Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimo mašinos - 2

QUOTE(Ruutta @ 2012 04 25, 11:57)

Va man tik vienas dalykas nepatinka su duonkepe: užstatau mažiausią apskrudimo lygį, bet vis tiek per smarkiai apkepa, va tas tai man nepatinka. Jau nekalbu apie vidutinį ar aukščiauią lygį, kartą pabandžiau, tai nupjaustyt degėsisu reikėjo  doh.gif Ydomu, čia koks mano duonkelpės brokas, ar visos jos mėgsta paskrudint, nes kaitinimas iš apačios vyksta? g.gif

Ir man tas apskrudimas baisiai nepatinka. Kepdama batoniukus visada nustatau silpniausia apskrudinima, bet dazniausiai net nelaukiu kol programa iki galo pati pasibaigs, isjungiu 10-15 min anksciau, nes kitaip jie sudegtu. O isjungus programa anksciau, jie gaunasi tokie auksaspalviai. Manoji duonkepe su dviem kaitinimo elementais
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2012 04 25, 17:06)
Maniske irgi kaip reikiant sonus ir apacia paskrudina, tik virsaus ne.

QUOTE(rausvakase @ 2012 04 25, 17:13)
Ir man tas apskrudimas baisiai nepatinka. Kepdama batoniukus visada nustatau silpniausia apskrudinima, bet dazniausiai net nelaukiu kol programa iki galo pati pasibaigs, isjungiu 10-15 min anksciau, nes kitaip jie sudegtu. O isjungus programa anksciau, jie gaunasi tokie auksaspalviai. Manoji duonkepe su dviem kaitinimo elementais

Nu ačiū, nuraminot, kad matyt visos duonkepės tokios, tai nenešiu savos į garantinį smile.gif Matyt vis tik tai kaitinimo iš apačios specifika g.gif Aš kitą kart visai norėčiau labiau apskrudusio viršaus, bet va ten tai lyg tyčia neskrunda biggrin.gif
Hmmm, galėtų jau tobulint duonkepes, kaitint ir iš viršaus ir iš apačios, oi patarimų duotume rolleyes.gif
Atsakyti
Nezinau kodel, bet kiekviena karta kepant ta pacia programa nevienodai apkepa virsus - kartais graziai rudas, kartais pabales... g.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2012 04 26, 17:54)
Nezinau kodel, bet kiekviena karta kepant ta pacia programa nevienodai apkepa virsus - kartais graziai rudas, kartais pabales... g.gif

Būna ir man taip, kekso viršus tai vienoks tai kitoks būna biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Monstras @ 2012 01 30, 16:45)
Antras kepalas - batonas (iš knygelės "KDN", ten kur su gietine ir kiaušiniu), pagal receptą (1kg batonui) būt reikėję 2,5aš sausų mielių, dėjau vėlgi 18gr. Iškepė normaliai, iškilo belekiek, iki pat viršaus, vidus purus, plutelė labai traški. Taigi kaip ir beveik pataikiau, kitą kartą dėsiu truputį dar mažiau mielių į šį batoną.

Aš irgi bandžiau šį batoną iš KDN, bet man nepavyko sad.gif Apskritai tie receptai, kuriose produktai tais indeliais matuojami man vis nepavyksta. Ji rašo, kad matavimo indelį ima 200 ml. Tai jeigu reikia pusės indelio, tai kaip matuot: ar produkto pridėti iki 100 ml ribos, ar grynai per pusę (indelis gi platėja į viršų, tai vėl nesigautų pusė kiekio), be to virš 200 ml užbrauktos ribos dar yra vietos iki viršaus, tai va ir nepamatuoju niekad normaliai. Jei reikia 3 indelių miltų, tai čia tris kartus miltų iki 200 ml prikratyt ar iki pat indelio viršaus? Nes su apytiksliais matavimais vis kažkas būna negerai...
Papildyta:
Antroje knygos dalyje ji jau gramus šalia indelio kiekio parašo, tai taip man labiau patinka...kai tiksliai pagal receptą gramus susveriu, tai visad iškyla kaip reikia, nesusmenga
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruutta: 27 balandžio 2012 - 07:35
QUOTE(Ruutta @ 2012 04 27, 08:35)
Būna ir man taip, kekso viršus tai vienoks tai kitoks būna biggrin.gif
Papildyta:
Aš irgi bandžiau šį batoną iš KDN, bet man nepavyko sad.gif Apskritai tie receptai, kuriose produktai tais indeliais matuojami man vis nepavyksta. Ji rašo, kad matavimo indelį ima 200 ml. Tai jeigu reikia pusės indelio, tai kaip matuot: ar produkto pridėti iki 100 ml ribos, ar grynai per pusę (indelis gi platėja į viršų, tai vėl nesigautų pusė kiekio), be to virš 200 ml užbrauktos ribos dar yra vietos iki viršaus, tai va ir nepamatuoju niekad normaliai. Jei reikia 3 indelių miltų, tai čia tris kartus miltų iki 200 ml prikratyt ar iki pat indelio viršaus? Nes su apytiksliais matavimais vis kažkas būna negerai...
Papildyta:
Antroje knygos dalyje ji jau gramus šalia indelio kiekio parašo, tai taip man labiau patinka...kai tiksliai pagal receptą gramus susveriu, tai visad iškyla kaip reikia, nesusmenga

Aš tai nesuku smegenų, dėl tų indelių. Yra gi prie duonkepės matavimo indelis pridėtas. Vienoje pusėje ml sugraduota, o kitoje pusėje "puodukais", na ir imi kaip ten rašo... Viskas normaliai išeina. Skaičiau čia kitoje knygoje kad sausos mielės santykis su šlapiomis yra 1:2, t.y. 10gr sausų atitinka 20gr šlapių. reiks kai kepsiu išbandyt, pamatuot...
Atsakyti
QUOTE(Monstras @ 2012 04 27, 09:53)
Aš tai nesuku smegenų, dėl tų indelių. Yra gi prie duonkepės matavimo indelis pridėtas. Vienoje pusėje ml sugraduota, o kitoje pusėje "puodukais", na ir imi kaip ten rašo... Viskas normaliai išeina. Skaičiau čia kitoje knygoje kad sausos mielės santykis su šlapiomis yra 1:2, t.y. 10gr sausų atitinka 20gr šlapių. reiks kai kepsiu išbandyt, pamatuot...

Mano duonkepės indelis 300 ml ir jis puikiai tinka receptams, kurie yra prie duonkepės pridėtoje knygelėje. Bet knygos KDN receptams netinka, nes ten autorė aiškiai ne tokio dydžio indelį turi omeny. Receptai, kur ji viską surašiusi gramais pavyksta, kur indeliais - pastoviai kažkas ne taip...
Atsakyti
QUOTE(Monstras @ 2012 04 27, 07:53)

O aš radau, kad keičiama priklausomai nuo kepinio ir cukraus kiekio, keitimo santykis skiriasi pradedant nuo 1:2 iki 1:3... dar ir kalkuliatorių buvau radus internete kažkokį, kuris ima vidurkį pagal krūvą siūlomų keitimo proporcijų...
Atsakyti
Skaičiau, skaičiau ir niekaip neišsirenku ką pirkti doh.gif Nusprendžiau Kenwood g.gif Rekomenduokit modelį kuris vertas dėmesio g.gif
Atsakyti
modelio nerekomenduosiu- pati renkuosi smile.gif bet nusprendziau pirkti tokia, kurios galingumas virs 1500W wink.gif isivaizduoju, kad maziau galinga nemaisys teslos su rugiu miltais, ilgai keps ir t.t. Kazkaip sirdis linksta link Moulinex..
Tokia nuomone susidariau is internetiniu komemntaru smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2012 05 24, 13:27)
modelio nerekomenduosiu- pati renkuosi smile.gif bet nusprendziau pirkti tokia, kurios galingumas virs 1500W wink.gif isivaizduoju, kad maziau galinga nemaisys teslos su rugiu miltais, ilgai keps ir t.t. Kazkaip sirdis linksta link Moulinex..
Tokia nuomone susidariau is internetiniu komemntaru smile.gif

Nu vistik pasirinkau Kenwood 900, dėl dviejų maišymo mentelių g.gif Nu galingumas vienu atveju +, bet kitu tai -.Kai programa trunka 4 valandas tai elektros paiims nemažai g.gif
Atsakyti
kilovatas kainuoja apie 0.5 Lt. Per 4 valandas paims apie 2 litus biggrin.gif Nu nepasakyciau, kad daug smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2012 05 25, 20:23)
kilovatas kainuoja apie 0.5 Lt. Per 4 valandas paims apie 2 litus biggrin.gif Nu nepasakyciau, kad daug smile.gif

Kai pas mane viskas elektra, tai susidaro nemenka suma, tai del to ir skaičiuoju doh.gif Ir dar žiūrint kiek kartų kepsit g.gif Man dabar smalsu viską išbandyt, tai jau kepiau ir ne vieną kartą per dieną doh.gif
Atsakyti