QUOTE(kaban @ 2011 01 26, 12:23)
galetumete itikinti savo teisumu...
Baikit, kaban. Mano tikslas tikrai ne Jus įtikinti- misijom neįmanoma neužsiiminėju. Jus tik retkarčiais užvedate ant kelio, ir tai leidžia panagrinėti atskirus klausimus. Specialiai Jums dedu tik populiarias iliustracijas (nors ir jų šaltinis- tikrai rimtos organizacijos). Kas iš to, kad įdėsiu nuorodą į kokį
ZEW ar
EIA- juk vis tiek nesilankote tokiose vietose. Man tokia specifinė info reikalinga- Jums šimtą metų. Dėl to nesame vienas už kitą protingesni. Tik kad vienam tenką spėlioti ir burti- kitas gali kuo tai remtis.
Jūs- tas, kuris tik spėlioja. Reiškia ir visas sąrašas (prasimanimas, teoretizavimas bei fantazijos)- tik Jūsų asmeniniai navarotai. Už mane gal nešnekėkite ir neburkite- kaip nors pats susitvarkysiu.
Visi tie Jūsų išvardyti niuansai- patikėkite, kad ne Jūs vienas juos pastebi. O Jūs pastebite tik putas, nes tingite/neturite poreikio gilintis. Tik gal nepradėsiu čia dėlioti citatas, nuorodas- ieškokitės info pats. Kaip minėjau: Jūs vis vien nepriimate informacijos ar argumentų- jei jų kilmės vieta ne Jūsų galvoje. Tai koks tikslas vargti?
Prognozėse visada atsižvelgiama į faktorių visumą:
* Jei Orlen vadai sako, kad sekančiais metais barelio kaina nusistovės apie 200 $- ne iš kavos tirščių jie pribūrė.
* Jei susirinkę naftininkai perkėlė naftos kainos lūžį iš ≈ 2060 į ≈ 2030 metus- kokį tai pagrindą tokiai niūriai prognozei jie turi.
* Ir jei garsiausi (ne LT) ekonomistai Lietuvai žada ES užkampio rolę- matyt jie nespėliojo kaip Jūs.
Prognozės tikrai neišsipildo- jos visada per daug optimistinės. Pesimistinių paprastai niekas nenori girdėti- žmonės organiškai nepriima tokios info (kaip ir Jūs asmeniškai). Per statybų bumą kas nors klausė juodųjų pranašų, kurie tvirtino: tuoj sprogs? O juk tokia info apie konkrečiai LT įprastą gyvenimą visiškai ne pagal kišenę- buvo talpinama visuose rimtesniuose ekonomistų portaluose.
Nors būna ir atvirkščiai. Taip atsitiko su alternatyvomis. Kone visos prognozės- nė arti realaus tempo. O kodėl? Nes iškastiniam kurui prognozės buvo pagražintos.
Dėl labai gerai statyti nama vokietjoje ar ispanijoje- tik eilinį kartą puikiai įrodėte savo neobjektyvumą, bei problemas su atmintimi. Juk buvau ne kartą dėjęs nuorodas, kad galėtumėte palyginti sąlygas, ir nebereikėtų Jums burti su tais kavos tirščiais. Pro vieną ausį įėjo, pro kitą išėjo- ir absoliučiai niekas neužsilaikė? Tai negi dabar privalau paruošti, ir bent kas mėnesį talpinti specialų postą kaban, kad jam priminti jau išdiskutuotus klausimus? Yra titulinis- ginčykitės su juo. O kai šimtus kartų išlendate su tuo pačiu atsakytu klausimu, lyg nieko nebuvome apie tai šnekėję bent keliasdešimt kartų- tai truputi erzina. Turite/atradote naujos info- prašau.