Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimo mašinos - 2

QUOTE(GITALE @ 2011 03 29, 17:54)
kvailai paklausiu , o ji kepdama kokia nors siluma skleidzai? noriu statyt prie sienos arti, ale galvoju gal tasko kai maiso, ar garus , siluma ismeta kokia tai kokia siena bus? aciu

Duonkepės su dangčiu, tad niekas nesitaško ir garų į išorę neskleidžia smile.gif Mes statom prie sienos ir viskas norma wink.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2011 03 29, 17:54)
kvailai paklausiu , o ji kepdama kokia nors siluma skleidzai? noriu statyt prie sienos arti, ale galvoju gal tasko kai maiso, ar garus , siluma ismeta kokia tai kokia siena bus? aciu

Kelis cm bent atitrauk nuo sienos, ten yra angos (bent maniskėj), pro kurias vos vos šiluma spinduliuoja. Manau, kaip ir su bet kokia technika-TV prie pat sienos irgi nelaikom. Šilumos neskleidžia daug, siena neužsidegs, bet pačiai duonkepei geriau 4u.gif .

Sveikos, kepėjėlės:) Reikaingas skubus patarimas dėl duonkepės. Išsirinkom pirkti Kenwood BM 450. Ar neprašausim pro šalį? Gal kas naudojatės ir turit nemenkų nusiskundimų?
Manau neprašausit 4u.gif . Mes turim kitą modelį, bet Kenwood'u nesiskundžiam.
Atsakyti
Na nepamėginsim, turbūt, tai ir nesužinosim. Apie bet kurios firmos prisiskaičiau ir gerų, ir blogų atsiliepimų. Bet apie Kenwood'us na pasirodė mažiausiai jie baisūs:)
Atsakyti
QUOTE(Ingulik @ 2011 03 29, 20:52)
Labas visiems megstantiems duona  4u.gif
Gal galite pasidalinti receptais kokiais nors  ax.gif
Busiu labai dekinga  4u.gif

duonos receptai
Atsakyti
mergytes o kokio galingumo jusu duonkepes, siandien "iki " paziurejau ta su nuolaida tai 680w? kazi uztenka galingumo, blenderis vien ti 600 w o cia duonkepe?
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2011 03 30, 12:25)
mergytes o kokio galingumo jusu duonkepes, siandien "iki " paziurejau ta su nuolaida tai 680w? kazi uztenka galingumo, blenderis vien ti 600 w o cia duonkepe?

Jos galingumas 860. Užtenka į valias smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ylang @ 2011 03 30, 12:32)
Jos galingumas 860. Užtenka į valias  smile.gif

ir rugine pajegtu maisyt? g.gif nes as ir ja gundausi pirkt, tik jeigu nepajegia rugines maisyt, tada nepirkciau ax.gif . Beje, gal kas turit tokia ar panasia? Noreciau nuomone isgirst smile.gif
Atsakyti
Noriu, kad pasidalintumėte privalumais ir minusais duonkepių. Sakykite, ar VISOS duonkepės gali be vargo išmaišyti ruginę tešlą? Ar labai didelis privalumas, jei duonkepė turi langelį?
Atsakyti
Pas mane tokia, nu gal tik spalvos šiek tiek skiriasi, bet migtukai, forma viskas tas pats. Grynai ruginės nesu kepusi. Bet maišyta su kvietiniais miltai tai kuo puikiausiai. Bet aš pirkau labiau dėl kepino, nes vasara ir taip kambariuosi neįmanoma būti, o dar jei orkaitę jungti doh.gif Tai sakiau išnečiu į rūsį ir vasara ten kepsiu duoną. Esu dar kepusi šonkauliukus, šiaip mėsos gabaliukus thumbup.gif . Galvoju pabandyti bulvių plokštainį ir netikrą zuikį išsikepti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna @ 2011 03 30, 16:05)
Pas mane tokia, nu gal tik spalvos šiek tiek skiriasi, bet migtukai, forma viskas tas pats. Grynai ruginės nesu kepusi. Bet maišyta su kvietiniais miltai tai kuo puikiausiai. Bet aš pirkau labiau dėl kepino, nes vasara ir taip kambariuosi neįmanoma būti, o dar jei orkaitę jungti  doh.gif  Tai sakiau išnečiu į rūsį ir vasara ten kepsiu duoną. Esu dar kepusi šonkauliukus, šiaip mėsos gabaliukus  thumbup.gif . Galvoju pabandyti bulvių plokštainį ir netikrą zuikį išsikepti  bigsmile.gif

oho duoninej ir tokius dalykus galima iskept?
sakykit o duona tai dedasi i ta indeli kur viduj toks su rankenele, seip tai jis man toks nedidelis pasirode , nors aukstokas... nu neisivaizduoju as ten tos duonkepes darbo.. milijonas klausimu ar galima ir savo receptus kepti ar tik tuos kur prideti buna, ar su saulegrazom ir kt.seklom kepa ar jos nesudenga
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2011 03 30, 15:30)
oho duoninej ir tokius dalykus galima iskept?
sakykit o duona tai dedasi i ta indeli kur viduj toks su rankenele, seip tai jis man toks nedidelis pasirode , nors aukstokas... nu neisivaizduoju as ten tos duonkepes darbo.. milijonas klausimu ar galima ir savo receptus kepti ar tik tuos kur prideti buna, ar su saulegrazom ir kt.seklom kepa ar jos nesudenga

Taip, duona kepama tame indelyje su rankena smile.gif Priklauso nuo dydžio, kokio aukščio duona išeis. Jeigu 500g, tai duona bus maždaug iki indelio viršaus, o jeigu kilograminė - tai daug aukštesnė ir „išlips“ iš indo. Bet šiaip normaliai atrodo ir kai „išlipa“ smile.gif

Galima ir pagal kitokius receptus kepti, ne tik tuos, kurie yra pridėtoje knygutėje. Tik reikia prisitaikyti sau smile.gif Pvz aš vieną kartą kepiau pagal anglišką receptą, kur kiekis buvo parašytas 1 loaf bread (pažiūrėjau, kad tai - 400 g su biškiu), užstačiau 500g programą, o duonos dydis gavosi kaip kilograminės biggrin.gif Bet kai vieną kartą pabandai, kitą kartą jau žinai, ką keisti:)

Saulėgrąžas ir kitokius priedus irgi galima pridėti. Tik reikia pasirinkti programą, kurioje būtų galima jų pridėti. Vienose duonkepėse priedus reikia sudėti po to, kai supypsi (maždaug po 20 min nuo minkymo pradžios), o kitose yra stalčiukas, į kurį sudedi priedus ir juos duonkepė pasiima tada, kai jai jų reikia (tačiau tokios brangesnės).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Calaquendi: 30 kovo 2011 - 15:03
Vienareikšmiškai - duonkepė- gėris bigsmile.gif .
namuose turime paprastą FIRST iš Prismos, kepa 500, 750, 1250 g. Priekaištų neturiu. Dabar ją vešiu į kaimą, o sau pasiimsiu iš IKI. Pirkom kažkaip duoną kaime, tai jau tokia sprangi parduotuvinė išrodo rolleyes.gif
Atsakyti