Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos VI

QUOTE(Ihmantas @ 2011 01 20, 18:15)
pats procesas ne naujiena,tik kaip minejau kaip zinot ,kad graziai ir lygiai viduj uzsipute?ir ar firmom apsimoketu vaziuoti del 15 kvadratiniu metru

Kitaip, kaip "graziai ir lygiai"- nelabai gali ir būti. Nebent specialiai pasistengus.
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2011 01 20, 18:17)
Kitaip, kaip "graziai ir lygiai"- nelabai gali ir būti. Nebent specialiai pasistengus.

na speju isgrestu skyle vienoje sienos puseje pro kuria pustu ir kita skyle kitoje puseje ,kai pro ja islindo puta reiskiasi daejo
Atsakyti
QUOTE(Saldumynai @ 2011 01 20, 15:33)
Dėl fasado tai man išvis keista...

Man keisčiausia tai, kad net ir turėdamas didesnį sklypą, net ir tą sklypą turėdamas kaimo vietovėje- tautietis nepasisodins obels, kriaušės, vyšnios ar pan. Juk tokie dalykai supermarketų vitrinose seniai nustojo egzistuoti, ir juos pakeitė po tris metus negendantys obuoliai ir kriaušės. Vienintelė vieta, kur galima būtų rasti normalų vaisių- savas sodas. Bet ne: žmogus geriau valgys obuolį, kurį neįsiūlytum jokiai sveikai mąstančiai kirmėlei- bet savo barbinės vejos nė už ką neatsisakys.
Atsakyti
QUOTE(Ihmantas @ 2011 01 20, 18:15)
pats procesas ne naujiena,tik kaip minejau kaip zinot ,kad graziai ir lygiai viduj uzsipute?ir ar firmom apsimoketu vaziuoti del 15 kvadratiniu metru

Kad jie žinotų - prasigręžia daugiau skylių, kol nepradeda iš gretimų putos virst - skylės nekeičia.

Firma ir dėl 1m2 važiuos smile.gif tik už tą kainą gali neapsimokėti užsakovui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2011 01 20, 18:28)
Man keisčiausia tai, kad net ir turėdamas didesnį sklypą, net ir tą sklypą turėdamas kaimo vietovėje- tautietis nepasisodins obels, kriaušės, vyšnios ar pan. Juk tokie dalykai supermarketų vitrinose seniai nustojo egzistuoti, ir juos pakeitė po tris metus negendantys obuoliai ir kriaušės. Vienintelė vieta, kur galima būtų rasti normalų vaisių- savas sodas. Bet ne: žmogus geriau valgys obuolį, kurį neįsiūlytum jokiai sveikai mąstančiai kirmėlei- bet savo barbinės vejos nė už ką neatsisakys.

Kas sake kad atsisakys?
pas mane 4 obelys, 4 kriauses, 4 slyvos, 4 tresnes, 4 vysnios, 3 serbentai, 2 agrastai - tik kad dar neuzauge smile.gif
rukykla pavasari bus miske

tai kaip manot ar visi tautieciai tokie? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2011 01 20, 18:17)

Vaizdeliai liuks, ypač kokia perpista vata paliko. Užspaudė negyvai. Ir taip ant vatos akies neturėjau, tai po tokių vaizdų niekada nenaudočiau sienose.
Thermolun lambda duota vidutiniška -tik 0,033, kaip ir labai nemotyvuoja. Karkasą, tuščią dėžę osb apkaltą privarius 25...30cm ot sandarumas būtų.
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2011 01 20, 18:56)

Visokių yra - lengviau nekirmėlėtų obuolių nusipirkti nei medžius prižiūrėti. Sorry, bet Evoy postas buvo apie mane. 0 priežiūros - tai tikslas.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 01 20, 18:56)
Kas sake kad atsisakys?
pas mane 4 obelys, 4 kriauses, 4 slyvos, 4 tresnes, 4 vysnios, 3 serbentai, 2 agrastai - tik kad dar neuzauge smile.gif
rukykla pavasari bus miske

Jei dar pasakysite, kad ir kokį avilį turite- nuo šiandien Jus įsirašau į tą sąrašą, kuriame jau randasi A.Maldeikienė ir pan.
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2011 01 20, 19:05)
Jei dar pasakysite, kad ir kokį avilį turite- nuo šiandien Jus įsirašau į tą sąrašą, kuriame jau randasi A.Maldeikienė ir pan.

pas mane irgi visas ukis ir dar eksperimentinis triusiu narvas smile.gif
Atsakyti
Man keisčiausia tai

Mano tėvas nuo senų laikų turi žemės kaimo vietovėje prie upės. Prieš kelerius metus persikraustė ten gyventi. Tuo pačiu teko susidurti ir su vietine bendruomene. Aplinkiniams atrodė kvaila, kad jis turėdamas savo profesiją dar sodinasi vaismedžius, vaiskrūmius, daržiuką savo reikmėms susiruošė ir galiausiai kelias vištas įsigijo. Kaimiečiai senbuviai turi vienintelį argumentą - neapsimoka. Bet jiems neapsimoka niekas. Nei rankas plauti - vėl susiteps, nei dirbti - vistiek pagal turimą kvalifikaciją algos geros niekas nemokės. Aišku dabar, kai tokia ekonominė situacija senbuviams niekas nepasikeitė - kaip neturėjo nieko, taip ir toliau neturi. O tėvas mano džiaugiasi, kadangi su sumažėjusiais finansais gali gyventi daugiau mažiau tokiame pačiame lygyje. Ir kad ir kaip blogai bebūtų - bent valgyti turės.

Pats savo kiemą planuoju turėti didelį. Nes be savo vyšnios, obels ar pomidoro - namas man nesuprantamas. Tik nereikia manęs laikyti radikaliu daržininku, nes man to reikia tik savoms reikmėms. Ir čia jau pagal mano standartus - sodas + daržas + PN = zero/plius namų valda. Ką išleisi šildymui, bus sutaupyta iš sodo ir kartu vaistų mažiau reikės ateityje.

Vejos atsisakyti irgi nenoriu, todėl ir vėl išlenda mano noras atskirti erdves. Galima pilnai padalinti kiemą į kelias dalis, kur gyvenamą dalį nuo darželio, šiltnamio skirtų daliai susodinti vaismedžiai, vaiskrūmiai.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 01 20, 19:04)
Visokių yra - lengviau nekirmėlėtų obuolių nusipirkti nei medžius prižiūrėti. Sorry, bet Evoy postas buvo apie mane. 0 priežiūros - tai tikslas.

Žinant kur- "sveikų" vietų galima atrasti ir LT. Tik aišku ne supermarketuose. Kitu atveju keistai skambėtų palinkėjimas "valgyk vitaminus"- kai vaikui grūdamas "marketinis" obuolio pavidalo daiktas. Prižiūrėti pvz. Paliuko "ūkį" laukiniame sode, ar atitinkamo ploto barbinę veją- klausimas kur daugiau darbo.
Atsakyti
QUOTE(Saldumynai @ 2011 01 20, 19:09)
Ir čia jau pagal mano standartus - sodas + daržas + PN = zero/plius namų valda. Ką išleisi šildymui, bus sutaupyta iš sodo ir kartu vaistų mažiau reikės ateityje.

Suformulavote tautiškojo rojaus receptą, numatomų kataklizmų LT (pragaro) fone. Tik iš kur tokia ekstravagancija renkantis projektą? Neįsižeiskite: nesuprantu/man nedera- todėl ir klausiu.
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2011 01 20, 19:29)
Tik iš kur tokia ekstravagancija renkantis projektą?

Tiesiog bandau apsvarstyti visus įmanomus variantus. Ir netgi pačių keisčiausių neatmetu jų neapsvarstęs. Juo labiau, kad namo statybos nusimato dar ne šią, o tikriausiai ir ne sekančią vasarą, taigi laiko net ir beprotiškiausių variantų apsvarstymams tikrai turiu. smile.gif
Atsakyti