Labas, kepėjėlės
Esu nusižiūrėjusi KENWOOD BM 450. Gal naudojatės? Instrukcijoje rašo, kad ji turi unikalią mentelę. Kuom ji unikali nei kitos? Ar ši duonkepė išmaišo ruginę tešlą?
Papildyta:
Ar visos duonkepės vienodai garsiai dirba (mala) ? Ar vienos tyliau, kitos garsiau?
QUOTE(Daiva35 @ 2011 03 28, 13:53)
Aciukas reiskes joje nera to priedo , gaila bet ir tokia tiks uz tokius pinigelius
kokio priedo aš dar taip nesidomėjau duonkepėmis, bet vis pamąstau kad reiktų, tai dabar nutariau iki pirkti, tik paaiškinkite kokio ten priedo nėra ir ar jis labai reikalingas (sorry gal kam pasirodys blondiniškas klausimas)
QUOTE(GITALE @ 2011 03 30, 15:30)
nu neisivaizduoju as ten tos duonkepes darbo..
Pilnas youtube filmukų apie duonkepes. Paieškokite bread maker ir rasit arba vieną žemiau įmečiau, galite pasižiūrėti.
QUOTE(riešutėlis @ 2011 03 30, 17:57)
kokio priedo aš dar taip nesidomėjau duonkepėmis, bet vis pamąstau kad reiktų, tai dabar nutariau iki pirkti, tik paaiškinkite kokio ten priedo nėra ir ar jis labai reikalingas (sorry gal kam pasirodys blondiniškas klausimas)
Tas priedas skirtas prancūziškiem batonam kepti. Filmukas čia. Su priedu galite iškepti 4 batonėlius, o šeimai tai yra per mažai.
Niekada nesinaudojau duonkepe, ketinu įsigyti tą iš IKI. Man iškilo klausimėlis, kaip ten su tom mentelėmis. Ar jas reikia po tešlos išmaišymo kažkaip išimt? Ar taip ta duona ir iškepa su tom mentelėmis? Ar nelieka po to mentelių žymių? Tikrai neaišku
QUOTE(sanet @ 2011 03 30, 12:50)
ir rugine pajegtu maisyt? nes as ir ja gundausi pirkt, tik jeigu nepajegia rugines maisyt, tada nepirkciau . Beje, gal kas turit tokia ar panasia? Noreciau nuomone isgirst
Nebandžiau, bet manau taip. Nes yra tokios programos, kaip "rupių miltų duona", "makaronų tešla", makaronų tešla juk labai kieta, o išmaišo puikiai.
QUOTE(Gule @ 2011 03 30, 13:26)
Noriu, kad pasidalintumėte privalumais ir minusais duonkepių. Sakykite, ar VISOS duonkepės gali be vargo išmaišyti ruginę tešlą? Ar labai didelis privalumas, jei duonkepė turi langelį?
Esu girdėjusi, kad juodai duonai kepti labiau tinka duonkepės su 2 mentelėm, nes su 1 mentele taip gerai neišmaišo, būna lieka neišmaišytos tešlos ant kraštų, tuomet pačiai reikia atidarius dangtį nuo kraštų nugraibyt.
O langelis tai toks ir privalumas, man tešlą va gamino, aprasojo ir nieko nemačiau
QUOTE(riešutėlis @ 2011 03 30, 16:57)
Perkant norisi su visais priedais, o realiai pastebėjau, kad nedaug kas iš turinčių tas bagečių formas naudoja. Pas daug ką stovi. Juk vis vien reikia tešlą pagamint, suformuot tas bagetes ir vėl kept. Turint normalią orkaitę labai puikiai jas ir orkaitėj iškepsit
QUOTE(rausvakase @ 2011 03 30, 18:40)
Niekada nesinaudojau duonkepe, ketinu įsigyti tą iš IKI. Man iškilo klausimėlis, kaip ten su tom mentelėmis. Ar jas reikia po tešlos išmaišymo kažkaip išimt? Ar taip ta duona ir iškepa su tom mentelėmis? Ar nelieka po to mentelių žymių? Tikrai neaišku
Nežinau, kaip toj Moulinex iš IKI, bet mano Philips mentelės yra apačioj, tad net ir norėdama po minkymo negalėčiau jų išimt Lieka žymės, kai ištraukiu menteles iš iškeptos duonos, bet ta skylė apačioj, tad jokio skirtumo. Suvalgom ir su skyle
QUOTE(GITALE @ 2011 03 30, 14:30)
oho duoninej ir tokius dalykus galima iskept?
sakykit o duona tai dedasi i ta indeli kur viduj toks su rankenele, seip tai jis man toks nedidelis pasirode , nors aukstokas... nu neisivaizduoju as ten tos duonkepes darbo.. milijonas klausimu ar galima ir savo receptus kepti ar tik tuos kur prideti buna, ar su saulegrazom ir kt.seklom kepa ar jos nesudenga
sakykit o duona tai dedasi i ta indeli kur viduj toks su rankenele, seip tai jis man toks nedidelis pasirode , nors aukstokas... nu neisivaizduoju as ten tos duonkepes darbo.. milijonas klausimu ar galima ir savo receptus kepti ar tik tuos kur prideti buna, ar su saulegrazom ir kt.seklom kepa ar jos nesudenga
Bent jau IKI duonkepė yra XXL, 1500gr , taip, kas tas kibiriukas yra nemažas. Iš pridėtų receptų esu tik patį pirmą karta kepusi, daugiau Dabar tik iš ineto .
QUOTE(rausvakase @ 2011 03 30, 17:40)
Duonos apačioje yra dvi skylutės. Bet man jos nemaišo Išpradžių buvo keista kažkaip, bet dabar pripratau.
QUOTE(Calaquendi @ 2011 03 30, 18:41)
Nežinau, kaip toj Moulinex iš IKI, bet mano Philips mentelės yra apačioj, tad net ir norėdama po minkymo negalėčiau jų išimt Lieka žymės, kai ištraukiu menteles iš iškeptos duonos, bet ta skylė apačioj, tad jokio skirtumo. Suvalgom ir su skyle
Ačiū Valgysim su skylutėm Tik truputį gaila, kad duonkepe neiškepsiu tobulo kepalėlio
QUOTE(rausvakase @ 2011 03 30, 20:49)
Ačiū Valgysim su skylutėm Tik truputį gaila, kad duonkepe neiškepsiu tobulo kepalėlio
Jei nori tobulo, duonkepėj tik išmaišyk tešlą, o kepk orkaitėj Mes neturim orkaitės (butą nuomojam, o ten nėra), tad mum duonkepė - labai šaunus dalykas MB net varškėčiams tešlą joje maišė
QUOTE(laguna @ 2011 03 30, 13:05)
Esu dar kepusi šonkauliukus, šiaip mėsos gabaliukus . Galvoju pabandyti bulvių plokštainį ir netikrą zuikį išsikepti
oho tai iskepa gerai, neprikimba
QUOTE(laguna @ 2011 03 30, 15:05)
Pas mane tokia, nu gal tik spalvos šiek tiek skiriasi, bet migtukai, forma viskas tas pats. Grynai ruginės nesu kepusi. Bet maišyta su kvietiniais miltai tai kuo puikiausiai. Bet aš pirkau labiau dėl kepino, nes vasara ir taip kambariuosi neįmanoma būti, o dar jei orkaitę jungti Tai sakiau išnečiu į rūsį ir vasara ten kepsiu duoną. Esu dar kepusi šonkauliukus, šiaip mėsos gabaliukus :super . Galvoju pabandyti bulvių plokštainį ir netikrą zuikį išsikepti
Gal tu ne duonkepe turi
kaip supratau moteriske pirma kart kepe? tai jai cia pavyko ar ne? kazkaip daug miltu ant apacios matos like? galutinis rezultatas tai nekoks
http://www.youtube.c...feature=related
http://www.youtube.c...feature=related