Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos VI

QUOTE(Vilienė @ 2011 02 02, 14:08)
Keramika - sorry, ne prie širdies, todėl liko visiškai ignoruota paieškose.
PIR/PUR: realūs gamintojai tik du: ecotherm ir balex. Pastarasis lenkia konkurentus pristatymu į Kauną/Vilnių nemokamai. Ecotherm turi atstovą Kaune - bet diskusija nesigavo, kai tik bandžiau surengti "kainų aukcioną". Tiesiogiai ecotherm kalba, bet gausite organizuotis transportą iš Gniežno, 630km iki Kauno.

Dėl keramikos: nematau ten jokio pliuso apart tautinių tradicijų. Išsirinkite maksimaliai siaurus blokelius ir maksimaliai pigius - įtariu keramika atšoks automatiškai. Blokelio paskirtis - nešanti konstrukcija ir nič nieko daugiau. Sienos esmė - šiltinime. Blokelius paskutinį kartą matysite prieš apdailą - koks skirtumas kas ten viduje, jei problemas sprendžia šiltinimas?

Ačiū, reiks konkrečiai abiejų klausti. Su viskuo sutinku ir atrodo, tą teoriją žinau...Bet Excelio lentelę pildo MB, norisi tvarkingai užsipildyti smile.gif
Aš tai dėl lygumo sienų abejoju, daug gali tinkavimo prireikt. Bet kaip minėjau čia tikrai ne galutinis variantas.
Dar paskaičiau giedruolės 4u.gif komentarą- tai man jos sumuštinis visai patrauklus pasirodė, tik mūsų mansarda gyvenama, tai gal kažką keičia ?
Neoporo 25cm frezuoto būna?
Atsakyti
QUOTE(sarune+ @ 2011 02 01, 23:10)
Gerai Viliene sako, prie tokio namuko tulas lietuvis nesiziures. Siaip grazus namukas thumbup.gif, gal truputi ne mano skonio. Zmona sako, primena namus is siaubo filmu  bijau.gif

Ko gero. Visi projektai turi teisę gyvuoti. Konkrečiai „nykštukų/siaubo“ namas apibrėžiamas kaip „European, Luxury, Premium Collection, Tudor“, bei jam reikalingas tinkamas sklypas, ir kaip teisngai pastebėjo Ihmantas- geriau dar ir tinkamas kvartalas. Tarp šiandieninio „moderno“- jis tikrai atrodys kaip „nykštukų/siaubo“ namas. Tarp panašių į savę- viskas keičiasi.

Tęsiant „ištempimo ir atsukimo į saulę“ temą. Sprendimu gali būti ne tik L formos- bet ir panašūs „paraitymai“. Taip galima atsukti bent vieną fasadą/stogo šlaitą tiksliai į saulę, ir nesusipjauti su bendru kvartalo užstatymu.
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2011 02 02, 14:24)
Ko gero. Visi projektai turi teisę gyvuoti. Konkrečiai „nykštukų/siaubo“ namas apibrėžiamas kaip „European, Luxury, Premium Collection, Tudor“, bei jam reikalingas tinkamas sklypas, ir kaip teisngai pastebėjo Ihmantas- geriau dar ir tinkamas kvartalas. Tarp šiandieninio „moderno“- jis tikrai atrodys kaip „nykštukų/siaubo“ namas. Tarp panašių į savę- viskas keičiasi.

Ihmantas neteisus dėl Olandijos smile.gif šiam namui skirčiau sklypą Transilvanijoje smile.gif idealiai tiktų thumbup.gif kalnai ir Dracula biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 02 02, 15:02)
Ihmantas neteisus dėl Olandijos smile.gif  šiam namui skirčiau sklypą Transilvanijoje smile.gif idealiai tiktų thumbup.gif  kalnai ir Dracula biggrin.gif

Na taip- tai tik skonio reikalas. Pvz. mane greičiau išgąsdintumėte su panašiu variantu. Kažkam tai visai priimtina- kitaip nebūtų pasistatę.
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2011 02 02, 15:31)
Na taip- tai tik skonio reikalas. Pvz. mane greičiau išgąsdintumėte su panašiu variantu. Kažkam tai visai priimtina- kitaip nebūtų pasistatę.

Del grieztu liniju viduje manau negaleciau atsipalaiduoti, o su laiku ir stogas pavaziuotu (cia kaip man).
Man noretus kazkaip lengvesnio interjero, o be to ir sis nelabai su vaikais suderinamas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2011 02 02, 15:31)
Pvz. mane greičiau išgąsdintumėte su panašiu variantu.

drinks_cheers.gif baisoka. Ko gero geriau drakulos namelis smile.gif Matyt netoliese yra dujų ar naftos gręžinys, netilpo nuotraukose smile.gif nes apšildyti tokį "namuką" yra ne kumelio baikos.
Skilęs vonios stiklas??? žr. foto.
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2011 02 02, 14:31)

o kaškas net nominavo ūkininko namas doh.gif
Atsakyti
Perskambinau del neoporo- sako, kad frezuoja tik 20. Tai ką daryt? smile.gif reiks su lipniom juostom ir putom žaisti?
Atsakyti
QUOTE(narvid @ 2011 02 02, 15:51)
o kaškas net nominavo ūkininko namas  doh.gif

"Kultūrinių" kanapių ūkininko namas? smile.gif
Nukopinta nuo Evoy nuorodos: Project area: 5,890 sqm gal sq.ft norėta parašyti?
Visokių yra, visokių reikia. Ar ne pašėlojo architektai? Pociūnai lyg ir negarsėja kaip Vytėnai ar Vičiūnai, eksperimentas?

MB nusprendė, kad patalpa su grotom ant ratukų, kur šunėką išpravadijo matyt Jonui Dyrui pasistatyti smile.gif kad mechanizatorius galėtų neperlytas namo pareiti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 02 vasario 2011 - 15:04
QUOTE(EVOY© @ 2011 02 02, 14:31)

labai idomus ir vertas demesio projektas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ambre @ 2011 02 02, 15:56)
Perskambinau del neoporo- sako, kad frezuoja tik 20. Tai ką daryt?  smile.gif  reiks su lipniom juostom ir putom žaisti?

Paskambinkite dėl liktinių klojinių ar karkaso- ten tokių problemų aplamai nėra. Tai kam tas vargas ir galvosūkiai?
Papildyta:
QUOTE(cezas @ 2011 02 02, 16:08)
labai idomus ir vertas demesio projektas  biggrin.gif

Įdomus- tik rezultate gavosi energiją ryjanti šunvotė gražios gamtos fone (čia tik nieko nereiškianti ne architekto nuomonė).
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2011 02 02, 16:31)

o as jamciau tokia architektura. smile.gif aisku apie ekonomine namo nauda ar PN "idiegima" i si nama as nesneku smile.gif
Atsakyti