QUOTE(juratere @ 2011 04 11, 21:16)
Bet man vis kyla klausymas,-ar gerai Jusu duonytes su raugu is duonkepes kubilelio issiima?...
Kubiliuka patepu aliejum
Kartą pamiršau patept, tai minkymo eigoj šlakeli šliūkštelėjau. Išsiima puikiai su visom mentelėm.
QUOTE(dagli @ 2011 04 11, 22:01)
o pagal koki recepta kepi?beje, ar gaunasi tokia pat kaip orkaitej (dregnumas ir pan.) ?
Receptas nuo VISO GRŪDO RUGINIŲ MILTŲ pakelio. Gaunasi šiek tiek kitokia nei kepant orkaitėje.
QUOTE(riešutėlis @ 2011 04 12, 00:15)
... bet vis galvoju kad geras daiktas kai gali be didelio vargo sau duonytę išsikepti be jokių E
Tai jau taip - pasirodo jokio vargo, kai viską perpranti. Bandai, eksperimentuoji, sekasi -nesiseka, jei pasiseka - valgai, jei ne - meti lauk, bet užtat niekas nedurnina dėl neaiškumų...
QUOTE(Restar @ 2011 04 13, 15:54)
... Nu mane tai suerzino tie receptai su ingredientų piešinukais, nes neįprasta, ir reikia išmokti, kas ką reiškia, nes ne viskas akivaizdu vien iš piešinuko. Norėjosi iškart pulti bandyti, bet racionalus protas sulaikė, nes gi rekomenduojama pradžiai paprasta balta duona, o pas mus dar 2 batonai namie buvo
.
O man receptų knygelė visai patiko...būtent tas vaizdavimas visos eigos paveikslėliuose. Tereikėjo įsimint kas ką reiškia ir
Pirmas kepinys buvo trapus citrininis pyragas, tai dėl to, kad greitas - nu jau labai norėjosi išbandyt "aparatą". Gavosi skanus, iš išorės kietas, bet labai trapus, gal kiek persaldus.
Balta be jokių priedų mielinė duonelė labai skani, o jau ragaišis su riešutais ir razinom (nors pagal receptą turėjo būti konservuotos vynuogės) tai išvis fantastiškas