Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-11

QUOTE(tarškaliukas @ 2011 01 23, 10:50)

Kaip manote ar įmanoma be sodos, kep. miltelių iškepti gerus biskvitus Rafaelo ar Snickers tortui? Ar aš tiesiog ieškau problemų lygioje vietoje biggrin.gif

rafaelo gal ir iškepsi, bet snikerso - niekaip schmoll.gif snikerso biskvitas yra sunkus ir jam būtina soda, kad iškiltų 4u.gif ir ko taip bijot tų kepimo miltelių? į biskvitą įdedu šaukštelį ir kuo puikiausiai iškyla 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bossi @ 2011 01 23, 11:28)
taip. yra receptas biskvito kai reikia atskirai isplakti trynius su cukrumi, atskirai baltymus ir tada atsargiai sumaisyti miltus ir krakmola. Tada kelia kiausiniai. Bet toks biskvitas mano akimis ziurint yra brangus. Man norint iskepti didesni torta 2 aukstu sueina 15 kiausiniu. Man atrodo brangu. O va pries kelis menesius atradau su maziau kiausiniu ir nereikia atskyrineti. Man patinka labiau su kepimo milteliais. Anksciau kepdavau ti aprasyu receptu. et dedava daugiau tryniu. Tai likdavo baltymu Biskviai gaudavosi puikus, bet manau skanus ir su kepimo mileliais ir pigiau kai didesni torta iskepu is 8-9 kiausiniu.

Dėkoju už atsakymą 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(spyglis2 @ 2011 01 23, 12:18)
rafaelo gal ir iškepsi, bet snikerso - niekaip schmoll.gif snikerso biskvitas yra sunkus ir jam būtina soda, kad iškiltų 4u.gif ir ko taip bijot tų kepimo miltelių? į biskvitą įdedu šaukštelį ir kuo puikiausiai iškyla 4u.gif

Kepimo miltelių nebijau, tiesiog vis skaitau ir bandau suprasti, kaip moterims čia pavyksta biskvitus be kupros iškepti biggrin.gif Man paaiškino, kad tai dėl sodos ar kepimo miltelių. tad ir domiuosi.
Beje tortą nusprendusi puošti ornamentais (šaltinis čia) ant šokoladinio piešinio užliejau Rafaelo torto biskvito tešlą be kepimo miltelių. Skonis biskvito buvo truputėlį kitoks, lyg švelnesnis. Visi likusį biskvitą dalinosi prie kavos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tarškaliukas @ 2011 01 23, 13:50)
Dėkoju už atsakymą 4u.gif
Papildyta:
Kepimo miltelių nebijau, tiesiog vis skaitau ir bandau suprasti, kaip moterims čia pavyksta biskvitus be kupros iškepti biggrin.gif Man paaiškino, kad tai dėl sodos ar kepimo miltelių. tad ir domiuosi.
biggrin.gif

kupra atsiranda ne dėl to, kad dėta kepimo miltelių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(spyglis2 @ 2011 01 23, 14:30)
kupra atsiranda ne dėl to, kad dėta kepimo miltelių mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif kiek kepiau biskvitu tiksliai pagal recepta jai reikia su soda, jai reikia su kepimo milteliais ir niekad neiskilo kupra.
Beje vakar ragavau "Varskini gaivumeli" Olestos, tortas tikrai laaaaabai skanus patiko visiems labai suaugusiems, o labiausiai vaikam.Olesta aciu uz nuostabu receptuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(julioske @ 2011 01 21, 21:53)
as tai kliu is savo feisbuko tiesai, pazpaudziu ant nuotraukos kairiu peles klavisu, islenda lentute, pasirenki 'copy URL' arab 'kopijuoti URL adesa' priklauso nuo kompiuterio kalbos tada sm spaudi asyti zinute, virs rasymo laukelio yra zyma 'img' spaudi ja ir atsidarius langeliui trini ten esancias raideles 'http' ir spaudi peles kairi klavisa ir atsiradusioje lentuteje spaudi 'paste' arba 'iklijuoti' nuotraukos adresas isirasys, spausi 'enter' ir ikels i zinutes lauka, kai atsakysi adreso nuoroda virs paveiksliuku.

man taip paprasciausia nes nemoku karpyti formato, o is feisbuko formatas pats tas, neistampo puslapio.

jei nori is savo kompo, rasant zinute pacioj zinutes apacioj yra 'choose file' spaudi ir toliau jau keli is savo kompo

tikiuos suprantamai paaiskinau, tik kita krta kelk i papuosimu tema, ten mes visos savo pasiekimais didziuojames ax.gif

julioske,bandziau ikelt per facebuka,bet kazkodel neleido:(
Papildyta:
user posted image

pavyko pagaliau ,valio!!!!

Cia sunaus gimtadieniui iskepiau bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandrulyte1975: 23 sausio 2011 - 18:27
user posted image
Atsakyti
Mergytės , kodėl jūsų , tokie dailūs tortai čia ? g.gif ....nešate į temą " Kaip papuošti tortus , pyragus ir kitus skanėstus " ...ir tik greitai .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 23 sausio 2011 - 19:15
Gerai cypsiuk,tuoj ydesiu ten. vargais negalais ismokau kaip tai padaryti.

Nusipirkau as 6kg lotuliukas.gif abrikosinio ydaro tortams.Taip skaniai atrode,kad negalejau atsispirti... Tik va beda- nerandu niekur kokio nors torto su abrikosais. Gal galit ka patarti man 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tarškaliukas @ 2011 01 23, 10:50)
Sveikos 4u.gif
Pati kepiau tik keletą tortų, tad noriu paklausti profesionalių nuomonės. Artimas žmogus kiekvienai progai kepdavo tortus, kuomet ėmiau aš, papasakojus biskvito receptūrą ir pasiskundus iškylančiu kauburiu labai nustebo, kad dedu į biskvitus sodą ar kepimo miltelius. Man patarė geriau įmaišyti į biskvito tešlą atskirai išplaktus baltymus bei miltus maišyti perpus su krakmolu.
Kaip manote ar įmanoma be sodos, kep. miltelių iškepti gerus biskvitus Rafaelo ar Snickers tortui? Ar aš tiesiog ieškau problemų lygioje vietoje biggrin.gif

Na aš tai savo tortui kepu be sodos ir kepimo miltelių ir skanus drėgnas biskvitas gaunasi. Aišku, kad įmanoma.
Atsakyti
Biskvitai yra lengvieji ir sunkūs .

Lengvi - paprasti biskvitai , tai ...tik kiaušiniai , miltai ir cukrus ( norint kakavinio , aguoninio , dadedama kas reik ) .... į juos nereikia nieko dėti , jie iškyla nuo kiaušinio baltymo ( be galo gerai išplakto .) .

Sunkieji , kai į receptą įeina kokie nors priedai : ....medus , riebalai , jogurtai , malti džiovinti vaisiai ir t.t ) ...į šitus būtina dėti pakėlėjo , kai kur tai kepimo milteliai , o kitur soda , be jų biskvitas neiškils , jis nuo priedų bus per sunkus tai padaryti .
Atsakyti
Ačiū už paaiškinimus ir bandysiu atsikratyt kupros biskvituose... ir kaip ten sakoma... blogam kepėjui viskas trukdo biggrin.gif
Atsakyti
na Beatos baltojo šokolado tortas su avietėm man gavosi puikiai thumbup.gif ko nepasakysi apie torto papuošimą doh.gif pirmą kart sugalvojau su pastilažu pažaist... ir aišku pirmas blynas prisvilęs... beto jis man baisiai neskanus valgyti buvo doh.gif

pats tortas saldokas, kas nemėgsta saldžiai, reikėtų gal kiek mažiau šokolado dėti arba uogas rūgštesnes

Atsakyti