Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos VI

QUOTE(Grand @ 2011 01 18, 13:55)
Aš irgi šiuo metu projektuoju namą, derinu komunikacijas ir kitus dalykus. Taigi irgi žadu statyti namą. Esu tokioje stadijoje, kad iš esmės projektas yra tik reikia apsispręsti, kiek ko ir prie ko klijuojam: silikatinis ar keraminis blekelis, vata ar neoporas ir t.t. Taip kad irgi nesu visiškas teoretikas, bet kadangi viską turėsiu patirti savo kailiu ir savo pinigais, vertinu labai atsargiai ir skeptiškai. Nes jei dalini tik patarimus, bet savo kapitalu nerizikuoja, tai labai viskas paprasta.

Man keista,kad jūs pasidarėt PN priešininkas ir skeptikas, o neseniai Individualių namų projektų temoje rašėte, kad kaip tik linkstate prie tokio namo. Dar architektai jums plojo katučių koks apsiskaitęs ir padaręs namų darbus užsakovas... O čia jūsų su gėlėm nepasitiko, tai pasidarėte labai ciniškas. Jei jau persigalvojote ir darysite "standartą"- tai kodėl vis dar čia keliate sumaištį, ieškote absoliučios tiesos ir pats neapsisprendęs kas ir kaip -mokote ką daryti kitiems?
Atsakyti
QUOTE(ambre @ 2011 01 18, 14:36)
Jei jau persigalvojote ir darysite "standartą"- tai kodėl vis dar čia keliate sumaištį,  ieškote absoliučios tiesos ir pats neapsisprendęs kas ir kaip  -mokote ką daryti kitiems?

Galvojau, kad tik gerb.Kaban taip nusipelnęs temai, kad net paminėtas temos aprašyme 4u.gif . Bet yra ir dar labiau "nusipelnusių" - čia kaip tik vienas iš jų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 01 18, 15:10)
Galvojau, kad tik gerb.Kaban taip nusipelnęs temai, kad net paminėtas temos aprašyme 4u.gif . Bet yra ir dar labiau "nusipelnusių" - čia kaip tik vienas iš jų doh.gif

Čia vis tik įžvelgčiau milžinišką prarają.
Kaban įdomi pati PN koncepcija- ir jis tik tikrina jos tvirtumą. Kartais pasinaudodamas gudriu ėjimu: visą tiesą išpliurps tik girtas ar įsiutęs. Tai kai jam reikalingas pats tas tiesos grynuolis- apsimeta troliu. Bet mes perkandome jo metodiką- per trolių antpuolį, jis buvo trumpam parodęs savo tikrą veidą.
Grand, Broniui, Carbon įdomūs tik jie patys sau- todėl ir teršia temą savo litanijomis. Liktai jau ir padėkojome jiems už ramybę- tačiau jie manosi pajėgūs sunaikinti dar vieną PN temą. Na nesupranta žmonės termino "geruoju" reikšmės- ir nors tu ką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 18 sausio 2011 - 14:49
QUOTE(Paliukas @ 2011 01 18, 11:50)

Tiesa gali buti ne viena jeigu ka.... (jei sitos frazes nepasake koks filosofas, prisiskiriu ja sau biggrin.gif )

Filosofas pasake:"-Tiesa buna tik viena!" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ambre @ 2011 01 18, 14:36)
Man keista,kad jūs pasidarėt PN priešininkas ir skeptikas, o neseniai Individualių namų projektų temoje rašėte, kad kaip tik linkstate prie tokio namo. Dar architektai jums plojo katučių koks apsiskaitęs ir padaręs namų darbus užsakovas... O čia jūsų su gėlėm nepasitiko, tai pasidarėte labai ciniškas. Jei jau persigalvojote ir darysite "standartą"- tai kodėl vis dar čia keliate sumaištį,  ieškote absoliučios tiesos ir pats neapsisprendęs kas ir kaip  -mokote ką daryti kitiems?

1. Aš sakiau, kad mano namo projektas nėra 100 proc. pasyvus, tačiau jame panaudotos kai kurios geros idėjos. Pvz., nedideli, į pietūs orientuoti langai, nedidelis patalpų tūris, nėra kampų, atsikišimų ir t.t.
2. Aš ir dabar neneigiu, kad PN yra blogis. Tai tikrai neblogas dalykas turtingam piliečiui, nes toks namas kainuoja apie 15 proc. brangiau.
3. Aš nepersigalvojau ir nežadu daryti standarto. Skirtingai nei čia susirinkę pasyvaus namo romantikai, seku aplinkos ministerijos ir ES direktyvas, kurios tiesiogiai palies namus besistatančius žmones. Jau ne kartą sakiau, kad iki šių metų liepos 1 d. turi būti aprobuota ES direktyva ("2010/31/ES" - kam įdomu įveskite į googlą ir galėsite paskaityti lietuviškai), kuri aiškiai nubrėš, ką mes statysime po 2021 m. sausios 1 d. (čia privatiems namas, nes ofisams - nuo 2018 m.). Todėl aš noriu žinoti reglamentuotas normas, o ne kelių romantikų būrelio pasvaičiojimus, kad Lietuvoje (lygiai kaip ir Vokietijoje) išlaidos šildymui turi būti iki 15 kWh 1 m2.
4. Man nereikia aplodismentų ir pritarimo (beje, ir architektūros temoje aš nemačiau jokių pritarimų, o tik nemažai konstruktyvios kritikos - būtent dėl to čia ir lankausi). Man tiesiog nepriimtina PN romantikų mintis, kad Lietuvoje PN - tik su elektriniais radiatoriais. Visos kitos šildymos sistemos - jiems blogis, o ypač - KKK.
Atsakyti
Na, EVOY, Tikriausiai atsimenate, ką esate žadėjęs smile.gif tikrai labai knieti sužinoti, kaip suderinti pasyvumą ir žalumą namo statyboje, panaudojant šiaudus ir molį. Gal net ir radikalusis blondinas (jau mačiau ir nr. 263 pasireiškė temoje apie vyrų ir moterų santykius biggrin.gif) liktų patenkintas ir nedustų nuo polistorolo smile.gif Be to, man atrodo, kad tokia statyba turėtų būti dar pigesnė. Tik, žinoma, sienos jau turėtų būti gana storos.

Čia iš Lietuvoje stovinčio namo, lango montavimo PAVYZDYS. Įdomu ar tokiu principu montuojant mažesni šilumos nuostoliai? Kokie kiti pastebėjimai? Beje šio namo savininkas naudojo šiaudus ir molį statydamas, tik statė ne pagal PN koncepciją.

Ir dar klausimas dėl erdvių atskyrimo. Jau ne kartą šioje temoje skaičiau, kad būtina atskirti tėvų ir vaikų erdves name. Su tuo pilnai sutinku ir dar pridėčiau, kad reikėtų nuo šių abiejų dar atskirti ir gyvenamąją erdvę (virtuvė, valgomasis, svetainė). Visaip prieš miegą mintyse bandau dėlioti, kaip atskirti 3 erdves viename pastate ir nesugalvoju. Gal kas nors turi minčių, kaip tą padaryti, ar kokį projektą mintyje turi (PN ar ne PN, čia esmės neturi)?
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 01 18, 12:24)
Jis ne melagis ir ne teoretikas, nes turi įprasta šildymo sistemą. Jis tik kalba, kad norėtų kaminų atsisakyti ir už neva sutaupytus šildytųsi elektra, bet tai nesąmonė. Jei jau taip kalba, tai niekas nedraudžia atlikti eksperimentą: tegul nusiperka kelis elektrinius radiatorius (o gal kas ir paskolintų) ir tegul pasišildo visą likusį sausį ir vasarį. Kuomet gautų elektros sąskaitas, tikrai patrvirtuntų, kad labai gerai, jog yra tas durnas kaminas. Dario, ar ryšies tokiam eksperimentui? A? Mes ir atestacinę, stebėjimo brigadą atsiųsim. Bus rimtas bandymas, o ne speliojimas iš lubų.

Mano pasiulymas is Dario nupirkt jo nepazangia KK sildymo sistema vis dar galioja.
Jei tik jis nepersigalvojo ir jei susitarsim del kainos.
Слабо? mirksiukas.gif biggrin.gif
Ir nereikes jam sveciu priiminet - ir taip patikesim,kad elektra sildosi. mirksiukas.gif
Tik baugina Dario katilines dydis - 17m2 blink.gif
Ten tikriausiai tiek pribambasu prikamsyta (kam daugiau toks didziulis plotas?), kad neissimokesiu...Bet zmogui nemazas kambarys atsilaisvintu!
Atsakyti
QUOTE(Carbon @ 2011 01 18, 17:33)
Tik baugina Dario katilines dydis - 17m2 blink.gif

17m2 - koniu poniatno, kad malkoms susikrauti! Negi toks protingas žmogus malkas lauke laikys? thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(EVOY© @ 2011 01 18, 15:35)
Čia vis tik įžvelgčiau milžinišką prarają.

drinks_cheers.gif Visiškai sutinku, todėl kai kas nusipelnęs kabutėse, kai kas - be kabučių.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 01 18, 19:30)
17m2 - koniu poniatno, kad malkoms susikrauti! Negi toks protingas žmogus malkas lauke laikys? thumbup.gif

Tik visiskas idijotas gali sau leisti malkas susikraut name!
Tai butu pati brangiausia malkine, kuria man tektu pamatyt!
Ir pati prasciausia, nes praktiskai nebutu ventiliacijos.
Atsakyti
QUOTE(Saldumynai @ 2011 01 18, 16:20)
Čia iš Lietuvoje stovinčio namo, lango montavimo PAVYZDYS. Įdomu ar tokiu principu montuojant mažesni šilumos nuostoliai? Kokie kiti pastebėjimai? Beje šio namo savininkas naudojo šiaudus ir molį statydamas, tik statė ne pagal PN koncepciją.

Ir dar klausimas dėl erdvių atskyrimo. Jau ne kartą šioje temoje skaičiau, kad būtina atskirti tėvų ir vaikų erdves name. Su tuo pilnai sutinku ir dar pridėčiau, kad reikėtų nuo šių abiejų dar atskirti ir gyvenamąją erdvę (virtuvė, valgomasis, svetainė). Visaip prieš miegą mintyse bandau dėlioti, kaip atskirti 3 erdves viename pastate ir nesugalvoju. Gal kas nors turi minčių, kaip tą padaryti, ar kokį projektą mintyje turi (PN ar ne PN, čia esmės neturi)?

Jei molio/šiaudų varža didesnė nei lango profilio - toks montavimo būdas taupys šilumą ir sutaupysite nepirkdama rėmų. Jei ne - tik rėmų pirkimo išlaidas.

PN visiškai neapibrėžia erdvių atskyrimo, čia jūsų laisvos rankos - kaip norite, taip darote. O atskirti paprasta: pirmam aukšte virtuvė ir gyvenamasis (vadinu jį "TV room") vienoje erdvėje, san mazgas ir tarkim nedidelis kambarys apnakvindint svečiams / darbo kabinetas, antrame aukšte miegamieji, tėvų ir vaikų, gali būti atskirti san mazgais (atskiras tėvų ir vaikų) drabužine arba dviguba spinta (prie tos pačios sienos ir tėvų ir vaikų kambariuose; reiktų stipriai "išdykaut", kad dvigubą spintą ir pertvarą perrėkt biggrin.gif ). Lyg nėr labai sudėtinga smile.gif Gyvenat Ia, o nakvot lipate į IIa.
Papildyta:
QUOTE(Carbon @ 2011 01 18, 19:34)
Tik visiskas idijotas gali sau leisti malkas susikraut name!
Tai butu pati brangiausia malkine, kuria man tektu pamatyt!
Ir pati prasciausia, nes praktiskai nebutu ventiliacijos.

Protingi žmonės malkas lauke laiko. Už sandėliuko, sklypo gale susištabeliuoja, ir reikalui esant nubėga, grėbuką išventiliuotų parsineša, pasikuria ir džiaugias biggrin.gif . Ypač džiaugias, kad malkos katilinės ventiliacijai netrukdo, kad pečkurys sveiku, O2 prisotintu oru pakvėpuoja atlikdamas savo ritualus biggrin.gif
O gal Dario samagoną katilinėj varo, a? Tai kaip ir sustatytu daiktus į savas vietas, nu kam jam ten 17m2? Tiksliai, arba kanapių PLANTACIJA! Šiluma nuo KKK chaliavinė, ir babkių nerealiai užkala - net elektra šildytis žada! thumbup.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 01 18, 19:44)

Protingi žmonės malkas lauke laiko. Už sandėliuko, sklypo gale susištabeliuoja, ir reikalui esant nubėga, grėbuką išventiliuotų parsineša, pasikuria ir džiaugias biggrin.gif . Ypač džiaugias, kad malkos katilinės ventiliacijai netrukdo, kad pečkurys sveiku, O2 prisotintu oru pakvėpuoja atlikdamas savo ritualus biggrin.gif
O gal Dario samagoną katilinėj varo, a? Tai kaip ir sustatytu daiktus į savas vietas, nu kam jam ten 17m2? Tiksliai, arba kanapių PLANTACIJA! Šiluma nuo KKK chaliavinė, ir babkių nerealiai užkala - net elektra šildytis žada! thumbup.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Gal apie PN jus ir nutuokiat kazkiek, bet apie malkas ir ju dziovinima matau, kad nelabai...
O kaip jus savo PN garbinimo ritualus atliekat?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 01 18, 12:33)
Kas dėl durų - be abejo pasidalinsiu. Prašau gamintojo padaryti normalius brėžinius, ir dar būt gerai foto gamybos eigoj - o tada visi matysim, kaip paprasta pagaminti tikrai šiltas duris. Jūsų reiks prašyti pakomentuoti, pridėti "slaptos, informacijos per galines duris" smile.gif nes jau daugiau už mane apie mano duris žinote biggrin.gif

Kiek cia tos Lietuvos, visi visus jei ne tiesiai tai per aplinkui pazysta. Informacijos per "galines duris" yra, bet kadangi tai naujas produktas tai bent bandomosios partijos tikiu bus padarytos kruopsciai, tai daugiau nieko ir nesakysiu. smile.gif

QUOTE(Vilienė @ 2011 01 18, 19:44)
O gal Dario samagoną katilinėj varo, a? Tai kaip ir sustatytu daiktus į savas vietas, nu kam jam ten 17m2? Tiksliai, arba kanapių PLANTACIJA! Šiluma nuo KKK chaliavinė, ir babkių nerealiai užkala - net elektra šildytis žada! thumbup.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Tssss...
Atsakyti