Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos VI

QUOTE(EVOY© @ 2011 01 22, 21:50)
* Galutinis rezultatas,
* Galutinė kaina,
* Namo eksploataciniai kaštai.

„Būkime tikslesni. 10 cm storio PIR/PUR varža:
Lyginant su vata- 1,77x/1,97x didesnė (jei vata darbuojasi tvarkingame buterbrode)

Tuomet tesugebėjote ištarti „tebunie“, ir prikibote tik su keistu ≈ „jei kainos vienodos- kokia nauda iš sutaupytų 10 cm atitvaros storio“- ką buvo galima laikyti sutikimu, kad vatai vis tik artėja paskutinioji.

Pagrindinis PN prieshininku argumentas - sudetinga, brangu, neapsimoka.. Kai as bandau sukurti paprasta, pigu, logishka ir suprantama varianta - esu puolamas, kaip idejos prieshas.. pakartosiu ne iti gabiems: as nesvarstau variantu su PIR, neoporais, klojinais ir 1000 kito variantu.. nesvarstau ju privalumus, trukumus ir t.t. - tiesiog siulau savo, man suprantoma, pigu ir paprasta realizacijoje.. kad butu: galutinis rezultatas tas pats - PN, galutine statybos kaina butu mazesne, eksploatacijos islaidos irgi tos pacios - PN gi turi gautis. Be to as siulau vidiniam sluokniui naudoti butent neo?pIR/putplasti - iki 10 cm storio jokiu problemu tvirtinti, tiesiog vinim pro makarona i stojke..

0,039/0,022 = 1,68
270/100=2,7
2,7/1,68=1,61 - PIR brangiau uz vata uz ta pati R

vata ir medis draugauja geriau negu vata ir putplastis.. del to nesiginciojama? jei kazkokiu budu pateks vanduo i konstrukcija - su vata isdzius, su PIR/PUR/PUTOS/NEO/ir t.t. - supus. Neimanoma kad pateks? avariju niekad nebuna? vamzdziai netrukineja? vejas uraganinis? sniegas tirpstantis? gali ir tikrai bus - ir vienintelis issigelbejimas nuo to - vedinimas konstrukcijos, kuris be vatos tiesiog neimanomas.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 01 22, 13:47)
Bet man kazkaip nesueina galai del sienu kvepavimo (jei toks klausimas buvo dovanokit), jeigu siluma neiskeliau (beveik) tai sienos gaunas taip kad "nekvepuoja" ar tai netampa puikia dirva pelesiui?

Čia reikia žiūrėti paties PN charakteristikas ir mikroklimato parametrus. O jei nei drėgmės, nei rasojančių šalčio tiltelių, nei "šaltų" sienų, nei t.t.- kur sąlygos pelėsiui veistis ir daugintis? Lieka tik "budintis režimas"- natūrali sporų koncentracija.
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 01 22, 22:17)

0,039/0,022 = 1,68
270/100=2,7

kur toki pigu PIR radot. Man atsiunte firma kainyna tai be 600 kubo negausi niekaip. Neatsimenu bet lygtais viliene po 440 uz kuba eme. Tokiu atveju jeigu PIR po 270 po keliu dienu jau bus galima laisvai visur naudoti PIR nes "baltijos polistirolas" kai skambinau tai sake kad neoporas stipriai pabrangs kita savaite.
Atsakyti
QUOTE(saule0803 @ 2011 01 22, 23:50)
kur toki pigu PIR radot. Man atsiunte firma kainyna tai be 600 kubo negausi niekaip. Neatsimenu bet lygtais viliene  po 440 uz kuba eme. Tokiu atveju jeigu PIR po 270 po keliu dienu jau bus galima laisvai visur naudoti PIR nes "baltijos polistirolas" kai skambinau tai sake kad neoporas stipriai pabrangs kita savaite.

nu tada dar didesnis skirtumas su vata.. o tie 270 SM kazkas nurode..smile.gif
Atsakyti
0,039/0,022 = 1,68
270/100=2,7

Tai kad jau nebedomina tie taip vadinamų „priešininkų“ taip vadinami „argumentai“- sotūs iki kaklo. Su tamsta mes riejamės visai dėl kitos priežasties. Savo skaičiavimas tik eilinį kartą įrodėte: absoliučiai ir kategoriškai nepriimate taisyklės: „Vertę turi tik galutinis rezultatas, galutinė statybos kaina, metiniai eksploataciniai ir vertės atstatymo kaštai“.

Kas ten pas Jus gavosi brangiau? Šiltinimo medžiaga? O pats buterbrodas?
Vat Jums Jūsų aprašytas (tiek to, kad jis bus vargelis su Jūsų propaguojama mediena). Vat Jums panašus „PIR/PUR'inis“. Tai kuris iš jų pigesnis, paprastesnis, ilgaamžiškesnis, stabilesnis, kokybiškesnis ir dar visais galais esnis? O kai suvesite visus galus- tuomet ir galėsite prisistatinėti atradęs pigiausią variantą. O čia dar tik „plikos“ ne pigiausios lauko atitvaros- be jokių mazgų palyginimo ir pan...

P.S. O kas sugalvojo vamzdynus į PN lauko atitvaras kaišioti? Ir aplamai- kokiu šūdu čia bandote pristatyti karkasinę statybą? Jūsų stiliumi be problemų galima paimti bet kurią statybos technologiją- ir ją kapitališkai sudergti. Nerimta. Ir pirma išsiaiškinkite su drėgme „kietose“ atitvarose- ir tik tuomet kelkite triukšmą. Ištisai viską spėlioti- na nežinau kas čia per argumentai.

Atsiprašau visų už beletristiką. Tačiau į kiekvieną kaban „kabliuką“ anksčiau visada dėdavau kokias tai nuorodas- ir vis sulaukdavau „Visi tie institutai, monitoringo ataskaitos, reali praktika- niekas prieš mano didenybės nusistatymus“. Kiek pabodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 23 sausio 2011 - 00:17
esu puolamas, kaip idejos prieshas.. pakartosiu ne iti gabiems: as nesvarstau variantu su PIR, neoporais, klojinais ir 1000 kito variantu.

Pirmiausiai KOLEGA respects už atstovavimą idėjai ir teisybei budulių temoj. Skaitau briedą ir nervai pasrūva krauju - jūs idėjai ir teisybei ten šauniai atstovaujat. Taip norėčiau jums paasistuoti - ale kad pasižadėjau ten nelįsti, teužsip...a buduliai...
Kad esate puolamas šioje temoje - gal dar jūsų tvirtuose įsitikinimuose (nereikalaujančiuose argumentų bo "kaniu poniatno" smile.gif ) nesate 100proc teisus ir vis tik išlikę kokie niekingi 10proc jūsų tobulėjimui? Gal ta raudona spalva, kuria aš nepagystai abejojau, vis tik negarantuoja 100proc žinių ir išsilavinimo statybinėj sferoj?
Visą gyvenimą gyvenu ir mokausi, bet "durneliu" numirsiu - tai visiškai tinkama man, bet gal taikytina ir jums? smile.gif Juk ne kvantinė ar atominė tema, kur jūs be abejo būtumėt kelrodė žvaigždė.
Dar kartą respekts - nepasimirškime ir tobulėkime, tobulinkime sau artimus (čia taikau sau).
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2011 01 23, 00:38)
Tai kad jau nebedomina tie taip vadinamų „priešininkų“ taip vadinami „argumentai“- sotūs iki kaklo.

Kas ten pas Jus gavosi brangiau? Šiltinimo medžiaga? O pats buterbrodas?

O kai suvesite visus galus- tuomet ir galėsite prisistatinėti atradęs pigiausią variantą. O čia dar tik „plikos“ ne pigiausios lauko atitvaros- be jokių mazgų palyginimo ir pan...

P.S. O kas sugalvojo vamzdynus į PN lauko atitvaras kaišioti?

Ir pirma išsiaiškinkite su drėgme „kietose“ atitvarose- ir tik tuomet kelkite triukšmą.

Atsiprašau visų už beletristiką. Tačiau į kiekvieną kaban „kabliuką“ anksčiau visada dėdavau kokias tai nuorodas- ir vis sulaukdavau „Visi tie institutai, monitoringo ataskaitos, reali praktika- niekas prieš mano didenybės nusistatymus“.

neidomu - nekomentuokite

man brangiau gavosi tai, ka jusu ankstesniam poste jus laikote pigiau

galima paskaicioti ir viso buterbrodo - bet jai PIR/PUR kaina 6 kart dydesne (kaip nurode besidominantis pilieciai) - tai sociai bus atsargos.. netikite - sudekite i exeli smile.gif

nu projektuotojai sugalvojo, kas gi dar.. smile.gif jie ir ne to prigalvos..

nu jo, simta metu karkasai isstovejo be jokiu kietu atitvaru - ir staiga kartu siu PIR atsirado panaceja.. isaishkejo staiga, kad jei uzsandarinti mediena putomis - tai jai nieko jai neatsitiks.. institutai matyt numate.. o kad gegnes pas zmones puna nuo tu flexu - tai cia zmones kalti,,reikejo ne makroflexa uz 10 lt pirkt o supermegatermoputflekso uz 100 ir tada butu laaaaime smile.gif

tai aishq niekas visi tie monitoringai ir praktikos, jei jos sveikam protui priestarauja.. ir kodel turetu buti kitaip?
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 01 23, 01:26)
neidomu - nekomentuokite

man brangiau gavosi tai, ka jusu ankstesniam poste jus laikote pigiau

galima paskaicioti ir viso buterbrodo - bet jai PIR/PUR kaina 6 kart dydesne (kaip nurode besidominantis pilieciai) - tai sociai bus atsargos.. netikite - sudekite i exeli smile.gif

nu projektuotojai sugalvojo, kas gi dar.. smile.gif  jie ir ne to prigalvos..

nu jo, simta metu karkasai isstovejo be jokiu kietu atitvaru - ir staiga kartu siu PIR atsirado panaceja.. isaishkejo staiga, kad jei uzsandarinti mediena putomis - tai jai nieko jai neatsitiks.. institutai matyt numate.. o kad gegnes pas zmones puna nuo tu flexu - tai cia zmones kalti,,reikejo ne makroflexa uz 10 lt pirkt o supermegatermoputflekso uz 100 ir tada butu laaaaime smile.gif

tai aishq niekas visi tie monitoringai ir praktikos, jei jos sveikam protui priestarauja.. ir kodel turetu buti kitaip?

Matyt visumoje problema tame, kad iki šiol Jūs sau neatsakėte į užduotą klausimą: kodėl per labai trumpą laiką kietas šiltinimas (pagrinde PIR/PUR pavidalu) užgrobė JAV karkasinę statybą. 60 % dalis šiandienai- nieko Jums nesako? Ir jokių klausimų nekyla?

P.S. Neprašykite manęs skaičiuoti- nesulauksite! Kaip INTJ- Jūs vertinate tik savo paties skaičiavimus. Problema tame, kad tokių skaičiavimų Jūs niekada neatlikote- buriate iš bendro išsilavinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 23 sausio 2011 - 00:39
QUOTE(Vilienė @ 2011 01 23, 01:19)
nesate 100proc teisus ir vis tik išlikę kokie niekingi 10proc jūsų tobulėjimui

nei cia kazkoks tobulejimas nei ka.. tiesiog kilo ideja is mano nuosavos pirties statybos, va turiu savo rankomis pastatyta karkasa, 2 rankom ir daugiau nieko.. ko reiketu kad butu pasyvu - kazko tokio ka galima butu greitai ir lengvai padaryti (ne sau -man to nafig nereikia, bet siaip del smalsumo) - isryskejo ideja, imeciau patikrinimui.. vietoj aptarimo - gavosi rietenos visai apie kitka, nu nemoka kainiekurie shneketis grynai apie diskusijos objekta, visada reikia kazka bendrinti, platinti, idealizuoti ir daryti globalias isvadas.. jau tikrai didybes manija kvepia.. ai dzin - nusibodo.

Papildyta:
QUOTE(EVOY© @ 2011 01 23, 01:35)
Matyt visumoje problema tame, kad iki šiol Jūs sau neatsakėte į užduotą klausimą: kodėl per labai trumpą laiką kietas šiltinimas (pagrinde PIR/PUR pavidalu) užgrobė JAV karkasinę statybą. 60 % dalis šiandienai- nieko Jums nesako? Ir jokių klausimų nekyla?

nu man visishkai nerupi kodel amerikoje ten kazkas kazkur uzeme.. taip pat neidomu koks procentas bambukiniu pastaty mozambike pakeite gelzbetonas.. ar kodel ciukcios nustojo naudoti jarangas is kailiu ir pradejo pirkti brezentines palapines.. as ne amerikoje - ir man rupi mano gyvenimas
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 01 23, 01:39)
nei cia kazkoks tobulejimas nei ka.. tiesiog kilo ideja is mano nuosavos pirties statybos, va turiu savo rankomis pastatyta karkasa, 2 rankom ir daugiau nieko.. ko reiketu kad butu pasyvu - kazko tokio ka galima butu greitai ir lengvai padaryti (ne sau -man to nafig nereikia, bet siaip del smalsumo) - isryskejo ideja, imeciau patikrinimui.. vietoj aptarimo - gavosi rietenos visai apie kitka, nu nemoka kainiekurie shneketis grynai apie diskusijos objekta, visada reikia kazka bendrinti, platinti, idealizuoti ir daryti globalias isvadas.. jau tikrai didybes manija kvepia.. ai dzin - nusibodo.

Įmetėte idėją patikrinimui- ir pridėjote savo komentarus "koks blogis neoporas/PIR/PUR". Ko tikėjotės?

Nedejuokite dėl šnekėjimo manieros. Tūkstantį kartų tamstos prašiau- gana apie tuos iš konteksto ištrauktus elementus. Tai PN tema, ir nieko negalima traukioti iš visumos (pagal Jus "globalaus"). O jei analizuoti Jūsų argumentus "visumos/globalaus" plotmėje- jie neišlaiko jokios kritikos. Todėl be perstojo bandote ką tai ištraukti iš dėlionės, ir pareikšti kaip tai brangu ir kokia tai nesąmonė. Kodėl stebitės, kad po kurio laiko- tai kažką pradeda erzinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 23 sausio 2011 - 00:56
QUOTE(EVOY© @ 2011 01 23, 01:35)

P.S. Neprašykite manęs skaičiuoti- nesulauksite! Kaip INTJ- Jūs vertinate tik savo paties skaičiavimus. Problema tame, kad tokių skaičiavimų Jūs niekada neatlikote- buriate iš bendro išsilavinimo.

Jūsų "rietenos" su kaban - aukso vertės! thumbup.gif
Po jų ne tik turime TEISYBĘ šioje temoje, bet ir pasikausčiusį OPONENTĄ buduliams tramdyti. Todėl į judviejų toną nereikėtų kreipti ypatingo dėmesio - po eilės "najiezdų" vis tik prieisime prie TEISYBĖS. Ne trečias kartas biggrin.gif
Belieka tikėtis, kad po visų "razborkių" giliai šildyje vistik liks lašelis simpatijos ir šansai gyvai atlikti drinks_cheers.gif - tai ką vaizduoja, o ne tai ką reiškia. smile.gif

Aš vis tik už kietajį šiltinimą karkase- kitaip atrodyčiau išdavikiškai pasirinkęs EPS/neo savam name. Vata jau rado savo vietą - nešildomo trikampio smailuose kampuose + ventiliacijos vamzdyno palėpėje skandinimui.

Turime dar vieną neabejotiną advokatą karkasui - Dario smile.gif Sulauksime ir jo patirties - neabejoju 100proc. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2011 01 23, 01:39)

Pirties aprašymas = mano blog'as drinks_cheers.gif
Po paskutinio pasimaudymo pirtyje su TRUE RUSSIANS (prieš gal 4metus) nusprendžiau daugiau savęs tokiems išbandymams nebepaskirti (čia vodka niekuo dėta - apgėrėm rusus į vienus vartus biggrin.gif )doh.gif todėl galvoju apie paprastą turkišką garinę šalia namo šildomo perimetro.

O judu riekitės, riekitės biggrin.gif Matyt irgi ne trečias kartas smile.gif

Nepamirškite, kad jūsų pirtis - visai kitam termo režime. Savam name net +25 negaliu įsivaizduot, ką ten +110C :
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 23 sausio 2011 - 01:28
QUOTE(EVOY© @ 2011 01 23, 01:56)
Įmetėte idėją patikrinimui- ir pridėjote savo komentarus "koks blogis neoporas/PIR/PUR". Ko tikėjotės?

O jei analizuoti Jūsų argumentus "visumos/globalaus" plotmėje- jie neišlaiko jokios kritikos.

As savo sumushtinije siulau naudoti PIR/PUR/NEO vidiniam sluoksniui.. Tikejausi , kad mano to siulymo neivertins kaip "koks blogis neoporas/PIR/PUR", bet matyt kaikam tai tiesiog neimanoma..

Visos kalbos apie visuma yra akiu dumimas. Bet kokia visuma susidaro is atskiru eiluciu samatoje - ir nera kito kelio sumazinti bendra suma, kai tik mazinti sudedamos eilutes. todel jei eiluteje yra suma uz siena 300 uz kvadrata o galima ja padaryti 200 uz kvadrata (skaiciai tik pavyzdziui - o tai kainiekuriems reikia gi pabrezti, nesupras) - tai kodel to nepadarus?
kodel kaip tik kalba uzeina apie kazkokio elemento kaina, kainiekurie pylieciai nurauna grandine ir pradeda filosuofuoti bei globalizuoti, bei zertis izeidimais? PIR brangiau nuo 1,5 iki 4 kartu uz vata, konstruktyvas PIR pigesnis kokiu 3-10 lt uz kvadrata (nereikia 2vnt 50x50 bruseliu bei vejo izoliacijos is isores, nu dar gal keliu viniu ilgu), bet PIR reikia putu sandarinimui, ir ne siaip kokiu o specialiu - nzn kainos, bet itariu kad brangiau uz paprasta makrofleksa.. beto su PIR visada bus rizika medienai, su vata tos rizikos zenkliai maziau
tokia ta visuma..
Atsakyti