Man keisčiausia tai
Mano tėvas nuo senų laikų turi žemės kaimo vietovėje prie upės. Prieš kelerius metus persikraustė ten gyventi. Tuo pačiu teko susidurti ir su vietine bendruomene. Aplinkiniams atrodė kvaila, kad jis turėdamas savo profesiją dar sodinasi vaismedžius, vaiskrūmius, daržiuką savo reikmėms susiruošė ir galiausiai kelias vištas įsigijo. Kaimiečiai senbuviai turi vienintelį argumentą - neapsimoka. Bet jiems neapsimoka niekas. Nei rankas plauti - vėl susiteps, nei dirbti - vistiek pagal turimą kvalifikaciją algos geros niekas nemokės. Aišku dabar, kai tokia ekonominė situacija senbuviams niekas nepasikeitė - kaip neturėjo nieko, taip ir toliau neturi. O tėvas mano džiaugiasi, kadangi su sumažėjusiais finansais gali gyventi daugiau mažiau tokiame pačiame lygyje. Ir kad ir kaip blogai bebūtų - bent valgyti turės.
Pats savo kiemą planuoju turėti didelį. Nes be savo vyšnios, obels ar pomidoro - namas man nesuprantamas. Tik nereikia manęs laikyti radikaliu daržininku, nes man to reikia tik savoms reikmėms. Ir čia jau pagal mano standartus - sodas + daržas + PN = zero/plius namų valda. Ką išleisi šildymui, bus sutaupyta iš sodo ir kartu vaistų mažiau reikės ateityje.
Vejos atsisakyti irgi nenoriu, todėl ir vėl išlenda mano noras atskirti erdves. Galima pilnai padalinti kiemą į kelias dalis, kur gyvenamą dalį nuo darželio, šiltnamio skirtų daliai susodinti vaismedžiai, vaiskrūmiai.