Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimo mašinos - 2

i 
Receptais dalinamės šiame skyrelyje http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showforum=20.
Atsakyti
QUOTE(rausvakase @ 2011 04 16, 18:05)
As kepu namine rugine duona pagal si recepta:

http://www.supermama...?...56480&st=96

Galima kept ir orkaitej, ir duonkepej. Man orkaitej kepta duona skanesne ir grazesne. tongue.gif  Kai tik turiu laiko, visada kepu orkaiteje smile.gif

O kaip su naminiu raugu ir duonkepe? Nes tarkim, čia rašo, kelias h kildinti - duonkepė kildina mažiau?
Beje, gal kas žino, kokiom proporcijom ir pan keisti sausas mieles duonkepės receptuose į natūralų raugą? Kaip ten su kildinimu? Man, ko gero, šitas yra didžiausia problema.
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2011 04 18, 11:24)
O kaip su naminiu raugu ir duonkepe? Nes tarkim, čia rašo, kelias h kildinti - duonkepė kildina mažiau?
Beje, gal kas žino, kokiom proporcijom ir pan keisti sausas mieles duonkepės receptuose į natūralų raugą? Kaip ten su kildinimu?  Man, ko gero, šitas yra didžiausia problema.

Cia viskas paprasta, rauga pasiruosiu plastikiniame kibirelyje, 11 val palieku rugti siltai ant radijatoriaus, po to sudedu i duonkepe visus komponentus, paruosta rauga ir tesla ruosiu duonkepeje, pasirinkusi teslos ruosimo programa (pas mane 11), po to dar 2-3 val palieku duonkepeje pakilti. Po to pasirenku duonos kepimo programa (pas mane 10) ir kepu.
Kazkur skaiciau, kad 1a.s sausu mieliu atitinka 100gr. raugu. Bet jei ir daugiau idesi raugo, tikrai nesugadinsi, tik duona greiciau iskils. Tik aisku cia reikia nepamirsti reguliuoti teslos tirstuma. Gali reiket pridet daugiau miltu, jei raugas skystokas smile.gif
Atsakyti

i 
Ar nelabai aiškiai parašiau, kur narės dalinas receptais? Nedarykit košės tiek temoj, tiek forume.
Atsakyti
sakykit, kurios pirko iki duonkepe ar receptu knygeles lietuviskai nebuvo?tik kitom kalbom, aciu
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2011 04 19, 05:58)
sakykit, kurios pirko iki duonkepe ar receptu knygeles lietuviskai nebuvo?tik kitom kalbom, aciu

Knygelėje nėra teksto, tik paveiksliukai ir matavimai. Na, yra dar pavadinimai surašyti, tai ten lietuviškai nėra, bet yra prancūziškai, angliškai, rusiškai ir pan. 4u.gif
visi paveiksliukai paaiškinti, tai tikrai paprasta suprasti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2011 04 19, 12:00)
Knygelėje nėra teksto, tik paveiksliukai ir matavimai. Na, yra dar pavadinimai surašyti, tai ten lietuviškai nėra, bet yra prancūziškai, angliškai, rusiškai ir pan.  4u.gif 
visi paveiksliukai paaiškinti, tai tikrai paprasta suprasti  4u.gif

tai gal galit man i az visus miltus isversti, nu nesuprantu kur kokie, ir mieles yra dvejos nupiesta, ir abiejos sausu pavidalu, gal kas su vertimu padetu, aciu
Atsakyti
Aš tik vienas mieles pastebėjau (rudas paveiksliukas), dar yra kepimo milteliai (rožinis paveiksliukas) g.gif
Atsakyti
ieškojau ieškojau po visas Kauno IKI tos duonkepės, supykau, kad akciją skelbia ir nepasirūpina viskuo iki galo, po to pagalvojom su MB, kad mūsų šeimai ji kiek per didelė bus, nes juk daug skaniau valgyti šviežią duonytę, nubėgom į senukus ir Moulinex'ą tik mažesnį nusipirkom. Jau bandžiau pyragą kepti, tai labai gražiai iškepė, esu labai patenkinta, o dar ir 30 lt sutaupėm, o kur dar kuro sąnaudos po IKI neršiant toliau jų ieškant lotuliukas.gif nes turbūt kai tik jos vėl pasirodys vėl bus graibstyte graibstomos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fuzy @ 2011 04 26, 16:23)
ieškojau ieškojau po visas Kauno IKI tos duonkepės, supykau, kad akciją skelbia ir nepasirūpina viskuo iki galo, po to pagalvojom su MB, kad mūsų šeimai ji kiek per didelė bus, nes juk daug skaniau valgyti šviežią duonytę, nubėgom į senukus ir Moulinex'ą tik mažesnį nusipirkom. Jau bandžiau pyragą kepti, tai labai gražiai iškepė, esu labai patenkinta, o dar ir 30 lt sutaupėm, o kur dar kuro sąnaudos po IKI neršiant toliau jų ieškant lotuliukas.gif  nes turbūt kai tik jos vėl pasirodys vėl bus graibstyte graibstomos  ax.gif

Kokia ir uz kiek pirkot?
Atsakyti
na tada belieka e-parduotuvės: avitela.lt, neostore.lt, e-virtuon.lt. kainos 360-400lt... nors kam užtenka ir mažesnės tada moulinex ow2000 berods 260lt, kepa iki 1kg batonus, bet čia manau dauguma atvejų pakanka tokio...
Atsakyti
user posted image

užmačiau www.knyguklubas.lt
Atsakyti