Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimo mašinos - 2

Sveiki, gal kas turit Moulinex OW1001, Moulinex OW310E arba Moulinex OW3101 UNO ? kuria patartumet pirkti? labai aciu 4u.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
gal kas galėtų pasidalinti Panasonic (SDxxx/xxxx) pirkimo Lietuvoje patirtimi - kur ir kaip smile.gif
Atsakyti
Tai va, turiu Panasonic. biggrin.gif esu laaaabai patenkinta. garsiau veikia, jei ka su grydais kepam. ne visas funkcijas isbandziau (uogienes, teslos minkymas vien), bet duona super gaunas! thumbup.gif dekui visiems uz patarimus! 4u.gif
Atsakyti
Labuk 4u.gif
Vat pasakykit man, koks skirtumas tarp galingesnes ir maziau galingos duonkepes? Kaip suprantu maisant jos ima visai nedaug energijos, daugiausiai kepant.Tai kame reikalas, greiciau kepa, geriau maiso? g.gif Jau kuris laikas renkames, bet viena pvz. turinti daug funkciju yra 400W, kita pvz. 1650W.
Atsakyti
QUOTE(elenuxus @ 2012 12 09, 12:37)
Labuk  4u.gif
Vat pasakykit man, koks skirtumas tarp galingesnes ir maziau galingos duonkepes? Kaip suprantu maisant jos ima visai nedaug energijos, daugiausiai kepant.Tai kame reikalas, greiciau kepa, geriau maiso?  g.gif Jau kuris laikas renkames, bet viena pvz. turinti daug funkciju yra 400W, kita pvz. 1650W.

Kad geriau maiso - tai faktas. Ruginius miltus sunkiau ismaisyti. Kokiu 400 variklis gali ir nepajegt issukt
Atsakyti
QUOTE(Ingutevi @ 2012 12 09, 15:22)
Kad geriau maiso - tai faktas. Ruginius miltus sunkiau ismaisyti. Kokiu 400 variklis gali ir nepajegt issukt

Aciu 4u.gif
Tai buvo keista, kai atrodo visai nieko duonkepe tokio mazo galingumo.Iskart ir pagalvojau - kas bus su sunkiau maisoma tesla g.gif Ypac jei koldunams pvz, ji juk gerokai kietesne uz batonine tesla.
Manau tada reiktu apsistoti ties didesnio galingumo ir talpos duonkepe.Galima rinktis ir mazesnius kepaliukus ir gal geriau viska ismakaluos, ane? ax.gif Siaip jau buvau apsisprendus, bet B tikra svarstykle ir vis kazka naujo sugalvoja, arba tai tas netinka, tai anas... doh.gif
Kaip laukiu ir nekantrauju isbandyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(elenuxus @ 2012 12 09, 11:37)
Labuk  4u.gif
Vat pasakykit man, koks skirtumas tarp galingesnes ir maziau galingos duonkepes? Kaip suprantu maisant jos ima visai nedaug energijos, daugiausiai kepant.Tai kame reikalas, greiciau kepa, geriau maiso?  g.gif Jau kuris laikas renkames, bet viena pvz. turinti daug funkciju yra 400W, kita pvz. 1650W.

Jūs teisi. Daugiausia energijos naudojama kepant. Galingesnė nekepa greičiau, nes sudegtų pluta, o vidus neiškeptų. Ji kepa didesnius kepalus (1-1,5 kg).
Optimaliausiai išmaišo vidutinio dydžio kepalus. Mažus kartais nelabai, reikia padėti, nes kai tešlos mažai tai tik mentelės apsivelia, o vienas pagrandukas sunkiai gaunasi (kartais su 700 g programa kepu 600 g duoną). Kartais kuriam šone lieka prilipę ant indo miltai.
1,5 kg kepaliukui iškepti užtektų ir ~800 W, bet jei kepsite bagetes ar bandeles, kurios sudedamos į specialias skardeles, reikės galingesnės duonkepės (>1200 W), nes skardelės neturės kontakto su kaitinimo elementais, o pati duonkepė nėra labai sandari.
400 W yra vienos mentelės duonkepė? Tokios galios vienos mentelės duonkepė ruginės tešlos neišmaišys, nes tešla "sunki". O gal tokios duonos ir nekepsit? Ar perkate ruginę duoną parduotuvėje?
Turiu Moulinex duonkepę (regis 800 W galios) su dviem mentelėm. Maišo ir ruginę rupaus malimo miltų (50/50) tešlą.

Atsakyti
QUOTE(Juozelija @ 2012 12 09, 20:24)

Aciu uz atsakyma aciuks.gif Baltos suvalgom gerokai daugiau, bet ir juoda vartojam, tai kepsiu visokiu rusiu duonas, minkysiu visokias teslas.Todel ir buvo idomu kaip ten su tuo galingumu.Vat visokiu dzemu tai galetu ir nedaryt, bet daugumoj matau yra si funkcija ir neislupsi kaip sakant smile.gif
Atsakyti
Pries kelias savaites isgyriau Severino duonkepe unsure.gif po poros dienu nuo mano parasymu cia - ji eme ir sugedo. Dar 2 metai nebuvo praeje nuo pirkimo, paeme garantinis. Netaise, keisti i tokia pacia nebeturi i ka... Pakeite i Moulinex...
Rezultate - 2 kepimai su patikrintu receptu - 2 pravalai doh.gif Kol kas gaila man senosios duonkepes iki verkimo. Per daugiau nei metus keptu duonu nebuvo tokiu dalyku, kaip su naujaja per savaite unsure.gif doh.gif Reiks bandyt, kazka keist, bet ol kas dziaugsmo - jokio schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingutevi @ 2012 12 10, 09:12)
Pries kelias savaites isgyriau Severino duonkepe unsure.gif po poros dienu nuo mano parasymu cia - ji eme ir sugedo. Dar 2 metai nebuvo praeje nuo pirkimo, paeme garantinis. Netaise, keisti i tokia pacia nebeturi i ka... Pakeite i Moulinex...
Rezultate - 2 kepimai su patikrintu receptu - 2 pravalai  doh.gif Kol kas gaila man senosios duonkepes iki verkimo. Per daugiau nei metus keptu duonu nebuvo tokiu dalyku, kaip su naujaja per savaite unsure.gif  doh.gif Reiks bandyt, kazka keist, bet ol kas dziaugsmo - jokio  schmoll.gif

bet duonkepė kuo kalta, visų gi jų principas tas pats g.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 12 10, 10:58)
bet duonkepė kuo kalta, visų gi jų principas tas pats  g.gif

nezinau. Bet sudejus tuos pacius produktus - kazkodel duona gaunasi stora pluta, kieta...
Bandziau rinkt kita programa, trumpint laika kepimo, bet kol kas rezultatas daug blogesnis nei gaudavosi su senaja.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 12 10, 09:58)
bet duonkepė kuo kalta, visų gi jų principas tas pats  g.gif

Principas tas pats, bet gali skirtis temperatūros, kildinimo laikas ir pan. Mes irgi pastebėjom, kad skirtingos duonkepės iš tų pačių produktų iškepa skirtingo skonio ir kokybės duonas...
Atsakyti