QUOTE(sm2002 @ 2012 09 26, 11:52)
Turiu porą pastabų. Nežinau, ar žinote keliavimo traukiniais Tailande ypatumus... Naktinis traukinys iš Bangkoko į Ventianą gali labai vėluoti. Mes iš Bankoko į Chiang Mai vėlavome 3,5 valandas - viešbutyje pasakė, kad tai normalu
Bilietus reikėjo pirkti prieš dvi dienas, nes vietų vėliau nėra. Be to temperatūra traukiniuose +15, tai sušalome net su megztiniais miegodamos. Toliau keliavome naktiniais autobusais - iš 8 naktinių autobusų nei vienas nevėlavo.
Iš Kambodžos keliaudami į Bankoką sunkiai spėjate tą pačią dieną išskristi, nes nuo Siem Reap iki Bankoko maždaug 8 valandos kelio su taksi iki sienos ir toliau minivan. Kitomis transporto priemonėmis dar ilgiau...
Krabi gražu, bet vietos kalnuotos, tai maudytis ten nelabai dėl akmenų. Mes buvome apsistojusios Railay (Railey) pusiasalyje, bet į gražų pliažą šalimais Hat Tham Phra Nang gali patekti tik su valtimi. Aš važiuočiau į Similan ir Surin salas, nors ką aš galiu patarti - buvau Tailande prie jūros tik Patajoje, Krabi ir su ekskursijomis Phi Phi salose, bei 4 salose šalia Krabi.
Ačiū už komentarus
gal dar kas patyręs pakomentuos daugiau
Tailande esame keliavę truakiniais, irgi vėlavome, bet atvažiavę turėsime nakvynę Vientiene, todėl galim ir vėluoti. Dėl bilietų pirkimo prieš kelias dienas - buvome apgauti Bankoke, kai pasakė agentūroje, kad būtina įsigyti prieš kelias dienas, kitaip nebus bilietų, nežinau, gal taip ir būna, ypač su 1 klasės bilietais, bet nuvažiavus į stotį dėl įdomumo paklausiau, ar yra bilietų ir kokia jų kaina - paaškėjo, kad bilietų yra ir agentūroje sumokėjome dvigubą bilieto kainą
Ta vieta, kai iš Kambodžos važiuojame į Bankoką man didžiausią nerimą kelia, nes tikrai labai ilga kelionė, aišku, galime nakvoti viešbutyje prie oro uosto, nes tikrai sunkiai tikėtina, kad spėtume vakare išskriti ir skristi anksti ryte (tada irgi bilietai pigesni kaip ir vėlai vakare).
Tačiau dar turiu minty, kad gal Kambodžą aplankyti iš Tailando, tik atskridus imti kokį turą kelių dienų per agentūrą ir viskas, o tada jau į Laosą, Vietnamą ir iš Saigono tiesiog skristi į Bankoką, o ten persėsti į lėktuvą link Phuket.
Dar variantas - skristi ne į Phuket iš Bankoko, o į Krabi, ten pabūti kokias 3 dienas ir plaukti į Phuket, o iš ten į Similan
Papildyta:
QUOTE(JurGoote @ 2012 09 26, 12:07)
Čia jau tikrai netiesa. Mes irgi buvome Krabi Railay ir į tą Phra Nang eidavome 10min pėsčiomis - tiesiog pereidavome į kitą pusiasalio pusę ir viskas. Uolos tik toli vandenyje, visur smėliukas. Šitas paplūdimys yra Unesco saugomas. Be to iš šitos vietos labai patogus susisiekimas su Phi Phi ir Phuketu, o iš ten į Similan salas. Šiaip Similan salos yra nacionalinis parkas, tai su apgyvendinimu tai net nežinau
Mes buvome ture po salas labai labai patiko, ko tikrai nepasakyčiau apie Phuketą tikras turistynas - Palanga
Dėl Krabi man kažkaip irgi atrodo, kad nėra ten vien uolos, kiek internete naršiau
Phi phi nebuvom, nežinau, ar labai noriu, bet jei būtume Krabi, būtų galime ir ten nuplaukti.
Taip, Similan yra nacionalinis parkas, tačiau ten yra kur nakvoti (bungalai ir palapinės, kuriuops reikia užsirezervuoti iš anksto) arba galima imti kelių dienų plaukimą laivu ir tame laive gyventi, tuomet po visas salas paplukdo, bet aš norėčiau ir krante nakvoti pabandyti. Ten nėra viešbučių, nėra net parduotuvių, elektra tik naktį įjungiama, yra viena maitinimo įstaiga, bet kažkaip nuo to tik smagiau ir smalsiau man
Phuket'e buvom, nepatiko, tikrai kaip Palanga su krūvom transvestitų.