Aš tai pasiliksiu savo pavardę bet ir vyro neatsisakysiu

QUOTE(Geliuke @ 2006 03 04, 15:48)
o kodel jus nusprendet, kad visiskai vyriskos pavardes pasirinktos neregistruoja?
O kodel pvz yra Izolda Gudelis? juk jie irgi neperseniausiai tuokesi...

todel, kad istatymas toks... o cia tai net nzn kokiu spec. budu ji ta savo pavarde gavo... bet kiek girdejau skandaliuku del to buvo... kaip ir del Simutis
QUOTE(mikepodukofke @ 2006 03 05, 01:33)
todel, kad istatymas toks... o cia tai net nzn kokiu spec. budu ji ta savo pavarde gavo... bet kiek girdejau skandaliuku del to buvo... kaip ir del Simutis
Yra ir ne tokių 'skandalingų' ir 'korumpuotų' paaiškinimų - tiesiog reikia santuoką registruoti ne Lietuvoje, o kur nors užsienyje, ir bus pavardė lygiai tokia pati, kaip vyro.
Pvz, taip yra ir su Visockaite-Kandelis.
Taip kad čia nebūtinai tas atvejis, kai viską lemia ryšiai ar dideli pinigai

Nors, mano nuomone, santuokos registravimo užsienyje pagrindinė priežastis neturėtų būti tai, kad pavardė su vyriška galūne būtų

man tai keistokokai atrodo toks išsidirbinėjimas, t. y. galūnių keitinėjimas ir priesagų nuiminėjimas
kas nuo to gyvenime pasikeičia? kartais nebeaišku, vyras ar moteris
?

Mano nuomone, nieko čia keisto, kad vienos merginos nori pasilikti savo pavardę arba pasiimti vyro pavardę, bet be -ienės galūnės. Aš pati pasilikau savąją, kažkaip labai jau gaila buvo jos išsižadėti o vyro pasiėmiau per brūkšnelį, bet tik "-ė". Gasdino, kad ranka pavargs, pasirašinėjant. Nieko panašaus, esu labai patenkinta.

QUOTE(mikepodukofke @ 2006 03 04, 12:14)
tai priklausomai kokia ta identiska tavarde... pvz. jei kokia Kiele, tai tada galima, bet jei Petraitis, tai tada ne... Net jei Garla teisiskai negalima...
Identiška pavardė tokio tipo kaip Petraitis. Supratau, kad negalėjo su tokia pavarde mūsų prašymo užregistruoti

kažkokią painiavą dabar padarė ir tiek... nežinau, kad kur kitur pasaulyje tokių marazmų būtų

Na man tai net nekilo mintis neimti vyro pavardes ar savo pasilikti...Kazkaip nejauciu as jokiu sentimentu savajai pavardei, tik galvoju, kaip reiks priprasti buti -iene
Turbut apsizioplinsiu ne viena karta

As tai nenoriu galunes -iene...
Yra tokie variantai:
Iprastinis tradicinis - vyro pavarde su galune iene
Naujas: vyro pavarde tik galune e,pvz:Petraitis ir petraite.
Visiskai analogiska vyro pavarde:tam reikalingi teismai.
As noreciau trecio varianto
...Uzsienyj normaliau ziuri...nes su tom iene ir aite...tai tikras marazmas...
Taciau teismams nebus laiko tai nors tada galune "e" pasirinksiu...
Yra tokie variantai:
Iprastinis tradicinis - vyro pavarde su galune iene
Naujas: vyro pavarde tik galune e,pvz:Petraitis ir petraite.
Visiskai analogiska vyro pavarde:tam reikalingi teismai.
As noreciau trecio varianto

Taciau teismams nebus laiko tai nors tada galune "e" pasirinksiu...