Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos VI

QUOTE(Vilienė @ 2011 02 02, 21:12)
Mane užtenka Dario skaičiavimų - įtikinančiai paprasti. Pats jokių skaičių apie PN kainą nepateikinėju. Man asmeniškai nėra svarbu, kiek PN pigesnis/ brangesnis už StN, savo statyboj šito visiškai nesiekiu. Tikslas vienas - komfortas, minimum priežiūros ir išlaikymo sąskaitos artėjančios į nulį.

Jūsų pasiskaičius atrodo, kad iš lenkijos vežt, atlikt pačiam, kredito nemokėt ir žemę gaut nemokamai yra didžiausios gyvenimo nuodėmės? Vietoj PN į pragarą? biggrin.gif

smile.gif kai zmones jums rodo samatas is statyininku - ir jos per dydeles, jus jiems rodote dariaus skaicius, kuris berods pats viska daro ir dar berods statybininkas su rysiais ir meziagas pigiau gauna (sorry jei klystu bet susidare tokia nuomone).. aishq tai bus pigiau, bet tai ne irodymas kad PN yra pigus.. ai ka as cia kartojasi, jus gi puikiai viska suprantate ir uzsiimate demagogija..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 02 02, 19:16)
nepazystu nie vieno zmogaus, kuris statytu nama be kreditu.. bet jei toks ir atsirastu - tai butu matyt prasciausia investicija tu pinigu is visu imanomu.. pigiau visada tureti skolas o ne pinigus, infliacija visada yra ir jinai santikinai suvalgo kaip piniga taip ir skola..

4u.gif nu imk baliona ir susipazinkim. Apie paskola galvojau pries 5-6m, kol jos buvo dar proto ribose. Paskui tapo nelogiskos. Kai perzengiama tam tikra riba, jokios paskolos nera pateisinamos. Tai tas pats kas vaiksciot po Slabodke vakare su celofaniniu maisiuku pinigu.
Paskolos bustui neimsiu niekada. Nejau pastarieji metai nieko lietuvaiciu neismoke? Turiu labai nevykusiu skolinimosi pavyzdziu draugu tarpe.
Tegul as statysiu 5m, o paskui gyvensiu, nei statysiu 1m, o paskui 40m bandysiu gala su galu sudurti, nuolat bijodamas prarasti pajamas ar susirgti.

Kaban turbut turi rimto dydzio paskola, labai del to pergyvena, kad visur taip bruka visokius priskaiciavimus. Nepaskolas ir ju pabrangimus skaiciuot reikia, o sprendimus projektuojant nama, tada ir paskola bus nereiksminga ar bent jau pamatuota.
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 02 02, 21:29)
smile.gif kai zmones jums rodo samatas is statyininku - ir jos per dydeles, jus jiems rodote dariaus skaicius, kuris berods pats viska daro ir dar berods statybininkas su rysiais ir meziagas pigiau gauna (sorry jei klystu bet susidare tokia nuomone).. aishq tai bus pigiau, bet tai ne irodymas kad PN yra pigus.. ai ka as cia kartojasi, jus gi puikiai viska suprantate ir uzsiimate demagogija..

Tikrai, taip daznai i mane pointint tikrai nereiketu. Demesio stokos sindromu nesiskundziu. Skaicius kuriuos pateikiu pateikiu su prierasu ar tik medziagos ar ir darbas arba detalizuotai kiek darbas kiek medziagos.
Kadangi savo namo samatos neviesinsiu, kad kasnors nesusikontuzytu, tai jokios nuolaidos ar "nekainuoja darbas" cia nefiguruoja. beto visada medziagas galima padaugint x2 ir turesim su darbu ir dar su atsarga. paprastai pas mus darbas 40 proc, medziagos 60 proc., bet galima skaiciuoti fifty fifty.
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 02 02, 21:29)

O ką turėčiau, anot jūsų, rodyti vietoj Dario skaičių, kurio nors budulio sapaliojimus?
Kad Dario profesionalas, mokantis savo darbą ir turintis profesinių ryšių yra minusas? Dėl to negalima juo remtis? Imkime kokią baleriną iš operhauzo ir jos pasiklauskime "dydžiai gerbiama primadona, gal galite pasidalinti PN statybos patirtimi - ar daug daugiau PN kainavo?" smile.gif
Ačiū už mano supratimo įvertinimą PUIKIAI blush2.gif gal net nereikėjo,a blush2.gif
Kur čia ta demagogija, kuria užsiimu? Gal dar spėsiu atsiprašyti? biggrin.gif

Rimtai, Kaban, ne ant to užsirovėte - į ekonominę polemoką tikrai nenersiu. Ko gero tik "bajorų vadovas" šita tema gali su jumis pasišpaguot, jei neišvesite jo iš kantrybės ir nepapils truputi brudo kaip praeitą kartą...Aš tam netinku, "tonka kiška" procentus ir atsipirkimus skaičiuot. Ir neįdomu visiškai.
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2011 02 02, 21:41)
4u.gif  nu imk baliona ir susipazinkim. Apie paskola galvojau pries 5-6m, kol jos buvo dar proto ribose. Paskui tapo nelogiskos. Kai perzengiama tam tikra riba, jokios paskolos nera pateisinamos. Tai tas pats kas vaiksciot po Slabodke vakare su celofaniniu maisiuku pinigu.
Paskolos bustui neimsiu niekada. Nejau pastarieji metai nieko lietuvaiciu neismoke? Turiu labai nevykusiu skolinimosi pavyzdziu draugu tarpe.
Tegul as statysiu 5m, o paskui gyvensiu, nei statysiu 1m, o paskui 40m bandysiu gala su galu sudurti, nuolat bijodamas prarasti pajamas ar susirgti.

Kaban turbut turi rimto dydzio paskola, labai del to pergyvena, kad visur taip bruka visokius priskaiciavimus. Nepaskolas ir ju pabrangimus skaiciuot reikia, o sprendimus projektuojant nama, tada ir paskola bus nereiksminga ar bent jau pamatuota.

Dario, tikriausiai neteisingai supratote mano komentara - as asmenishkai labai uz statybas savo rankom, juk pats pirti statau taip pat smile.gif tiesiog jus nesate tipishkas pavyzdis PN namu statybose.. ne visi turi tokiu sugebejimu - ir tokiu dauguma.. PN ekonomika negali remtis tokiais atvejais - nors dar pacioj pirmoj PN temoj taki statybos buda nurodziau kaip buda priartinti PN prie liaudes, 40% darbui nurasyti - ir ekonomika visishkai aishq.

130000 siais laikais argi rimto dydzio paskola?
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2011 02 02, 22:13)
O ką turėčiau, anot jūsų, rodyti vietoj Dario skaičių, kurio nors budulio sapaliojimus?
Kad Dario profesionalas, mokantis savo darbą ir turintis profesinių ryšių yra minusas? Dėl to negalima juo remtis? Imkime kokią baleriną iš operhauzo ir jos pasiklauskime "dydžiai gerbiama primadona, gal galite pasidalinti PN statybos patirtimi - ar daug daugiau PN kainavo?" smile.gif
Ačiū už mano supratimo įvertinimą PUIKIAI blush2.gif  gal net nereikėjo,a blush2.gif
Kur čia ta demagogija, kuria užsiimu? Gal dar spėsiu atsiprašyti? biggrin.gif

Rimtai, Kaban, ne ant to užsirovėte - į ekonominę polemoką tikrai nenersiu. Ko gero tik "bajorų vadovas" šita tema gali su jumis pasišpaguot, jei neišvesite jo iš kantrybės ir nepapils truputi brudo kaip praeitą kartą...Aš tam netinku, "tonka kiška" procentus ir atsipirkimus skaičiuot. Ir neįdomu visiškai.

tai va jus toiai balerinai ir sakote, PN yra paprasta pigu, va Dario gi pastate pigiai.. o balerina ne Dario, jin ateis i kontora ir jai tiek priskaicios, kaip ir nesisapnavo.. Tai ir yra demagogija..

kad jus pats rasote "dabar brangiau veliau pygiau ir tai puiku".. o dabar polemikos tipo nebus, neidomu.. ner logikos, gerbiamasis, nors kam tas idomu..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 02 02, 18:16)
pigiau visada tureti skolas o ne pinigus, infliacija visada yra ir jinai santikinai suvalgo kaip piniga taip ir skola..

Kaban, nesileisk i diskusijas apie investicijas, čia forumas apie PN, tuo labiau, kad mano nuomone investuoti į namą ir taip stengtis kovoti su infliacija, tai nežinančių kur investuoti užsiėmimas.
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 02 02, 19:43)
nu tai koks cia irodymas? taip darant Standartas kainuotu dar pigiau, ir vel PN prakisha..

Aš šiuo momentu su architektu derinu namo projektą, statymuisi tikrai imsiu banko paskolą, bet planuoju statytis PN. Architektui duota užduotis suprojektuoti namą be kamino. Jis dar kelis kartus kai buvom susitikę vis pasitikslindavo, ar kamino tikrai nereikės.

Kodėl ruošiuosi statytis PN o ne standartą? Todėl, kad mano, kaip neprofesionalo skaičiavimais PN tikrai atsipirks. Jei klystu tai ką padarysi, klysti žmogiška, bet PN mano dar vaikystės laikų, kai 1986 metais perskaičiau "junyj technik" žurnalą apie namą termosą, svajonė.

Kas leidžia man teigti, jog PN namas apsimoka? Mano kaip su tuo nesusidūrusio, tad gal ir klaidingi skaičiavimai.

Ko PN galima atsisakyti, kas atpigina statybas?
1. Kamino - jo statyba kiek domėjausi su visokiais įklotais kainuoja pakankamai nemažai.
2. Didelio galingumo šildymo prietaisą galima keisti pigesniu, mažesnio galingumo prietaisu.
3. Neraikia leisti pinigų arba reikia ženkliai mažiau, ant šilumos pernešimo įrangos, t.y. nereikia vedžioti šildymo vamzdyno, radiatorių, grindinio šildymo.
4. Pečkūrio darbo. Na čia tai priklauso, kiek įkainuojat savo darbo valandą.

Kas PN kainuoja brangiau?
1. Didesnės šiluminės varžos apšiltinimas.
2. Kruopštesnio darbo, akylesnės priežiūros.
3. Šiltesnių durų ir langų. Bet šiame forume buvo įmesta nuorodą apie paskaičiavimą, per kiek laiko atsiperka investicijos į šiltesnius langus, tai iš ten matėsi, kad didesnė pinigų suma išleista iš karto atsiperka maždaug per tiek pat laiko, kaip ir mažesnė investicija į langus iš karto. Todėl didesnės investicijos į šiltesnius langus aš nelinkes vertinti, kaip PN namą branginančios.
4. Rekuperatorius. Bet ir vėl. Nuosavos patirties neturiu, o kiek pasisėmiau iš interneto - pasidalinsiu. Vienam bloge skaičiau kaip vienas žmogus sau statė vedinimą. Šiuolaikiškai pastatytas namas, nebūtinai tai turi būti PN, yra sandarus. Vėdinimo organizavimu reikia rūpintis papildomai. Taigi, žinodamas tai, jis pateikė užklausas dviem firmom. Viena turėjo paskaičiuoti, kiek kainuoja šiuolaikiška natūralaus vėdinimo sistema "Aereco" konkrečiai jo namui, kitas užsakymas buvo rekuperatorius statančiai firmai su darbu. Priverstinio vedinimo sistemos su pastatymu kaina buvo mažesnė. Klausimų žmogui neliko, ką pasirinkti.
Atsižvelgdamas į išdėstytą aukščiau, aš nusiteikęs rekuperatoriaus statymo kaštais nebranginti PN statybos.

Taip kad išvadas aš sau pasidariau. Kaip jau minėjau, klysti žmogiška savybė, bet iš klaidų mokomės. Po statybų galėsiu ir aš pasidalinti savo tiesų vertinimais pagrystais praktiniais stebėjimais.
Atsakyti
Grįžtant prie PN statybos:
QUOTE(Vilienė @ 2011 02 02, 12:08)
Dėl keramikos: nematau ten jokio pliuso apart tautinių tradicijų. Išsirinkite maksimaliai siaurus blokelius ir maksimaliai pigius - įtariu keramika atšoks automatiškai. Blokelio paskirtis - nešanti konstrukcija ir nič nieko daugiau. Sienos esmė - šiltinime. Blokelius paskutinį kartą matysite prieš apdailą - koks skirtumas kas ten viduje, jei problemas sprendžia šiltinimas?

Kodėl taip kategoriškai nurašoma keramika? Keramika turi tokią savybę kaip temp. inertiškumą ir gan neprastą. Į tai gal irgi reiktų atsižvelgti? Gal medžiagas reiktų vertinti ne tik pagal šiluminę varžą, bet atsižvelgiant ir kompleksinį pasirinkimą? T.y. šiluminė varža + temperatūros akumuliacija (inertiškumas)? Kaip pvz., kad ir vokiečių produktas MZ27? Kažkurioje temoje buvo aptarinėjama kaip gėris, tiesa, akcentuojant šiluminę varžą.
Ar vardan statybos atpiginimo, statybos darbų pasirinkimo reikia apsiriboti tik pigesnėmis medžiagų/darbo sąnaudomis?

P.S. Aš tik paklausiau. Diskutuoti nėr laiko ir išmanymo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(uli @ 2011 02 03, 10:05)

Kodėl taip kategoriškai nurašoma keramika? Keramika turi tokią savybę kaip temp. inertiškumą ir gan neprastą. Į tai gal irgi reiktų atsižvelgti? Gal medžiagas reiktų vertinti ne tik pagal šiluminę varžą, bet atsižvelgiant ir kompleksinį pasirinkimą? T.y. šiluminė varža + temperatūros akumuliacija (inertiškumas)? Kaip pvz., kad ir vokiečių produktas MZ27? Kažkurioje temoje buvo aptarinėjama kaip gėris, tiesa, akcentuojant šiluminę varžą.
Ar vardan statybos atpiginimo, statybos darbų pasirinkimo reikia apsiriboti tik pigesnėmis medžiagų/darbo sąnaudomis?

P.S. Aš tik paklausiau. Diskutuoti nėr laiko ir išmanymo  blush2.gif

Nesu šiluminės fizikos ekspertas (tokį temoje turime - Kaban) bet man medžiagų akumuliacinės savybės visiškai nesvarbu. PN prilyginamas su termosu - ar teko matyti termosą su 5cm sienele ir 5cm šiltinimu (puta ar oru)? Kam termosui dar kažką akumuliuoti, jei jis viską puikiai izoliuoja ir neišleidžia už šiltinimo ribų? PN be jokio šildymo per parą neturi keisti temperatūros daugiau nei 1C - tai užtikrinama varža bei sandarumu. Todėl akumuliavimas, inertiškumas mano manymu yra visiškai nesvarbu. Senuose namuose akumuliavimas padėdavo išlyginti temperaturos svyravimus, bet PN tai neaktualu.
Keramikos nenurašau, bet ji gauna į kaulus nuo savo konkurentų -betono, silikato blokelių, kurie turi būti max siauri ir max pigūs, atlikti tik nešančiosios konstrukcijos darbą o su šiluma tvarkysis kitos efektyvumo eilės medžiagos - izoliacinės. Keramika apipinta marketinginiais pagražinimais "naturali" "tradicinė" "lietuviai 700m statė iš keramikos" ir pan - tai tik žodžiai, graži reklama. Svarbu tik storis ir kaina, aišku storis tirsiogiai susijęs su stipriu gniuždant.
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2011 02 02, 23:47)
tai va jus toiai balerinai ir sakote, PN yra paprasta pigu, va Dario gi pastate pigiai.. o balerina ne Dario, jin ateis i kontora ir jai tiek priskaicios, kaip ir nesisapnavo.. Tai ir yra demagogija..

kad jus pats rasote "dabar brangiau veliau pygiau ir tai puiku".. o dabar polemikos tipo nebus, neidomu.. ner logikos, gerbiamasis, nors kam tas idomu..

Balerina, jei nėra daug kart nesėkmingai šokio sūkuryje nusileidus ant galvos, atsirinks tarp KONTOROS ir DARIO - akivaizdu kur reikėtų kreiptis? smile.gif

Prisiminiau EVOY sparnuotąją frazę "tampymas iš konteksto" - pradedu jį suprasti. Ar netyčia (nesamonė - jūs NETYČIA?) ar specialiai (taip, tai jūsų stilius) ištraukiate "dabar brangiau veliau pygiau ir tai puiku" iš konteksto ir interpretuojate savaip.
Priminsiu apie kontekstą, kaip ir kur gimė teiginys kabutėse: kas pigiau - liktiniai ar blokeliai+šiltinimas? Apie PN vs StN diskusijos nebuvo.
Tiek to. Esate tikrai ne kvailas, todėl jūsų demagogija nekaltinsiu. smile.gif Diskusijose su jumis niekada negalima prarasti budrumo - paskui galų neatrinksi. Rimtai - tiktumėt advokataut, pvz baudžiamose bylose, beviltiškose...susisuktų visiems proteliai nuo jūsų argumentų, ir prokurorams ir teisėjams smile.gif Neskaitant to, kad blogiukai laisvėje - gražaus pinigėlio užkaltumėt - gal ir paskolų 130.000 nereikėtų? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 03 vasario 2011 - 09:51
QUOTE(mintas @ 2011 02 03, 09:13)
Kaban, nesileisk i diskusijas apie investicijas, čia forumas apie PN, tuo labiau, kad mano nuomone investuoti į namą ir taip stengtis kovoti su infliacija, tai nežinančių kur investuoti užsiėmimas.

Investicija į būstą taipogi investicija- tik kad neišvengiama/priverstinė. Sąlygiškai tokia investicija taipogi gali nešti dividendus- tereikia palyginti kelis įmanomus variantus tarpusavyje. Tik tiek, kad žmonės iš prigimties yra perdėm optimistai, bei tik labai labai labai retais atvejais mokosi iš svetimų klaidų-. Vis stengiasi viską perprasti iš savų... Todėl būsto statybose/pasirinkime mūsuose pagrinde nugali emocijos („Noriu!“), o ne skaičiavimai („Reikia!“). Todėl būstas turi tas pačias problemėles, kaip ir investavimas: per kataklizmus išsilaiko tik vienetai, o didžioji masė gerai, jei lieka prie savų...

Šiaip tai- čia greičiau kalba būtų apie ekonominę valstybės politiką. Jei šiandien ruošiamasi statytis LT, kuri ruošiasi tapti ekonomine autsaidere, ir kurios būsto fondas oficialiai įvertintas kaip energiją ryjantis šlamštas; kuri lyderiauja pagal emigracija, ir greitai bus sočiai laisvo būsto, o jo vertė dar kris; jei skaitysime, kad kokie korėjiečiai nėra tokie buki, kad kraustytus gyventi į „pensioną“, kur praktiškai bus išnaikintas verslas- ir visa tai fone, kai pasaulyje aukščiausiais lygiais kalbama apie artėjanti naftos kainų lužį. Kokią išeitį, apart individualios energetinės nepriklausomybės (t.y. apart PN ar jo „modifikacijų“), ar statytis kur nors labiau į Rytus- galėtumėte pasiūlyti šiandien planuojančiam statybas?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 02 03, 09:13)

PN statybos kaina - vis tik diskusija į temą. Kaban labai rūpi paneigti EVOY postulatą "PN už StN kainą" tiesiog iš kailio nerias. smile.gif Bet čia reikia palikti jiems abiems - tegul tarpusavyje išsiaiškina.
Aš galvoju, kad EVOY bent 90proc. teisus, įmanoma bet nebūtina "PN už StN kainą". Statomės sau, todėl jei finansai leidžia, taip kaip mums geriau.
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 02 02, 23:47)

Sąlyginės balerinos atžvilgiu- taip, tai demagogija.
Realiam Homo Sapiens iš lietuviško kūno ir kraujo- tai tik gairė orientacijai. Kad besistatantis pamatytų visas „Pigiau“ traktuotes- o ne vien tą įprastą („kur pigiau gautį kokį vinį“). Tai kas čia blogo, jei žmogus matys, kad tikslas gali būti pasiekiamas, ir tam tereikia truputi efektyviau išnaudoti savo smegenis bei pažintis ar dar ką tai iš savo turimo arsenalo?
Jei vis tik imsime antrą atvejį- demagogija taps Jūsų tvirtinimas, kad „PN už StN kainą“ yra neįmanoma užduotis.
Papildyta:
QUOTE(uli @ 2011 02 03, 10:05)

P.S. Aš tik paklausiau. Diskutuoti nėr laiko ir išmanymo  blush2.gif

Niekas nieko nenurašo- nebent tik sau asmeniškai ką tai atmeta kaip nepriimtiną. Visas arsenalas technologijų gali būti panaudotas tiek PN dėlionei- tiek StN dėlionei. Kaip kas nori- taip tas dėliojasi. Vertę turi tik rezultatas. T.y.: "Nugalėtojo niekas neteisia (jei iš kelnių neišsimovė)".
Atsakyti