Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimo mašinos - 2

QUOTE(mylimaa @ 2011 04 11, 16:26)
... mano anyta isigijo is IKI parduotuves "moulinex" ...tik dabar klausymas, ar joje galima kepti duona su raugu

Nusipirkau ir aš iš IKI duonkepę. Seniau ruginę (ar gal beveik ruginę, nes truputį dedama kvietinių miltų) duonelę kepdavau orkaitėje, o dabar pagal tą patį receptą kepu duonkepėje. Pirmos dienos maišinį išmakaluoju pati, palaikau 12 val. ir su likusiais produktais dedu duonkepėn, o toji maišo, kildina, kepa ir viskas gaunasi tikrai thumbup.gif Pirmąkart truputį lyg suabejojau, ar gerai gausis, nes duonkepė kildina mažiau nei tris valandas, bet gavosi minkšta, puri. Tik viršus taip neapskrunda, kaip orkaitėje, net ir ant didžiausio skrudinimo.
Dabar bandau visus prie šios duonkepės pridėtus receptus. Labai faini bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2011 04 11, 20:11)
Nusipirkau ir aš iš IKI duonkepę. Seniau ruginę (ar gal beveik ruginę, nes truputį dedama kvietinių miltų) duonelę kepdavau orkaitėje, o dabar pagal tą patį receptą kepu duonkepėje. Pirmos dienos maišinį išmakaluoju pati, palaikau 12 val. ir su likusiais produktais dedu duonkepėn, o toji maišo, kildina, kepa ir viskas gaunasi tikrai  thumbup.gif  Pirmąkart truputį lyg suabejojau, ar gerai gausis, nes duonkepė kildina mažiau nei tris valandas, bet gavosi minkšta, puri. Tik  viršus taip neapskrunda, kaip orkaitėje, net ir ant didžiausio skrudinimo. 
Dabar bandau visus prie šios duonkepės pridėtus receptus. Labai faini  bigsmile.gif

Bet man vis kyla klausymas,-ar gerai Jusu duonytes su raugu is duonkepes kubilelio issiima? Nes kaip maiso,kildina,paskui ir kepa,tai jau nepatepsi aliejumi biggrin.gif Pas mane kazkaip nelabai nori atsokti g.gif
Atsakyti
QUOTE(juratere @ 2011 04 11, 21:16)
Bet man vis kyla klausymas,-ar gerai Jusu  duonytes su raugu is duonkepes kubilelio  issiima? Nes kaip maiso,kildina,paskui ir kepa,tai jau nepatepsi aliejumi biggrin.gif  Pas mane kazkaip nelabai nori atsokti g.gif

Į tešlą dedu maždaug šaukštą aliejaus. Išsiima kuo puikiausiai.
Atsakyti
QUOTE(juratere @ 2011 04 11, 20:16)
Bet man vis kyla klausymas,-ar gerai Jusu  duonytes su raugu is duonkepes kubilelio  issiima? Nes kaip maiso,kildina,paskui ir kepa,tai jau nepatepsi aliejumi biggrin.gif  Pas mane kazkaip nelabai nori atsokti g.gif


Is tikruju, tas duonos kepaliukas nelabai nori atsokti nuo sieneliu, nes ta kepaliuka dar prilaiko ir prikepusios menteles. Kepant be menteliu tas kepaliukas turetu lengviau iskristi biggrin.gif
Atsakyti
Menteles tai isimu,bet va aliejaus tikrai reiks ipilti. Sauksto uzteks,ar daugiau pilti? biggrin.gif aciukas uz patarimus 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2011 04 11, 21:11)
Nusipirkau ir aš iš IKI duonkepę. Seniau ruginę (ar gal beveik ruginę, nes truputį dedama kvietinių miltų) duonelę kepdavau orkaitėje, o dabar pagal tą patį receptą kepu duonkepėje.

o pagal koki recepta kepi?beje, ar gaunasi tokia pat kaip orkaitej (dregnumas ir pan.) ?

o duona is kibirelio, kiek kepiau, visad issiima kuo puikiausiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dagli: 11 balandžio 2011 - 21:03
QUOTE(rausvakase @ 2011 04 11, 21:52)
Is tikruju, tas duonos kepaliukas nelabai nori atsokti nuo sieneliu, nes ta kepaliuka dar prilaiko ir prikepusios menteles. Kepant be menteliu  tas kepaliukas turetu lengviau iskristi  biggrin.gif

Pas mane išsiima su mentelėm. Jeigu iškart neišsikrato (kai dar karšta), kokiom 5 min paliekam ir tada gražiai išsikrato smile.gif Papildomai riebalų nededam, tik tiek, kiek parašyta recepte.
Atsakyti
QUOTE(Calaquendi @ 2011 04 11, 22:22)
<...> Papildomai riebalų nededam, tik tiek, kiek parašyta recepte.

Orkaitėje kepamai ruginei duonelei su raugu riebalų nereikia, o jei pagal tą patį receptą kepam duonkepėje - šiek tiek reikia (nors recepte nurodyta nėra). Receptuose, kurie skirti kepti duonkepėje, jau yra nurodyta kiek riebalų dėti, todėl papildomai nededama.
Atsakyti
QUOTE(riešutėlis @ 2011 04 11, 22:24)
lauksiu atsiliepimų, nes vis gundausi pirkti tą iš iki ax.gif

Nusipirkau iš IKI.... iki šiol duonos nekepus, kepiau pagal jų duotą receptų knygutę su lengvomis savo "improvizacijomis": neturėjau pieno miltelių, per pusę maišiau vandenį ir pieną ; neturėjau rupaus malimo kvietinių ar kokių ten miltų, ir ruginių atskirai, turėjau tik ruginių/kvietinių mišinį: naudojau tą. Kepiau vieną a la saldžią bulką - atseit pyraginę; su pienu gavosi net ir labai valgoma; o vakar tą kvietinių/ruginių miltų duonytę: išėmus pluta traški traški, o vidus minkštas minkštas. Nedėjau jokio raugo (neturiu), tik sausas mieles. Išsiminkė pati - labai gražiai (pyragui turėjau kiaušinius su cukrum tik išplakti pati), jei galvoju, kad nepakankamai iškepė, pakepinu dar 10 min su papildoma programa (buvau kelis kartus atidarius pažiūrėt bekepant, smalsu gi biggrin.gif ) Reiks eit domėtis dabar, kaip ten su tuo raugu, ar pakeičia kažkurį produktą, ar ne; kiek ir kada jo naudoti - receptų knygutėj tokio lyg ir nėra paminėta... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragainė @ 2011 04 12, 08:53)
Orkaitėje kepamai ruginei duonelei su raugu riebalų nereikia, o jei pagal tą patį receptą kepam duonkepėje - šiek tiek reikia (nors recepte nurodyta nėra). Receptuose, kurie skirti kepti duonkepėje, jau yra nurodyta kiek riebalų dėti, todėl papildomai nededama.

Nu velnias,vakar scec. kepiau duona su raugu duonkepeje. I sudeti ieina 3 sauktai aliejaus. Nu vistiek ,-neatsoko man nuo kubilelio doh.gif Turejau per prievarta traukti doh.gif . As galvoju taip,-duonkepe pirkau nenauja,gal jau teflonas mane padveda? unsure.gif Nes daugiau nerandu priezasties,nes balta duona issiima gerai..
Atsakyti
QUOTE(juratere @ 2011 04 13, 11:30)
Nes daugiau nerandu priezasties,nes balta duona issiima gerai..

o kubiliuke nera kokiu idreskimo ar gal kur nusilupes teflonas,
nes man nebuvo nei karto,kad priliptu, puikiai iskrenta duonele
Atsakyti
QUOTE(dagli @ 2011 04 13, 10:32)
o kubiliuke nera kokiu idreskimo ar gal kur nusilupes teflonas,
nes man nebuvo nei karto,kad priliptu, puikiai iskrenta duonele

Vienoj vietoj biski idreskimas yra g.gif
Atsakyti