Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas 2 dalis

o ka daryti, jei labai noriu buti -iene, bet mb exe jau yra -iene tokia pavarde ir tokiu paciu vardu doh.gif nesugalvoju sau tinkamo varianto verysad.gif
Atsakyti
Net nesusimąstydama imsiu vyro pavardę su galūne -ienė. Vyro dėl to, kad aš išteku už to žmogaus ir jei jau su juo dalinuosi savo gyvenimą, tai pavardė - tik menkutė smulkmena. O su galūne -ienė dėl to, kad tai yra mūsų tautos paveldas, mūsų kultūra, tarp kitko, unikali (tyrimų neatlikinėjau, bet kiek teko girdėti, mes vieniteliai pasaulyje turime tokią pavardžių sistemą) ir aš tuo didžiuojuosi. ir jei užsienyje kas klaus, išdidžiai paaiškinsiu, dėl ko mūsų pavardės skiriasi cool.gif
Atsakyti
CMB dokumentus pilde mano aukselis kol as varciau kataloga apie vestuves tai jis pats nusprende, kad as busiu su jo pavarde ir lietuviska galune - ienė gerai kad jis dar nepasirase toj grafoj kur reikia busimai nuotakai pasirasyti biggrin.gif.
Atsakyti
QUOTE(Aiva. @ 2007 06 01, 13:07)
o ka daryti, jei labai noriu buti -iene, bet mb exe jau yra -iene tokia pavarde ir tokiu paciu vardu doh.gif nesugalvoju sau tinkamo varianto verysad.gif

tada tu buk per bruksneli arba ne -iene, o su e/a galune, jei gaunasi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(welkom1 @ 2007 05 15, 14:44)
Ne kaip skamba Ivanovė, panasiai kaip ir Zvonkė

O man dabar jau visai graziai skamba Zvonke biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliuke21 @ 2007 06 06, 11:06)
O man dabar jau visai graziai skamba Zvonke biggrin.gif

tai isivaizduok, jei vyro pavarde Staldys, o moters pavarde butu Stalde, tai jau neskambetu graziai pavarde, matai ne visos pavardes graziai skamba mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(welkom1 @ 2007 06 06, 11:21)
tai isivaizduok, jei vyro pavarde Staldys, o moters pavarde butu Stalde, tai jau neskambetu graziai pavarde, matai ne visos pavardes graziai skamba mirksiukas.gif

man kazkaip normaliai skamba ax.gif
Atsakyti
Isvada= graziauria yra -iene... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliuke21 @ 2007 06 06, 11:36)
Isvada= graziauria yra -iene... 4u.gif

isvada- geriausia yra taip, kaip kiekvienai asmeniskai geriausia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilva @ 2007 06 01, 13:39)
Net nesusimąstydama imsiu vyro pavardę su galūne -ienė. Vyro dėl to, kad aš išteku už to žmogaus ir jei jau su juo dalinuosi savo gyvenimą, tai pavardė - tik menkutė smulkmena. O su galūne -ienė dėl to, kad tai yra mūsų tautos paveldas, mūsų kultūra, tarp kitko, unikali (tyrimų neatlikinėjau, bet kiek teko girdėti, mes vieniteliai pasaulyje turime tokią pavardžių sistemą) ir aš tuo didžiuojuosi. ir jei užsienyje kas klaus, išdidžiai paaiškinsiu, dėl ko mūsų pavardės skiriasi  cool.gif

niu viskas padejai galutinai apsisprest imsiu -iene smile.gif
dar buvo abejoniu gal -ė... wink.gif
Atsakyti
QUOTE(juratata @ 2007 06 06, 11:52)
niu viskas padejai galutinai apsisprest imsiu -iene smile.gif
dar buvo abejoniu gal -ė...  wink.gif

tai saunu, kad apsisprendei thumbup.gif
Atsakyti
as irgi imsiu vyro pavarde su visa grazia lietuviska -iene galune... lotuliukas.gif
Atsakyti