QUOTE(Vilienė @ 2011 01 18, 19:44)
PN visiškai neapibrėžia erdvių atskyrimo..
Pirmiausia, pagal SM slang'ą aš būčiau MB
Žmona nelabai kišasi į namo statybas.
Dėl erdvių išdėstymo tokiu principu galvojau ir pats. Bet tada pamaniau, kad per perdangą garsas sklis tiek aukštyn tiek žemyn. "TV room'e" ramiai ir tyliai leidžiant laiką gali labai erzinti vaikų lakstymas viršuje. Iš kitos pusės, vaikams paaugus ir pasikvietus draugus į "TV room'ą", o ten dar ir muziką paleidus ar filmą su Jackie Chan - tikrai trukdys miegoti antrame aukšte, virš gyvenamosios erdvės esančiame, miegamajame. Šiais abiem atvejais nesinori varžyti nei tėvų nei vaikų laisvės renkantis laisvalaikio praleidimo būdą. Gyvenau sename daugiabutyje, tai girdėjosi žingsniai iš kaimynų viršuje, dabar gyvenu naujame ir vistiek girdisi, nors ir mažiau. Ar statantis individualų namą realu, kad ši problema bus eliminuota neišleidus kosminių sumų?
Na ir kitas dalykas tas, kad galvoju apie vieno aukšto namą. Šiuo atveju kompromisas tarp Jūsų pasiūlyto dviejų aukštų plano ir mano norimo vieno aukšto - neįmanomas. Tektų vieną variantą atmesti. Vis dėlto, dažniausiai esu linkęs atmesti kitų pasiūlymus
Galiausiai noriu pasakyti, ką netikėtai sugalvojau pats. Klausimas tik ar mano mintis reali.. Trikampio formos namas.
Kiekviena iš šių erdvių atsidurtų namo kampuose, o jos būtų atskirtos pagalbinėmis. Matau dar vieną privalumą trikampio formos name. Tarkime, kad namo forma - statusis lygiašonis trikampis, o statusis kampas orientuotas į pietus. Tai, mano galva reikštų, kad ~4/7 sienų perimetro atsidurtų Saulės apšviestoje zonoje. Ir ji šildytų praktiškai visą tą laiką, kiek šviečia, nes pakilusi vienoje namo pusėje suktųsi visą dieną iki kitos. Problema tik ta, kad norint pasiekti vienodą plotą kvadrato ir trikampio formos name, sienų perimetras (kartu ir plotas) yra didesnis trikampyje. Tai išaugintų statybos kainą. Taip pat ir patalpas sunkiau išdėstyti, kai sienos nelygiagrečios/statmenos.
Laukiu kritikos, o belaukdamas einu pasibraižyti paint'e, kaip patalpos galėtų būti išdėstytos.