Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimo mašinos - 2

QUOTE(edinka @ 2011 04 13, 20:55)
Kubiliuka patepu aliejum  mirksiukas.gif
Kartą pamiršau patept, tai minkymo eigoj šlakeli šliūkštelėjau. Išsiima puikiai su visom mentelėm.
Receptas nuo VISO GRŪDO RUGINIŲ MILTŲ pakelio. Gaunasi šiek tiek kitokia nei kepant orkaitėje.
Tai jau taip - pasirodo jokio vargo, kai viską perpranti. Bandai, eksperimentuoji, sekasi -nesiseka, jei pasiseka - valgai, jei ne - meti lauk, bet užtat niekas nedurnina dėl neaiškumų...
O man receptų knygelė visai patiko...būtent tas vaizdavimas visos eigos paveikslėliuose. Tereikėjo įsimint kas ką reiškia ir  assa.gif

Pirmas kepinys buvo trapus citrininis pyragas, tai dėl to, kad greitas - nu jau labai norėjosi išbandyt "aparatą". Gavosi skanus, iš išorės  kietas, bet labai trapus, gal kiek persaldus.
Balta be jokių priedų mielinė duonelė labai skani, o jau ragaišis su riešutais ir razinom (nors pagal receptą turėjo būti konservuotos vynuogės) tai išvis fantastiškas  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Aš citrininį irgi išbandžiau, bet netarkavau žievelės, o mandariną pasmulkintą įmečiau... Su pienu nieko, šiaip sausokas.
Ir dar išbandžiau kaimišką duoną, tik neturėjau visų ten nurodytų miltų ir pieno miltelių; tai vietoj pieno miltelių pusę vandens pakeičiau pienu; o vietoj visų tų miltų rūšių sudėjau ruginių/kvietinių mišinį. Šoninė pluta gavosi storoka, bet labai traški, o vidurys kaip pūkas, fantastika thumbup.gif Tik išimt turėjau palaukt, kol atvės, pats iškristi nenorėjo. Ryt planuoju http://www.delona.lt...iteje),112.html - jau turiu raugo sauso nusipirkus ir salyklo, ir to Glita...
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 04 13, 19:49)
man šis labiausiai patinka (imtas iš SM tik nebežinau kieno)

aš ur pagal šį koldūnus darau super duper receptas, tik aš mėsos mažiau sunaudoju, nes koldūnai miniukai smile.gif
bet tešlos duonkepėj nesu maišius jiems, rankom greit gaunas.

QUOTE(keistuole @ 2011 04 13, 20:40)
va tokio  cool.gif

cha kas nenorėtų kitchen aido biggrin.gif nors dabar išsitraukiau savo philipsą, ir darbą padaro, pirmiau duonkepėj minkydavau, dabar pradėjau galvot, kad man ji dažniau stovi be darbo, nes ir duoną orkaitėj kepu doh.gif
bet man labai knieti uogienę pasidaryt, nes funkcija tai yra, tai įdomu kaip ten ką padaro g.gif gal kuri bandėt?
žadu bandyt apelsinų džemą g.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2011 04 13, 23:43)
aš ur pagal šį koldūnus darau super duper receptas, tik aš mėsos mažiau sunaudoju, nes koldūnai miniukai smile.gif
bet tešlos duonkepėj nesu maišius jiems, rankom greit gaunas.

aš irgi dažnai su tokia forma darau, bet mane labai užknisa tokiais mažais burbuliukais ta mėsą sudėt, dar jei negražiai padedi, nenori lipt tešla doh.gif
Bet šiaip koldūnai labai gražūs, vaikams labai patogūs valgyt ir šiaip faini, nes jei darai rankom, tai paprastai toj vietoj kur suklijuoji šonus stora gaunasi.

QUOTE(grange @ 2011 04 13, 23:43)
nors dabar išsitraukiau savo philipsą, ir darbą padaro, pirmiau duonkepėj minkydavau, dabar pradėjau galvot, kad man ji dažniau stovi be darbo, nes ir duoną orkaitėj kepu  doh.gif
bet man labai knieti uogienę pasidaryt, nes funkcija tai yra, tai įdomu kaip ten ką padaro  g.gif  gal kuri bandėt?
žadu bandyt apelsinų džemą  g.gif

dariau žemuogių uogienę tai labai gerai gavos. Dar bandžiau pagal apelsinų džemą (toks buvo duonkepės knygutėj), tik aš to pektino ar ko ten nedėjau ir cukraus pamažinau, nes nemėgstu saldžiai, tai man nesigavo kietas.
Bet su nat jogurtu ar varške suvalgėm. Aš aplamai uogienių nelabai naudoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo keistuole: 14 balandžio 2011 - 06:15
Ar galima duonkepes kibireli naudoti kepimui orkaiteje (nesinori eksperimentuoti ir sugadinti kibireli)? Butu labai patogu, tesla ismaisai duonkepeje, o kepi orkaiteje, nes man ne visos duonos skanios keptos duonkepeje g.gif
Atsakyti
QUOTE(rausvakase @ 2011 04 14, 19:48)
Ar galima duonkepes kibireli naudoti kepimui orkaiteje (nesinori eksperimentuoti ir sugadinti kibireli)? Butu labai patogu, tesla ismaisai duonkepeje, o kepi orkaiteje, nes man ne visos duonos skanios keptos duonkepeje g.gif

Manau, kad jei elektrinė orkaitė, tai galima... nors tikra nesu, bet šiaip visokios skardos, keptuvės tefloninės būna ir nieko...
Nors man šiaip labai gražiai į vieną guzą suminko, tai išimčiau, jei kepčiau orkaitėje ir tiek.
Šiandien ryte kepiau tą juodą pagal DeLona receptą... niu gavosi visiška juoda faina duona, kaip iš parduotuvės... tik viršus įkrito kažkodėl - gal raugą per trumpai pakildžiau, ėjau į darbą.... Bet valgosi žiauriai skaniai thumbup.gif
Vienas dalykas, dėl ko nemainyčiau šitos duonos (turiu omeny, naminės - antrą rūšį jau bandau) į parduotuvinę - traški plutelė ir pūkinis vidus :axr
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alinva: 14 balandžio 2011 - 20:10
Sveiki.
Gal kas galite įmesti keletą receptų kuriuos duoda prie IKI duonkepės?
Noriu gal net šiandien paimti tą duonkepę, tai tuo pačiu noriu ir visų reikiamų ingredientų prisipirkti, kad galėčiau savaitgalį išsikepti... ką nors...
Atsakyti
QUOTE(Monstras @ 2011 04 15, 10:48)
Sveiki.
Gal kas galite įmesti keletą receptų kuriuos duoda prie IKI duonkepės?
Noriu gal net šiandien paimti tą duonkepę, tai tuo pačiu noriu ir visų reikiamų ingredientų prisipirkti, kad galėčiau savaitgalį išsikepti... ką nors...

Receptų knygos po ranka neturiu, bet paprastiems receptams nieko ypatingo nereikia - pieno, aliejaus/sviesto, miltų, sausų mielių.
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2011 04 13, 18:15)
Kaip suprantu baltos? Pas mane, maciau, receptu knygutej kelios yra su sokoladu...

Taip, šviesi duonelė su šokoladu tokia skani man atrodo. Bėda, kad dar tik mokinuosi naudotis naująją duonkepe, tai baisiai eksperimentuoti nesinori:) Jei nesunku, parašykit man nors vieną receptukąsmile.gif Būsiu labai dėkinga;)
Atsakyti
QUOTE(Guziukas9 @ 2011 04 15, 17:11)
Taip, šviesi duonelė su šokoladu tokia skani man atrodo. Bėda, kad dar tik mokinuosi naudotis naująją duonkepe, tai baisiai eksperimentuoti nesinori:) Jei nesunku, parašykit man nors vieną receptukąsmile.gif Būsiu labai dėkinga;)

Kokios duoneles nori... baltos, juodos, su priedais...

...o jei turi duonkepe, tai pagal jos receptus ir pabandyk mirksiukas.gif
Atsakyti
http://gardumynai.bl...-search-results

Štai radau šitam puslapyje puikių receptukų su savo išsvajotu šokoladu... Ir dar su bananais:) Tai bent eksperimentų savaitgalis nusimato:)
Atsakyti
Sveikos, o as kazkaip tik neseniai pradejau dometis namine duona, nors pyragus, sausainius ir tortus jau senai darau, o vat duona... ax.gif o dabar to labiau domina, situacija tokia, kad vaikas alergiskas kvieciams, o todel, kad dar maitinu ji pati, man irgi negalima nieko kas susije su kvieciais, pienu ir jo produktais, skaitau, skaitau ka cia rasot ir negaliu apsisprest kokia duona skanesne orkaitej ar duonkepej g.gif nes irgi galvuoju del tos IKI duonkepes pirkt ar ne. Bet svarbiausia gak kas turi kokiu receptu kur nereiketu det kvietiniu miltu, buciau labai dekinga 4u.gif jeigu kas parasytu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(akilezna @ 2011 04 15, 22:40)
Sveikos, o as kazkaip tik neseniai pradejau dometis namine duona, nors pyragus, sausainius ir tortus jau senai darau, o vat duona...  ax.gif o dabar to labiau domina, situacija tokia, kad vaikas alergiskas kvieciams, o todel, kad dar maitinu ji pati, man irgi negalima nieko kas susije su kvieciais, pienu ir jo produktais, skaitau, skaitau ka cia rasot ir negaliu apsisprest kokia duona skanesne orkaitej ar duonkepej  g.gif nes irgi galvuoju del tos IKI duonkepes pirkt ar ne. Bet svarbiausia gak kas turi kokiu receptu kur nereiketu det kvietiniu miltu, buciau labai dekinga  4u.gif jeigu kas parasytu  biggrin.gif

As kepu namine rugine duona pagal si recepta:

http://www.supermama...?...56480&st=96

Galima kept ir orkaitej, ir duonkepej. Man orkaitej kepta duona skanesne ir grazesne. tongue.gif Kai tik turiu laiko, visada kepu orkaiteje smile.gif

Atsakyti