Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimo mašinos - 2

Laba diena visoms ir visiems. 2 dienas skaitineju apie duonkepe, bet gi visko neimanoma perskaityt. Nusipirkau deveta duonkepe, bet va beda, kaip ir pas daugeli, be instrukcijos. Kaip naudotis daug maz supratau, bet gal kas turit tokia pacia. Imestut instrukcija. I vienas reikia skysti pilt ant menteles, o i kitas pirmiau miltus subert..niekaip neperprantu ka man pirmiau det. Pardavejas sake skysti pirmiau su mielem. Va ikelsiu savo masinos nuotraukas, gal kas pakomentuos. pas mane su viena mentele
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Parašykit duonkepės modelį smile.gif pagal jį galima surasti internete instrukciją.
Jeigu pardavėjas sakė, jog pirmiausia reikia pilti skystį, tai taip ir darykit. Vanduo/pienas (dalį jų galima keisti kiaušiniais), aliejus/margarinas, miltai ir galiausiai mielės (svarbu, kad iki maišymo mielės nesiliestų su skysčiu). Instrukcijoje būna ir receptai, bet juos galima susirasti ir internete (na, kad ir SM forume smile.gif ) arba naudoti pirktinį mišinį.
Atsakyti
QUOTE(Calaquendi @ 2011 12 30, 22:25)
Parašykit duonkepės modelį smile.gif pagal jį galima surasti internete instrukciją.

Matosi iš nuotraukų, kad Clatronic, 12 programų, 500/700/900 svorio kepalai.
Atsakyti
QUOTE(Juozelija @ 2011 12 30, 22:05)
Matosi iš nuotraukų, kad Clatronic, 12 programų, 500/700/900 svorio kepalai.

Aš per telefoną, tad man nesimato smile.gif
Clatronic yra gamintojas, o ne modelis.
Atsakyti
QUOTE(Calaquendi @ 2011 12 31, 03:30)
Aš per telefoną, tad man nesimato smile.gif
Clatronic yra gamintojas, o ne modelis.

modelis BBA2785
Vat vakar kepiau italiska duonele. Labai skanu, baigiam sualgyt, bet kepalas 1kg gavosi ir virsus neapskrudo, buvau ir ta apskrudinima ijungus. Tikriausiai per didelis kepalas.
Atsakyti
QUOTE(zvitriaake @ 2011 12 31, 12:19)
modelis BBA2785
Vat vakar kepiau italiska duonele. Labai skanu, baigiam sualgyt, bet kepalas 1kg gavosi ir virsus neapskrudo, buvau ir ta apskrudinima ijungus. Tikriausiai per didelis kepalas.

http://breadmaker.lt.....ONIC/BBA 2785 parsisiuskite vartotojo vadova.
Atsakyti
QUOTE(Ingutevi @ 2011 12 31, 14:13)

Dekoju labai, bet nemoku anglu, o verst tai nesamones isvercia. Ieskojau rusiskai, betirgi nera. Na bet anglu geriau nei vokieciu.aciu labai
Atsakyti
Sveikos,
nusipirkau ir aš duonkepę Moulinex O5020, va tokią http://www.avitela.l...20/#description. Tik kol kas nelabai išena man ką nors iškept... verysad.gif Sudedu produktus grynai pagal instrukciją eilės tvarka ir įjungiu nurodytą prie recepto programą. Iš pradžių viskas būna labai gerai, prikyla pilnas tas kepimo indas tešlos, bet kažkodėl ta duonkepė sugalvoja po kažkiek laiko vėl pamaišyti ir viskas sukrenta, tada nebespėja iškilt ir gaunasi sukritęs blynas. Nesuprantu, kam tas kvailas trumpas pamaišymas įkištas doh.gif. Nesigavo receptas nei pagal 2, nei pagal 8 programą schmoll.gif Gal turite kokių patarimų, ką darau ne taip? g.gif
Atsakyti
ruuta - nemačiau tavos duonkepės, bet mano patirtis sako, kad reikėtų naudoti 1 programą - ji pagrindinė būna, visos kitos - pagalbinės.
Duonkepė maišo ir 2, ir 3 kartus - priklauso nuo programos - šiaip jau spėja iškilt, bet... gal tavo tešla per skysta/per kieta...
Gal... klaida programose - reik bandyt dar kartą... Šiaip reikalą gelbėt galima ir taip - išjungti duonkepę, kai tešla pakyla ir įjungti kepimo programą 4u.gif bet čia tik sprendimas tam kartui - ne išeitis smile.gif
Papildyta:
Truputį prajuokino pageidavimai, kad duonkepės bandeles keptų smile.gif Man tai puiku būtų, kad jos dar į burną skristų, o tu tik sėdi išsižiojus biggrin.gif Net kepyklose tokių stebuklų nėr - reik žmogaus rankų ir proto. Bet jau pasigaminti bandeles iš paruoštos tešlos - vienas juokas.
MB picą pvz pasiruošia - aš tik tešlą 'užmaišau', o jis jau ją išsitraukia, ir išsiploja ir užsipjausto ko reikia...
Atsakyti
Dėkui už patarimą 4u.gif Šįvakar pabandžiau dėti daugiau miltų, tai iškilo ir po pamaišymo, bet sukrito kepimo metu doh.gif Instrukcijoj rašo, kad tai reiškia, jog vis tiek miltų per mažai ar vandens per daug g.gif Taip išeina, kad tie receptai pridėti prie dunkepės nėra tikslūs, nors rašo, kad reikia tiksliai gramas graman dėti viską paeiliui doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2012 01 05, 22:39)
Dėkui už patarimą 4u.gif Šįvakar pabandžiau dėti daugiau miltų, tai iškilo ir po pamaišymo, bet sukrito kepimo metu  doh.gif Instrukcijoj rašo, kad tai reiškia, jog vis tiek miltų per mažai ar vandens per daug  g.gif Taip išeina, kad tie receptai pridėti prie dunkepės nėra tikslūs, nors rašo, kad reikia tiksliai gramas graman dėti viską paeiliui  doh.gif

gal jūsų mielės per stiprios g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2012 01 05, 23:39)
Dėkui už patarimą 4u.gif Šįvakar pabandžiau dėti daugiau miltų, tai iškilo ir po pamaišymo, bet sukrito kepimo metu  doh.gif Instrukcijoj rašo, kad tai reiškia, jog vis tiek miltų per mažai ar vandens per daug  g.gif Taip išeina, kad tie receptai pridėti prie dunkepės nėra tikslūs, nors rašo, kad reikia tiksliai gramas graman dėti viską paeiliui  doh.gif

Viskas turi būti gerai su ta duonkepe. Aš turiu tokią pat. Man viskas gerai gaunasi.
Gal tu ją atidarinėji? Nereiktų to daryti.
Аš paprastai kepu pagal 1 - baltą duoną (batoną) arba pagal 8 - ruginę duoną.
Galbūt kažkas negerai su tavo mielėmis?
Aš naudoju - http://www.delona.lt...eles-500-g.html
neturiu jokių bėdų. Vandenį reikia naudoti kiek šiltą, nešaltą.
Aš kiek daugiau dabar pilu vandens negu pagal receptus (paprastai naudoju receptus ne iš pridėtos knygelės... ), tarkim jei reikia 300ml vandens, pilu iki 330-350ml, bet čia reiktų tau pasibandyti.
Iš pradžių man irgi neišeidavo, sukrisdavo, bet dabar viskas gerai.

Na nežinau ką dar patart.
Atsakyti