efyra, 22 Lap 2007 - 06:31, parašė:
efyra, 22 Lap 2007 - 06:31, parašė: ![]()
aš irgi vis dar naepsisprendžiu dėl būsimos pavardės, bet man iškilo dar vienas klausimas, gal ir nelabai šiai temai: po vestuvių važiuojam į kelionę ( ne ES šalį) o aš turiu tik identifikacijos kortelę. tai man reikėtų pasigaminti pasą, kelionėms į užsienį, bet pasikeitus pavardę vėliausiai po mėnesio reikėtų darytis naują, ar yra kokia išeitis

Juk gali pasidaryti pasa su nauja pavarde iskart po vestuviu, padarys per para

Sandrute77, 23 Lap 2007 - 01:42, parašė:
Sandrute77, 23 Lap 2007 - 01:42, parašė: ![]()
Juk gali pasidaryti pasa su nauja pavarde iskart po vestuviu, padarys per para

ačiū už atsakymą

efyra, 22 Lap 2007 - 07:31, parašė:
efyra, 22 Lap 2007 - 07:31, parašė: ![]()
aš irgi vis dar naepsisprendžiu dėl būsimos pavardės, bet man iškilo dar vienas klausimas, gal ir nelabai šiai temai: po vestuvių važiuojam į kelionę ( ne ES šalį) o aš turiu tik identifikacijos kortelę. tai man reikėtų pasigaminti pasą, kelionėms į užsienį, bet pasikeitus pavardę vėliausiai po mėnesio reikėtų darytis naują, ar yra kokia išeitis

Kol nepasidarei naujo paso - senasis yra galiojantis ir gali keliauti budama aite

O jei jau nori keliauti kaip -iene

Sekmes!

as visalaik galvojau kad tekedama nekeisiu pavardes, bet kaip sakant subrendau ir vestuvem pagaliau ir pavardes keitimui ir busiu -e. Man graziau skamba ir jaunatviskiau, man -iene tokia jau moteriske

O siaip tai ar -iene ar -e labai priklauso nuo pavardes. Prie vienu man kazkaip neskamba, o prie kitu labai nieko.
plunksnyte_irl, 28 Lap 2007 - 03:44, parašė:
plunksnyte_irl, 28 Lap 2007 - 03:44, parašė: ![]()
man taj nesuvokiama,teki uz mylimo vyri ir neimi jo pavardes,arba dar graziau kai ja iskraipai( cia mano nuomone)

tai neiskraipant pavardes galune butu -us, -is, -as