Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas 2 dalis

QUOTE(svikte @ 2007 09 18, 12:21)
O as nesenai gavau nauja pasa su nauja pavarde  bigsmile.gif Bet iskart taip liudna pasidare taip graudu, nes pagaliau suvokiau kad esu nebe -aite, o -iene  blink.gif   
Dabar jau pripratau ir netgi smagu kitaip pasirasyneti  smile.gif

begsiu penktadieni atsiimti naujo paso su nauja pavarde thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
O as vakar pridaviau dokumentus pasui.Biurokratizmas, bet ka padarysi unsure.gif Laukiu nesulaukiu nauju dokumentu bet pasas dar tik pradzia.
Atsakyti
as busiu -ė smile.gif
mano busimas pasakė, kad tai mano pavardė ir man spresti ar -ienė ar -ė smile.gif
as išvis noriu turėti vyriską pavardę su -is galūne, tačiau gaila kad Lietuvoje tai neįmanoma
Papildyta:
QUOTE(Niina @ 2007 09 04, 21:18)
o as rinksiuosi vyro pavarde ir busiu Nina Skaiste,nes Skaistiene man neskamba o pasiimti identiska kaip vyros Skaistis nelabai man irgi wink.gif variantas perbruksneli irgi netenkino nes Kisieliute atsibodo buti,vaikystes nuosaudos...

o man sake kad "Skaistis" negalima blink.gif
Atsakyti
jau siandien vos ne vos gavau pasa doh.gif , uzluzo pas juo sinternetas ir jie negalejo ivesti duomenu tai ir neisdave paso, teko laukti valanda kol isduos doh.gif Siaubas kazkoks, pasirinke kazkoki pigu telekomo rysi, kad interneto nebuvo, telefonai neveike doh.gif
Atsakyti
QUOTE(welkom1 @ 2007 09 24, 16:32)
jau siandien vos ne vos gavau pasa doh.gif , uzluzo pas juo sinternetas ir jie negalejo ivesti duomenu tai ir neisdave paso, teko laukti valanda kol isduos doh.gif Siaubas kazkoks, pasirinke kazkoki pigu telekomo rysi, kad interneto nebuvo, telefonai neveike doh.gif

ajezau kokia nelaimė hihihi.gif
Atsakyti
as jau irgi pasiemiau pasa su galune -ė.
Dabar laukia tolimesnis biurokratizmas doh.gif
Gal yra atskira tema apie dokumentu keitima po vetuviu? pasifleruokit mirksiukas.gif

p.s. straipsniukas,kurios masto del galunes... straipsnis
Atsakyti
As asmeniskai nenoriu buti nei -iene, nei -e. Kodel negalima pasirinti vyriska pavarde su galune -us? Man asmeniskai butu lengviau, nes gyvenu uzsienyje. Ir labai yra pikta, kad kai kurios TV "zvaigzdes" gali tureti tokias pavardes, pvz.: kaip Egle Visockaite-Kandelis, ziniu, ar kokios ten laidos vedeja Simutis. Kuo mes paprasti zmogeliai skiriames nuo ju, mes tai ir zmones, o pinigu ir as turiu, jei i tai ziuresim materialine prasme. Sakiau barsiuos jei reikes, nes C kodekese neraso kokia pavardes galune tuti buti, ten sakoma, kad galima pasilikyti savo pavarde, pasiimti bendra, kaip seimos, arba pasilikti savo ir pasiimti vyro (tureti dvi)pavarde.
Atsakyti
QUOTE(Kleopatra@->- @ 2007 09 27, 13:02)
As asmeniskai nenoriu buti nei -iene, nei -e. Kodel negalima pasirinti vyriska pavarde su galune -us? Man asmeniskai butu lengviau, nes gyvenu uzsienyje. Ir labai yra pikta, kad kai kurios TV "zvaigzdes" gali tureti tokias pavardes, pvz.: kaip Egle Visockaite-Kandelis, ziniu, ar kokios ten laidos vedeja Simutis. Kuo mes paprasti zmogeliai skiriames nuo ju, mes tai ir zmones, o pinigu ir as turiu, jei i tai ziuresim materialine prasme. Sakiau barsiuos jei reikes, nes C kodekese neraso kokia pavardes galune tuti buti, ten sakoma, kad galima pasilikyti savo pavarde, pasiimti bendra, kaip seimos, arba pasilikti savo ir pasiimti vyro (tureti dvi)pavarde.

yra lietuviu kalbos taisykles,kuriomis ir daromos naujos pavardes mirksiukas.gif
Aisku ir man pikta... nes norejau buti su galune -A. bet labai daug terlioniu ir popierizmo ir dar neaisku ar gauciau ko noriu... tai pasilikau -e (neutrali pavarde, nei -aite, nei -iene)
Atsakyti
jei as pasirinkciau pavarde su - e galune tai negraziai skambetu ir man neptinka.. Jau visai susibalamutinau, turbut supyksiu ir pasiliksiu savo pavarde.
Atsakyti
QUOTE(Kleopatra@->- @ 2007 09 27, 13:38)
jei as pasirinkciau pavarde su - e galune tai negraziai skambetu ir man neptinka.. Jau visai susibalamutinau, turbut supyksiu ir pasiliksiu savo pavarde.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Blue_rose @ 2007 09 27, 14:08)
Aisku ir man pikta... nes norejau buti su galune -A. bet labai daug terlioniu ir popierizmo ir dar neaisku ar gauciau ko noriu... tai pasilikau -e (neutrali pavarde, nei -aite, nei -iene)

Aš irgi, sakiau, kad noriu vyro pavardės au -a, sau. bet kadangi taip negalima, tai tapau -ienė cool.gif
Atsakyti
O as pasilikau savo pavarde ir per bruksneli pridejau vyro pavarde su galune -iene. Jei jau esi ishtekejusi tai ir nera ko slepti kad esi jau -iene o ne -yte ar - ute smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sunbles: 30 rugsėjo 2007 - 20:29