QUOTE(eliss @ 2011 01 22, 11:55)
24 cm formoj viskas tvarkoj.Kitą biskvitą jau pakepinau,viršus sprogo,bet jau ne žalias.Nepyliau daug tešlos...Gerai,kad daug tešlos dariau,ne bėda tas vienas terliukas
Jei susprogsta viršus, tai per aukšta temperatūra. Tada greičiau apkepa kraštai, o vidus dar nebūna iškepęs ir kepant toliau nebėra kur tešlai plėstis, todėl kaip jūs vadinat sprogsta viršus
QUOTE(mulatux @ 2011 01 22, 10:29)
as turiu tokia issisaugojus
SOKOLADINE GLAZURA
Glazūrai
150g.šokolado
100 ml riebios grietinėlės
Grietinėlę užvirti, užpilti ant susmulkinto šokolado ir gerai išmaišyti, kad šokoladas visiškai ištirptų. Glazūrą užpilti ant deserto ir leisti sustingti
SOKOLADINE GLAZURA
Glazūrai
150g.šokolado
100 ml riebios grietinėlės
Grietinėlę užvirti, užpilti ant susmulkinto šokolado ir gerai išmaišyti, kad šokoladas visiškai ištirptų. Glazūrą užpilti ant deserto ir leisti sustingti
QUOTE(Olesta @ 2011 01 22, 10:53)
abi mases drąsiai gali maišyti, ir dengti, viskas bus ok...
o šokoladinė glazūra: 100 g šokolado, šaukštas sviesto, 3 šaukštai grietinėlės, viską išlydyti ant garų vonelės ir užpilti ant gaminio
o šokoladinė glazūra: 100 g šokolado, šaukštas sviesto, 3 šaukštai grietinėlės, viską išlydyti ant garų vonelės ir užpilti ant gaminio
sumaišiau. Galiu pasakyt, kad gavos daug labiau patinkanti ir mielesnė masė
QUOTE(Cipciukas @ 2011 01 22, 12:16)
Bet čia ne forma kalta ..... didelėje , kepa ilgėliau , mažoje - greičiau , tau reikėjo kai kepei mažoj , primažinti karštį , jis tau per staigiai pakilo , kad net sprogo kaip keksas .
taip,tikriausiai dėl to Didelius biskvitus kepiau 190 laipsniu,tai mažus kokioj reiktų kept?
Tą netikėlį terliuką padėjau ant grotelių kept,trupiniams sunaudojau.
beje,štai biskvitai:
QUOTE(eliss @ 2011 01 22, 15:40)
taip,tikriausiai dėl to Didelius biskvitus kepiau 190 laipsniu,tai mažus kokioj reiktų kept?
Tą netikėlį terliuką padėjau ant grotelių kept,trupiniams sunaudojau.
Tą netikėlį terliuką padėjau ant grotelių kept,trupiniams sunaudojau.
ir mazus 190 tik laikas turi skirtis. as siaip kepu visus biskvitus 175 laipsniu
QUOTE(jurate_b @ 2011 01 21, 22:27)
Cipciuk, pjuvis taip ir norisi gabaliuko
Mergaites ar butina sokoladine marsmalow mase laikyti saldytuve, jei tortuka dengsiu rytoj? Ar nieko tokio jei paliksiu spinteleje?
Mergaites ar butina sokoladine marsmalow mase laikyti saldytuve, jei tortuka dengsiu rytoj? Ar nieko tokio jei paliksiu spinteleje?
Palikau per nakti spinteleje, nieko neatsitiko
Gal sakau kam pravers
Mano šiandieninis darbas. Deu pasirodyti čia, nes puošimo temoje jam tikrai ne vieta. Kirbės medutis, dengtas šokoladine mase perpus su pasitiliažu, rkingeliai šokoladiniai. Gėlytės iš tos pačios masės.
QUOTE(eliss @ 2011 01 22, 14:40)
taip,tikriausiai dėl to Didelius biskvitus kepiau 190 laipsniu,tai mažus kokioj reiktų kept?
tikrai per aukšta temperatura...aš paprastus kepu ne aukščiau kaip 18 ,o medučio dar žemesnej,nes jis turi ilgiau pakepti......170,o po to pagal situacija mažinu ir iki 160...bet žiuret reik ir pagal savo orkaite......ne visom vienodai kepa....
Na ką su mano keptu tortu http://zanetos-virtu...nis-tortas.html
tai gavosi nevisiškas fiasko, bet kažkaip biskvitas pirmas neiškilo, bet pagalvojau gal dėl to, kad iš normos kaip parašyta recepte buvo keptas 22 cm skardoj , o mano 28, nors Rafaelo svajonė gavosi viskas čiki.
Antrą biskvitą kepiau, bet kažkaip sugalvojau biskvitą perpjaut ne į tris o į dvi dalis darant pertepimus pamačiau savo klaidą, bet dar vieno biskvito kept nebuvo kada, tai vyšnių sluoksnį uždėjau ant grietinėlės.
O va šiandien pjaustant ir dedant į lėkštes sluoksniai atsiskyrinėjo, na ta prasme , kad gražiai gabaliuko nebuvo galima padėt į lėkštę, gal reikėjo storesniais gabaliukais pjaut, bet kad jis labai aukštas tai storesnio nelabai kas norėjo. Rezultate tortas skanus tik be prekinės išvaizdos, bet tikrai dar bandysiu kept
tai gavosi nevisiškas fiasko, bet kažkaip biskvitas pirmas neiškilo, bet pagalvojau gal dėl to, kad iš normos kaip parašyta recepte buvo keptas 22 cm skardoj , o mano 28, nors Rafaelo svajonė gavosi viskas čiki.
Antrą biskvitą kepiau, bet kažkaip sugalvojau biskvitą perpjaut ne į tris o į dvi dalis darant pertepimus pamačiau savo klaidą, bet dar vieno biskvito kept nebuvo kada, tai vyšnių sluoksnį uždėjau ant grietinėlės.
O va šiandien pjaustant ir dedant į lėkštes sluoksniai atsiskyrinėjo, na ta prasme , kad gražiai gabaliuko nebuvo galima padėt į lėkštę, gal reikėjo storesniais gabaliukais pjaut, bet kad jis labai aukštas tai storesnio nelabai kas norėjo. Rezultate tortas skanus tik be prekinės išvaizdos, bet tikrai dar bandysiu kept
Sveikos
Pati kepiau tik keletą tortų, tad noriu paklausti profesionalių nuomonės. Artimas žmogus kiekvienai progai kepdavo tortus, kuomet ėmiau aš, papasakojus biskvito receptūrą ir pasiskundus iškylančiu kauburiu labai nustebo, kad dedu į biskvitus sodą ar kepimo miltelius. Man patarė geriau įmaišyti į biskvito tešlą atskirai išplaktus baltymus bei miltus maišyti perpus su krakmolu.
Kaip manote ar įmanoma be sodos, kep. miltelių iškepti gerus biskvitus Rafaelo ar Snickers tortui? Ar aš tiesiog ieškau problemų lygioje vietoje
Pati kepiau tik keletą tortų, tad noriu paklausti profesionalių nuomonės. Artimas žmogus kiekvienai progai kepdavo tortus, kuomet ėmiau aš, papasakojus biskvito receptūrą ir pasiskundus iškylančiu kauburiu labai nustebo, kad dedu į biskvitus sodą ar kepimo miltelius. Man patarė geriau įmaišyti į biskvito tešlą atskirai išplaktus baltymus bei miltus maišyti perpus su krakmolu.
Kaip manote ar įmanoma be sodos, kep. miltelių iškepti gerus biskvitus Rafaelo ar Snickers tortui? Ar aš tiesiog ieškau problemų lygioje vietoje
QUOTE(tarškaliukas @ 2011 01 23, 10:50)
Sveikos
Pati kepiau tik keletą tortų, tad noriu paklausti profesionalių nuomonės. Artimas žmogus kiekvienai progai kepdavo tortus, kuomet ėmiau aš, papasakojus biskvito receptūrą ir pasiskundus iškylančiu kauburiu labai nustebo, kad dedu į biskvitus sodą ar kepimo miltelius. Man patarė geriau įmaišyti į biskvito tešlą atskirai išplaktus baltymus bei miltus maišyti perpus su krakmolu.
Kaip manote ar įmanoma be sodos, kep. miltelių iškepti gerus biskvitus Rafaelo ar Snickers tortui? Ar aš tiesiog ieškau problemų lygioje vietoje
Pati kepiau tik keletą tortų, tad noriu paklausti profesionalių nuomonės. Artimas žmogus kiekvienai progai kepdavo tortus, kuomet ėmiau aš, papasakojus biskvito receptūrą ir pasiskundus iškylančiu kauburiu labai nustebo, kad dedu į biskvitus sodą ar kepimo miltelius. Man patarė geriau įmaišyti į biskvito tešlą atskirai išplaktus baltymus bei miltus maišyti perpus su krakmolu.
Kaip manote ar įmanoma be sodos, kep. miltelių iškepti gerus biskvitus Rafaelo ar Snickers tortui? Ar aš tiesiog ieškau problemų lygioje vietoje
taip. yra receptas biskvito kai reikia atskirai isplakti trynius su cukrumi, atskirai baltymus ir tada atsargiai sumaisyti miltus ir krakmola. Tada kelia kiausiniai. Bet toks biskvitas mano akimis ziurint yra brangus. Man norint iskepti didesni torta 2 aukstu sueina 15 kiausiniu. Man atrodo brangu. O va pries kelis menesius atradau su maziau kiausiniu ir nereikia atskyrineti. Man patinka labiau su kepimo milteliais. Anksciau kepdavau ti aprasyu receptu. et dedava daugiau tryniu. Tai likdavo baltymu Biskviai gaudavosi puikus, bet manau skanus ir su kepimo mileliais ir pigiau kai didesni torta iskepu is 8-9 kiausiniu.