QUOTE(Ruciake @ 2011 01 20, 00:47)
1.O kondensuota piena naudoti paprasta, t.y.
nevirintą kaip kokį Rududu?
2. Ir kokio dydžio grietinėlės indelio reikia - ar 250 ml, ar 500 ml?
3. O ką duoda ta soda griliažui?
Kiek kartų dariau, niekada jos nedėjau, o gaunasi kuo normaliausias griliažas
4.Tiesa, dar vienas toks pastebėjimas dėl griliažo iš patirties: vienąkart man niekaip nesigavo griliažas, kai jį dariau su lenkišku cukrum (cukier bialyj-baltas pokelis su mėlynu užrašu), tas cukrus niekaip neišsilydė, o aplipo riešutus, nesigavo ištisinis griliažo gabalas, kaip normaliai gaunasi, o tik pavieniai riešutų gabaliukai, kurie buvo aplipę ne karamele, o kažkokia saldžia mase, kaip cukraus pudra sušlapinta
Daugiau nerizikuoju daryt griliažo su lenkišku cukrum
1. maišote du skitingus dalykus
rududu yra virtas kondensuotas pienas. čia naudojamas paprastas sutirštintas saldintas kondensuotas pienas
2. visada naudoju saulės pieno grietinėlę, jos kiekis yra 420 ml. jei imsit žemaitijos pieno bus 450 ml. bet tų 30 ml nupilinėt nereikia, jei jau naudosite šią. tik iš patirties pasakysiu, kad su žemaitijos pieno grietinėlė labai greitai persiplaka ir kremas būna linkęs paleisti vandenį.
3. duoda purumą. iš esmės - didelio skirtumo nėra dėsite ar ne. bet šiaip kepyklose soda yra dedama į griljažą.
4. oi oi, niekada nenaudoju tortams nepatikrintų maisto produktų. cukrų perku tik lietuvišką, dažniausiai panevėžio. kažkada nusipirkau cukraus pudros lenkiškos - irgi baisiausia nesąmonė