gaila kad senoji tema uždaryta pačioj įdomiausioj vietoj. Norėjau paprašyti Ragainės pasidalinti patirtimi ir receptukais ruginės duonytės, kepamos duonkepėje
Tikiuosi kad vėl čia susirinksit
***
Pirma tema.
QUOTE(naminukas @ 2011 01 13, 20:09)
Norėjau paprašyti Ragainės pasidalinti patirtimi ir receptukais ruginės duonytės, kepamos duonkepėje
Receptų ieškokit čia
QUOTE(naminukas @ 2011 01 13, 20:09)
gaila kad senoji tema uždaryta pačioj įdomiausioj vietoj. Norėjau paprašyti Ragainės pasidalinti patirtimi ir receptukais ruginės duonytės, kepamos duonkepėje
man irgi parūpo kokia pas ją stebuklinga duonkepė, nes man ruginės nemaišo
QUOTE(keistuole @ 2011 01 13, 21:48)
man irgi parūpo kokia pas ją stebuklinga duonkepė, nes man ruginės nemaišo
Rašiau jau ne kartą praėjusioje temoje, kad turiu Panasonic SD255. Bomann CB593 taip pat sėkmingai maišo ruginę tešlą (praktiškai patikrinta, ir ne kartą). Tai, kad duonkepės instrukcijoje nenurodyta, kad galima kepti ruginę duona, tai dar nebūtinai reiškia, kad joje to daryti nepavyks. Surizikavom ir pavyko. Nežinau, gal kitos duonkepės ir nepajėgtų, bet šitos susitvarko
QUOTE(Ragainė @ 2011 01 14, 12:08)
Rašiau jau ne kartą praėjusioje temoje, kad turiu Panasonic SD255. Bomann CB593 taip pat sėkmingai maišo ruginę tešlą (praktiškai patikrinta, ir ne kartą). Tai, kad duonkepės instrukcijoje nenurodyta, kad galima kepti ruginę duona, tai dar nebūtinai reiškia, kad joje to daryti nepavyks. Surizikavom ir pavyko. Nežinau, gal kitos duonkepės ir nepajėgtų, bet šitos susitvarko
mano tik mentelės sukasi vietoj ir niekas ten nevyksta.
QUOTE(keistuole @ 2011 01 14, 23:40)
mano tik mentelės sukasi vietoj ir niekas ten nevyksta.
O koks modelis?
Nuotraukose Panasonic darbas - 100 % ruginė tešla ir natūralus raugas. Visuose duonkepės receptuose nurodyta, kad reikia maišyti su kvietiniais miltais. Pasitaiko, kad kartais lieka kampučiuose sausų miltų, bet kadangi šią duoną maišau dienos metu (kepu tik kitą dieną), tai tuos miltus "sutvarkau"... Kai kepdavau kvietinių - ruginių miltų duoną, į procesą nesikišdavau, palikdavau su įjungta programa, kad duonytę turėčiau ryte.
QUOTE(Ragainė @ 2011 01 15, 10:21)
O koks modelis?
Nuotraukose Panasonic darbas - 100 % ruginė tešla ir natūralus raugas. Visuose duonkepės receptuose nurodyta, kad reikia maišyti su kvietiniais miltais. Pasitaiko, kad kartais lieka kampučiuose sausų miltų, bet kadangi šią duoną maišau dienos metu (kepu tik kitą dieną), tai tuos miltus "sutvarkau"... Kai kepdavau kvietinių - ruginių miltų duoną, į procesą nesikišdavau, palikdavau su įjungta programa, kad duonytę turėčiau ryte.
http://img814.images...1024x768.th.jpg http://img263.images...1024x768.th.jpg http://img3.imagesha...1024x768.th.jpg http://img28.imagesh...1024x768.th.jpg http://img97.imagesh...1024x768.th.jpg
Nuotraukose Panasonic darbas - 100 % ruginė tešla ir natūralus raugas. Visuose duonkepės receptuose nurodyta, kad reikia maišyti su kvietiniais miltais. Pasitaiko, kad kartais lieka kampučiuose sausų miltų, bet kadangi šią duoną maišau dienos metu (kepu tik kitą dieną), tai tuos miltus "sutvarkau"... Kai kepdavau kvietinių - ruginių miltų duoną, į procesą nesikišdavau, palikdavau su įjungta programa, kad duonytę turėčiau ryte.
http://img814.images...1024x768.th.jpg http://img263.images...1024x768.th.jpg http://img3.imagesha...1024x768.th.jpg http://img28.imagesh...1024x768.th.jpg http://img97.imagesh...1024x768.th.jpg
ačiū už foto reportažą
parodysiu, kas pas mane daros, kitą kart kai maišysiu.
Specialiai dėsiu į duonkepę, nes šiaip jos nenaudoju duonos tešlai, jei kepu su raugu ir labiau ruginę.
Man šiaip ir naktį kepimas nepasiteisino, nes jei palieku taip, kad ryte jau būtų kiek pravėsusi, tai labai sudžiūsta, o jei iškepu būtent tada, kai keliamės, tada, kol atšąla jau nebebūna valgytojų
Pas mane moulinex, tada kur bagetėm, su dviem mentelėm.
QUOTE(keistuole @ 2011 01 15, 12:30)
Man šiaip ir naktį kepimas nepasiteisino, nes jei palieku taip, kad ryte jau būtų kiek pravėsusi, tai labai sudžiūsta, o jei iškepu būtent tada, kai keliamės, tada, kol atšąla jau nebebūna valgytojų
Pas mane moulinex, tada kur bagetėm, su dviem mentelėm.
Pas mane moulinex, tada kur bagetėm, su dviem mentelėm.
Gal skysčių per mažai pilat Šį reikalą teko pasikoreguoti pagal pridedamą receptą. Bet ne dėl sudžiūvimo, o kad vyras pageidavo "šlapesnės". Bandykit truputuką daugiau pilt, nei visada. Tik truputį. Dar to nebuvo, kad nebevalgomai sudžiūtų per tiek laiko. Visada beveik kepu naktį, nes pigesnė elektra. Ir viskas gerai. Pas mane Bomann CB593
Labai graži Ragainės duonytė , bet ne mano tipo
Tokią tešlytę ir manoji duonkepė užmaišo, bet aš mėgstu minkštesnę, bet ne skystą. Kiekvienas prisitaiko pagal save dar, rodos ir nuo miltų 'klijingumo' priklauso, kas kaip. Galiausiai nutariau, kad lengva man ir su šaukštu ruginę masę užmaišyt, ir tokią, kokios noriu.
Duonkepė yra gėris bet kokiu atveju Nes kol ruginė tešla rūgsta dubenyje, dvi duonkepės ruošia tešlą bandelėms bei kepa batoną Vien žo, tinginė ir apžora esu
Tokią tešlytę ir manoji duonkepė užmaišo, bet aš mėgstu minkštesnę, bet ne skystą. Kiekvienas prisitaiko pagal save dar, rodos ir nuo miltų 'klijingumo' priklauso, kas kaip. Galiausiai nutariau, kad lengva man ir su šaukštu ruginę masę užmaišyt, ir tokią, kokios noriu.
Duonkepė yra gėris bet kokiu atveju Nes kol ruginė tešla rūgsta dubenyje, dvi duonkepės ruošia tešlą bandelėms bei kepa batoną Vien žo, tinginė ir apžora esu
QUOTE(Ragainė @ 2011 01 15, 10:21)
O koks modelis?
Nuotraukose Panasonic darbas - 100 % ruginė tešla ir natūralus raugas. Visuose duonkepės receptuose nurodyta, kad reikia maišyti su kvietiniais miltais. Pasitaiko, kad kartais lieka kampučiuose sausų miltų, bet kadangi šią duoną maišau dienos metu (kepu tik kitą dieną), tai tuos miltus "sutvarkau"... Kai kepdavau kvietinių - ruginių miltų duoną, į procesą nesikišdavau, palikdavau su įjungta programa, kad duonytę turėčiau ryte.
Nuotraukose Panasonic darbas - 100 % ruginė tešla ir natūralus raugas. Visuose duonkepės receptuose nurodyta, kad reikia maišyti su kvietiniais miltais. Pasitaiko, kad kartais lieka kampučiuose sausų miltų, bet kadangi šią duoną maišau dienos metu (kepu tik kitą dieną), tai tuos miltus "sutvarkau"... Kai kepdavau kvietinių - ruginių miltų duoną, į procesą nesikišdavau, palikdavau su įjungta programa, kad duonytę turėčiau ryte.
na va mano kaip atrodo tešla visai nejuda tik mentelės sau sukasi ir tiek
o čia paskui permaišiau ir iškepiau
QUOTE(keistuole @ 2011 01 19, 23:57)
na va mano kaip atrodo tešla visai nejuda tik mentelės sau sukasi ir tiek
Chm... o kokia eilės tvarka į šią duonkepę dedami produktai? Gal pirma skysčiai? Nes vieną kartą pati netyčia buvau sukrėtus pirmiau raugą, tai ne itin gerai maišė ir man, toks raugo sluoksniukas taip ir matėsi ant dugno. Kai miltai apačioje tai, kad ir neskubant, bet išmaišo. Tešla vartosi lėčiau nei mielinė....
O iškepusi duonelė - tikra gražuolė, labai gražiai blizga kepaliukas Net seilė nutįso... Gali būti , kad ir orkaitė labai gera, bet įtariu, kad geresnė šeimininkė
Dedu pirmiau skysčius, taip duonkepės instrukcija reikalauja.
Ir visos kitos tešlos puikiai gaunasi.
O gal tikrai nuo miltus pirmiau pabandyt dėt
Ir visos kitos tešlos puikiai gaunasi.
O gal tikrai nuo miltus pirmiau pabandyt dėt