Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas 2 dalis

Jei mano mano pavardes galunej -e skambetu graziau nei -iene, tada buciau pasirinkus -e, bet siuo atveju ji sakmbetu labai juokingai, rodel rinkaus -iene.
Atsakyti
aš irgi vis dar naepsisprendžiu dėl būsimos pavardės, bet man iškilo dar vienas klausimas, gal ir nelabai šiai temai: po vestuvių važiuojam į kelionę ( ne ES šalį) o aš turiu tik identifikacijos kortelę. tai man reikėtų pasigaminti pasą, kelionėms į užsienį, bet pasikeitus pavardę vėliausiai po mėnesio reikėtų darytis naują, ar yra kokia išeitis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(efyra @ 2007 11 22, 06:31)

efyra, 22 Lap 2007 - 06:31, parašė:

efyra, 22 Lap 2007 - 06:31, parašė:

aš irgi vis dar naepsisprendžiu dėl būsimos pavardės, bet man iškilo dar vienas klausimas, gal ir nelabai šiai temai: po vestuvių važiuojam  į kelionę ( ne ES šalį) o aš turiu tik identifikacijos kortelę. tai man reikėtų pasigaminti pasą, kelionėms į užsienį, bet pasikeitus pavardę vėliausiai po mėnesio reikėtų darytis naują, ar yra kokia išeitis  blush2.gif

aš irgi vis dar naepsisprendžiu dėl būsimos pavardės, bet man iškilo dar vienas klausimas, gal ir nelabai šiai temai: po vestuvių važiuojam  į kelionę ( ne ES šalį) o aš turiu tik identifikacijos kortelę. tai man reikėtų pasigaminti pasą, kelionėms į užsienį, bet pasikeitus pavardę vėliausiai po mėnesio reikėtų darytis naują, ar yra kokia išeitis  blush2.gif

Juk gali pasidaryti pasa su nauja pavarde iskart po vestuviu, padarys per para mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrute77 @ 2007 11 23, 01:42)

Sandrute77, 23 Lap 2007 - 01:42, parašė:

Sandrute77, 23 Lap 2007 - 01:42, parašė:

Juk gali pasidaryti pasa su nauja pavarde iskart po vestuviu, padarys per para  mirksiukas.gif

Juk gali pasidaryti pasa su nauja pavarde iskart po vestuviu, padarys per para  mirksiukas.gif

ačiū už atsakymą 4u.gif manau taip ir reiks padaryti, o gamintis reikėtų tam pačiam rajone kur ir kortelę gavau, ar galima ir vilniuj?
Atsakyti
QUOTE(efyra @ 2007 11 22, 07:31)

efyra, 22 Lap 2007 - 07:31, parašė:

efyra, 22 Lap 2007 - 07:31, parašė:

Kol nepasidarei naujo paso - senasis yra galiojantis ir gali keliauti budama aite biggrin.gif ar yte biggrin.gif - kai atsiimsi nauja pasa - tik tada tavo senajame skylutes pradurs mirksiukas.gif
O jei jau nori keliauti kaip -iene biggrin.gif ar -e biggrin.gif , tai taip - pasidaryk skubos tvarka - tik man atrodo g.gif , kad visada reikia pasa darytis tame rajone (mieste), kur esi registruota... g.gif Bent jau man tai taip reikeljo...
Sekmes! mirksiukas.gif
Atsakyti
As taj tikrai imsiu vyro pavarde,nes man ji grazi,o beto vyrui butu izeidimas jei pasilikciau savo.o del keliones,taj koks skirtumas ar yte ai iene vaziuosi,svarbu kad jau kartu. thumbup.gif
Atsakyti
nesuprantu cia tu gincu del -e ir -iene g.gif kazkaip galvojau kad daugiau diskusiju bus ar ar imti vyro ar savo pavarde pasilikt rolleyes.gif
as visalaik galvojau kad tekedama nekeisiu pavardes, bet kaip sakant subrendau ir vestuvem pagaliau ir pavardes keitimui ir busiu -e. Man graziau skamba ir jaunatviskiau, man -iene tokia jau moteriske blush2.gif nepykit tik. o -e tiesioeg jauniau... nors maniskis sako, kad -e pavardes nesiojancios arba feministes raganos arba senmerges lotuliukas.gif jis apskritai galvoja kad ta -e pacios senmerges susigalvojo lotuliukas.gif bet nepriestarauja kad as -e buciau, nes jam ir taip ndidelis pasiekimas kad pagaliau sutikau jo pavarde paimt, ka ir -e tongue.gif o jei rimtai as manau, kad kaip kam patinka tas taip ir daro, viena pavarde paprasciau, iene ar e skonio reikialas mirksiukas.gif
Atsakyti
man taj nesuvokiama,teki uz mylimo vyri ir neimi jo pavardes,arba dar graziau kai ja iskraipai( cia mano nuomone) smile.gif
Atsakyti
Na aš tai būsiu -ienė 4u.gif kažkaip man tai savaime supantama. Nors maniškis iš pradžių sakė daryk kaip nori, gali ir savo pasilikt biggrin.gif bet kai jau ėjom į CMB nešti pareiškimų ir aš norėdama pamatyti jo reakciją, pasakiau kad pasilieku savo pavardę, mano MB pasakė kad pas mane, pas tave ir pas mūsų vaikučius bus vienoda pavardė, tad būsi -ienė biggrin.gif
Atsakyti
As tai ilga laika galvojau darytis dviguba pavarde, bet paziurejau, kad baisiai jau ilga gaunasi. Jau mano mergautine pavarde visur uzkliudavo del ilgio ir sunkumo, o dar kai brangiausiojo prisides tai is viso. Tai nusprendziau buti tik -iene, nes prie naujosios pavardes -e labai kvailai skamba. biggrin.gif
O siaip tai ar -iene ar -e labai priklauso nuo pavardes. Prie vienu man kazkaip neskamba, o prie kitu labai nieko.
Atsakyti
QUOTE(plunksnyte_irl @ 2007 11 28, 03:44)

plunksnyte_irl, 28 Lap 2007 - 03:44, parašė:

plunksnyte_irl, 28 Lap 2007 - 03:44, parašė:

man taj nesuvokiama,teki uz mylimo vyri ir neimi jo pavardes,arba dar graziau kai ja iskraipai( cia mano nuomone) smile.gif

tai neiskraipant pavardes galune butu -us, -is, -as tongue.gif -iene jau iskraipymas
Atsakyti
Niu nelabai ta turejau omeny,bet nemokejau issireiksti tongue.gif smile.gif biggrin.gif
Atsakyti