Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos VI

QUOTE(Carbon @ 2011 01 18, 19:48)
Gal apie PN jus ir nutuokiat kazkiek, bet apie malkas ir ju dziovinima matau, kad nelabai...

Ponuli, po 20m stažo "naminio" 25kW ir 10m "darbinio" 100kW ruošimo ir kūrenimo, aš taip nieko ir neišmokau biggrin.gif Teks į kurikų kursus užsirašyt, tuos kur malkų ruošėjo kvalifikaciją suteikia biggrin.gif ar į chebrytę, kur už bonką ir zakuskę suskersuoja, suskaldo ir sukrauna taisyklingais, lietuvių liaudies tradiciniais štabeliais, geriau prašytis?
Vat mokėčiau malkaut, tai PN " v grabu v bielych tapočkach" matyčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 01 18, 19:44)
PN visiškai neapibrėžia erdvių atskyrimo..

Pirmiausia, pagal SM slang'ą aš būčiau MB smile.gif Žmona nelabai kišasi į namo statybas.

Dėl erdvių išdėstymo tokiu principu galvojau ir pats. Bet tada pamaniau, kad per perdangą garsas sklis tiek aukštyn tiek žemyn. "TV room'e" ramiai ir tyliai leidžiant laiką gali labai erzinti vaikų lakstymas viršuje. Iš kitos pusės, vaikams paaugus ir pasikvietus draugus į "TV room'ą", o ten dar ir muziką paleidus ar filmą su Jackie Chan - tikrai trukdys miegoti antrame aukšte, virš gyvenamosios erdvės esančiame, miegamajame. Šiais abiem atvejais nesinori varžyti nei tėvų nei vaikų laisvės renkantis laisvalaikio praleidimo būdą. Gyvenau sename daugiabutyje, tai girdėjosi žingsniai iš kaimynų viršuje, dabar gyvenu naujame ir vistiek girdisi, nors ir mažiau. Ar statantis individualų namą realu, kad ši problema bus eliminuota neišleidus kosminių sumų?

Na ir kitas dalykas tas, kad galvoju apie vieno aukšto namą. Šiuo atveju kompromisas tarp Jūsų pasiūlyto dviejų aukštų plano ir mano norimo vieno aukšto - neįmanomas. Tektų vieną variantą atmesti. Vis dėlto, dažniausiai esu linkęs atmesti kitų pasiūlymus mirksiukas.gif

Galiausiai noriu pasakyti, ką netikėtai sugalvojau pats. Klausimas tik ar mano mintis reali.. Trikampio formos namas. g.gif Kiekviena iš šių erdvių atsidurtų namo kampuose, o jos būtų atskirtos pagalbinėmis. Matau dar vieną privalumą trikampio formos name. Tarkime, kad namo forma - statusis lygiašonis trikampis, o statusis kampas orientuotas į pietus. Tai, mano galva reikštų, kad ~4/7 sienų perimetro atsidurtų Saulės apšviestoje zonoje. Ir ji šildytų praktiškai visą tą laiką, kiek šviečia, nes pakilusi vienoje namo pusėje suktųsi visą dieną iki kitos. Problema tik ta, kad norint pasiekti vienodą plotą kvadrato ir trikampio formos name, sienų perimetras (kartu ir plotas) yra didesnis trikampyje. Tai išaugintų statybos kainą. Taip pat ir patalpas sunkiau išdėstyti, kai sienos nelygiagrečios/statmenos.

Laukiu kritikos, o belaukdamas einu pasibraižyti paint'e, kaip patalpos galėtų būti išdėstytos. mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Saldumynai @ 2011 01 18, 21:34)
Pirmiausia, pagal SM slang'ą aš būčiau MB smile.gif Žmona nelabai kišasi į namo statybas.

Dėl erdvių išdėstymo tokiu principu galvojau ir pats. Bet tada pamaniau, kad per perdangą garsas sklis tiek aukštyn tiek žemyn. "TV room'e" ramiai ir tyliai leidžiant laiką gali labai erzinti vaikų lakstymas viršuje. Iš kitos pusės, vaikams paaugus ir pasikvietus draugus į "TV room'ą", o ten dar ir muziką paleidus ar filmą su Jackie Chan - tikrai trukdys miegoti antrame aukšte, virš gyvenamosios erdvės esančiame, miegamajame. Šiais abiem atvejais nesinori varžyti nei tėvų nei vaikų laisvės renkantis laisvalaikio praleidimo būdą. Gyvenau sename daugiabutyje, tai girdėjosi žingsniai iš kaimynų viršuje, dabar gyvenu naujame ir vistiek girdisi, nors ir mažiau. Ar statantis individualų namą realu, kad ši problema bus eliminuota neišleidus kosminių sumų?

Na ir kitas dalykas tas, kad galvoju apie vieno aukšto namą. Šiuo atveju kompromisas tarp Jūsų pasiūlyto dviejų aukštų plano ir mano norimo vieno aukšto - neįmanomas. Tektų vieną variantą atmesti. Vis dėlto, dažniausiai esu linkęs atmesti kitų pasiūlymus  mirksiukas.gif

Galiausiai noriu pasakyti, ką netikėtai sugalvojau pats. Klausimas tik ar mano mintis reali.. Trikampio formos namas.  g.gif Kiekviena iš šių erdvių atsidurtų namo kampuose, o jos būtų atskirtos pagalbinėmis. Matau dar vieną privalumą trikampio formos name. Tarkime, kad namo forma - statusis lygiašonis trikampis, o statusis kampas orientuotas į pietus. Tai, mano galva reikštų, kad ~4/7 sienų perimetro atsidurtų Saulės apšviestoje zonoje. Ir ji šildytų praktiškai visą tą laiką, kiek šviečia, nes pakilusi vienoje namo pusėje suktųsi visą dieną iki kitos. Problema tik ta, kad norint pasiekti vienodą plotą kvadrato ir trikampio formos name, sienų perimetras (kartu ir plotas) yra didesnis trikampyje. Tai išaugintų statybos kainą. Taip pat ir patalpas sunkiau išdėstyti, kai sienos nelygiagrečios/statmenos.

Laukiu kritikos, o belaukdamas einu pasibraižyti paint'e, kaip patalpos galėtų būti išdėstytos.  mirksiukas.gif

Na sprendimas toks sakyčiau top'inis (o gal utopinis bigsmile.gif ). Palankiausia tūrio ir gaubiančių sienų prasme forma yra rutulys. Kadangi rutulys irgi link utopijos, standartiniuose sprendimuose palankiau artėti link kubo. Statūs kampai nelabai praktiškas dalykas - tiek dėl šaltumo, tiek ir ploto panaudojimo prasme.
Atsakyti
QUOTE(Saldumynai @ 2011 01 18, 21:34)

Pagyvenus mane pralenkė... Savo postą kaip tik apie rutulį norėjau pradėt, kad forma su mažiausiu paviršiaus plotu ir didžiausiu tūriu...

MB čia jūsų atveju šifruojas "Mano Briedis"? smile.gif Nes jūsų Brangioji neprileidžiama į statybas? smile.gif Ok, apie galūnes supratau. 4u.gif

Trikampis visgi utopinė mintis. Kaip apstatysite smailiuosius kampus...Kad vieno aukšto namas - labai pavydžiu,viskas plokščia, lengvai pasiekiama, bet turi minusą dėl formos - tolsite nuo kūbo. Kaip atskirti patalpas vienaaukščiame: prisiminkite dvarus ir "dviejų galų" trobas! Per vidurį turite gyvenamąjį+virtuvę, o galuose - seniai į dešinę, jaunimas į kairę, kiekvieniems po atskirą san mazgą. Savajį miegamąjį atskiriate dar kokiu svečių kambariu, drabužine ar san mazgu - čia tam atvejui, kad vaikai ūlios smile.gif bet gal geriau "lenkt medį kol jaunas" ir įpratinti gerbti po vienu stogu gyvenančius, ypač vyresniuosius? Tegu laukiniais pasijunta kur nors klube?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 01 18, 21:00)
Ponuli, po 20m stažo "naminio" 25kW ir 10m "darbinio" 100kW ruošimo ir kūrenimo, aš taip nieko ir neišmokau biggrin.gif  Teks į kurikų kursus užsirašyt, tuos kur malkų ruošėjo kvalifikaciją suteikia biggrin.gif ar į chebrytę, kur už bonką ir zakuskę suskersuoja, suskaldo ir sukrauna taisyklingais, lietuvių liaudies tradiciniais štabeliais, geriau prašytis?
Vat mokėčiau malkaut, tai PN " v grabu v bielych tapočkach" matyčiau biggrin.gif

Labai dziaugiuos uz pati!
O kokiuose kursuose ismokot viska i vata vyniot?
Kaip suprantu, katilines man niekas neparduos...
O taip norejau atsargini kamina pasizapasyt...
Kitakart galvokit pries rasydami, nes zodis zvirbliu islekia, jauciu sugrizta. nono.gif
Atsakyti
QUOTE(Carbon @ 2011 01 18, 21:57)
Labai dziaugiuos uz pati!
O kokiuose kursuose ismokot viska i vata vyniot?
Kaip suprantu, katilines man niekas neparduos...
O taip norejau atsargini kamina pasizapasyt...
Kitakart galvokit pries rasydami, nes zodis zvirbliu islekia, jauciu sugrizta. nono.gif

Jei maniškės "žvakės" užsimanysite - derybas apie kokius 500Lt vesime sezonui pasibaigus smile.gif O dėl Dario - atsargiai, netampykite liūto už ūsų. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 01 18, 22:04)
Jei maniškės "žvakės" užsimanysite - derybas apie kokius 500Lt vesime sezonui pasibaigus smile.gif O dėl Dario - atsargiai, netampykite liūto už ūsų. lotuliukas.gif

As kalbu visiskai rimtai.
Man kaiptik reikia viso komplekto KKK. Statysiu sodyboje ir uzpilsiu antifrizu.
Zvakes ar kitokios "raketos" nedomina...
Siaip ir Dario katilas neypac patinka, nes jis daugiau anglim kurent pritaikytas - pakura maza.
Atsakyti
Evoy ziūriu toliau nersia - per metus niekas nepasikeitė. Stumdo makaronus liaudziai. O ta liaudis išsiziojus praso dar. AS sakau, kad PN neapsimoka. Jums ką dar krizęė proto neįkretė - nieko nemokai nebūna. O čia matot termosa papigiai nori pasistayti ir besdalai sildyti. Tik vasiuku kaime tokio pokstai praeina.
Atsakyti
Taigi, pasipaišiau kaip galėtų atrodyti patalpų išdėstymas. Žinoma daug kas gali pasirodyti neproporcinga, nes su paint'u braižant jokios liniuotės nėr. doh.gif
user posted image
Keli pastebėjimai:
1. Smailiųjų kampų nepraktiškumą, manau, parankiausia būtų panaikinti įrengiant spintas, į kurias galima įeiti. Visada apie tokias svajojau smile.gif
2. Šiaurinė (ilgiausia, įstriža brėžinyje) siena. Joje norėjau kuo mažiau langų, taigi būtų tik viename iš vaikų kambarių. Ir deja, ten įėjimas į namą.
3. Svečių kambarys gaunasi be langų. Žinote, svečias, kaip žuvis - trečią dieną pradeda smirdėti, todėl kai pabus tokioj belangėj nenorės nei trečios dienos laukt biggrin.gif bet iš tikro, tai to kambario paskirtis tokia neaiški. Galbūt paprasčiausia būtų apkeisti svečių kambarį ir pagalbines esant dešiniausiai. (pagalvojau apie tai jau rašydamas, tai nekeičiau nieko jau). Apskritai panaikinus tą patalpą ir praplėtus prieškambario plotą jis taptų per didelis.
4. Virtuvė įsprausta į tokį kampą, nes norėčiau dėti kokią tai slenkančią sistemą, kad daug ruošiant valgyti, būtų galima atskirti ją nuo valgomojo ir svetainės.
5. Dėl darbo kambario durų (tarpeliai sienose) negalėjau nuspręsti. Galvojau ar geriau daryti įėjimą iš koridoriaus ar iš tėvų miegamojo.
6. Stogas galėtų būti vienšlaitis. Aukščiausias taškas pietiniame (apatinis dešinysis) kampe ir žemėtų link šiaurinės pusės.
7. Visokių terasų ir panašiai prie namo nelabai noriu, todėl ir nepaišiau. Man smagiau būtų turėti atskirą pirties pastatėlį su terasa prie jo arba dar ir atskirą pavėsinę.

Kokių dar pastebėjimų turėtumėte šiai utopijai? Ar išvis praktikoje įmanoma būtų gauti leidimus tokios neįprastos formos statiniui?
Atsakyti
QUOTE(Saldumynai @ 2011 01 18, 22:40)
Taigi, pasipaišiau kaip galėtų atrodyti patalpų išdėstymas. Žinoma daug kas gali pasirodyti neproporcinga, nes su paint'u braižant jokios liniuotės nėr.  doh.gif

braizyk su google sketchup
Atsakyti
QUOTE(Saldumynai @ 2011 01 18, 22:40)
Kokių dar pastebėjimų turėtumėte šiai utopijai? Ar išvis praktikoje įmanoma būtų gauti leidimus tokios neįprastos formos statiniui?

Jūs gal meskite jį į Individualių namų projektai - gal imsis kas nors pakomentuoti smile.gif
Mano profaniška nuomone labai prisvilęs blynas - mesti lauk ir pradėti nuo pradžių, o dar geriau - atiduoti tą darbą kokiam nors architektui mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš tikrai pritariu tam, kad reikia viską iš naujo daryti, kas liečia išplanavimąsmile.gif tiesiog tai vienintelis variantas, kurį sugalvojau pagal savo norą pilnai atskirti 3 erdves viename aukšte ir dar, kas liečia PN, tai būtent orientavimas pagal pasaulio šalis. Pamaniau, kad tai puikus būdas pagauti visą įmanomą saulės šviesą. Gal būtų verta pamėginti pusrutulio formą? smile.gif) Ir dar, pagyvenus, gal gali plačiau pakomentuoti trūkumus, nes pradėjus iš pradžių nežinant klaidų, padaryčiau tas pačias smile.gif
Atsakyti