Aš tai tik teisių dar nepasikeičiau
O visi kiti dok. -ienė.

QUOTE(kulka @ 2006 02 20, 19:28)
papildysiu, kad savo mergautinę pavardę pasikeičiau, t.y. sulietuvinau, ir po 3 mėnesių susiradau darbą

QUOTE(airv @ 2006 02 20, 15:00)
Niekaip negaliu apsispresti...Kaip jums graziau: Ovčiarova, Ovčiarovė ar Ovčiarovienė?
Man tai kazkaip nei vienas varijantas nepatinka
Man tai kazkaip nei vienas varijantas nepatinka

As rinkciau -iene. Na arba bet koki verianta tik ne su -e, kazkaip man sitos naujos galunes labai neskamba
as irgi -iene ir labai tuo dziaugiuosi. pasikeiciau TIK pasa...
is esmes man nepatinka tos naujoviskos pavardes kazkodel, nors kartais visai graziai skamba... Bet as laikausi tos nuomones, kad istekejus turi buti -iene...

Man tai liko -ienės variantas, nes kitaip gaunasi raidžių kratinys
pasilikti savo ir jo būtų jau per ilgas variantas, o neimti jo nesinori nes jau taip gražiai mane įtikino keisti pavardę...

QUOTE(LEDUTIS @ 2006 02 24, 15:44)
Man tai liko -ienės variantas, nes kitaip gaunasi raidžių kratinys
pasilikti savo ir jo būtų jau per ilgas variantas, o neimti jo nesinori nes jau taip gražiai mane įtikino keisti pavardę...

ir kaip itikino?

beje, man irgi labiau patinka iene

As imsiu vyro pavarde ir busiu -iene. Pavarde grazi, vyra myliu be galo
jo tevai nuostabus... tiesiog nematau jokiu problemu 
o jeigu nenorit -ienes vien delto, kad is karto matosi jog esat istekejus, tai kam tada teketi?

o jeigu nenorit -ienes vien delto, kad is karto matosi jog esat istekejus, tai kam tada teketi?

QUOTE(amber722 @ 2006 02 24, 19:16)
Na taip labai romantiškai pakalbėjo ką jam reiškia šeima kaip jis ją įsivaizduoja ir kiek jam tai reikštų

QUOTE(Smailiukas @ 2006 02 24, 18:19)
As imsiu vyro pavarde ir busiu -iene. Pavarde grazi, vyra myliu be galo
jo tevai nuostabus... tiesiog nematau jokiu problemu 

nesupratau tavo minties, jei esi ne -aite, -yte, arba -ute, bet -a, -e arba -is, -as, tai jau reiskia, kad esi istekejusi, t.y. matosi ne ka maziau negu -iene

Man tai net abejonių nekyla dėl savo pavardės keitimo, mat dabartinė, švelniai tariant, nusibodo - dažniausiai vos sutelpa į paliktą normalaus ilgio pavardei grafą.
Ne ką ir dabar sutrumpės (matyt tokia jau mano dalia...), bet net ir kelios raidės - jau šis tas.
Beje man iškilo toks klausimas (prisipažinsiu, visos senosios temos tikrai neskaičiau, tai atleiskit, jei nykiai pasikartosiu): O kaip gi tuomet su parašu - ar jį irgi keičiate? Kaip suprantu, tokio dalyko geriau nekaitalioti, bet juk nesamonė, kai inicialai nebe tie...

Beje man iškilo toks klausimas (prisipažinsiu, visos senosios temos tikrai neskaičiau, tai atleiskit, jei nykiai pasikartosiu): O kaip gi tuomet su parašu - ar jį irgi keičiate? Kaip suprantu, tokio dalyko geriau nekaitalioti, bet juk nesamonė, kai inicialai nebe tie...

Ir per vestuves jau tuo naujuoju pasirašinėsi?