Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas 2 dalis

QUOTE(Jurgita0428 @ 2008 01 24, 14:32)
Tai ir as galvojau del patogumo ir "sventos ramybes" (nes gyvenam uzsienyje) pasirinksiu vyro pavarde su galune -a...nu bet deja deja... doh.gif uztaikem ant laaabai jau saziningo metrikacijos biuro vadovo, turejom isklausyt "paskaita" apie "bereiklingus jaunimo ismislus" ir dabar turiu vyro pavarde su galune -e. Piktumas ima tik del to, kad visi laikrasciai, zurnalai ir televizija tiesiog knibzda visokiu "Kandelis", "Gudelis", "Statkus" ir t.t. Ir visos tekejo toj pacioj Lietuvoj ir uz tu paciu lietuviu, tik joms pasitaike "sukalbamas" metrikacijos biuro vadovas. biggrin.gif Linkiu, kad ir tavasis toks butu.

Deja deja, Kandelis nėra Kandelis - ji Kandelienė, net nežinau, kodėl visur skelbiama vyriška jos giminė, nors pase ji -ienė mirksiukas.gif . Gudelis Izolda dėl to, kad Benas Gudelis yra JAV pilietis. Dėl Statkaus abejoju, ar irgi nėra ta pati sutuacija kaip su Kandeliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarasa @ 2008 01 24, 17:08)
Deja deja, Kandelis nėra Kandelis - ji Kandelienė, net nežinau, kodėl visur skelbiama vyriška jos giminė, nors pase ji -ienė  mirksiukas.gif . Gudelis Izolda dėl to, kad Benas Gudelis yra JAV pilietis. Dėl Statkaus abejoju, ar irgi nėra ta pati sutuacija kaip su Kandeliu  doh.gif

As irgi norejau pasakyti kad cia ne metrikacijos darbuotojo ismislas, kaip jums pasirode, o istatymai tokie 4u.gif Tad ner ko grauztis
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2008 01 21, 16:22)
Ne Lietuvos pilietis, bet turi Lietuvos pasą?  g.gif Kaip čia taip?

Aš dar norėjau paklausti, per kiek laiko po susituokimo reikia pasą pasikeisti? Ar yra nustatytos kokios laiko ribos?

Kol pasas galioja, tol jis jį ir turi.. Nieks gi neatims, kol pats neatiduos blush2.gif Va čia ir pasidaro kažkokia nesąmonė - pilietybių dviejų negalima turėt, bet pasus tai abu turi... Ir sieną su abiem kirto... NESĄMONĖS kažkokios !!! Bet žinau, kad vis tiek per kažkiek laiko priėmus kitą pilietybę, paskelbia VŽ, kad toks ir toks pilietis neteko LT pilietybės.. tai dabar seku laikraščius unsure.gif
Atsakyti
o aš nematau jokio skirtumo Gudelis ar Gudelienė, nes ne dėl pavardės ir ne su pavarde gyveni, nuo to nei viena laimingesnė tikrai netapo nei Zvonkė, nei Budrė... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Ir dėl to manau, kad nereikia vaikytis madų, kaip pačiai atrodo priimtiniau taip ir reikia daryti, beja visai nepergyvenu, kad ir pati esu ne -ė, o -ienė (o ir pavardė kartais su ienė daug gražiau skamba) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarasa @ 2008 01 18, 21:43)
Na, dėl pirmos pastraipos, tai galiu italų pavyzdį duoti - ten moterys juk pasilieka savo pavardes, tai irgi jas reiktų atskirai guldyt wink.gif

Dėl antros - išimčių nėra, nebent tavo vyras būtų ne Lietuvos pilietis. O lietuvių pavardės yra daromos pas lietuvių kalbos taisykles  mirksiukas.gif

Gali turet ir vyro pavardes netradicine galune. Mano broliene pasieme vyro pavarde su galune -o. Nieks nedraudzia.
Atsakyti
O mane žinot kas prajuokino - pasirodo galima vyrui imti žmonos pavardę, o žmona gali pasilikti savąją mergautinę. Nežinančiam situacijos abi pavardės skamba kaip tėvo su dukra.
Atsakyti
QUOTE(...sara... @ 2008 01 25, 14:53)
(o ir pavardė kartais su ienė daug gražiau skamba)  g.gif

Banys-Banienė-Banė unsure.gif
Atsakyti
as trumpinsiuos vyro pavarde...busiu ne -iene, o -e...mano tevam patiko, man patika, vyrui irgi gerai, bet mano uosviam manau bus sokas tongue.gif , jie senoviniu paziuru zmones, nors su uosviene gerai sutariam, bet taip nenoriu turet tokia pat pavarde kaip jinai blush2.gif , o jei turesim dukryte tai jos pavarde irgi bus kaip mano ax.gif
Atsakyti
QUOTE(...sara... @ 2008 01 25, 13:53)
o aš nematau jokio skirtumo Gudelis ar Gudelienė, nes ne dėl pavardės ir ne su pavarde gyveni, nuo to nei viena laimingesnė tikrai netapo nei Zvonkė, nei Budrė...  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Ir dėl to manau, kad nereikia vaikytis madų, kaip pačiai atrodo priimtiniau taip ir reikia daryti, beja visai nepergyvenu, kad ir pati esu ne -ė, o -ienė (o ir pavardė kartais su ienė daug gražiau skambag.gif

drinks_cheers.gif cia tai tikrai taip. Kitos pavardes su e galune skamba juokingai ir keistai blush2.gif Yra pavardziu,kurios su e skamba begalo graziai wub.gif
Nors pati rinkausi e,tik del to,kad butu trumpai ir aiskiai. Vardas ir pavarde, abu is 5 raidziu rolleyes.gif
Atsakyti
O aš būsiu -A arba -V. Būsimas vyras nelietuvis, pavardė slaviška bus. Taip, kad nežinau, jei leis man prie pavardės prisisegt -A, tai gerai, jei neleis tai bus visai kaip vyro. Liks su -V gale. Tikiuosi kad leis prisegt tą A raidelę g.gif
Atsakyti
help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif
Gelbekit, na apsisprendziau tai greit pakeist pavarde.. o ka toliau reikia daryti? smile.gif
pasa jau nunesiau dokumentus keisti?
o dabar teises? tai jau kai pasa turesiu? ar is karto galima pradet tvarkytis?

o darbe butina is karto pranesti, nes pasa atsiimsiu tik kovo pradzioj o i dekretea iseinu vasario 25... tai ar nieko tokio jei dekreto visus popierius uzpildys senaja pavarde?
Atsakyti
QUOTE(Betule @ 2008 01 28, 13:48)
Banys-Banienė-Banė  unsure.gif

blink.gif blink.gif blink.gif kodel butent toki pavyzdi paemei?
Atsakyti