Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas 2 dalis

siaip tai vyro pavarde zadu pasilikti su galune -iene smile.gif o ir moterys ten visai nieko biggrin.gif jei ka,tai as busiu ta,kuri pakeis viska tik i gera ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Edikute @ 2007 12 11, 20:56)
mano nuomone, jei jau teki, tai ir buk -iene. biggrin.gif beja ir mano brangiausias sake, kad kitaip net kalbos negali but, nes darko jo pavarde! ax.gif  g.gif

Kaip gali būti darkoma jo pavardė, jei moteris negali po vedybų pasiimti visiškai vyro pavardės g.gif Jau vien -ienę pripliusavus prie jo pavardės gaunasi, kad darkoma doh.gif

Aš esu tos nuomonės, kad ne tik vyras sprendžia, kokią pavardę jo moteris nešios po vedybų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Toe @ 2008 01 16, 13:57)
Kaip gali būti darkoma jo pavardė, jei moteris negali po vedybų pasiimti visiškai vyro pavardės  g.gif Jau vien -ienę pripliusavus prie jo pavardės gaunasi, kad darkoma  doh.gif

Kas kas čia - darkymas blink.gif doh.gif
Atsakyti
nezinau, kaip jums, bet man moteru pavardes su ta naujoviska galune "e" ar "a" skamba kiek kvailai. nesupratamas ir pats tikslas tokiu galuniu. jeigu cia tam kad nebutu diskrimiacijos del netekejimo tuomet ir gimusiom mergaitem reiketu pavarde su tokia galune suteikti.
as asmeniskai labai apgailestauju del sito pavardziu istatymo. tai darko tradicijas, gaunasi kazkoks balaganas...
maniskis greiciausia net i kalbas nesileistu del tokios "naujoviskos" pavardes, o ir seimoje itariai paziuretu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sunny:-) @ 2008 01 16, 22:47)
nezinau, kaip jums, bet man moteru pavardes su ta naujoviska galune "e" ar "a" skamba kiek kvailai. nesupratamas ir pats tikslas tokiu galuniu. jeigu cia tam kad nebutu diskrimiacijos del netekejimo tuomet ir gimusiom mergaitem reiketu pavarde su tokia galune suteikti.
as asmeniskai labai apgailestauju del sito pavardziu istatymo. tai darko tradicijas, gaunasi kazkoks balaganas...
maniskis greiciausia net i kalbas nesileistu del tokios "naujoviskos" pavardes, o ir seimoje itariai paziuretu  biggrin.gif

butent! rinkausi tokia pavarde, kad jei gimtu mergaite turetu mano pavarde, t.y. su galune e, nes, pvz., gyvenant uzsienyj 3 skirtingos pavardes vienoj seimoj kiek keistai skamba, kas nesusidures nesupras, bet man aktualu. O as asmeniskai labai apgailestauju, kad Lt neleidzia pasirinkti originalios vyro pavardes, o tik jos iskraipymus nes man -ienes-uogienes neskamba ir tradiciju puoseletoja irgi nesu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Joa @ 2008 01 16, 23:00)
butent! rinkausi tokia pavarde, kad jei gimtu mergaite turetu mano pavarde, t.y. su galune e, nes, pvz., gyvenant uzsienyj 3 skirtingos pavardes vienoj seimoj kiek keistai skamba, kas nesusidures nesupras, bet man aktualu. O as asmeniskai labai apgailestauju, kad Lt neleidzia pasirinkti originalios vyro pavardes, o tik jos iskraipymus nes man -ienes-uogienes neskamba ir tradiciju puoseletoja irgi nesu  g.gif

LT galima pasirinkti vyro pavarde vyriska gimine, tik reikia teisme irodineti ir pan. As taip pat rinkausi sutrumpinta varianta, ir dabar daug kas klausia ar tik ne uz prancuzo istekejau, nes pavarde ale prancuziskai skamba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Joa @ 2008 01 17, 01:00)
butent! rinkausi tokia pavarde, kad jei gimtu mergaite turetu mano pavarde, t.y. su galune e, nes, pvz., gyvenant uzsienyj 3 skirtingos pavardes vienoj seimoj kiek keistai skamba, kas nesusidures nesupras, bet man aktualu. O as asmeniskai labai apgailestauju, kad Lt neleidzia pasirinkti originalios vyro pavardes, o tik jos iskraipymus nes man -ienes-uogienes neskamba ir tradiciju puoseletoja irgi nesu  g.gif

suprantama, kad skirtingos pavardes "keistai" skamba uzsienieciui. nors uzsienieciams tikriausia visos "uzienietiskos" pavardes skamba keistai, kaip ir uzsienietiski vardai, beje.
apskritai tas skamba-neskamba mergaiciu zaidimas. jaunoms daznai -ienes asocijuojasi su namu seimininkem, pagyvenusiom moterim, vyro mama ar dar kazkuo su kuo jos nenori tapatintis (turiu kelias drauges kurios panasias dilemas svarste pries keisdamos pavarde).
manau kad -ytes ir -ienes labai autentiska, isskirtine ir grazi tradicija, kaip ir dauguma lietuvisku pavardziu. as uz tradiciju puoselejima.

Atsakyti
sunny:-), visiškai tau pritariu drinks_cheers.gif

QUOTE(Sandrute77 @ 2008 01 17, 00:16)
LT galima pasirinkti vyro pavarde vyriska gimine, tik reikia teisme irodineti ir pan. As taip pat rinkausi sutrumpinta varianta, ir dabar daug kas klausia ar tik ne uz prancuzo istekejau, nes  pavarde ale prancuziskai skamba smile.gif

Deja, neleidžia. Kažkas įrodinėjo jau ir nieko nelaimėjo. Grynai tokią pačią pavardę galima pasirinkti, jei vyras - ne Lietuvos pilietis, žodžiu, turintis kitos šalies pilietybę. Tokia yra Izolda Gudelis, o tarkim šokėja Eglė Kandelienės yra -ienė, o ne Kandelis, kaip visur rašoma. Nesuprantu, kam taip rašyt g.gif .

Man keistai buvo kaip Daiva Tamošiūnaitė Budrė visus metus buvo skelbiama dviems pavardėmis, nors tik dabar teikėsi susitvarkyti bažnytinius dokumentus, vadinasi, tik dabar gali keistis pasą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarasa @ 2008 01 17, 09:20)
Man keistai buvo kaip Daiva Tamošiūnaitė Budrė visus metus buvo skelbiama dviems pavardėmis, nors tik dabar teikėsi susitvarkyti bažnytinius dokumentus, vadinasi, tik dabar gali keistis pasą  doh.gif [/color]

Galbūt tik ne oficialiuose dokumentuose buvo skelbiama dviguba pavarde. Juk TV ir šou pasaulyje gali vadintis kaip nori, pvz. Algis Greitai, Violeta Riaubiškytė (kai jau seniai nebe -ytė) ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Sandrute77 @ 2008 01 17, 00:16)
LT galima pasirinkti vyro pavarde vyriska gimine, tik reikia teisme irodineti ir pan. As taip pat rinkausi sutrumpinta varianta, ir dabar daug kas klausia ar tik ne uz prancuzo istekejau, nes  pavarde ale prancuziskai skamba smile.gif

smile.gif manes irgi klausia gal vyras prancuzas
Papildyta:
QUOTE(sunny:-) @ 2008 01 17, 00:43)
suprantama, kad skirtingos pavardes "keistai" skamba uzsienieciui. nors uzsienieciams tikriausia visos "uzienietiskos" pavardes skamba keistai, kaip ir uzsienietiski vardai, beje.
apskritai tas skamba-neskamba mergaiciu zaidimas. jaunoms daznai -ienes asocijuojasi su namu seimininkem, pagyvenusiom moterim, vyro mama ar dar kazkuo su kuo jos nenori tapatintis (turiu kelias drauges kurios panasias dilemas svarste pries keisdamos pavarde).
manau kad -ytes ir -ienes labai autentiska, isskirtine ir grazi tradicija, kaip ir dauguma lietuvisku pavardziu. as uz tradiciju puoselejima.

dek to ''keistai'' galima gyvent, bet kaip atsibosta aiskint kas antra diena kas ir kaip. Mergaiciu zaidimas g.gif gal kaip kam, as kazkaip tokios minties neturejau, bet gali buti, kiekvienam savi kompleksai smile.gif rinkausi trumpesne pavarde nes ji grazesne ir cia lengviau istariama, maziau iskraipoma
Atsakyti
Aš pritariu dėl tradicijų, bet pasaulis sparčiai mažėja ir kai dažnai tenka būt užsieny... kartą mane su mama paguldė į jaunavedžių lovą, nes "pas jus lietuvius ten kažkaip vyras ir žmona skirtingas pavardes turi, tai mes ir pagalvojom..." hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif

O gal galit nurodyt kokį teisinį aktą, kur nurodyta į ką aš galiu pasikeist pavardę...? Radau Civiliniam kodekse tik, bet ten bendri dalykai, pvz.: "3.31 straipsnis. Sutuoktinių pavardė. Abu sutuoktiniai turi teisę pasilikti iki santuokos turėtą savo pavardę, pasirinkti kito sutuoktinio pavardę kaip bendrą pavardę arba pasirinkti dvigubą pavardę, kai prie savo pavardės prijungiama sutuoktinio pavardė." ir t.t. Aš norėčiau pavardės su galūne -a, na vyro orginalios, bet kiek girdėjau viena ausim, kad taip negalima... Norėčiau sužinot kokias išimtis daro..
Atsakyti
[quote=Tichė,2008 01 18, 14:34]
Aš pritariu dėl tradicijų, bet pasaulis sparčiai mažėja ir kai dažnai tenka būt užsieny... kartą mane su mama paguldė į jaunavedžių lovą, nes "pas jus lietuvius ten kažkaip vyras ir žmona skirtingas pavardes turi, tai mes ir pagalvojom..." hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif

sumazinkime pasauli tiek, kad galutinai prarastume savo identiteta. pasauliui nuo to nei silta nei salta, o va lietuviui kazkaip nepatogu, kad i ji keistai paziures, kaip cia taip, mano ir vyro pavardes skirtingos...
mano nuomone isskirtinumas tik privalumas. gaila lietuviu kalbos, gaila tradiciju, kurios taip negailestingai naikinamos kvailais istatymais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sunny:-): 18 sausio 2008 - 18:22