o man nebuvo net pamastymo kad paliksiu savo pavarde emiau vyro ir man gerai nera nei gedos nei ko as didziuojuos kad esu iene

Pasą greičausiai pakeičia per dieną. ATK padaro tik per mėnesį. Viskas man kainavo 130 lt, tik paduot prašymą reikėjo iki 11,30val butinai (čia Kaune). Jei per 5 dienas tai 100lt su ATK kainuos. O į anketas reikia rayti naująją pavardę...
Aš turiu dvi pavardes per brūkšnelį. Nenorėjau prarasti savo individualybės ir išbraukt ikivedybinį geyvenimą. Apskritau nenorėjau keisti pavardės, bet labai jau vyras norėjo, tai priėmėm tokį kompromisą.
kadangi mano pavarde mergautine ilga ir dabartine ilga ,tai emiau vyro ,o jei skirsiuos pasiimsiu atgal senaja

QUOTE(4mamyte @ 2007 07 03, 09:34)
o as stai kokia problema turiu.karta jau buvau istekejus,aisku pasiemiau vyro pavarde,kaip ir yprasta tais laikais.dabar vel arteja tas momentas,kai teks teketi.bet labai nenoriu keisti tos pavardes,bet isivaizduoju,kad manasis labai supyktu jei likciau su senaja pavarde.turiu vaiku ir nuo vieno,ir nuo kito vyro.galvojau pasiimti abi pavardes,per bruksneli.bet antroji pavarde ilgoka.bijau,kad bus nepatogumu pasirasinejant ant kokiu dokumentu.bet taip butu aiskiau kai keliautumem su visais vaikais.
tai vat -ar galima turint abi pavardes pasirasinet viena?kaip jus manot?
tai vat -ar galima turint abi pavardes pasirasinet viena?kaip jus manot?
Nelabai suprantu kam tau to reikia

Papildyta:
Niu man kažkaip atrodo, kad vis dėlto jeigu jau teki, tai turi priimt vyro pavardę (išimtis, jei ji išeina ižeidžianti ar pan...) Man metrikacijoj vedėja išdrožė kalbą kaip dabar madinga galūnė -ė, kaip anksčiau ar vėliau aš jos užsimanysiu, o tada teks keisti dokumentus ir visa kita... Dar kelias dienas svarsčiau, bet linkau prie -ienė. Vyras sako su ta -ė skamba taip lyg būtum netekėjus

ne uz ka netapsiu -ė arba -ienė!!!pasiliksiu savo pavarde, nes ja didziuojuosi, nes tai mano seimos palikimas. kam reikes zinoti, kad esu istekejusi - zinos, o del kitu as nesijaudinu. isteku juk ne del statuso

Labas, aš pradžioje labai daug svarsčiau ar rinktis vyro pavardę, nes manoji skambejo gražiai, be to reta. O vyro nepatiko todėl kad, radau daugybę pavyzdžių kaip galėtų pravardžiuoti vaikai(bet vyras sakė, kad niekas jo vaikystėje nepravardžiavo, tai ko gero priklauso nuo vaiko)
Antra mano anyta( kurios nemėgstu) turi tokią pat pavardę.
Bet iš pagarbos savo mylimam vyrui, paėmiau jo pavardę, ir po keturių bendro gyvenimo metų to nesigailiu. Prie pavardės pripratau ir ji man net gražesnė nei mergautinė, ir dukrytė turi tėčio pavardę
Manu kad iš pagarbos, ir iš meilės (juk dėl to ir tekam) būsimajam pirmą kompromisą verta padaryti mums moterims,( Juk mes protingesnės
)
Už tokį kompromisą galime gauti , net kelis ateityje
Antra mano anyta( kurios nemėgstu) turi tokią pat pavardę.
Bet iš pagarbos savo mylimam vyrui, paėmiau jo pavardę, ir po keturių bendro gyvenimo metų to nesigailiu. Prie pavardės pripratau ir ji man net gražesnė nei mergautinė, ir dukrytė turi tėčio pavardę

Manu kad iš pagarbos, ir iš meilės (juk dėl to ir tekam) būsimajam pirmą kompromisą verta padaryti mums moterims,( Juk mes protingesnės

Už tokį kompromisą galime gauti , net kelis ateityje

QUOTE(InGridutia @ 2007 07 23, 22:57)
Niu man kažkaip atrodo, kad vis dėlto jeigu jau teki, tai turi priimt vyro pavardę (išimtis, jei ji išeina ižeidžianti ar pan...)
Kaip suprast "turi priimti"?

Papildyta:
QUOTE(milly @ 2007 07 24, 00:37)
ne uz ka netapsiu -ė arba -ienė!!!pasiliksiu savo pavarde, nes ja didziuojuosi, nes tai mano seimos palikimas. kam reikes zinoti, kad esu istekejusi - zinos, o del kitu as nesijaudinu. isteku juk ne del statuso 

As niekaip negaliu apsispresti del pavardes... tikrai imsiu vyro pavarde, bet nezinau ka daryt su savaja... jei pasilikciau butu siaubingai ilga pavarde ir dar itariu visokios nesamones keliaujant po uzsienius...
Bet manau linkstu link to, kad busiu tiesiog -iene. man visai zaviai skamba. Ir del tu pavardziu galuniu kaip tik manau, kad musu salis yra unikali, vakaruose vyru moteru mergaiciu visos pavardes vienodos... Savitas kulturos paveldas
Bet manau linkstu link to, kad busiu tiesiog -iene. man visai zaviai skamba. Ir del tu pavardziu galuniu kaip tik manau, kad musu salis yra unikali, vakaruose vyru moteru mergaiciu visos pavardes vienodos... Savitas kulturos paveldas

Turiu 2 pavardes, nes savąją tai labai
ir niekad negalvojau jos atsisakyt. Tuokiantis nebuvo jokių "reikia, privalai" paimti vyro pavardę.
Jau 4 metai nuo vestuvių praėjo ir jeigu reikia kur prisistatyti na taip nelabai oficialiai, tai sakau tik mergautinę pavardę
Kolegė tai iš vis buvo prajuokinus, turbūt mirsiu neužmirsiu. Sako - "ar tai čia pereinamuoju lakotarpiu ta dviguba pavardė"
Tik va pamiršau paklausti, kada pagal ją tas pereinamas laikotarpis baigiasi

Keliaujant tikrai nėra jokių nepatogumų

Jau 4 metai nuo vestuvių praėjo ir jeigu reikia kur prisistatyti na taip nelabai oficialiai, tai sakau tik mergautinę pavardę

Kolegė tai iš vis buvo prajuokinus, turbūt mirsiu neužmirsiu. Sako - "ar tai čia pereinamuoju lakotarpiu ta dviguba pavardė"

Pavardės galunė -ė, sakiau nebusiu -ienė. Tik mergaitei užrašiau -aitė, o galėjau palikti kaip savo
.

QUOTE(Gitulia_Fai @ 2007 07 25, 21:51)
Turiu 2 pavardes, nes savąją tai labai
ir niekad negalvojau jos atsisakyt. Tuokiantis nebuvo jokių "reikia, privalai" paimti vyro pavardę.
Tik va pamiršau paklausti, kada pagal ją tas pereinamas laikotarpis baigiasi

As irgi 2 pavardes pasilikau, atejaui nauja darba dokumentu nepasikeitusi, tai viska sena pavarde susitvarkiau, manau, kad nieko baisaus.
O ar yra koks terminas per kuri reikia butinai pasikeisti pasa ir kt dokus, jei santuokos dokumente pakeista pavarde????