Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos VI

QUOTE(EVOY© @ 2011 02 01, 20:23)
P.S. Visai ne į temą „PN už StN kainą“. Kažkuo patiko- ir tiek.

Dėl grožio nesiginčijama smile.gif Nenustebčiau, jei atsidaro šio pasakų namuko durys ir išvirsta lauk NYKŠTUKAI lotuliukas.gif bet tūlą tautietį sunkiai įsivaizduoju smile.gif
Atsakyti
Aš pagalvojau apie stogą. Man gražūs stogai su labai nedideliu nuolydžiu, be to ir stogo plotas gaunasi mažesnis. Bet kartu iškilo ir klausimas su kokiomis praktinėmis problemomis būtų susiduriama namui uždėjus tokią kepurę? Žinau tik vieną - sniegas žiemą pats tikrai nenuvažiuos žemyn. O kas dar? Gal kas nors su didesnėm teorinėm ir praktinėm žiniom, nei aš galėtų sudėlioti +/- didesnio vs. mažesnio nuolydžio stogams? Dar kartu būtų naudinga sužinoti tą patį apie vienšlaitį vs. dvišlaitį stogą. Iš anksto dėkoju!
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2011 02 01, 19:23)
To sarune+

Sudėtinga prisėsti visai litanijai- todėl bandykime prisižadėtą atiduoti po gabaliuką. Iš karto pabrėšiu: Jūsų projektas nėra koks tai visiškai „žalias“, ir daug kas ten priimtina ar bent jau pilnai toleruotina. Kalbame tik apie vieną vienintelį punktą- kaip dar truputi atpiginti PN statybas. Suprantama, kad Jums tokie išvedžiojimai- jau kaip šuniui penkta koja. Šiaip- gal kam tai kas tai pravers.

Pradžiai išplanavimas (stogas). Kiek „pratampius ir prastumdžius“- Jūsų variantas „amerikietiškai“. Nekreipkime dėmesio į niuansus- tik vienas iš būdų, kai „ištempti“ kvadratą. Dar paieškojęs, gal atrasiu kur tai užsimetusį „amerikietį“, kuris kiek labiau vykusiai „ištampytas“. Žinau apie „nenorim didžiulio koridoriaus“. Tačiau/vis tik/turbūt- tokiame kompromise kas tai yra (tik europiečiams neįprąsta).

Viskas labai liux thumbup.gif ir didelis Jums aciu, labai vertinu visus patarimus ir visus priimtinus, kuriuos dar galiu, bandysiu itraukti i projekta (pvz. laiptu perkelima i garaza). O sprendimu kaip "uzbranginti" PN statybas pas mane tikrai yra, ir dazniausia tai del "lietuvisko mastymo inercijos".

Jusu pateikstas projektas tikrai "amerikietiskas" smile.gif mano "lietuviskam" skoniui truputi per "progresyvus", matyt truksta siauru koridoriuku biggrin.gif

Del namo istampymo su Jumis pilnai sutinku, pats buciau istempes i pailgesni staciakampi, taciau beda, kad sklypas nera visiskai dekingas PN statybai. Jis pailgas siaures-pietu kryptimi, o ne rytu-vakaru. Bet sklypas jau nupirktas, nieko geriau negavome atsizvelgiant i pasiula-kainas-galimybes. Tikiuosi ant sklypo "pataupem" tiek, kiek isbrangs stogas biggrin.gif

QUOTE(EVOY© @ 2011 02 01, 19:23)
P.S. Visai ne į temą „PN už StN kainą“. Kažkuo patiko- ir tiek.

Gerai Viliene sako, prie tokio namuko tulas lietuvis nesiziures. Siaip grazus namukas thumbup.gif, gal truputi ne mano skonio. Zmona sako, primena namus is siaubo filmu bijau.gif
Atsakyti
QUOTE(sarune+ @ 2011 02 01, 23:10)
Viskas labai liux  thumbup.gif ir didelis Jums aciu, labai vertinu visus patarimus ir visus priimtinus, kuriuos dar galiu, bandysiu itraukti i projekta (pvz. laiptu perkelima i garaza). O sprendimu kaip "uzbranginti" PN statybas pas mane tikrai yra, ir dazniausia tai del "lietuvisko mastymo inercijos".

Jusu pateikstas projektas tikrai "amerikietiskas" smile.gif mano "lietuviskam" skoniui truputi per "progresyvus", matyt truksta siauru koridoriuku biggrin.gif

Del namo istampymo su Jumis pilnai sutinku, pats buciau istempes i pailgesni staciakampi, taciau beda, kad sklypas nera visiskai dekingas PN statybai. Jis pailgas siaures-pietu kryptimi, o ne rytu-vakaru. Bet sklypas jau nupirktas, nieko geriau negavome atsizvelgiant i pasiula-kainas-galimybes. Tikiuosi ant sklypo "pataupem" tiek, kiek isbrangs stogas biggrin.gif
Gerai Viliene sako, prie tokio namuko tulas lietuvis nesiziures. Siaip grazus namukas thumbup.gif, gal truputi ne mano skonio. Zmona sako, primena namus is siaubo filmu  bijau.gif

olandijoj maciau tokiu visa gatve ,pasakiskai sutvarkyta aplinka ir kiemuose bentley ir mersedesai ,man tai grazu kai stovi salia jo ir matai toki nama gyva
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ihmantas: 01 vasario 2011 - 22:14
QUOTE(Ihmantas @ 2011 02 01, 23:13)
olandijoj maciau tokiu visa gatve ,pasakiskai sutvarkyta aplinka ir kiemuose bentley ir mersedesai ,man tai grazu kai stovi salia jo ir matai toki nama gyva

Nes Olandijoj fasadai buvo kažkada apmokestinami...todėl glaudės vienas prie kito ir į viršų tempė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 02 01, 23:18)
Nes Olandijoj fasadai buvo kažkada apmokestinami...todėl glaudės vienas prie kito ir į viršų tempė smile.gif

ne,turejau omeny ,kad toje gatveje visi panasus buvo,bet ne prie vienas kito
Atsakyti
QUOTE(Saldumynai @ 2011 02 01, 23:05)
Aš pagalvojau apie stogą. Man gražūs stogai su labai nedideliu nuolydžiu, be to ir stogo plotas gaunasi mažesnis. Bet kartu iškilo ir klausimas su kokiomis praktinėmis problemomis būtų susiduriama namui uždėjus tokią kepurę? Žinau tik vieną - sniegas žiemą pats tikrai nenuvažiuos žemyn. O kas dar? Gal kas nors su didesnėm teorinėm ir praktinėm žiniom, nei aš galėtų sudėlioti +/- didesnio vs. mažesnio nuolydžio stogams? Dar kartu būtų naudinga sužinoti tą patį apie vienšlaitį vs. dvišlaitį stogą. Iš anksto dėkoju!

Akivaizdu, kad mažo nuolydžio stogui medžiagų reikės mažiau: ir šiltinimo (jei sutapdintas) ir dangos. Konstrukcija turės būti atidžiau skaičiuojama sniego apkrovoms, bet jei stogas individualiam namui tai kažkokių spec priemonių tikrai nereikės. Sniegas ant stogo turi ir privalumų - jei stogas gerai apšiltintas ir sniegas išlieka pūrus, jis ženkliai didins šiluminę varžą.
Vienšlaitis vs dvišlaitis: nėra didelių skirtumų. Vistiek namo plotis ne bus 5-5,5m o tai automatiškai teks gegnes dustyti. Ar tiesiai ar kampu - skirtuma ne didelis.
Dizainas: man gražu mažo nuolydžio stogas tik ant vienaaukščio, dviaukštis jau atrodo kaip š... po lapu smile.gif gal proporcijos keistokos.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 02 01, 23:31)
Akivaizdu...

Viskas turi gal kiek daugiau niuansų. Kadangi kalbame apie vienaaukštį projektą, burtažodžiu čia būtų „All in One“ („medinės (ar pan.) santvaros=perdanga+stogas“). T.y., kaip ir visame civilizuotame pasaulyje, nugalės statybos greitis ir sprendimų paprastumas: „apvilkai“, paklojai kokį pigesnį šiltininmą- ir tiek to galvosūkio.

Statybos LT labai greitai nustos remtis pigia darbo jėga, ir atsigsuks į technologijas. Net šiandien trūksta normalių statybininkų. DE neužilgo išsiurbs paskutinius sveikai mąstančius ir ką tai gebančius, bei LT statybvietėse teliks klipatos ir besimokantys užsakovo sąskaita. Jei mūro fanai atras kur užsilikusį kadaise mokėjusį mūryti pensininką, bei įkalbins jo stuburo išvaržas ir sudarkytus sanarius pasidarbuoti- jausis kaip loterijoje laimėję.

Šiuo klausimu nė nereikia būti Nostradamu. Viskas ir taip daugiau nei aišku: LT intensyviai, visais įmanomais būdais- ruošiasi kuo greičiau tapti gūdžiausia ES provincija.

P.S. Kvadratą ištampius iki stačiakampio- viskas gerokai paprasčiau ir su statesniu stogo šlaitu. Pastarasis reikalingas ateičiai- kuri turi išskirtinai tik panašius sprendimus. Jei sklypas pirktas netsižvelgiant į saulės „išnaudojimą“ ateityje (ne tik orientacija, bet ir kiti veiksniai įtakoja, pvz. pietinė pusė ribojasi su kokiu daugiaukščiu ar mišku)- stogo nuolydžiai neturi jokios reikšmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 02 vasario 2011 - 10:23
QUOTE(sarune+ @ 2011 02 01, 23:10)
pats buciau istempes i pailgesni staciakampi, taciau beda, kad sklypas nera visiskai dekingas PN statybai. Jis pailgas siaures-pietu kryptimi, o ne rytu-vakaru.

Pateiktas projektas- jau „ištampytas“ pagal Jūsų užduotas sąlygas. Netgi gal kiek siauresnis: 16,76x11,28 (be garažo) ir 16,76x17,40 (su garažu). Ir net „nykštukų namelis“ „tėra“ 16,76x21,79.
Čia tokie privalumai priklauso, kai tautiškąją šventovę (svetainę)- konvertuojame į laisvo elgesio livingroom'ą. Viskas turi savo kainą.
Jūsų užduoti parametrai susiaurina projektų pasirinkimą iki kiek virš 100, bei eliminuoja viską, ką norėtus parodyti. Jei būtų nors viena pusė „laisvam tampymui“- iliustruoti būtų gerokai paprasčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 02 vasario 2011 - 10:56
Sveiki.Žiūriu Evoy man gražių namukų pavyzdžius pradėjo dėti biggrin.gif Verta dažniau čia užsukti smile.gif

Mes dabar apsisprendimų stadijoje, lenteles dėliojam ir neapsisprendžiam iš ko statyti.Piniginė paruošta sienų sumuštiniui supirkti, nes kainos dabar neblogos.

Vienas iš variantų keramika su pir/pur. Gal p.Vilienė kažką naujo sužinojot kur pas lenkus įmanoma pigiau to dalyko nusipirkti? smile.gif nes pas mus tai kosmonautų kainos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ambre @ 2011 02 02, 12:46)
Sveiki.Žiūriu Evoy man gražių namukų pavyzdžius pradėjo dėti biggrin.gif  Verta dažniau čia užsukti smile.gif

Mes dabar apsisprendimų stadijoje, lenteles dėliojam ir neapsisprendžiam iš ko statyti.Piniginė paruošta sienų sumuštiniui supirkti, nes kainos  dabar neblogos.

Vienas iš variantų keramika su pir/pur. Gal p.Vilienė kažką naujo sužinojot kur pas lenkus įmanoma pigiau  to dalyko nusipirkti? smile.gif  nes  pas mus tai kosmonautų kainos doh.gif

Keramika - sorry, ne prie širdies, todėl liko visiškai ignoruota paieškose.
PIR/PUR: realūs gamintojai tik du: ecotherm ir balex. Pastarasis lenkia konkurentus pristatymu į Kauną/Vilnių nemokamai. Ecotherm turi atstovą Kaune - bet diskusija nesigavo, kai tik bandžiau surengti "kainų aukcioną". Tiesiogiai ecotherm kalba, bet gausite organizuotis transportą iš Gniežno, 630km iki Kauno.

Dėl keramikos: nematau ten jokio pliuso apart tautinių tradicijų. Išsirinkite maksimaliai siaurus blokelius ir maksimaliai pigius - įtariu keramika atšoks automatiškai. Blokelio paskirtis - nešanti konstrukcija ir nič nieko daugiau. Sienos esmė - šiltinime. Blokelius paskutinį kartą matysite prieš apdailą - koks skirtumas kas ten viduje, jei problemas sprendžia šiltinimas?
Atsakyti
QUOTE(Saldumynai @ 2011 02 01, 23:05)

musu dvislaitis, vieno auksto, nuolydis 22 C. Sniegas puikiai nuciuozia. Itarimas del to, kad cerpes glazuruotos, nera sniego gaudytuvu. Pernai gal tik viena karta ejo aplinkui prabade kad nukristu. Aisku nukrenta ne is kart pasnigus, buna susikaupia , paskui gabalais nuciuozia, arba visas vienu ypu. Garsas bauginantis cool.gif
Manau vienaauksciui daryti statesni neekonomiska, nes tada antrame aukste neisnaudota vieta atsiranda.
Atsakyti