QUOTE(EVOY© @ 2011 01 26, 21:16)
Rūsys, MB- pamaloninot taip, kad galima būtų toliau neskrodžiant, iš karto duoti 100 balų. Čia tik kad per daug neįsijaustumėte.
Rūsys:
* Įėjimas iš lauko- niekam nereikalingos problemos. Juk malkų pro jas nereiks nešioti? Tai kam tos išlaidos? Jei toks sprendimas Jums būtinas- kodėl ne iš garažo? Tuo pačiu nušautumėte du zuikius: nes dar ir garažui kokia darmava kWh nukristų, ir durų ypatingų nereiktų.
* Rūsio išplanavimas toks, kad bus tamsu kaip vienoje vietoje. Ir viskas tik dėl to, kad to reikalauja dabartinis įėjimas iš lauko. Ir su vėdinimu kad ir retkarčiais- tačiau vis vien problemos. Negi dėl įėjimo- montuositės kokį tai mechaninį vėdinimą.
* R2- tai pagalbinė patalpa virtuvei. Tai kodėl numatytas toks labirintas tarp šių giminingų patalpų?
* Rūsys po visu namu ar po puse- klausimas aišku personalinis. Fantaziją pasijungus- būtų ne problema pririnkti būtinų patalpų. Tik atkreipsiu dėmesį, kad tarp viso ir pusės- tėra ≈ 12 m rūsio sienos ir 100 m² betoninės plokštės skirtumas (tingisi tiksliai skaičiuoti). Kalbame apie šildymo nereikalaujančias patalpas ir pigų papildomą plotą. Tik klausimas, ar jo reikia?
* Nežinau, kokią technologiją rinksitės rūsiui, tačiau jei yra klausimų su gruntiniais vandenimis- geriausiai ko gero pritiktų monolitas (baseinas atvirkščiai).
Išplanavimas- būdas pasibranginti statybas:
* Smulkmena- tačiau pirmiausia krenta į akis: nėra normalios drabužinės prie įėjimo.
* Viskas atrodo tvarkingai papresuota, tačiau nueita kiek ne ta kryptimi- rezultate gavosi kvadratas. O pigi forma- stačiakampis. Sklypas Jums leidžia tokį pasirinkimą, ir netgi L. Dabar gal ne- tačiau vėliau parinksiu galimų sprendimų pvz.. Kitaip teks ilgai barškinti klaviatūrą, kol ką tai rišlaus sudėliosiu.
* Kai viskas susivedė į kvadratą- išbrango stogas, ir esate priverstas rinktis pigesnį kompromisinį variantą (stogo nuolydis kiek sumažintas nuo optimalaus). Tačiau vis vien tai bus suma (kol kas neskaičiuosiu)- kuri greičiausiai bent jau atitiks viso papildomo šiltinimo medžiagų kainą.
* Smulkmenų į PN už StN kainą krepšelį dar krūva- tik reikia rimčiau prisėsti (atidėkime išeiginėms). Pradžioje einu parinkti iliustracijų (geriau vieną kartą pamatyti), nes kitaip ilgai nesusikalbėsime.
Nu ka, vaikai suguldyti, zmona uzmigdyta, galima ir "papliurpti".
Oi turbut per velai ikeliau projekteli, nes jau spaudzia terminai ir radikaliu pakeitimu turbut nepavyks igyvendinti. Pavasari jau turi pajudeti darbai.
Jusu post'as man buvo lengvas sokas, kokia valanda turejom diskusiju su zmona - negi tiek nepragalvotu vietu pas mus projekte, o viskas atrode taip tvarkingai .
Pabandysiu sudelioti musu argumentus:
* "Įėjimas iš lauko": pradiniu etapu negalime daryti garazo, o tik stogine. Nes su 1-o auksto namu+garazu netelpame i sklypo uzstatymo plota. Taigi i rusi keliaus ir visi sodo rakandai, zoliapjoves ir pan. Taciau paliekame galimybe stoginei transformuotis i garaza, jeigu iskiltu toks poreikis (po namo pridavimo). Taciau pasiulymas del iejimo i rusi is stogines/garazo yra liux
ir butinai laiptus perstumsim i sona, kad atsidurtu garaze po stogu.
* "Rūsio išplanavimas toks, kad bus tamsu kaip vienoje vietoje."
Kazkiek bandysiu gelbeti situacija su sviesduobem, bet rusiuose siaip ar taip buna tamsu kaip ...
nebent cokolis aukstas.
Nelabai supratau kokios problemos su vedinimu. Gi skyles ventiliacijai gali padaryti kur nori. Gal ka nors praleidau. Mechaninio vedinimo rusiui tikrai nenoriu.
* "R2- tai pagalbinė patalpa virtuvei":
Si patalpa aktuali zmonai. Gavau pilna patikinima, kad toks atstumas ne problema ir kad einamu darzoviu kelis vienetus gales laikyti virtuveje. Gal ir nera gerai, bet laiptai i rusi buvo "pritempinejami" prie kitu patalpu, todel geresnes vietos neradom. Aisku didinant rusi sis klausimas gal ir issisprestu racionaliau.
* Rūsys po visu namu ar po puse:
Cia tai man klausimas "to be or not to be". Ilgai su zmona diskutavom, bet taip ir nepriejome konsensuso. Siaip logiskai mastant tas papildomas rusys tikrai mazai kainuotu, ivertinant, kad nereiketu per du etapus daryti pamatu ir siaip vientisesni pamatai gautusi. Kaina grubiai is akies primetus pakiltu gal +10K (gal ir truputi daugiau), tai uz 1kv.m ~100lt - piguva. Tik kitas klausimas, o ka man daryti su tokiu rusiu? Nes dabar planuojami 80kv.m atrodo kaip racionalus dydis, viskam uztenka. Nu sunkia man cia dilema iskelete
* "Baseinas atvirkščiai"
Apie tai jau snekejom seniau ir man Jusu siulomas variantas patinka. Taciau esminis momentas: kokias medziagas naudoti monolitui? Nes perskambinus per betono mazgus mane patikino, kad W6 ar net W8 betonas gali nelaikyti vandens ir jie jokios garantijos del to neduoda. Vieni siule ideti kazhkokiu hidrofobiniu priedu uz +50Lt kubas. Dar matau kaip alternatyva naudoti Xypex admix prieda betonui. Butu idomu isgirsti Jusu kaip profesionalo nuomone.
Taip pat nezinau tiksliai kaip geriausia uzsandarinti skyles rusio sienu monolite likusias nuo plastikiniu vamzdeliu skirtu prakisti klojiniu savarzom.
Ir dar turiu neisspresta klausima, del zemes silumokaicio rekuperatoriui. Ar verta vietoj oro vamzdzio naudoti vandens kontura aplink rusi? Nes tektu investuoti kelis kartus didesne suma (vanduo/oras silumokaitis, "armatura", valdiklis).
* "nėra normalios drabužinės prie įėjimo":
Cia Viliene atsake kaip as pats nesugebeciau. Tikrai uzteks dideles sienines spintos einamiems drabuziams.
* "rezultate gavosi kvadratas", "stogo nuolydis kiek sumažintas nuo optimalaus":
Jau sunku ka su namo formom ir gaudyti. Dabar pagal projekta namas remiasi i uzstatymo ribas siaureje, rytuose, vakaruose. Pletimasis imanomas tik i pietu puse. O ten norisi palikti kuo daugiau zalio ploto.
Stogo nuolydis ir mane truputi neramina, bet kaip minejote, del namo formos turejau priimti kompromisa. Tikiuosi kampo skirtuma kolektoriam ir PV kompensuoti papildomomis konstrukcijomis (aisku tai jau papildomos islaidos).
* Smulkmenų į PN už StN kainą krepšelį dar krūva:
O jarguteliau
, matau mane norite i depresija ivaryti. Dabar turbut puse nakties neuzmigsiu ir galvosiu kas cia dar pas mane "prichalturinta"
. O siaip labai aciu uz kritika, tikiuosi, kad galutiniam rezultate gausis bent vidutinis namukas (visgi pirmas blynas ir dar "kompiuterastui").