Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos VI

QUOTE(Saldumynai @ 2011 01 18, 23:20)
Aš tikrai pritariu tam, kad reikia viską iš naujo daryt

PN principas - mazinti silumos praradimus. Vienas is budu - mazinti atitvaru ploti.. maziausias pavyrsiaus (atitvaros) plotis yra sferoje// kuo namas arciausiai sferos - tuo maziau silumos jis praras.. 2 aukstu su mansarda namas arciausiai ir standartiniu architekturu prie sferos..

trikampis labai toli nuo to.. todel idea - sux
Atsakyti
QUOTE(Saldumynai @ 2011 01 18, 22:40)
Kokių dar pastebėjimų turėtumėte šiai utopijai? Ar išvis praktikoje įmanoma būtų gauti leidimus tokios neįprastos formos statiniui?

Individualioje statyboje nėra žodžio "Neįmanoma". Tai tik finansinis klausimas. Vis tik siūlyčiau pradėti nuo pradžių pradžios- išsiaiškinti ko Jūs iš tikro norite.
Jei Jums reikia archtektūros šedevro vidury nušienautos pievutės- sėskite prie idėjų paieškos, ir nesikuklindamas patikusią idėją neškitės pas architektą.
Jei manysite, kad architektūrinis šedevras nevertas piktžolės Jūsų sklype- architekto tereiks paprašyti optimaliai sudėlioti erdves.
Kai išsiaiškinsite ko Jūs norite- teks atrasti kompromisą tarp Jūsų norų ir Jūsų antrosios pusės norų. Tai ne toks jau lengvas užsiėmimas.
Po to teks dar pagalvoti ko norėtų Jūsų vaikai- ir atsižvelgti į jų poreikius.
Ir tik po visos šios procedūros, architektui galėsite normaliai paaiškinti- ko gi Jūs iš tikro norite.

P.S. Būtų mano valia: kiekvienas besikreipiantis pas architektą- privalėtų pristatyti savo ir antrosios pusės MBTI įvertinimą. Susikalbėti būtų paprasčiau.
Atsakyti
QUOTE(Saldumynai @ 2011 01 18, 16:20)
Na, EVOY, Tikriausiai atsimenate, ką esate žadėjęs smile.gif tikrai labai knieti sužinoti, kaip suderinti pasyvumą ir žalumą namo statyboje, panaudojant šiaudus ir molį.

Atsimenu. Rytoj užbaigsiu reikaliukus- ir prisėsiu.

Tik iš karto įspėju. Sveikas (Žalias) namas- tai daug platesnė savoka, nei molio/šiaudų namai. Apie pastaruosius- tiesą sakant tik prabėgomis užsimenama. Jei tokiais dalykais domitės- teks pasinerti į be galinę info jūrą. O iš jo galite išlipti visai ne molio/šiaudų namų fanu...

O kokias kalbas laisviau valdote?
Atsakyti
QUOTE(Saldumynai @ 2011 01 18, 23:20)
Aš tikrai pritariu tam, kad reikia viską iš naujo daryti, kas liečia išplanavimąsmile.gif tiesiog tai vienintelis variantas, kurį sugalvojau pagal savo norą pilnai atskirti 3 erdves viename aukšte ir dar, kas liečia PN, tai būtent orientavimas pagal pasaulio šalis. Pamaniau, kad tai puikus būdas pagauti visą įmanomą saulės šviesą. Gal būtų verta pamėginti pusrutulio formą? smile.gif) Ir dar, pagyvenus, gal gali plačiau pakomentuoti trūkumus, nes pradėjus iš pradžių nežinant klaidų, padaryčiau tas pačias smile.gif

Jūs paskaitykite EVOY atsakymą ir pats sau atsakykite, ko norite iš savo namo. Jei tai turi būti šedevras ir iš tolo atspindėti jūsų individualybę - tai nors ir rutulį ant pušies kabinkite. Jūsų norai realizuojami už jūsų pinigus ne kažkieno reikalas. Tik paieškokit gero konstruktoriaus, kad pakabintų normaliai.

O jei poreikis tikrai pragmatiškas noras atskirti erdves - tai tame trikampyje nėra nieko šiuo klausimu daugiau, nei kad standartinėje dviejų galų Lietuviškoje troboje - per vidurį virtuvė/svetainė, vienam gale vaikų kambariai, kitam gale tėvų zona. Beja, gera garso izoliacija tiek sienai, tiek ir perdangai (jei kartais nukryptumėte link dviejų aukštų) kainuos pigiau nei trikampis ar rutulys.

Tik prašau per daug nekreipti dėmesio į mano nuomonę - esu labai praktiška ir žmonių su polėkiu niekada nesupratau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2011 01 18, 23:55)
MBTI įvertinimą.

as - INTJ
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2011 01 19, 00:15)
O kokias kalbas laisviau valdote?

Valstybinę ir anglų.

QUOTE(pagyvenus @ 2011 01 19, 00:20)
Jūs paskaitykite EVOY atsakymą

Šiuo atveju aš irgi noriu būti praktiškas. Ir jau supratau, kad formos nepraktiškumo neatstos papildomi Saulės spinduliai žiemą.
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 01 19, 00:29)

Įdomu įdomu- tai ko mes taip pastoviai pjaunamės?
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2011 01 19, 00:43)
Įdomu įdomu- tai ko mes taip pastoviai pjaunamės?

kodel ne?

biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saldumynai @ 2011 01 18, 16:20)
Tikriausiai atsimenate, ką esate žadėjęs

Anglakalbėje erdvėje- nieko naujo. Tai ne vokiečiai, kurie jei jau ko imasi, tai savaime suprantama- sukuria padorų išdirbta produktą, ir nors yra ką parodyti. Ką tai įdomesnio iš anglakalbės erdvės, jau esu sudėjęs Molio-šiaudų temoje. Čia tik užvesti ant kelio savarankiškai paieškai:
Passive straw clay house

Dėl Sveiko namo- šią tema baisoka ir judinti. Norėtus padiskutuoti ramiai, ir lyg galima būtų užvesti temą. Tačiau spėju, kad „sveiką“ temą apsėstų tokie keistuoliai, prieš kuriuo visi šios temos troliai- darželinukais pasirodytų. Jei tema domina- netas pilnas savišvietai, ir galite pradėti nuo elementoriaus:
Green Home Building

P.S. Užkliuvo neblogas variantas laukiniam sodui į kompaniją.
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2011 01 18, 23:55)
MBTI įvertinimą. Susikalbėti būtų paprasčiau.

Sau gavau ENTJ, bet arba klaidos teste, arba ENTJ truputi per gražiai nupieštas... smile.gif Nors yra tikrai taiklių apibūdinimų, ypač silpnybių skiltyje.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 01 19, 09:52)
Sau gavau ENTJ, bet arba klaidos teste, arba ENTJ truputi per gražiai nupieštas... smile.gif Nors yra tikrai taiklių apibūdinimų, ypač silpnybių skiltyje.

Na matot kaip patogu. O žinant dar ir Jūsų antrosios pusės MBTI- galima būtų nuspėti ir kur klombą įrengtumėte.
Tarp kitko. Pasirinktas Jūsų namo projektas- ne visai atitinka įvertinimą (antroji pusė įtakojo pasirinkimą?). Tačiau pasirinktos statybos technologijos- visu 100 %.

P.S. Kadangi žmogus su tokia kombinacija tankiai prašmėžuoja, gerai žinau ir jo pagrindinę silpnybę. Su Jumis greičiausiai be galo sunku prie stalo. Neduosite ramiai nusibaigti: tai surengiam tancus, tai nulėkim kokių moteriškaičių aplankyti, tai nulėkim kitam LT gale šašliką kepantį draugelį aplankyti... Tikslas, dėl kurio visi ir susėdo prie stalo (po tuo stalu sugulti)- palieka antraeiliu.
Atsakyti
hmmm, o ka man daryti jeigu ESTJ (ir T-88%)? g.gif
Pasijauciau kaip diktatorius smile.gif
Atsakyti