QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2012 05 26, 21:40)
Kai pas mane viskas elektra, tai susidaro nemenka suma, tai del to ir skaičiuoju I
Jei kepėt, tai pastebėjot, kad ne visą laiką duonkepė tolygiai dirba. Iš pradžių paminko. Tada galia naudojama minimali, kad menteles pasuktų.
Paskui augina. Tai reiškia, kad šildo, bet ne visa galia, o tik truputį (kad tešla pakiltų).
Paskui vėl kelis kartus perminko ir augina.
Maksimali galia naudojama kepimui (o gal ir džemo virimui), kai reikia, kad būtų apie 160-180 laipsnių šilumos. Kuo ilgiau kepat (didesnis kepaliukas, labiau apskrudintas), tuo daugiau elektros.
Kai kepat bagetes arba bandeles (duonkepėje), irgi reikės didesnės galios, nes tešla tiesiogiai nesilies prie tos vietos, kus paslėptas kaitinimo elementas.
Elektros galit sutaupyti, jei baigus kept išjungsite duonkepę, nes dauguma jų dar 1 valandą palaiko šilumą, kad kepinys ilgiau neatauštų.