Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas 2 dalis

oba... ph34r.gif o tikrai, tai kaip su parašu pupos biūna , per vestuves jau naujuoju reikia pasirašinėt????????? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kulka @ 2006 02 25, 00:03)
oba... ph34r.gif o tikrai, tai kaip su parašu pupos biūna , per vestuves jau naujuoju reikia pasirašinėt????????? unsure.gif

naujas parasas isigalio kai turesi nauja pasa... kokia pase pavarde, toks ir parasas turi buti... tai ne... pasirasinesi senu...
Atsakyti
QUOTE(mikepodukofke @ 2006 02 25, 17:49)
naujas parasas isigalio kai turesi nauja pasa... kokia pase pavarde, toks ir parasas turi buti... tai ne... pasirasinesi senu...

nugi tikrai... doh.gif

nu cia jau jūs visos mane supainiojot bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mikepodukofke @ 2006 02 25, 17:49)
kokia pase pavarde, toks ir parasas turi buti... tai ne... pasirasinesi senu...

niu pavardė mano nauja, bet parašas tai senas ax.gif gi neprivaloma parašo keisti. (tik niekam nesakykit - norėjau nors kažką išsaugoti savo lotuliukas.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Chada @ 2006 02 25, 19:45)
niu pavardė mano nauja, bet parašas tai senas  ax.gif gi neprivaloma parašo keisti. (tik niekam nesakykit - norėjau nors kažką išsaugoti savo  lotuliukas.gif ).

neprivaloma, taciau jei keiti, parasa naujas isigalioja tik po paso pakeitimo...

nes pvz situacija. paima tavo santuokos liudijima ir sako duok pasa noriu paziuret kad tikrai tu... o ten parasai skiriasi... vadinasi santuoka negalioja smile.gif cia tas pats kas is vis bejekapakeverzotum... nes tavo naujas parasas negalioja dar jokiuose teisiniuose dokumentuose - o pirmiausia parasas isigalioja pase...
Atsakyti
O aš pasilikau senąją pavardę ir prisidėjau vyro pavardę ir tapau -ūtė- -ova. Po savaitės kaip tik keliausiu paso pasiimti ir nuo tada pasirašinėsiu jau naujuoju parašu. Net mintis nekilo pasirašinėti naujuoju parašu, kol pavardė dar neįteisinta. O santuokos metu būtina pasirašinėti senuoju, nes ir pavardė ten dar senoji. gi netuokia jau -ienės, -iene tampama tik po santuokos. Tad nesugalvokit nauju parašu pasirašinėti, nes santuoka tikrai gali būti paskelbta negaliojančia lotuliukas.gif
Atsakyti
O man nutiko štai koks kuriozas.
Nunešėm mes pareiškimus ir aš buvau užpildžiusi du prašymus: viename pasirinkau pavardę viens prie vieno kaip vyro, kitame - vyro pavardę su galūne -ė. Ir pirmiausia daviau prašymą, kur pasirinkta identiska vyro pavardė. Darbuotoja prašymą peržiūrėjo, papildė ko trūko ir ... užregistravo 4u.gif
Perskaičiau forumą ir matau, kad tokiomis pavardėmis neregistruoja bigsmile.gif . Tai kaip bus? g.gif tongue.gif Turbūt per anksti džiaugiuosi? drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(G A M M A @ 2006 03 03, 21:24)
O man nutiko štai koks kuriozas.
Nunešėm mes pareiškimus ir aš buvau užpildžiusi du prašymus: viename pasirinkau pavardę viens prie vieno kaip vyro, kitame - vyro pavardę su galūne -ė. Ir pirmiausia daviau prašymą, kur pasirinkta identiska vyro pavardė. Darbuotoja prašymą peržiūrėjo, papildė ko trūko ir ... užregistravo  4u.gif
Perskaičiau forumą ir matau, kad tokiomis pavardėmis neregistruoja  bigsmile.gif . Tai kaip bus?  g.gif  tongue.gif Turbūt per anksti džiaugiuosi?  drinks_cheers.gif

kaip tai du prašymus užpildžiusi? g.gif ir kodėl skirtingai užpildei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(varliuz @ 2006 03 03, 22:47)
kaip tai du prašymus užpildžiusi?  g.gif ir kodėl skirtingai užpildei  smile.gif

buvau girdėjusi, kad cmb neregistruoja su vyro pavarde, bet nebuvau 100% tikra. Todėl pildžiau du prašymus, kad jeigu pirmąjį su identiška vyro pavarde būtų atmetę, iš karto turėčiau kitą prašymą, kuris tiktų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(G A M M A @ 2006 03 03, 23:25)
buvau girdėjusi, kad cmb neregistruoja su vyro pavarde, bet nebuvau 100% tikra. Todėl pildžiau du prašymus, kad jeigu pirmąjį su identiška vyro pavarde būtų atmetę, iš karto turėčiau kitą prašymą, kuris tiktų  blush2.gif

tai priklausomai kokia ta identiska tavarde... pvz. jei kokia Kiele, tai tada galima, bet jei Petraitis, tai tada ne... Net jei Garla teisiskai negalima...
Atsakyti
QUOTE(mikepodukofke @ 2006 03 04, 12:14)
tai priklausomai kokia ta identiska tavarde... pvz. jei kokia Kiele, tai tada galima, bet jei Petraitis, tai tada ne... Net jei Garla teisiskai negalima...

o kodel jus nusprendet, kad visiskai vyriskos pavardes pasirinktos neregistruoja? g.gif O kodel pvz yra Izolda Gudelis? juk jie irgi neperseniausiai tuokesi...
Atsakyti
QUOTE(Geliuke @ 2006 03 04, 16:48)
o kodel jus nusprendet, kad visiskai vyriskos pavardes pasirinktos neregistruoja?  g.gif O kodel pvz yra Izolda Gudelis? juk jie irgi neperseniausiai tuokesi...

todel ji Gudelis, o ne Gudele arba Gudeliene, kad pinigu daugiau nei mes turim gun_bandana.gif
Atsakyti