QUOTE(GITALE @ 2011 03 31, 08:58)
1)o kiek laiko dunkepe maiso? (mazdaug 1 val)
2)ir kiek laiko kepa?
3)sako kad su ja negalima iskept juodos duonos, tik balta?
ar iseitu joj iskept pagal toki recepta kur dedas 0,5 kg kvietiniu miltu, 0,5 ruginiu miltu, sezamas, linų sėmenys, selenos, aviziniai dribsniai, semkos, vanduo ...
gal kas man atsakys i siuos kvailokus klausimus, aciu
1 priklauso nuo duonkepės, kepamos duonos pasirinktos programos. Visas ciklas gali užtrukt iki 4 valandų
2 kepa apie valandą
3 duonos spalva apie duonos sudėtį nedaug tepasako. Spalva išgaunama paprastai dedant salyklo, o jis maišymui kažokios įtakos nedaro.
pagal tą receptą jei griežtai jo laikysitės nelabai kas pavyks su duonkepe, nes čia gaunas pakankamai skysta tešla ir bent jau mano nuomone, duonkepė labai nevykusiai ir netolygiai tokias maišo.
Iš principo duonkepei visgi reikia, kad teša galėtų sušokt į rutuliuką, ar bent jau kažkas panašaus būtų. Tiesiog jei daugiau ruginių miltų tuo atveju jai reiktų padėt, nes ruginiai sunkiau maišos.