Įkraunama...
Įkraunama...

Tailandas V tema

QUOTE(mamaSandra @ 2012 09 25, 19:34)
is isvarvinsit, nes gruodis brangiausias menuo kelionems i egzotines salis  smile.gif

o lapkritis?
mane jis labiau domina.
Atsakyti
sveikos
ieskau viesbucio tailande puketo puseje, ar kokiose netolimose salose sausio galui - vasario pradziai kokioms 3-5 dienoms su graziu papludimiu ir labai noretumem su privacia jakuzzi nors porai naktu. uz normalia kaina aisku. gal matet ar girdejot ka panasaus?
Atsakyti
QUOTE(Vi.Kri. @ 2012 09 25, 20:40)
o lapkritis?
mane jis labiau domina.

lapkriti dar lieka didele tikimybe pataikyt i lietaus sezona. Ar norite ziuret i apniukusi dangu sumokejus kruva pinigu uz bilietus g.gif
kaina nezymiai skirsis, todel negadinciau sau keliones del tarkim 400lt
Atsakyti
QUOTE(Vi.Kri. @ 2012 09 25, 20:40)
o lapkritis?
mane jis labiau domina.

Per velai ieskot lapkriciui... sunku bus ka rasti. Nebent kokia akcija ismes...
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2012 09 25, 19:34)
kuriam laikui deliojat marsruta?
sakyciau kiekvienai saliai reikia minimum 2 sav., kitaip gausis viskas probegom ir nieko nepamacius.
Buvau Tailande kelis kart, Kambodzoj, Vietname.
Laose - ne.
Siulyciau keleta saliu pasirinkt ir tada marsruta deliot, nebent vykstat keliems menesiams.

Praleisim mėnesį bekeliaudami, Tailande jau esam buvę, todėl ten nusprendėme tik pasilikti paskutinę savaitę poilsiui prie jūros. Skersai išilgai išnaršyti kiekvienos šalies ir neturime tikslo, renkamės tai, kas mums atrodo įdomu, aišku, nuo grafiko galime ir nukrypti, tačiau kelionė tikrai labai intensyvi laukia smile.gif
Kol kas maršrutas atrodo maždaug taip:
Atskrendam į Bankoką (Tailandas) ir iš karto traukiniu per naktį važiuojam į Vientianą (Laosas), jame praleidžiame 1 dieną.
Iš Vientiano važiuojame į Luang Prabang (Laosas), ten turime 3 pilnas dienas pakeliavimui aplinkui (kriokliai, džiunglės, vietiniai kaimukai ir pan.)
Tuomet vykstame į Hanojų (Vietnamas), ten turime 2 dienas, tikslas – Halong įlanka.
Iš Hanojaus važiuojame į Vietnamo šiaurę (Lao Cai, Sapa), ten turime pilnas 4 dienas apsižvalgymui, grįžtam į Hanojų ir skrendam į Saigon‘ą (Vietnamas), ten turime 2 dienas.
Iš Saigono važiuojame į Siem Reap (Kambodža), ten turime pilnas 2 dienas šventykloms apžiūrėti (Angkor Wat).
Iš Kambodžos važiuojame į Bankoką (Tailandas) ir skrendame į Phuket, iš kurio iš karto važiuojame į Khao Lak, o iš ten plaukiame į Similan ir Surin salas ir praleidžiame poilsiaudami 8 pilnas dienas. Dar aiškinuosi dėl tų salų ir dvejoju, ar tikrai ten poilsį pasirinkti ar važiuoti į kokį Krabi ar kur kitur.
Paskutinę dieną anksti ryte skrendam iš Phuket į Bankoką, o iš jo į Stambulą, Stambule nakvojame (turėsime vakarą pasivaikščiojimui) kitą dieną per pietus išskrendam atgal namo.
Viso susidaro 31 diena nuo išvažiavimo iš namų iki grįžimo.
Nusimato 1 naktis lėktuve; 25 nakvynės viešbučiuose ar kur kitur, kur rasim; 3 naktys traukiniuose; 1 nakvynė autobuse.
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2012 09 26, 09:11)
Praleisim mėnesį bekeliaudami, Tailande jau esam buvę, todėl ten nusprendėme tik pasilikti paskutinę savaitę poilsiui prie jūros. Skersai išilgai išnaršyti kiekvienos šalies ir neturime tikslo, renkamės tai, kas mums atrodo įdomu, aišku, nuo grafiko galime ir nukrypti, tačiau kelionė tikrai labai intensyvi laukia smile.gif
Kol kas maršrutas atrodo maždaug taip:
Atskrendam į Bankoką  (Tailandas) ir iš karto traukiniu per naktį važiuojam į Vientianą (Laosas), jame praleidžiame 1 dieną.
Iš Vientiano važiuojame į Luang Prabang (Laosas), ten turime 3 pilnas dienas pakeliavimui aplinkui (kriokliai, džiunglės, vietiniai kaimukai ir pan.)
Tuomet vykstame į Hanojų (Vietnamas), ten turime 2 dienas, tikslas – Halong įlanka.
Iš Hanojaus važiuojame į Vietnamo šiaurę (Lao Cai, Sapa), ten turime pilnas 4 dienas apsižvalgymui, grįžtam į Hanojų ir skrendam į Saigon‘ą (Vietnamas), ten turime 2 dienas.
Iš Saigono važiuojame į Siem Reap (Kambodža), ten turime pilnas 2 dienas šventykloms apžiūrėti (Angkor Wat).
Iš Kambodžos važiuojame į Bankoką (Tailandas) ir skrendame į Phuket, iš kurio iš karto važiuojame į Khao Lak, o iš ten plaukiame į Similan ir Surin salas ir praleidžiame poilsiaudami 8 pilnas dienas. Dar aiškinuosi dėl tų salų ir dvejoju, ar tikrai ten poilsį pasirinkti ar važiuoti į kokį Krabi ar kur kitur.
Paskutinę dieną anksti ryte skrendam iš Phuket į Bankoką, o iš jo į Stambulą, Stambule nakvojame (turėsime vakarą pasivaikščiojimui) kitą dieną per pietus išskrendam atgal namo.
Viso susidaro 31 diena nuo išvažiavimo iš namų iki grįžimo.
Nusimato 1 naktis lėktuve; 25 nakvynės viešbučiuose ar kur kitur, kur rasim; 3 naktys traukiniuose; 1 nakvynė autobuse.

Turiu porą pastabų. Nežinau, ar žinote keliavimo traukiniais Tailande ypatumus... Naktinis traukinys iš Bangkoko į Ventianą gali labai vėluoti. Mes iš Bankoko į Chiang Mai vėlavome 3,5 valandas - viešbutyje pasakė, kad tai normalu blink.gif Bilietus reikėjo pirkti prieš dvi dienas, nes vietų vėliau nėra. Be to temperatūra traukiniuose +15, tai sušalome net su megztiniais miegodamos. Toliau keliavome naktiniais autobusais - iš 8 naktinių autobusų nei vienas nevėlavo.
Iš Kambodžos keliaudami į Bankoką sunkiai spėjate tą pačią dieną išskristi, nes nuo Siem Reap iki Bankoko maždaug 8 valandos kelio su taksi iki sienos ir toliau minivan. Kitomis transporto priemonėmis dar ilgiau...
Krabi gražu, bet vietos kalnuotos, tai maudytis ten nelabai dėl akmenų. Mes buvome apsistojusios Railay (Railey) pusiasalyje, bet į gražų pliažą šalimais Hat Tham Phra Nang gali patekti tik su valtimi. Aš važiuočiau į Similan ir Surin salas, nors ką aš galiu patarti - buvau Tailande prie jūros tik Patajoje, Krabi ir su ekskursijomis Phi Phi salose, bei 4 salose šalia Krabi.
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2012 09 26, 12:52)
Krabi gražu, bet vietos kalnuotos, tai maudytis ten nelabai dėl akmenų. Mes buvome apsistojusios Railay (Railey) pusiasalyje, bet į gražų pliažą šalimais Hat Tham Phra Nang gali patekti tik su valtimi. Aš važiuočiau į Similan ir Surin salas, nors ką aš galiu patarti - buvau Tailande prie jūros tik Patajoje, Krabi ir su ekskursijomis Phi Phi salose, bei 4 salose šalia Krabi.

Čia jau tikrai netiesa. Mes irgi buvome Krabi Railay ir į tą Phra Nang eidavome 10min pėsčiomis - tiesiog pereidavome į kitą pusiasalio pusę ir viskas. Uolos tik toli vandenyje, visur smėliukas. Šitas paplūdimys yra Unesco saugomas. Be to iš šitos vietos labai patogus susisiekimas su Phi Phi ir Phuketu, o iš ten į Similan salas. Šiaip Similan salos yra nacionalinis parkas, tai su apgyvendinimu tai net nežinau g.gif Mes buvome ture po salas labai labai patiko, ko tikrai nepasakyčiau apie Phuketą tikras turistynas - Palanga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(JurGoote @ 2012 09 26, 11:07)
Čia jau tikrai netiesa. Mes irgi buvome Krabi Railay ir į tą Phra Nang eidavome 10min pėsčiomis -  tiesiog pereidavome į kitą pusiasalio pusę ir viskas. Uolos tik toli vandenyje, visur smėliukas. Šitas paplūdimys yra Unesco saugomas. Be to iš šitos vietos labai patogus susisiekimas su Phi Phi ir Phuketu, o iš ten į Similan salas. Šiaip Similan salos yra nacionalinis parkas, tai su apgyvendinimu tai net nežinau  g.gif Mes buvome ture po salas labai labai patiko, ko tikrai nepasakyčiau apie Phuketą tikras turistynas - Palanga  ax.gif

Mes plaukėme su valtimi ir internete radau tik, kad su valtimi gali nuplaukti g.gif Bet, jei buvote, tai turi būti takelis. Tik nesupratau iš East Railay ar West Railay jis veda?
Šitas pliažas?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sm2002: 26 rugsėjo 2012 - 11:29
QUOTE(sm2002 @ 2012 09 26, 11:52)
Turiu porą pastabų. Nežinau, ar žinote keliavimo traukiniais Tailande ypatumus... Naktinis traukinys iš Bangkoko į Ventianą gali labai vėluoti. Mes iš Bankoko į Chiang Mai vėlavome 3,5 valandas - viešbutyje pasakė, kad tai normalu  blink.gif  Bilietus reikėjo pirkti prieš dvi dienas, nes vietų vėliau nėra. Be to temperatūra traukiniuose +15, tai sušalome net su megztiniais miegodamos. Toliau keliavome naktiniais autobusais - iš 8 naktinių autobusų nei vienas nevėlavo.
Iš Kambodžos keliaudami į Bankoką sunkiai spėjate tą pačią dieną išskristi, nes nuo Siem Reap iki Bankoko maždaug 8 valandos kelio su taksi iki sienos ir toliau minivan. Kitomis transporto priemonėmis dar ilgiau...

Ačiū už komentarus 4u.gif gal dar kas patyręs pakomentuos daugiau 4u.gif
Tailande esame keliavę truakiniais, irgi vėlavome, bet atvažiavę turėsime nakvynę Vientiene, todėl galim ir vėluoti. Dėl bilietų pirkimo prieš kelias dienas - buvome apgauti Bankoke, kai pasakė agentūroje, kad būtina įsigyti prieš kelias dienas, kitaip nebus bilietų, nežinau, gal taip ir būna, ypač su 1 klasės bilietais, bet nuvažiavus į stotį dėl įdomumo paklausiau, ar yra bilietų ir kokia jų kaina - paaškėjo, kad bilietų yra ir agentūroje sumokėjome dvigubą bilieto kainą doh.gif

Ta vieta, kai iš Kambodžos važiuojame į Bankoką man didžiausią nerimą kelia, nes tikrai labai ilga kelionė, aišku, galime nakvoti viešbutyje prie oro uosto, nes tikrai sunkiai tikėtina, kad spėtume vakare išskriti ir skristi anksti ryte (tada irgi bilietai pigesni kaip ir vėlai vakare).
Tačiau dar turiu minty, kad gal Kambodžą aplankyti iš Tailando, tik atskridus imti kokį turą kelių dienų per agentūrą ir viskas, o tada jau į Laosą, Vietnamą ir iš Saigono tiesiog skristi į Bankoką, o ten persėsti į lėktuvą link Phuket.
Dar variantas - skristi ne į Phuket iš Bankoko, o į Krabi, ten pabūti kokias 3 dienas ir plaukti į Phuket, o iš ten į Similan ax.gif

Papildyta:
QUOTE(JurGoote @ 2012 09 26, 12:07)
Čia jau tikrai netiesa. Mes irgi buvome Krabi Railay ir į tą Phra Nang eidavome 10min pėsčiomis -  tiesiog pereidavome į kitą pusiasalio pusę ir viskas. Uolos tik toli vandenyje, visur smėliukas. Šitas paplūdimys yra Unesco saugomas. Be to iš šitos vietos labai patogus susisiekimas su Phi Phi ir Phuketu, o iš ten į Similan salas. Šiaip Similan salos yra nacionalinis parkas, tai su apgyvendinimu tai net nežinau  g.gif Mes buvome ture po salas labai labai patiko, ko tikrai nepasakyčiau apie Phuketą tikras turistynas - Palanga  ax.gif

Dėl Krabi man kažkaip irgi atrodo, kad nėra ten vien uolos, kiek internete naršiau mirksiukas.gif
Phi phi nebuvom, nežinau, ar labai noriu, bet jei būtume Krabi, būtų galime ir ten nuplaukti.
Taip, Similan yra nacionalinis parkas, tačiau ten yra kur nakvoti (bungalai ir palapinės, kuriuops reikia užsirezervuoti iš anksto) arba galima imti kelių dienų plaukimą laivu ir tame laive gyventi, tuomet po visas salas paplukdo, bet aš norėčiau ir krante nakvoti pabandyti. Ten nėra viešbučių, nėra net parduotuvių, elektra tik naktį įjungiama, yra viena maitinimo įstaiga, bet kažkaip nuo to tik smagiau ir smalsiau man ax.gif
Phuket'e buvom, nepatiko, tikrai kaip Palanga su krūvom transvestitų.
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2012 09 26, 13:25)
Tik nesupratau iš East Railay ar West Railay jis veda?
Šitas pliažas?
user posted image

Taip šitas smile.gif Pažiūrėjau žemėlapyje, tai takelis yra iš East į West smile.gif

QUOTE(Carpe diem @ 2012 09 26, 14:22)
Phi phi nebuvom, nežinau, ar labai noriu, bet jei būtume Krabi, būtų galime ir ten nuplaukti.

Mano nuomone aplankyti Phi Phi būtina rolleyes.gif o iš Railay West tai padaryti labai paprasta ir nėra labai toli smile.gif Mes tai tame regione keliavome taip: iš Krabi į Railay - Phi Phi - Phuket - Similan- nuostabus visas regionas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JurGoote: 26 rugsėjo 2012 - 13:02
QUOTE(Carpe diem @ 2012 09 26, 12:22)
Ačiū už komentarus  4u.gif gal dar kas patyręs pakomentuos daugiau  4u.gif
Tailande esame keliavę truakiniais, irgi vėlavome, bet atvažiavę turėsime nakvynę Vientiene, todėl galim ir vėluoti. Dėl bilietų pirkimo prieš kelias dienas - buvome apgauti Bankoke, kai pasakė agentūroje, kad būtina įsigyti prieš kelias dienas, kitaip nebus bilietų, nežinau, gal taip ir būna, ypač su 1 klasės bilietais, bet nuvažiavus į stotį dėl įdomumo paklausiau, ar yra bilietų ir kokia jų kaina  - paaškėjo, kad bilietų yra ir agentūroje sumokėjome dvigubą bilieto kainą  doh.gif

Ta vieta, kai iš Kambodžos važiuojame į Bankoką man didžiausią nerimą kelia, nes tikrai labai ilga kelionė, aišku, galime nakvoti viešbutyje prie oro uosto, nes tikrai sunkiai tikėtina, kad spėtume vakare išskriti ir skristi anksti ryte (tada irgi bilietai pigesni kaip ir vėlai vakare).
Tačiau dar turiu minty, kad gal Kambodžą aplankyti iš Tailando, tik atskridus imti kokį turą kelių dienų per agentūrą ir viskas, o tada jau į Laosą, Vietnamą ir iš Saigono tiesiog skristi į Bankoką, o ten persėsti į lėktuvą link Phuket.
Dar variantas - skristi ne į Phuket iš Bankoko, o į Krabi, ten pabūti kokias 3 dienas ir plaukti į Phuket, o iš ten į Similan  ax.gif 

Papildyta:

Dėl Krabi man kažkaip irgi atrodo, kad nėra ten vien uolos, kiek internete naršiau  mirksiukas.gif
Taip, Similan yra nacionalinis parkas, tačiau ten yra kur nakvoti (bungalai ir palapinės, kuriuops reikia užsirezervuoti iš anksto) arba galima imti kelių dienų plaukimą laivu ir tame laive gyventi, tuomet po visas salas paplukdo, bet aš norėčiau ir krante nakvoti pabandyti. Ten nėra viešbučių, nėra net parduotuvių, elektra tik naktį įjungiama, yra viena maitinimo įstaiga, bet kažkaip nuo to tik smagiau ir smalsiau man  ax.gif
Phuket'e buvom, nepatiko, tikrai kaip Palanga su krūvom transvestitų.

Aš bilietus traukiniui pirkau internetu Thairailticket.com, tenai matėsi, ar dar yra vietų. Jei neklystų už bilietą papildomai 20 batų + 3 procentai nuo sumos mokėjau.
Dar vienas variantas būtų atskridus į Bangkoką per Kambodžą toliau į Vietnamą važiuoti, o grįžti per Laosą. Bet irgi sunkiai dėliojasi g.gif Mes tai nespėjome į Krabi naktinį autobusą Bankoke, kai keliavome iš Kambodžos, todėl užsukau į Patają vienai dienai. Įdomu gi pamatyti pačiai, kai visi atkalbinėja tenai važiuoti hihihi.gif

Jei kas domisi šventyklomis, nori pamatyti autentišką, nuo turizmo dar nenukentėjusią šalį - patarčiau važiuoti į Myanmarą. Man jis padarė iš trijų aplankytų šalių didžiausią įspūdį. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(JurGoote @ 2012 09 26, 13:02)
Taip šitas  smile.gif Pažiūrėjau žemėlapyje, tai takelis yra iš East į West  smile.gif
Mano nuomone aplankyti Phi Phi būtina  rolleyes.gif o iš Railay West tai padaryti labai paprasta ir nėra labai toli  smile.gif Mes tai tame regione keliavome taip: iš Krabi į Railay - Phi Phi - Phuket - Similan- nuostabus visas regionas  4u.gif

Takeliu iš East į West mes ir vaikščiojome, bet Phra Nang pliažas juk atskirtas uolomis nuo West ir East pliažų, ten kur viešbutis Rayavadee. Todėl man ir įdomu kaip galima patekti. Google radau takelio nuotrauka su stalaktitais. Taip atrodė takelis?
user posted image
user posted image
Atsakyti