QUOTE(edinka @ 2011 04 13, 20:55)
Kubiliuka patepu aliejum
Kartą pamiršau patept, tai minkymo eigoj šlakeli šliūkštelėjau. Išsiima puikiai su visom mentelėm.
Receptas nuo VISO GRŪDO RUGINIŲ MILTŲ pakelio. Gaunasi šiek tiek kitokia nei kepant orkaitėje.
Tai jau taip - pasirodo jokio vargo, kai viską perpranti. Bandai, eksperimentuoji, sekasi -nesiseka, jei pasiseka - valgai, jei ne - meti lauk, bet užtat niekas nedurnina dėl neaiškumų...
O man receptų knygelė visai patiko...būtent tas vaizdavimas visos eigos paveikslėliuose. Tereikėjo įsimint kas ką reiškia ir
Pirmas kepinys buvo trapus citrininis pyragas, tai dėl to, kad greitas - nu jau labai norėjosi išbandyt "aparatą". Gavosi skanus, iš išorės kietas, bet labai trapus, gal kiek persaldus.
Balta be jokių priedų mielinė duonelė labai skani, o jau ragaišis su riešutais ir razinom (nors pagal receptą turėjo būti konservuotos vynuogės) tai išvis fantastiškas
Kartą pamiršau patept, tai minkymo eigoj šlakeli šliūkštelėjau. Išsiima puikiai su visom mentelėm.
Receptas nuo VISO GRŪDO RUGINIŲ MILTŲ pakelio. Gaunasi šiek tiek kitokia nei kepant orkaitėje.
Tai jau taip - pasirodo jokio vargo, kai viską perpranti. Bandai, eksperimentuoji, sekasi -nesiseka, jei pasiseka - valgai, jei ne - meti lauk, bet užtat niekas nedurnina dėl neaiškumų...
O man receptų knygelė visai patiko...būtent tas vaizdavimas visos eigos paveikslėliuose. Tereikėjo įsimint kas ką reiškia ir
Pirmas kepinys buvo trapus citrininis pyragas, tai dėl to, kad greitas - nu jau labai norėjosi išbandyt "aparatą". Gavosi skanus, iš išorės kietas, bet labai trapus, gal kiek persaldus.
Balta be jokių priedų mielinė duonelė labai skani, o jau ragaišis su riešutais ir razinom (nors pagal receptą turėjo būti konservuotos vynuogės) tai išvis fantastiškas
Aš citrininį irgi išbandžiau, bet netarkavau žievelės, o mandariną pasmulkintą įmečiau... Su pienu nieko, šiaip sausokas.
Ir dar išbandžiau kaimišką duoną, tik neturėjau visų ten nurodytų miltų ir pieno miltelių; tai vietoj pieno miltelių pusę vandens pakeičiau pienu; o vietoj visų tų miltų rūšių sudėjau ruginių/kvietinių mišinį. Šoninė pluta gavosi storoka, bet labai traški, o vidurys kaip pūkas, fantastika Tik išimt turėjau palaukt, kol atvės, pats iškristi nenorėjo. Ryt planuoju http://www.delona.lt...iteje),112.html - jau turiu raugo sauso nusipirkus ir salyklo, ir to Glita...