Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimo mašinos - 2

gaila kad senoji tema uždaryta pačioj įdomiausioj vietoj. Norėjau paprašyti Ragainės pasidalinti patirtimi ir receptukais ruginės duonytės, kepamos duonkepėje verysad.gif
Tikiuosi kad vėl čia susirinksit 4u.gif


***

Pirma tema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 13 sausio 2011 - 20:15
QUOTE(naminukas @ 2011 01 13, 20:09)
Norėjau paprašyti Ragainės pasidalinti patirtimi ir receptukais ruginės duonytės, kepamos duonkepėje

Receptų ieškokit čia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(naminukas @ 2011 01 13, 20:09)
gaila kad senoji tema uždaryta pačioj įdomiausioj vietoj. Norėjau paprašyti Ragainės pasidalinti patirtimi ir receptukais ruginės duonytės, kepamos duonkepėje verysad.gif


man irgi parūpo kokia pas ją stebuklinga duonkepė, nes man ruginės nemaišo
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 13, 21:48)
man irgi parūpo kokia pas ją stebuklinga duonkepė, nes man ruginės nemaišo

Rašiau jau ne kartą praėjusioje temoje, kad turiu Panasonic SD255. Bomann CB593 taip pat sėkmingai maišo ruginę tešlą (praktiškai patikrinta, ir ne kartą). Tai, kad duonkepės instrukcijoje nenurodyta, kad galima kepti ruginę duona, tai dar nebūtinai reiškia, kad joje to daryti nepavyks. Surizikavom ir pavyko. Nežinau, gal kitos duonkepės ir nepajėgtų, bet šitos susitvarko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragainė @ 2011 01 14, 12:08)
Rašiau jau ne kartą praėjusioje temoje, kad turiu Panasonic SD255. Bomann CB593 taip pat sėkmingai maišo ruginę tešlą (praktiškai patikrinta, ir ne kartą). Tai, kad duonkepės instrukcijoje nenurodyta, kad galima kepti ruginę duona, tai dar nebūtinai reiškia, kad joje to daryti nepavyks. Surizikavom ir pavyko. Nežinau, gal kitos duonkepės ir nepajėgtų, bet šitos susitvarko  smile.gif


mano tik mentelės sukasi vietoj ir niekas ten nevyksta.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 14, 23:40)
mano tik mentelės sukasi vietoj ir niekas ten nevyksta.

O koks modelis?

Nuotraukose Panasonic darbas - 100 % ruginė tešla ir natūralus raugas. Visuose duonkepės receptuose nurodyta, kad reikia maišyti su kvietiniais miltais. Pasitaiko, kad kartais lieka kampučiuose sausų miltų, bet kadangi šią duoną maišau dienos metu (kepu tik kitą dieną), tai tuos miltus "sutvarkau"... Kai kepdavau kvietinių - ruginių miltų duoną, į procesą nesikišdavau, palikdavau su įjungta programa, kad duonytę turėčiau ryte.

user posted imageuser posted imageuser posted image
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ragainė: 15 sausio 2011 - 10:23
QUOTE(Ragainė @ 2011 01 15, 10:21)
O koks modelis?

Nuotraukose Panasonic darbas - 100 % ruginė tešla ir natūralus raugas. Visuose duonkepės receptuose nurodyta, kad reikia maišyti su kvietiniais miltais. Pasitaiko, kad kartais lieka kampučiuose sausų miltų, bet kadangi šią duoną maišau dienos metu (kepu tik kitą dieną), tai tuos miltus "sutvarkau"... Kai kepdavau kvietinių - ruginių miltų duoną, į procesą nesikišdavau, palikdavau su įjungta programa, kad duonytę turėčiau ryte.

http://img814.images...1024x768.th.jpg http://img263.images...1024x768.th.jpg http://img3.imagesha...1024x768.th.jpg http://img28.imagesh...1024x768.th.jpg http://img97.imagesh...1024x768.th.jpg


bigsmile.gif
ačiū už foto reportažą 4u.gif
parodysiu, kas pas mane daros, kitą kart kai maišysiu.
Specialiai dėsiu į duonkepę, nes šiaip jos nenaudoju duonos tešlai, jei kepu su raugu ir labiau ruginę.
Man šiaip ir naktį kepimas nepasiteisino, nes jei palieku taip, kad ryte jau būtų kiek pravėsusi, tai labai sudžiūsta, o jei iškepu būtent tada, kai keliamės, tada, kol atšąla jau nebebūna valgytojų
Pas mane moulinex, tada kur bagetėm, su dviem mentelėm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitulka: 15 sausio 2011 - 21:50
QUOTE(keistuole @ 2011 01 15, 12:30)
Man šiaip ir naktį kepimas nepasiteisino, nes jei palieku taip, kad ryte jau būtų kiek pravėsusi, tai labai sudžiūsta, o jei iškepu būtent tada, kai keliamės, tada, kol atšąla jau nebebūna valgytojų
Pas mane moulinex, tada kur bagetėm, su dviem mentelėm.


Gal skysčių per mažai pilat g.gif Šį reikalą teko pasikoreguoti pagal pridedamą receptą. Bet ne dėl sudžiūvimo, o kad vyras pageidavo "šlapesnės". Bandykit truputuką daugiau pilt, nei visada. Tik truputį. Dar to nebuvo, kad nebevalgomai sudžiūtų per tiek laiko. Visada beveik kepu naktį, nes pigesnė elektra. Ir viskas gerai. Pas mane Bomann CB593
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 18 sausio 2011 - 19:21
Labai graži Ragainės duonytė thumbup.gif, bet ne mano tipo smile.gif
Tokią tešlytę ir manoji duonkepė užmaišo, bet aš mėgstu minkštesnę, bet ne skystą. Kiekvienas prisitaiko pagal save smile.gif dar, rodos ir nuo miltų 'klijingumo' priklauso, kas kaip. Galiausiai nutariau, kad lengva man ir su šaukštu ruginę masę užmaišyt, ir tokią, kokios noriu.
Duonkepė yra gėris bet kokiu atveju 4u.gif Nes kol ruginė tešla rūgsta dubenyje, dvi duonkepės ruošia tešlą bandelėms bei kepa batoną thumbup.gif Vien žo, tinginė ir apžora esu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ragainė @ 2011 01 15, 10:21)
O koks modelis?

Nuotraukose Panasonic darbas - 100 % ruginė tešla ir natūralus raugas. Visuose duonkepės receptuose nurodyta, kad reikia maišyti su kvietiniais miltais. Pasitaiko, kad kartais lieka kampučiuose sausų miltų, bet kadangi šią duoną maišau dienos metu (kepu tik kitą dieną), tai tuos miltus "sutvarkau"... Kai kepdavau kvietinių - ruginių miltų duoną, į procesą nesikišdavau, palikdavau su įjungta programa, kad duonytę turėčiau ryte.



na va mano kaip atrodo tešla visai nejuda tik mentelės sau sukasi ir tiek
user posted image

o čia paskui permaišiau ir iškepiau
user posted image
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 19, 23:57)
na va mano kaip atrodo tešla visai nejuda tik mentelės sau sukasi ir tiek

Chm... g.gif o kokia eilės tvarka į šią duonkepę dedami produktai? Gal pirma skysčiai? Nes vieną kartą pati netyčia buvau sukrėtus pirmiau raugą, tai ne itin gerai maišė ir man, toks raugo sluoksniukas taip ir matėsi ant dugno. Kai miltai apačioje tai, kad ir neskubant, bet išmaišo. Tešla vartosi lėčiau nei mielinė....

O iškepusi duonelė - tikra gražuolė, labai gražiai blizga kepaliukas thumbup.gif Net seilė nutįso... Gali būti , kad ir orkaitė labai gera, bet įtariu, kad geresnė šeimininkė 4u.gif
Atsakyti
Dedu pirmiau skysčius, taip duonkepės instrukcija reikalauja.
Ir visos kitos tešlos puikiai gaunasi.

O gal tikrai nuo miltus pirmiau pabandyt dėt g.gif
Atsakyti