Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimo mašinos - 2

QUOTE(keistuole @ 2011 10 26, 08:31)
na nesu aš kepimo profė, bet suformavus bandeles gaunasi, kad jas kokias 6 val kildinsit, na kaip ir daugoka  g.gif Be to jos ir apdžius per tiek laiko.
Aš ko gero daryčiau bandelinę tešlą ir kepčiau be jokių formavimų. Skonis taigi tas pats, tik išvaizda ne ta.



o mielines teslos bandeles netycia nesaldomos? berods parduotuveje maciau pusfabrikacius parduodamus. gal taip galima? jei taip- o kiek jas kildinti reikia? nu t.y. jei toks mechanizmas- 3 nakties prabusti, imesti saldytas i masina, paspausti mygtuka ir toliau miegot, o ryte- bandeles? gal kas bandet tokia racionalizacija, ar as cia visai nusisneku?
Atsakyti
QUOTE(~Diva~ @ 2011 10 26, 10:29)
o mielines teslos bandeles netycia nesaldomos? berods parduotuveje maciau pusfabrikacius parduodamus. gal taip galima? jei taip- o kiek jas kildinti reikia? nu t.y. jei toks mechanizmas- 3 nakties prabusti, imesti saldytas i masina, paspausti mygtuka ir toliau miegot, o ryte- bandeles? gal kas bandet tokia racionalizacija, ar as cia visai nusisneku?

Nežinau ir nebandžiau, bet man mintis - suformavus, tarkim, tas bandeles sudėt su visu rėmeliu į šaldytuvą, o ryte jau gal įdėt rėmą į duonkepę ir įjungt sugebėtų? Šiaip paprasta kepimo programa pas mane neturi uždelsimo priedo: įjungi ir kepa. O kitos yra su minkymu...
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2011 10 26, 16:49)
Nežinau ir nebandžiau, bet man mintis - suformavus, tarkim, tas bandeles sudėt su visu rėmeliu į šaldytuvą, o ryte jau gal įdėt rėmą į duonkepę ir įjungt sugebėtų? Šiaip paprasta kepimo programa pas mane neturi uždelsimo priedo: įjungi ir kepa. O kitos yra su minkymu...

tai va butent- jei butu viskas paruosta tik rema idet ir ijungt tai sugebetu. tik va klausimas - jei bandeles pvz. mielines- kas su jomis per nakti pasidarys- ir ar nereikia kildint? o per kiek laiko bandeles iskepa? o jei su kildinimu?

o ir kokias masinas su bandeliu kepimo priedu galetumete rekomenduoti? o gal ji galima atskirai nusipirkti ? kazkur cia skaiciau kad daro bandeles ir tiesiog deda viena ant kitos- ar galima? ar nesulimpa? o gal popierium patiesia? vienu zodziu busiu dekinga uz patarimus- nes jau kaip ir nusprendziau kad reikia duonkepes, bet norisi issirinkti geriausia musu poreikiams :)aciu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Diva~: 26 spalio 2011 - 17:26
QUOTE(~Diva~ @ 2011 10 26, 17:59)
tai va butent- jei butu viskas paruosta tik rema idet ir ijungt tai sugebetu. tik va klausimas - jei bandeles pvz. mielines- kas su jomis per nakti pasidarys- ir ar nereikia kildint? o per kiek laiko bandeles iskepa? o jei su kildinimu?

o ir kokias masinas su bandeliu kepimo priedu galetumete rekomenduoti? o gal ji galima atskirai nusipirkti ? kazkur cia skaiciau kad daro bandeles ir tiesiog deda viena ant kitos- ar galima? ar nesulimpa? o gal popierium patiesia? vienu zodziu busiu dekinga uz patarimus- nes jau kaip ir nusprendziau kad reikia duonkepes, bet norisi issirinkti geriausia musu poreikiams :)aciu!


kartais mielinę tešlą rekomenduoja kildinti vėsiau ir ilgiau
pvz čia
Tai pagal tokį receptą galėtumėt iš vakaro užminkyt, šiek tiek pakildint,
suformuot bandeles ir į šaldytuvą, o ryte jau dėt kept. Viskas kaip ir turėtų gautis, nepaisant to, jog paprastai yra kildinama tešla, o ne paruoštas gaminys, nors kodėl nežinau.
Orkaitėj bandelės iškepa per 15-20 min, kiek keps duonkepėj tai nežinau.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 10 27, 13:44)
kartais mielinę tešlą rekomenduoja kildinti vėsiau ir ilgiau
pvz čia
Tai pagal tokį receptą galėtumėt iš vakaro užminkyt, šiek tiek pakildint,
suformuot bandeles ir į šaldytuvą, o ryte jau dėt kept. Viskas kaip ir turėtų gautis, nepaisant to, jog paprastai yra kildinama tešla, o ne paruoštas gaminys, nors kodėl nežinau.
Orkaitėj bandelės iškepa per 15-20 min, kiek keps duonkepėj tai nežinau.

super! dekui! ten netgi parasyta, akd galima uzsaldyti ir paskui atsildzius kepti kai reikia. reiskia reikia eksperimentuoti. Tada dar klausimukas apie tuos priedus bandelems: ar jie butini? gal galima tiesiog tas bandeles viena ant kitos/kepimo popieriu padedant pakepti? O gal yra formos atskirai pirkti? nes kazkaip ziuriu ziuriu tas duonkepes- tai kur baquette prirasyta tai kaina iskart x2: nu va pvz: http://pigu.lt/searc...onkepes&x=0&y=0 tai cia tik ta philips hd9040 ir moulinex 0w6000 turi tuos priedus? ar ir kitos turi?
Atsakyti
QUOTE(~Diva~ @ 2011 10 27, 14:21)
super! dekui! ten netgi parasyta, akd galima uzsaldyti ir paskui atsildzius kepti kai reikia. reiskia reikia eksperimentuoti. Tada dar klausimukas apie tuos priedus bandelems: ar jie butini? gal galima tiesiog tas bandeles viena ant kitos/kepimo popieriu padedant pakepti? O gal yra formos atskirai pirkti? nes kazkaip ziuriu ziuriu tas duonkepes- tai kur baquette prirasyta tai kaina iskart x2: nu va pvz: http://pigu.lt/searc...onkepes&x=0&y=0  tai cia tik ta philips hd9040 ir moulinex 0w6000 turi tuos priedus?  ar ir kitos turi?

Na ar galima be priedų keliais aukštais kept - nežinau, bet aš nesiimčiau: pagrindinis karštis ateina gi nuo kontaktuojančių vietų - juk ir orkaitėje nekrauname sausainių keliais aukštais ant tos pačios skardos schmoll.gif dedame į atskiras skardas.
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2011 10 27, 14:53)
Na ar galima be priedų keliais aukštais kept - nežinau, bet aš nesiimčiau: pagrindinis karštis ateina gi nuo kontaktuojančių vietų - juk ir orkaitėje nekrauname sausainių keliais aukštais ant tos pačios skardos  schmoll.gif dedame į atskiras skardas.



aciu. na as irgi prisiskaiciau apie bandeles- paziurejaukainas ir galvoju kad gal ir nebutinas tas priedas, jei kaina kyla dvigubai. issikepsiu ir orkaitej, juolab kad raso, jog kai kurios bandeles per 15 minuciu iskepa.

o dar i ka atkreipti demesi, perkant duonkepe. kokios einamiausios/naudojamiausios funkcijos, ar kokios funkcijos truksta nusipirkus pigesni daikta. Gal yra koks mylimiausias/ekonomiskiausias modeliukas? siaip esam 4 zmones, duonos valgom ne itin daug- ar verta imti su dideliu kepalu (1,5 kg.) ar gera ir su mazu. Juoda duona issikept noreciau. kas cia dar. na ten pasildymo funkcija, taimeris tai jau turbut visose yra. kuom dar jos skiriasi?
Atsakyti
QUOTE(~Diva~ @ 2011 10 28, 10:16)
aciu. na as irgi prisiskaiciau apie bandeles- paziurejaukainas ir galvoju kad gal ir nebutinas tas priedas, jei kaina kyla dvigubai. issikepsiu ir orkaitej, juolab kad raso, jog kai kurios  bandeles per 15 minuciu iskepa.

o dar i ka atkreipti demesi, perkant duonkepe. kokios einamiausios/naudojamiausios funkcijos, ar kokios funkcijos truksta nusipirkus pigesni daikta. Gal yra koks mylimiausias/ekonomiskiausias modeliukas?  siaip esam 4 zmones,  duonos valgom ne itin daug- ar verta imti su dideliu kepalu (1,5 kg.) ar gera ir su mazu. Juoda duona issikept noreciau. kas cia dar. na ten pasildymo funkcija, taimeris tai jau turbut visose yra. kuom dar jos skiriasi?

Galingumas gal dar? Kiek žinau, tos su viena mentele, ne visos gali sunkią ruginę ar panašią tešlą išminkyt. Dėl kitko - nesu tikra, aš ėmiau iš ikiuko per akciją, o ten tik viena buvo, tai nelabai rinkausi, tik pasidomėjau, ar normali +- smile.gif
Atsakyti
QUOTE(~Diva~ @ 2011 10 28, 11:16)
aciu. na as irgi prisiskaiciau apie bandeles- paziurejaukainas ir galvoju kad gal ir nebutinas tas priedas, jei kaina kyla dvigubai. issikepsiu ir orkaitej, juolab kad raso, jog kai kurios  bandeles per 15 minuciu iskepa.

o dar i ka atkreipti demesi, perkant duonkepe. kokios einamiausios/naudojamiausios funkcijos, ar kokios funkcijos truksta nusipirkus pigesni daikta. Gal yra koks mylimiausias/ekonomiskiausias modeliukas?  siaip esam 4 zmones,  duonos valgom ne itin daug- ar verta imti su dideliu kepalu (1,5 kg.) ar gera ir su mazu. Juoda duona issikept noreciau. kas cia dar. na ten pasildymo funkcija, taimeris tai jau turbut visose yra. kuom dar jos skiriasi?


bandelės orkaitėj visos 15-20 min kepa (na be jokių įmantrybių)

dėl funkcijų, tai kiekvieno poreikiai skirtingi.
Aš naudoju iš principo tokias:
-tik minkymas
-minkymas ir kildinimas
-džemo funkcija


Duonai man užtektų ir 1kg, bet kaip reikia kildinti bandelėms tešlą, man geriau didesnis indas, nes tuoj pat ir išlipa.
Atsakyti
Perkant duonkepe turi buti konvekcija, tai reiskia, karsto oro paskirstymas, pigus variantai kaitina tik is apacios. dar atkreipti i valdyma. Daznai pigesniu variantu mygtukai stringa, luzta ir t.t.
As negavau, ko norejau (galvojau apie Panasonic, arba Moulinex, kazkas minejo, kad Philipso buna daznai kazkoks nepataisomas gedimas, t.y. grazini, nes nebetaiso, gerai, jei dar garantija yra), nes vyras padovanojo Kenwood, bet jau trecia recepta bandau thumbup.gif vienas nelabai pavyko, biski pakrito, bet iskepusi prisiminiau, kad neidejau kvieciu dribsniu, reiksia teslai pritruko kietumo 150g dribsniu doh.gif Man labai aktuali kepimo atidejimo funkcija, kad galetum atsikelti ir gauti silta duona ant stalo wub.gif
keistuole, o kaip ten ta dzema daryti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 28 spalio 2011 - 10:53
QUOTE(~Diva~ @ 2011 10 28, 10:16)
o dar i ka atkreipti demesi, perkant duonkepe. kokios einamiausios/naudojamiausios funkcijos, ar kokios funkcijos truksta nusipirkus pigesni daikta. Gal yra koks mylimiausias/ekonomiskiausias modeliukas?  siaip esam 4 zmones,  duonos valgom ne itin daug- ar verta imti su dideliu kepalu (1,5 kg.) ar gera ir su mazu. Juoda duona issikept noreciau. kas cia dar. na ten pasildymo funkcija, taimeris tai jau turbut visose yra. kuom dar jos skiriasi?

Jei duonos valgot ne itin daug, tai tikrai neverta imti duonkepės su dideliu kepalu. Mūsų Panasonic didžiausias kepalas 1 kg., bet ir tai tokio dydžio niekad nekepam (nebent tik kokios mielinės tešlos tiek pasigaminam kada). Anksčiau kepdavom vidutinio dydžio, o dabar mažiausią, nes vis tik duonelė šviežia skaniausia. Tai geriau mes jos išsikepsim šiek tiek dažniau, bet nereikės valgyti pasenusios ar net išmetinėti (šeima - 3 žmonės). Įsivaizduokit - pirktinis batonas sveria 300 - 400 g. Tai jei išsikepsit 1,5 kg kepalą - tai atitiks 4-5 batonus... na tik žinoma, daug skanesnius... smile.gif

Pagrindines reikalingiausias funkcijas turi visos duonkepės, tik ne visos turi ruginės duonos programą, bet ir tai, kas labai nori kepti ruginę duoną duonkepėje - įsigudrina ir be ruginės duonos programos išsikepti... kol galų gale dažniausiai pereina "į kitą lygį" ir ima kepti ruginę duoną orkaitėje su natūraliu raugu (kaip nutiko ir mums). smile.gif
Atsakyti
Ragaine, o su raugu duonkepeje nepatartumet kepti? Nes toje knyguteje Kepame duona namie, tai raso tiesiog supilti i duonkepe ingridientus..tai vat mastau, nes kol kas duonkepeje tik su mielem kepiau, nu kad minkyti nereiktu blush2.gif nes kepu daug ir daznai, dabar pirstas su itvaru, nes nutrukusi sausgysle tai ngelaiu minkyti.
Atsakyti