Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimo mašinos - 2

Sveikutes,

Sulaukiau is as savo duonkepes smile.gif
Tai tikrai Moulinex „Home Bread Baguette“ drinks_cheers.gif thumbup.gif
Tik va, receptau knygute - prancuziskai smile.gif

Manual galima parsisiusti is cia: http://www.moulinex....ges/notice.aspx

Angliski receptai cia: http://www.moulinex....recipe_book.pdf Tik kazkaip FR knygute daug grazesne... unsure.gif

Gal kas turite RU/EN/LT receptu knugute? arba galetumete nurodyti, kur ieskoti? ACIU!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Labanga @ 2011 05 19, 05:59)
Sveikutes,

Sulaukiau is as savo duonkepes smile.gif
Tai tikrai Moulinex „Home Bread Baguette“  drinks_cheers.gif  thumbup.gif
Tik va, receptau knygute  - prancuziskai smile.gif

Manual galima parsisiusti is cia: http://www.moulinex....ges/notice.aspx

Angliski receptai cia: http://www.moulinex....recipe_book.pdf Tik kazkaip FR knygute daug grazesne...  unsure.gif

Gal kas turite RU/EN/LT receptu knugute? arba galetumete nurodyti, kur ieskoti? ACIU!!!  4u.gif

pas mane prie duonkepės buvo DVD kompaktas, kur receptai keliomis kalbomis, bet kaip jį nukopijuoti tai nžn. g.gif
Atsakyti
Mergaitės, turiu išsikėlusi DVD į kompą ir nuskenavau lietuvišką aprašymą iš knygutės, kam reikia galiu atsiųsti, rašykit į až.
Atsakyti
QUOTE(22peliukas22 @ 2011 05 19, 10:08)
Mergaitės, turiu išsikėlusi DVD į kompą ir nuskenavau lietuvišką aprašymą iš knygutės, kam reikia galiu atsiųsti, rašykit į až.



LABAI ACIU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Isgelbetoja musu. 4u.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Na, gal ir kartojasi receptai, bet gal ka nors ir naujo rasite smile.gif

http://www.moulinex......cipe Book.pdf

Atsakyti
Aš likau labai apsipatenkinus kai įsigijau šią knygutę
http://www.knyguklub...mp;anid=cdb9947
Receptai pritaikyti duonkepėms, nieko perskaičiuot nereikia ir jokių eksperimentavimų - duonutės išeina puikiai pagal visus išbandytus receptus thumbup.gif (spėjau išbandyt tik 7 receptus kol kas, bet čia nesustosiu bigsmile.gif )
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 02, 18:59)
Aš likau labai apsipatenkinus kai įsigijau šią knygutę
http://www.knyguklub...mp;anid=cdb9947
Receptai pritaikyti duonkepėms, nieko perskaičiuot nereikia ir jokių eksperimentavimų - duonutės išeina puikiai pagal visus išbandytus receptus  thumbup.gif (spėjau išbandyt tik 7 receptus kol kas, bet čia nesustosiu  bigsmile.gif )


Kurie receptai jums gavosi? Nes man tai plikyta nei viena nesigavo, viena juoda nesigavo. Galvoju, kad receptai bele surašyti... Ir sveriu viską, ir matuoju - totalus fiasko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ylang @ 2011 06 02, 19:52)
Kurie receptai jums gavosi? Nes man tai plikyta nei viena nesigavo, viena juoda nesigavo. Galvoju, kad receptai bele surašyti... Ir sveriu viską, ir matuoju - totalus fiasko  doh.gif


Ir man plikyta nesigavo, receptai su klaidomis doh.gif
Atsakyti
o kodėl jūs manot, kad jei jau jums nesigavo, tai receptas būtinai su klaidom rolleyes.gif
Man irgi anksčiau nevisad gaudavos, dabar gaunasi ax.gif
Visame kame reik įgūdžių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 06 02, 20:24)
o kodėl jūs manot, kad jei jau jums nesigavo, tai receptas būtinai su klaidom  rolleyes.gif
Man irgi anksčiau nevisad gaudavos, dabar gaunasi  ax.gif
Visame kame reik įgūdžių  mirksiukas.gif


54 pusl. "Rugine plikyta duona", pagal recepta kepant duonkepeje tikrai truksta vandens, nes sudejus plikini ir kitus ingredientus duonkepen, maisesi tokie padriki teslos gabalai ir tiek, nesusoko jie i vientisa mase. Minkant rankomis, gal ir butu pavyke ka nors is tu gabaliuku suminkyt, bet pasirinkus kepima duonkepeje teko dapilt gera puodeli vandens, kad apskritai galetu vykt minkymas, o ne teslos gabaliuku sukimasis doh.gif
Gerai, kad turiu kepimo igudziu, kitu atveju viskas butu keliave siukliadezen doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rausvakase @ 2011 06 02, 21:39)
54 pusl. "Rugine plikyta duona",


Šitos nebandžiau, nes neturiu salyklo. Bet paskaičius receptą, keista, kad taip gavosi. Nes čia nurodyta bendroj sumoj net nuo 510 iki 560ml. vandens. Retai, į kokį receptą taip daug skysčių įeina. Atkreipkit dėmesį ne tik į "Duonkepėje", bet paskaitykite ir "Orkaitėje" . Ten pasidaro aišku, kad dedamas ne šaukštas, bet VISAS raugas. Sutinku, kad yra klaidelių knygoje. Bet esu mačius tokių baisių receptų, ypač, kai knygos verstos iš kitų kalbų, kad dėl tiek tai galima atleist. Ir visad sveika vadovautis sveiku protu 4u.gif
O dėl tešlos kietumo ar skystumo - pastebėjau, kad labai priklauso dar ir kaip semi tą puoduką. Man būdavo vis per skysta, tai semiant miltus lengvai spūstelėjau ir pastebėjau, kad ten susidaręs oro tarpas doh.gif Taigi, miltų būdavo per mažai. Matuodama šaukštu irgi gavau per skystą tešlą doh.gif Taigi, ne visada receptai kalti, o gali būti bėda matavimo priemonėse.
Išbandžiau 14, 15, 33,34,35,42,43,53 psl. duonytes. Kas nepavyko, tai bananinė blush2.gif Bet manau, kad gal bananų padauginau ir pernelyg sutryniau su kombainu - gavosi nebe tyrė, o skystis doh.gif Matyt tų skysčių pasidarė per daug, tai tokia drėgna ir prastai iškilus duonelė buvo. Tai kitą kart, kai rasiu papigintų pernokusių bananų - vėl bandysiu, tik trinsiu šakute.
O ypač ypatingai rekomenduoju 15ps. duonytę. Gaunasi pyragas, tik nesaldus. Jei dedat gerą sviestą, ne tep. rieb. miš., tai toks sviestinis skonis būna essen.gif bigsmile.gif apsirijimas blush2.gif Kai pirmą išsikepiau, tai namiškių grįžusių tik galiukas sulaukė blush2.gif Dar pridėjau sezamų, saulėgrąžų ir sėmenų essen.gif essen.gif essen.gif Nyyyygaliu atsispirt (bet figūrai tai gal nelebai blush2.gif ) Tai pasakiau sau, kad kepsiu tik savaitaglį. Tai visą savaitę apie jį svajojau - kaip narkomanė kokia wacko.gif Ir visvien iki šeštadienio neištempiau - penktadienį iškepiau. Ir, žinoma, iš kart dar karšto pusę surijau blush2.gif Toks traaaaškantis, kvapnus, ... eeeehhh... Atia, figūra ir S dydi...
Dar skanūs, saldūs, "pyraginiai" 33, 34, 35 psl. O kiti bandyti - kasdieniams sumuštiniams. Irgi geri.
Papildyta:
Šiandien žadėjau bandyti su svogūnais ir gr riešutais (38psl), bet ... vyras iš giminių parvilko dyyyydelį puskepalį duonos, keptos krosnyje doh.gif Tai dabar teks ją pirmiau suvartot
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 04 birželio 2011 - 11:11
QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 04, 10:55)
O ypač ypatingai rekomenduoju 15ps. duonytę. Gaunasi pyragas, tik nesaldus. Jei dedat gerą sviestą, ne tep. rieb. miš., tai toks sviestinis skonis būna  essen.gif    bigsmile.gif apsirijimas blush2.gif 


Sugalvojau ir as iskept ta Jusu isgirta duonyte is 15 psl. pagal recepta:

60ml pieno
2 kiausiniai
150 g minksto sviesto
1a.s. druskos
3 a.s. cukraus
360 g kvietiniu miltu
100 g sviesto
2 a.s. sausu mieliu

Nesuprantu del sviesto. Cia reikia 150 g minksto sviesto ir dar 100 g kitokio neminksto sviesto? Is viso 250 g sviesto?

Ar cia nera klaidos sitame recepte? blush2.gif
Atsakyti