia gausiai, ir rugsteles i sulaistyma nepagailet, bent jau man truko
Sveiki. Bandysiu pirmą kartą kepti pati tortą Rafaelo, pagal pirmame psl. išryškintą nuorodą, tik noriu pasitikslint. Šalia yra nuoroda Rafaelo biskvitas pagal OLESTĄ, bet ten atidarius rodo tik nuotrauką. Sakykit, ar biskvito tešla yra ta pati kaip SROVES recepte, ar kažkoks kitas? Aciu
QUOTE(zilvine @ 2011 01 26, 16:10)
Sveiki. Bandysiu pirmą kartą kepti pati tortą Rafaelo, pagal pirmame psl. išryškintą nuorodą, tik noriu pasitikslint. Šalia yra nuoroda Rafaelo biskvitas pagal OLESTĄ, bet ten atidarius rodo tik nuotrauką. Sakykit, ar biskvito tešla yra ta pati kaip SROVES recepte, ar kažkoks kitas? Aciu
aš kepiau pagal srovę,čia mūsų pjūvis
QUOTE(zilvine @ 2011 01 26, 17:10)
Sveiki. Bandysiu pirmą kartą kepti pati tortą Rafaelo, pagal pirmame psl. išryškintą nuorodą, tik noriu pasitikslint. Šalia yra nuoroda Rafaelo biskvitas pagal OLESTĄ, bet ten atidarius rodo tik nuotrauką. Sakykit, ar biskvito tešla yra ta pati kaip SROVES recepte, ar kažkoks kitas? Aciu
Ta pati, tik ji kepe visa is karto
Sveikutes.Skaiciau,skaiciau as sita temute ir nusprendziau pasidaryti tortuka.Tik beda ta,kad kremas nelabai gavosi kremas.Gal galetumet pasakyti,kur buvo mano klaida.O krema dariau is sviesto pokelio, puse mazo indelio kondensuoto pieno,puse puodelio stiprios kavos ir mazo indelio grietineles.Visi produktai buvo kambario temperaturos tik grietinele atsaldyta.Isplakiau sviesta,palaipsniui plakant supyliau kondensuota piena ir galiausiai supyliau kava.Viskas buvo gerai iki tol kol nesudejau isplaktos grietineles.Kai ja sudejau ir paplakiau,kad viskas tolygiai susimaisytu issiskyre vanduo.Ka padariau ne taip?
QUOTE(*AMRI* @ 2011 01 26, 20:03)
Sveikutes.Skaiciau,skaiciau as sita temute ir nusprendziau pasidaryti tortuka.Tik beda ta,kad kremas nelabai gavosi kremas.Gal galetumet pasakyti,kur buvo mano klaida.O krema dariau is sviesto pokelio, puse mazo indelio kondensuoto pieno,puse puodelio stiprios kavos ir mazo indelio grietineles.Visi produktai buvo kambario temperaturos tik grietinele atsaldyta.Isplakiau sviesta,palaipsniui plakant supyliau kondensuota piena ir galiausiai supyliau kava.Viskas buvo gerai iki tol kol nesudejau isplaktos grietineles.Kai ja sudejau ir paplakiau,kad viskas tolygiai susimaisytu issiskyre vanduo.Ka padariau ne taip?
produktų temperatūrų skirtumas ir man dar taip atsitinka su žemaitijos pieno arba dvaro grietinėle va su saulės pieno - tokių dalykų nepasitaikė