Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas 2 dalis

QUOTE(sticho @ 2007 11 14, 18:05)
Aciu merginos uz nuomones  drinks_cheers.gif vadinasi galiu drasiai vaikscioti kaip Zemaite, tik idomu kokia bus anytos reakcija, kad tokios pavardes kaip jos nesirenku  lotuliukas.gif

Anyta... doh.gif čia jau atskira tema. Svarbiausia, kad tau patiktų. Be to, sakyk dievini Žemaitės kūrybą lotuliukas.gif
Atsakyti
O aš "pasiėmiau" vyro pavardę ir tapau -ienė. Man pvz.labai gražiai skamba tokia pavardė, ir nėra kažkokio komplekso, kad tokia pavardė ir mano anytos.
O dabar visos tos -ė man asmeniškai labai kvailai skamba (Zvonkė, Budrė, ir t.t), čia pasidarė mados reikalas. Dar gerai, kad Repčenkaitė nepasidavė naujausiai madai ir netapo Blėde lotuliukas.gif Nu tikras jumoras doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gitcka @ 2007 11 15, 13:48)
O aš "pasiėmiau" vyro pavardę  ir tapau -ienė. Man pvz.labai gražiai skamba tokia pavardė, ir nėra kažkokio komplekso, kad tokia pavardė ir mano anytos.
O dabar visos tos -ė man asmeniškai labai kvailai skamba (Zvonkė, Budrė, ir t.t), čia pasidarė mados reikalas. Dar gerai, kad Repčenkaitė nepasidavė naujausiai madai ir netapo Blėde lotuliukas.gif  Nu tikras jumoras doh.gif

Nejaugi taip sunku suprast, kad kitam pvz. labai graziai skamba kitokia pavarde, ir tai nera joks mados reikalas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zole: 15 lapkričio 2007 - 15:58
QUOTE(gitcka @ 2007 11 15, 13:48)
O aš "pasiėmiau" vyro pavardę  ir tapau -ienė. Man pvz.labai gražiai skamba tokia pavardė, ir nėra kažkokio komplekso, kad tokia pavardė ir mano anytos.
O dabar visos tos -ė man asmeniškai labai kvailai skamba (Zvonkė, Budrė, ir t.t), čia pasidarė mados reikalas. Dar gerai, kad Repčenkaitė nepasidavė naujausiai madai ir netapo Blėde lotuliukas.gif  Nu tikras jumoras doh.gif

kur tu ta kvailuma iziuri tai nesuprantu, zodziu galunese ar kur? Kuo Budre yra juokinga, o Budriene tokia super ar atvirksciai doh.gif As sakyciau skonio ar/ir patogumo reikalas kokia pavarde rinktis
Atsakyti
O as turiu pavarde su priesaga -iene. Mano pavarde tiesiog labai kvailai skambetu jei prideciau -e biggrin.gif nors man ir siaip graziau -iene... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zole @ 2007 11 15, 15:56)
Nejaugi taip sunku suprast, kad kitam pvz. labai graziai skamba kitokia pavarde, ir tai nera joks mados reikalas  doh.gif

kaip ne mados reikalas? - rask tu moterį su tokia pavarde prieš kokie 5 metus... ax.gif Tik dabar keli metai kai ta -ė išpopuliarėjo.

QUOTE(Joa @ 2007 11 15, 18:55)
kur tu ta kvailuma iziuri tai nesuprantu, zodziu galunese ar kur?  Kuo Budre yra juokinga, o Budriene tokia super ar atvirksciai doh.gif As sakyciau skonio ar/ir patogumo reikalas kokia pavarde rinktis

Tai be abejo, kad čia skonio ir laisvės pasirinkti reikalas. mirksiukas.gif Aš gi nesmerkiu tų, kurių pavardės-ė baigiasi. biggrin.gif
Bet seniau visos buvo -ienės ir buvo gerai ir gražu. ta prasme, aš nelabai suprantu, kam reikia tos -ė, jei gali kaip įprasta pas mus -ienė vadintis. Kitas reikalas, kai grynai vyro pavardę pasilieka, kaip užsienį, nes kas ten gyvena, tai taip daug paprasčiau. Aš manau, turi būti prasmė, kodėl pasirenki tokią ar kitokią pavardę.
Atsakyti
QUOTE(gitcka @ 2007 11 16, 15:25)
kaip ne mados reikalas? - rask tu moterį su tokia pavarde prieš kokie 5 metus... ax.gif  Tik dabar keli metai kai ta -ė išpopuliarėjo.

Nes net nebuvo tokios pasirinkimo galimybes doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zole @ 2007 11 16, 15:30)
Nes net nebuvo tokios pasirinkimo galimybes  doh.gif  doh.gif

tai aš ir sakau, kad kai nebuvo, tai ir nereikėjo... lotuliukas.gif
Atsakyti
as rinksiuosi vyro pavarde,bet jo pavarde nelietuviska, tai nebusiu -ienė mirksiukas.gif
Atsakyti
Yra pavardžių kurios su galūne -ė nelabai skamba Cvirkė (Cvirka), Jocė (Jocius), o yra pavardžių kurios gražiau skamba su -ė, negu su -ienė pvz. Daukantė (Daukantas), Baronė (Baronas). Man gražiau skamba ir aš turiu pavardę su -ė.
Atsakyti
Na nezinau,bet man tos -e , tai kvailai skamba. Bet kokiu variantu.Nebent pavarde nelietuviska. Tada nera kitos iseities. Bet, pvz.Zemaite, nebuciau .Ir man visai galvos neskauda, kad kitoj saly negali istarti mano pavardes.As ju irgi negaliu, bet as esu lietuve ir nemanau to gedytis ir susivienodinti su visu pasauliu.
Atsakyti
QUOTE(tinux @ 2007 11 18, 13:20)
Na nezinau,bet man tos -e , tai  kvailai skamba.

o man atrodo, kad teigiančios jog -ė kvailai juokingai skamba, tiesiog nori būt ienėm ir taip bando pateisinti savo norą lotuliukas.gif

taigi kiekviena pasirenka tokią pavardę kokios nori mirksiukas.gif ir prašom gerbti tą norą mirksiukas.gif
Atsakyti