Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos VI

QUOTE(mintas @ 2011 02 03, 11:51)

Į namą reikia žiūrėti kaip į visumą.

Girdėjai apie savoką "butelio kaklelis"

pečiaus užnavarotinimas, užturbinimas

Su PN standartas galės konkuruoti, tik malkinio pečiaus atveju

Puikiausiai - elektrinis radijatorius. Kokio tik nori galingumo ir kada tik reikia.

valgio darymas tikrai vargina... pečkūrio darbas.. pečiaus kūrimas yra dar vienas rūpestis, kuris tuo metu trukdo užsiimti kita veikla.

Rekupai tobulėja ne dienomis o valandomis

ne tik i nama reik ziureti kaip i visuma o i visa gyvenima

butent PN ta principa reik labiausiai taikyti

vargu, teks galingesnius kabint, ner mazu

tai puikus pvz mano zdziams - PN pagrindine argumentacia ne ekonomine - o "noriu".. ir tai gerai, nieks del skoniu nesigincija.. jus isivaizduojate kad taip yra su tom malkom.. ir sutinkate permoketu uz jusu isivaizduojama patogumo supratima.. bet kitas zmogus gal kitaip viska mato - ir jam tos malkos ne toks jau ir vargas? o dar kitam gal netgi malonumas?

tai gal verta palaukti pora valandu ir veliau nupirkti tobulesni ir pigesni rekupa?

Papildyta:
QUOTE(Migliuxis @ 2011 02 03, 12:01)
konstruktyvas del to jei ir brangsta tai tikrai nedaug.

uzdeti 15cm puta ir 30 cm puta yra visiskai tas pats darbas.

del to investicija bent jau PN name turi buti i super gerus langus.

elektra ryja nes pasildo tenai. plius senesniu rekupu silumo grazinimo koeficientas yra zymiai mazesnis (tai salygoje kad reikia pasisildyti) (jus beje tai puikiai turetumete zinoti smile.gif ) plius isjungia nes neteisingai suprojektuoti vamzdziai ko pasekoje.

yra viso namo koncepcija

paskaiciokite - nustebsite

oi neeee... statybininkai irgi ner durniai smile.gif

kiek Lt reikia kad issaugoti 1w? kada tai atsipirks? visa tai skaiciojama - kazkur yra riba, kad toliau siltinti nera prasmes.. o fanatizmui ribu nera..

jo, tada zmone susigunde visokie protingi naujovishki modernus navorotai - o praktika parode, kad sux.. tai gal reikia atsargiai su tom naujovem?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 02 03, 12:23)
Senukuose mačiau 600W radiatoriuką už 50-90 Lt. Ta permoka tikrai būtų lašas jūroje wink.gif.
Vat šis rezervas man dabar kelia galvos skausmą. Ar vis tik rizikuoti ir netempinėti jokio vamzdžio, ar branginti konstrukciją ir pratiesti vieną vamzdį.

Tikiuosi tas kinas turės truputi smegenėlių (termostatą) nes savo keturguba galia svilins patalpą smile.gif

Dar tokis momentas: jei teko matyti mano nuostolių skaičiavimą, akivaizdu, kad realus šildymas bus reikalingas tik nuo 0...-3 ir tai minimalios galios, nes projektiniai skaičiai gauti esant delta t 43C (+20 vidus, -23 laukas). Iki 0...-3 nuostolius dengs pritekėjimai. Todėl ir radiatoriai turės pradėti dirbti gal nuo 10w galios? Neveltui apibrėžime pasakyta NEDAUGIAU 10W/m2

Kaip manote - kiek mln kainuos to vamzdžio arba visų grindų vamzdžių pratempimas? smile.gif Galėčiau patikslinti savo projekte kiek metrų Uponoro suklojau, po 2,3Lt/m smile.gif

Ar verta skaičiuoti centus (na sakykim litus, bet ne tūkstančiais) kai kalba eina apie komfortą? Juk nebeskaičiuojate colių taip įdėmiai rinkdamasis kompo displėjų smile.gif (gal nevisai vykęs pvz iš IT srities blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 02 03, 14:28)

kiek Lt reikia kad issaugoti 1w? kada tai atsipirks? visa tai skaiciojama - kazkur yra riba, kad toliau siltinti nera prasmes.. o fanatizmui ribu nera..

jo, tada zmone susigunde visokie protingi naujovishki modernus navorotai - o praktika parode, kad sux.. tai gal reikia atsargiai su tom naujovem?

skaiciavau - nenustebau. truputeli brangzta nes ilgeja smeges storeja perimetrinis profilis. velgi viskas priklauso nuo situacijos. kartais jus busit teisus kartais as.
matyt esu durnas statybininkas. bet vadovaujuosi logika - jei darbo idedi tiek pat tada kaina darbo ta pati. jei desit 2 sluoksnius darbo tada daugiau- nesigincyju.
sutinku. kazkur yra riba. ir jus puikiai zinot kad tai yra labai individualu. nes riba susijusi su irocianaliais zmoniu sprendimais, isitikinimais, ir pan.
kaip zinia visos naujoves ankstyvoje stadijoje buna dar toli nuo idealumo. bet rekupas manau jau yra kitoje stadijoje kai pasalinti pagrindiniai jo trukumai ir jo nauda yra neabejotina. bent jau man. todel is dalies jus teisus (su naujovem reikia atsargiai) is dalies ne (rekupas jau nelabai naujove).
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 02 03, 13:28)
tai gal verta palaukti pora valandu ir veliau nupirkti tobulesni ir pigesni rekupa?

O jūs "prie bajerio" biggrin.gif

Gal galite nustebinti? Ar 10cm EPS/vatos(jūsų mylimos)/PIR išlaikyti, ar to paties 30...50cm - koks sienos/pamato apkrovos skirtumas bus?

Galima surasti durnų - tie kurie supranta, kad ar 10cm paimti, pakelti ir pritvirtinti yra tas pats kaip 30cm, visiškai tas pats darbas. Chytri tegul nosį krapšto. Arba protingiems paduoti gatavą šiltinimą - liktinius klojinius smile.gif

Ką turėjos omeny konkrečiai "visokie protingi naujovishki modernus navorotai"? Su kuo sux gavosi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 03 vasario 2011 - 12:45
QUOTE(Vilienė @ 2011 02 03, 13:43)

Gal galite nustebinti?

kad ar 10cm paimti, pakelti ir pritvirtinti yra tas pats kaip 30cm, visiškai tas pats darbas

Ką turėjos omeny konkrečiai "visokie protingi naujovishki modernus navorotai"? Su kuo sux gavosi?

cia kiekvienas pagal savo konstruktyva turi ziureti.. o apkrovos ne tik putplascio svoris.. bet ir apdailos svoris.. ir slapios apdailos svoris ir vejas ir deformacijos ir issipletimas vasara.. tai kad sekmes smile.gif

nu pasaulis nera tobulas, ir nesurasi zmogaus, kuris sutiks uz ta pacia kaina tvirtinti 3gubai daugiau medziagu smile.gif bet gal as tiesiog tokiu nepazystu smile.gif

pas piliecius su rekupais sux gavosi..

Atsakyti
Ką jūs čia svaigstat? Vokiečių pasyvių namų institutas viską suskaičiavo. Esmė tokia: pasyvus namas jei lyginam su standartu atsipirks tik po 30 metų. Čia net tuo atveju, kad vokiečiai statydami PN gauna lengvatų. Lietuviai tai negrasia, todėl pasyvus namas astipirks lietuviui tik po 35 metų mažiausiai. O jei skaičiuosi, kad namą šildysi malkom (o ne žioplo pono išskyslyta elektra), tai PN niekada neatsipirsk.

Va čia visa info: http://www.passivhau...assivehouse.htm

Ir beto svaiksta jūs čia apie PN net nematę pačios PHPP. Jūs čia tiesiog statot ir kalbant apie eilinį itin šiltą namą. Jokiu PN čia net nekvepia, nes kol nėra atitinkamo projekto už mažiausiai 25 000 Lt, tol tokio namo stabas galima vadinti eiliniu itin šiltu namu. Čia labai tinka Vilienei - tu statai eilinę šiltą būdą - jokį ne PN.
Atsakyti
QUOTE(Mindaugas7 @ 2011 02 03, 14:09)
Ir beto svaiksta jūs čia apie PN net nematę pačios PHPP. Jūs čia tiesiog statot ir kalbant apie eilinį itin šiltą namą. Jokiu PN čia net nekvepia, nes kol nėra atitinkamo projekto už mažiausiai 25 000 Lt, tol tokio namo stabas galima vadinti eiliniu itin šiltu namu. Čia labai tinka Vilienei - tu statai eilinę šiltą būdą - jokį ne PN.

tai didžiausia nesąmonė, kadangi nėra Lt institucijos, kuriai privalai pateikti paraišką, kad gauti leidimą statyti PN - juokinga, langelis nr1 išduoda leidimus statyti statyti karkasinius, langelis nr2 mūrui ir pan lotuliukas.gif
kas nustato projekto kainą? kur normatyvas kad turi kainuoti tiek ir tiek? vėl juokinga.. aš esu architektė, pati sau projektuoju - mano projektas kainuos 0lt, tai ką? jau nebe PN?
Lt aukštos PN projektų kainos, nes tai mums naujiena, nėra konkurencijos, todėl keli architektai gali sau leisti už projektą prašyti tiek, kiek jiems tą dieną pasirodė užtektinai. nusipirkai programikę kad apskaičiavimui i jau dievas????
galima pagalvot, kad kosminį laivą kuriam....

i sugalvok nuskelt tokią nesąmonę.... ačiū, pralinksminot

teksto autorė vilienė (žmona)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 03 vasario 2011 - 13:36
QUOTE(Vilienė @ 2011 02 03, 14:31)
tai didžiausia nesąmonė, kadangi nėra Lt institucijos, kuriai privalai pateikti paraišką, kad gauti leidimą statyti PN - juokinga, langelis nr1 išduoda leidimus statyti statyti karkasinius, langelis nr2 mūrui ir pan  lotuliukas.gif
kas nustato projekto kainą? kur normatyvas kad turi kainuoti tiek ir tiek? vėl juokinga.. aš esu architektė, pati sau projektuoju - mano projektas kainuos 0lt, tai ką? jau nebe PN?
Lt aukštos PN projektų kainos, nes tai mums naujiena, nėra konkurencijos, todėl keli architektai gali sau leisti už projektą prašyti tiek, kiek jiems tą dieną pasirodė užtektinai. nusipirkai programikę kad apskaičiavimui i jau dievas????
galima pagalvot, kad kosminį laivą kuriam....

i sugalvok nuskelt tokią nesąmonę....  ačiū, pralinksminot

teksto autorė vilienė (žmona)

Ar jūs bent matėt tą PHPP? Be jos skaičiavimo jūs namas - eilinė šilta būda, o ne PN. Todėl nereikia čia skiesti. Aš kalbu apie tai, kad Vokietijoje statan PN yra per pus mažesni procentai bankui, o Lietuvoje nieko negausi. Iš esmė PN nėra net apibrėžtas ir įteisintas STR'e. Taip kad svaigstan. Jūs vadovaujatės tokiu pincipu: kažką girdėjau apie PN (daug vatos, rekuperatorius ir sandarumas), bet visumos - nė velnio nėra. Todėl ir kalbu, akd statot eilinę šiltą būdą, o ne jokį ten PN.

Kol namas nėra suprojektuotas ir paskaičiuotas su PHPP programa, todėl tą namą galima vadinti eiline šilta būda. Joks jis ne PN.
Atsakyti
QUOTE(Mindaugas7 @ 2011 02 03, 13:48)
Kol namas nėra suprojektuotas ir paskaičiuotas su PHPP programa, todėl tą namą galima vadinti eiline šilta būda. Joks jis ne PN.
Na čia truputuką užlenkėt. Standarto irgi šilumos poreikius suskaičiuoti, bet ar nuo to patampa pasyvu?

Ir vėl nuo PN bus pereita prie diskusijų, kiek kas žino, kas neišmanėlis. Ir iš kur pas žmones toks polinkis į balastinę beletristiką?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 02 03, 14:31)
aš esu architektė, pati sau projektuoju - mano projektas kainuos 0lt, tai ką?

ok, o kiek kainuos Jusu projektavimas eiliniui pilieciui?
Atsakyti
QUOTE(Mindaugas7 @ 2011 02 03, 14:09)

Norėjau paprasčiausiai nekreipti dėmesio į GRAND šakalo išsišokimą...Bet kad jau žmona aplenkė - teks imtis kažkokių įrodinėjimų.
Pirmiausia, parodykite kur jūsų nuorodoje yra 30m ir pats pasiskaitykite, kokiom sąlygom skaičiuojamas atsipirkimas. Šiame dokumente (jūsų pateikta nuoroda) PN pradininkas, pats W. Feist'as aiškina, kad "mano sumanymas sux, PN nesomonė, čia susapnavau ir per klaidą įsteigiau PN institutą" - pačiam neatrodo juokinga?
Priėjo išvados, kad PN pabrangsta 14,000eur - kokia vidutinė namo DE kaina? Ar pats skaitėte, kiek 14.000 sudaro procentaliai?

PPHP - suinstaliuota mano kompe. Nu ir kas? Jūs esate profas, galintis PPHP skaičiavimais pagrįsti savo teiginius? Kur jie?

Gal ne į tą temą užsukot per klaidą - jūsų favoritai atsidarė savo citadelę.
P.S. nepasipašinkite rankų KKK vergaudamas.
Atsakyti
Ar pats kada skaiciavai sia programa ?
Atsakyti